Asztrotitkok

Múltból a jövőbe - a Plútó és a Holdcsomók kvadrátja

2023. május 28. - Jurancsik Eszter

A Plútó nemrég kezdett retrográd mozgásba a Vízöntő 0. fokán, június 11-én pedig visszalép a Bakba, ahol egészen 2024 tavaszáig tartózkodik. 

A napokban kapcsolódott kvadráttal a két Holdcsomóhoz, amelyek a Bika (Északi) és a Skorpió (Déli) jegyekben tartózkodnak. Ezek a kvadrátok hónapokon keresztül aktívak lesznek, és igen komoly dolgokra világítanak rá, illetve a Holdcsomók is jegyet váltanak, július 17-től a Kosban és a Mérlegben tartózkodnak. Ezt a két kvadrátot már most érezhetjük, hiszen a Jupiter együtt áll az Északi Holdcsomóval, jókora löketet adva ennek a tranzitnak. 

A HOLDCSOMÓ, MINT BELSŐ IRÁNYTŰ

photo-1528722828814-77b9b83aafb2.jpeg

A Holdcsomók tulajdonképpen a Napból és a Holdból - a legfontosabb asztrológiai archetípusokból - eredeztethetők. A színpadon a Nap és a Hold vannak, és a Holdcsomók, mint háttértáncosok, támogatják a két égitestet. A Holdcsomók a mi belső iránytűink. Amikor eltévedve, elveszve érezzük magunkat, ösztönösen ezeket használjuk arra, hogy megtaláljuk a helyes irányt. Az élet tele van fentekkel és lentekkel, a Holdcsomók pedig egy általános irányt mutatnak - az Északi a jövő felé visz, míg a Déli a múltra világít rá. 

PLÚTÓ, AZ ABSZOLÚT IGAZSÁG BOLYGÓJA

A Plútó a szélsőségeket, az ellentétpárokat képviseli, és mindent a legnyersebb formájában mutat meg. A teljes transzformáció égiteste, az abszolút Igazság planétája. Mindig a dolgok mélyére ás, nem számít, mibe kerül, megtalálja a végső igazságot - gondolj csak a Skorpió-hangsúlyos emberekre, akiket ez a bolygó irányít, nem rettennek vissza attól, hogy szembenézzenek a tényekkel, még akkor is, ha fájdalmas. De mi a helyzet akkor, ha a Plútó fényszöget alkot egy másik égitesttel? Lehámozza azt, mint egy hagymát, egészen annak írmagjáig, hogy a lényegi természetét mutathassa meg. Gondolj saját képletedben a Plútód más bolygóiddal alkotott formációira.

Most, hogy a két Holdcsomóponttal kerül kapcsolatba, tulajdonképpen nem más történik, mint az, hogy a belső iránytűnket újrahangolja, beállítsa a helyes irány felé. Afelé az irány felé, amely sorsfeladataink felé visz minket. Ha a napokban sokszor feltetted magadban a kérdést, hogy "ki vagyok én valójában és mit keresek ezen a világon?", már ennek a kapcsolódásnak a jelenlétét érezted. A jó hír, hogy most megérkezik a válasz is!

the-true-self-identity-at-war-with-ego.jpg

A Plútó pedig, mint egy híd, elvezet minket a múltból a jövőbe - ha leküzdjük a tériszonyunkat és rá merünk lépni erre a hídra, amely bár tele van rögökkel, bukkanókkal, és néha meg-megremeg. A két Holdcsomó segít végleg lezárni a múltat, begyógyítani azon sebeinket, amelyek nagyon régről származnak, és a jövő felé tekinteni, elősegítve az építő jellegű viselkedésminták életünkbe történő integrálását. 

EMBERNEK LENNI - VÍZÖNTŐ

A Plútó a Vízöntőben tartózkodik, a Vízöntő pedig a Zodiákus leghumánusabb jegye. Maga a kollektivitás. Amikor a Plútó a e jelben haladt, mindig előtérbe került a humanizmus témája, az emberi jogok, az indiviidum és a demokrácia. Ugyanakkor az ítélkezés is. Hányszor ítéltek meg téged? És te hányszor ítélkeztél mások felett? És mit is jelent embernek lenni? Egy bizonyos kulturális közegből érkezni? Szeretni egy bizonyos zenét? Egy bizonyos divatirányzatot követni? Egy bizonyos spirituális vagy politikai mozgalom fanatikusává válni? Azt hihetjük, hogy igen, de valójában nem. Ha ezt a sok réteget lehámozzuk, mint egy hagymát, ott vagyunk csupaszon és azok vagyunk mi magunk. Embernek lenni nem az, ami megkülönböztet minket egymástól - hanem ami hasonlóvá tesz minket. Ami közös bennünk. Mindannyian azt akarjuk, hogy olyannak lássanak bennünket, amilyenek valójában vagyunk - emberi lényünknek.

aquarius-fantasy-zodiac-britta-glodde.jpg

Amikor eltaszítunk - vagy éppenséggel, amikor megpróbálunk mindent/mindenkit befogadni, akkor eltávolodunk attól, ami igazán lényeges - az emberségünktől. Amikor szabályokat alkalmazunk, hogy megvédjük emberségünket, akkor az emberség és a felnőttség lényege ellen megyünk szembe, és az embereket úgy kezeljük vagy akarjuk kezelni, mint valami kisgyereket. Hogy ezt jobban megértsük, egy egyszerű példát hadd írjak: a közösségi média. Mindenki használja, az ötévestől a nyolcvanöt évesig mindenki okostelefont és tabletet szorongat, a mosdóba is magunkkal visszük, a kezünkhöz nőtt. Amikor arra kérjük ismerőseinket vagy a tagokat egy Facebook-csoportban, hogy "tartsák be a szabályokat", "legyenek kedvesek" vagy "ne offoljanak", találd ki, mi történik - önkéntelenül is keresni fogják a módját annak, hogyan lehet megkerülni a szabályokat, hogyan legyenek gyökerek és hogyan posztoljanak off témákat. Amikor a szabálykövetésre akarjuk rávenni az embereket, akkor a Rák/Bak, azaz gyermek/szülő tengelyen működünk, annak is a negatív manifesztációjában. 

Az Oroszlán/Vízöntő tengely teljesen más: ez az egyéniség és a individualitás tengelye. Bízunk az emberekben, mert tudjuk, hogy mindannyian együtt vagyunk egy kollektívában (Vízöntő), ugyanakkor tiszteletben tartjuk az személyes döntéseiket (Oroszlán).

collective_conscience.jpg

Amikor a Vízöntőből a Bakba lép vissza a Plútó, akkor is leckéket kapunk arról, hogy mit is jelent embernek lenni, hogy mi a szuverenitás és a személyes felelősség. Az elkövetkező hónapokban -egészen 2024 január végéig- sok olyan élethelyzet jön, amelyekben ezt látjuk viszont. Lehetőséget kapunk arra, hogy szembenézzünk a múlttal, visszamenve az időben begyógyítsunk jó pár sebet és felismerjük azt, hogy mi is az igazi feladatunk ezen inkarnációnkban.

Képek: saját (1), Pinterest (2, 3, 4)

Segédlet: Astro Butterfly

Fényszögek, Mars az Oroszlánban, Nap az Ikrekben - 2023.05.20.-21.

Május 20-án a Mars belép az Oroszlán jegyébe. Míg a Rákban a tüzes planéta energiái inkább befelé koncentrálódtak, addig az Oroszlánban, lévén hogy tűz-jegy, kiáradnak. Az akarat megszilárdul, ennek birtokában céljainkat is határozottsággal érhetjük el. E jegy fix jellege segít megőrizni kitartásunkat, méltóságteljesen végigcsinálni a feladatokat.

photo-1603366615917-1fa6dad5c4fa_1.jpeg

Képletedben a Kos és az Oroszlán jegyekben kezdődő házaid eseményeit fonja össze. Ha az égboltot nézzük, a Rák csillagainál láthatjuk vörös bolygószomszédunkat - miközben a jövő felé haladunk, levághatjuk magunkról a minket már nem szolgáló minőségeket is.

Az indiai rendszerben a Mars jegyváltása a Pusja nevű, szaturnuszi jellegű holdházat érinti, amely az érzelmi blokkok megtörésével (is) kapcsolatban áll. A múltba vissza nem mehetünk, de a tanulságokat levonhatjuk és tudhatjuk, hogy milyen káros mintákat -főleg azokat, amelyeket édesanyánktól hoztunk - kell kerülnünk.

Május 21-én a Nap a levegős Ikrekbe lép. Az anyaghoz kapcsolódó Bika után az Ikrek-időszak a szellemiségről, a kapcsolódásról és a tanulásról szól. Különbséget tudunk tenni a hasznos és kevésbé hasznos dolgok között, könnyen szerzünk információkat.

shutterstock_1468418714.jpg

Nap a cselekvő ént jelöli, az Ikrek jelben pedig a szellemiség általi előrehaladást támogatja. A Fiastyúk alatt haladva feltöltődik termékeny erőkkel, amelyek biztosítják a szellemi gyarapodást, az ismeretek begyűjtését. Az indiai asztrológia szerint a Nap jegyváltása a Krittika nevű holdházban történik meg, e terület a családi értékekkel és az apa mintáival áll kapcsolatban. Központi égitestünk ekkor találkozik az Alcyone csillaggal. Ez a 2,9 magnitúdós, zöldessárga csillag a Plejádok legfényesebb objektuma. A Nappal együtt azon sikereket jelöli, amelyekért jó ideje küzdünk, és már látszik is a célszalag - ne most adjuk fel, nyomjunk egy hajrát.

Szintén e napon aktív a Nap és a Mars szextilje. Tettvágyat és önbizalmat kölcsönöz, haladj tovább utadon, ne hagyd, hogy bárki vagy bármi befolyásolni próbáljon. A projektek és üzleti spekulációk sikerére éppúgy megvan az esély, mint az esetleges szerelmi problémák rendezésére. Hatása egészen június 11-ig tart. 

A Hold május 20-án és 21-én az Ikrekben halad, előtérbe kerül a kommunikáció, a tanulás, az interakciók. Alkalmas bulizásra, mozduljunk ki és töltsünk minőségi időt a barátainkkal. 22-én, 00:11-kor égi szomszédunk üresjáratba kezd, ez pedig kedvez a pihenésnek. 05:29-kor a Rákba lép, előtérbe helyezve a családot, a belső otthont. 

 

 

Fényszögek és Újhold a Bikában - 2023.05.19.

16-án váltott jegyet a Jupiter, belépett a Bika jegyébe, plusz egy T-kvadrát is létrejött közte, valamint a Mars és a Plútó között. Nem gyenge kezdése ez a hétnek, és itt van az Újhold is, amit megelőz egy Nap/Neptunusz szextil.

Ez az aspektus fokozza az érzékenységet, kiélezi az intuíciót, felszínre hozhatja művészi énünket is. Tökéletes terepet biztosít a célok vizualizálására is, miközben cselekszel, csak a végeredményt lásd, ne agyalj a "hogyan" kérdésén. Hatás: május 23.

Május 19-én, 17:52-kor lesz Újhold a Bika jegy 28. fokán, nem kevés bolygókapcsolódással.

new-moon-meta.png

A Hold születésének pillanatában szextilt alkot a Marssal, amely nem kevés szenvedéllyel és -két fix jegy érintettségnek köszönhetően- kitartással ruház fel minket. Főként a munka témájában lehet hasznunkra, hiszen egyszerre van meg ebben az aspektusban a versenyszellem és a csapatmunka. De természetesen személyes céljaink elérésében ugyanígy rendelkezésünkre áll ez az energia, használjuk ki, most érdemes új dolgokba kezdeni!

Égi kísérőnk trigonnal kapcsolódik a Plútóhoz, amely az érzelmi megújulás lehetőségét vetíti előre. Ebben benne lehet az is, hogy visszamegyünk az időben, és begyógyítunk néhány sebet, különösen olyanokat, amelyek édesanyádhoz vagy mindkét szülődhöz kapcsolódik. Olyanokat is, amelyek talán még gyerekkorunkból származnak, és káros hitrendszereket működtetnek bennünk. Írd ki magadból, mesélj róla, használhatod akár a közösségi oldalakat is Tényleg! Ki tudja, lehet, hogy valaki ráismer magára a történetedben, így másoknak is segíthetsz vele. Azaz két legyet üthetsz egy csapásra. Mindez drámai felismerésekhez vezet, amelyek birtokában sikeresen irányíthatod sorsodat. 

Ezenkívül ez a mélyebb önismeret egyik aspektusa is. Forgass ilyen témájú könyveket, hallgass előadásokat, elvégre az önismeret az egyik leghasznosabb fegyver a kezedben. 

1916.jpg

A Neptunusz szextilje a Holddal arra sarkall, hogy hallgass a megérzéseidre. Hasonlóan a fent említett Nap/Neptunusz szextilhez ez a fényszög is intuitívvá tesz minket, ám míg a Nap esetében ez az éber állapotban történő felismeréseket jelenti, addig a Hold főként az álmokon keresztül üzen. Figyeljük őket, mert így rengeteg választ kaphatunk a minket foglalkoztató kérdésekre. A hangok, a zene, a zenével való gyógyítás is erőteljesen működni kezd; hallgass zenét, hagyd, hogy a dallamok átjárjanak! Rendezheted kapcsolatod a családod női tagjaival, főleg, ha édesanyád érintett egy ilyen téma kapcsán. 

Személyes képletedben főleg ott érezteti hatását az Újhold, ahol a Bika jel 28. foka látható. Itt biztosan lehetőséget kapsz az újrakezdésre, az új dolgok, projektek végrehajtására, a friss energiák elérhetőek számodra!

Ha az égboltot nézzük, egy igen különleges helyen áll a Hold 19-én este: a Plejádok csillaghalmaz alatt, amely az istenek szerelmi fészke, a termékenység szimbóluma. Azaz, terveink termékeny talajt kapnak, ha pedig mindent megteszünk fizikai síkon, biztosak lehetünk a sikerben. 

Két állócsillaggal is találkozik ekkor a Hold. Az egyik az Algol, a Perzeusz csillagkép legfényesebb csillaga. Sokakban egy rosszindulatú csillagként sejlik fel, ám vizsgáljuk csak meg! Általában a gyilkossággal azonosítják. Mi lenne, ha ezt az Újholdat a téged romboló dolgok "meggyilkolására" használnád? Ez lehet egy rossz szokástól való megszabadulás vagy a személyiséged kevésbé kellemes oldalán történő "nagytakarítás". Ehhez természetesen szükséges egy igen alapos önvizsgálat is. 

0517777.jpg

A másik csillag a Misam, amely szintén a Perzeuszban látható. Természete egyszerre jupiteri és szaturnuszi, azaz a kiterjedés és az összehúzódás egyszerre van jelen benne. Csak akkor lehet megélni a kiterjedést, ha előtte "összehúzod magad", azaz az előbb említett önvizsgálatot is elvégzed. Mindezt higgadt fejjel. Nem szabad elveszítenünk a fejünket. A Misam annak a legyilkolt medúzának a feje, amelyet Perzeusz a kezében tart. A medúzáknak nincs agya, és ha poénos akarnék lenni, azt írnám, hogy nem szabad agyatlanul, fejetlenül viselkedni. Még ha most nevetsz is, kedves Olvasóm, beláthatod, hogy ez valóban így van. :)

Az indiai rendszerben az Újhold a Krittika nevű holdházban születik meg. Természete lehet pusztító is, ahogyan a fent említett Algol csillag is, ám ezt a nemkívánatos dolgok likvidálására is használhatjuk. Ugyanakkor a vezetési készségre is hatással van - ez egy rendkívüli Újhold, vedd kezedbe sorsod irányítását!

 

 

 

Izzadság után örömkönnyek: Jupiter/Plútó kvadrát - 2023.05.17.

Május 16-án lép a Bikába a Jupiter, amely jelnek vendégszeretetét 2024. május 25-ig élvezi, 17-én pedig egzakttá válik a Vízöntő-Plútóval való kvadrátja, a két jegy 0. fokának érintésével - ez 2023. június 8-ig tart. 

photo-1603366615917-1fa6dad5c4fa.jpeg

A Bika-Jupiter nem egy bonyolult bolygóállás: segít rálelni a lehetőségekre a pénzügyi terület rendezését illetően, csak nyitva kell tartanunk a szemünket. Továbbá segít leegyszerűsíteni az életet, megoldást találni a függőben lévő ügyeinkre. És ne feledjük, hogy a Bika vénuszi jegy, tehát a szerelmi életünkre is hatással lesz. Személyes képletedben összefonja a Nyilasban kezdődő házad eseményeit a Bika-házad témáival, de legfőképpen ott érezheted működését, amely ház felett tranzitál, azaz a Bika-házadban. 

A 17-ével bepontosodó Jupiter/Plútó kvadrát főként a motivációra hat: sikereket akarunk elérni a munkahelyen úgy, mint a pénzügyeinkben és más személyes célokat illetően. Úgy érezzük, hatalmas potenciál van bennünk és mennénk előre, akár egy tank. De teszünk érte...? Eddig nem sokat tettünk. Elméletben remekül működtek az elképzelések és tervek, de valahogy nem születtek eredmények. A Plútó, a radikális változások bolygója most elkapja a tökünket, olyan értelemben, hogy a valós és minőségi változásokat végre fizikai síkon is elérjük. Mindehhez hatalmas mentális energiát kapunk, hiszen a Vízöntő, ahol a Plútó jár, szellemi jegy. Természetesen a kihívások - lévén, hogy mégis csak egy kvadrátról beszélünk - nem maradnak ki a buliból, de a mentális erő (Vízöntő) gyakorlatban történő alkalmazása (Bika) segíteni fog ezek megoldásában is.

0514.jpg

Amikor a kvadrát egzakttá válik, a Jupiter a Mirach csillaggal áll együtt, amely az Androméda csillagképben látható, ez a konstelláció pedig az áldozatokhoz (is) kapcsolódik. Amennyiben kitartóak maradunk, az eddig meghozott áldozatok kifizetődnek és bőséget hoznak, ugyanis a Mirach alapvetően a szerencséhez köthető. A Plútó pedig az Altair csillaggal áll együtt, amely a Sas csillagkép objektuma, a hozzá leginkább kapcsolódó fogalom a becsvágy. Tehát minden jel arra mutat, hogy a kitartás mindenképp meghozza gyümölcsét.

20-án a Mars is jegyet vált, a Rákból az Oroszlánba lép. Tüzes bolygó egy fix tüzes jelben. A tettvágy és az akarat ereje hihetetlen erővel tör felszínre, ráadásul a Mars jegyváltásával létrejön egy T-kvadrát is a három égitest között, hiszen szembekerül a Plútóval és kvadrátba a Jupiterrel. A Mars szembenállása a Plútóval június 1-ig tart, míg a Jupiterrel alkotott kvadrátja június 11-ével oldódik ki. Viszonylag rövid időszakot foglal tehát magában, de annál intenzívebb lesz. A T-kvadrát ugyanis nem egy lagymatag formáció. Ez esetben gyorsan (Mars) akarunk minél több, kézzelfogható eredményt (Jupiter a Bikában ugye), amely minőségi változást hoz életünkbe és véglegesen megoldja a problémákat (Plútó=minőségi változások). 

26-16-4-2-14-24-1m.jpg

A jó hír az, hogy mindez elérhető!

Az egyetlen, amire szükségünk van, és már írtam fentebb is, az a kitartás. És ezt vegyük nagyon komolyan. És alkalmazzuk a gyakorlatban is. Az elmélet ugyanis édeskevés a sikerhez. Toljuk ezt a hihetetlenül erős energiát a fizikai dolgokba, határozzuk el magunkat. A végén, amikor a homlokunkról töröljük le az izzadságot, szemeink alól pedig a könnyek nyomait, büszkén tekintünk majd az elért eredményeinkre.

Fényszögek és Merkúr direkt - 2023.05.13.-15.

Május 12-e és 17-e között aktív a Merkúr/Vénusz szextil. Kikapcsolódásra, barátokkal, szerelmeddel való minőségi időtöltésre remek napok, hatékonyabban csökkenthető a stressz és könnyebb a tanulás, munkavégzés is.

A Vénusz és a Szaturnusz trigonja a kapcsolatok stabilizálásában lesz segítségünkre, értendő ez a szerelmi-házassági kapcsolatokra éppúgy, mint az üzleti kapcsolatokra. Pénzügyekben megadja a terepet a jól jövedelmező befektetésekre, az esetleges kintlévőségek rendezésére és a hosszú távú együttműködésekre. Hatás: május 18.

Május 14-én a Mars és a Neptunusz trigonja stimulálja a művészi oldalunkat, az érzékiséget és a közösségi szellemet. A fent említett Vénusz/Szaturnusz trigon mellett e fényszög is előnyösen hat a szerelemre, szexualitásra. Késztetést érezhetsz arra is, hogy a spiritualitás felé fordulj. Hatás: május 26.

0555.jpg

15-én reggel fordul direktbe a Merkúr, amely égitest április 21-e óta végzett hátráló mozgást. Amikor egy bolygó direktbe fordul, hatalmas energiák szabadulnak fel - mintha újjászületnénk. Az eddig elakadt ügyek új lendületet kapnak, a félreértések tisztázhatóvá válnak, jóval könnyebbé válik a tanulás és úgy általában a kommunikáció.

A Hold május 13-án a Halakban jár. Pihenjünk, meditáljunk, hallgassunk zenét, nézzünk filmet. A megérzések igen erősen és pontosan működnek. Érzékeny testrészek: lábfej, talp, nyirokkeringés, funkcionálisan az erjedési-szétesési folyamatok a szervezetben. Délután a Merkúr-szextil szülhet jó ötleteket, kicsivel később, korán este a Szaturnusz-együttállás ad kitartást, ha például dolgozol, a Vénusz-trigon pedig kedvez a romantikának, szerelemnek. 14-én délután az Uránusz-szextil felébresztheti a bennünk szunnyadó zsenit, a Nap-szextil pedig segít a harmóniateremtésben. 15-én reggel egy Mars-trigont (lendület) követően, 04:56 és 09:56 között üresjáratossá válik a Hold, ekkor belép a Kosba, meghozva a lendületet a hétkezdéshez.

Fényszögek és Vénusz a Rákban - 2023.05.07.-09.

Május 7-e és június 5-e között a vizes Rákban halad a Vénusz. E bolygóállás lehetőséget biztosít kapcsolataink, érzelmi kötelékeink megerősítésére, otthonunk harmonikusabbá tételére. A meglévő kapcsolatokban az érzések tovább mélyülnek, egyedül élők pedig járjanak nyitott szemmel - elképzelhető, hogy most találkoznak egy olyan emberrel, akivel a vonzalom kölcsönös, és ebből lehet akár egy szép, komoly kapcsolat is. 

venus-in-cancer-woman.jpg

Az égbolton a Vénusz ekkor a Tejúton halad, ami azt jelenti, hogy minden lehetőség adott lesz, hogy minden tekintetben rendezzük a kapcsolódásokat. Érintett a Szekeres csillagkép, amely kapu a magasabb dimenziókba, az Ikrek, amely segít szelektálni, valamint Orion, amely a felvállalt kapcsolatok szimbóluma is.

8-án a Nap és az Uránusz találkoznak a Bikában. Erős késztetést érezhetünk arra, hogy a rutinból, a szürke hétköznapokból kiszakadva új dolgokat próbáljunk ki és megmutassuk személyiségünk különegesebb, akár kissé extrémebb oldalát is. Új frizurát akarsz kipróbálni? Tedd meg! Új hobbin töröd a fejed? Kezdj neki! A kapcsolódás a Kos csillagkép alatt jön létre, tehát az új kezdetekre kiváló alkalmas ez az időszak, amely május 18-ig tart.

050702.jpg

10-én aktív a Szaturnusz és a retrográd Merkúr szextilje. A szaturnuszi kapcsolódás ad némi támaszt a retrográd által esetlegesen ingataggá vált dolgoknak, különösen, ami a papírmunkákat, szerződéseket, üzleti ügyeket vagy a kommunikációt illeti. A Szaturnusz segít higgadt fejjel gondolkodni, ez pedig csak előnyünkre válik. Hatás: május 29. 

A Hold 8-án a Nyilasban halad, lendületet adva a távlati terveknek. Érzékeny testrészek: máj, csípő, combok, farrész, funkcionálisan a szervezet szintetizáló képessége. Este egy Neptunusz-kvadrátja lesz - nyugtalanító érzések esetén meditáljunk, jógázzunk. Kicsit később, 22:27-kor egy Jupiter-trigon enyhíti a feszültséget, ekkor üresjáratot is kezd égi kísérőnk, amelynek május 9-én, 01:33-kor lesz vége, ekkor a Hold a Bakba lép. Fókuszáltabbá és kitartóbbá válhatunk. Érzékeny testrészek: bőr, fogak, csontok, lép. Reggel a Vénusz-szembenállás hatására megkörnyékezhet minket a nyomott hangulat, később azonban a Szaturnusz szextilje megadja a szívósságot és az önfegyelmet a napi teendőkhöz. Délután a Merkúrral való trigonja remek ötleteket hozhat.  

Fényszögek és Telihold a Skorpióban - 2023.05.05.

Érdekes formáció született az égbolton a mai nappal. Miközben az Ikrek-Vénusz szextilt alkot a Kos-Jupiterrel, kvadrátot is létrehoz a Halak-Neptunusszal. A lehetőség adott az ismerkedésre, de tartsuk nyitva a szemünket. Tervezzünk, de maradjunk két lábbal a földön. Kerüljük a túlzásokat, főleg evés-ivás tekintetében. Aktivitás: május 10.

Kétségtelenül a legfontosabb égi esemény e napon a Telihold és holdfogyatkozás, amely a Skorpió 14. fokán jön létre, magyar idő szerint 19:34-kor. 

xxp45glebtbt4jpuzcawuj-1200-80.jpg

A Holddal nemcsak a Bikában járó Nap, hanem az Uránusz is szemben áll. Miközben törekszünk a függetlenségre, vágyunk az érzelmi biztonságra. Ez hallatlan feszültséget szülhet. Már a napokban érezhettünk nyugtalanságot, hangulataink változékonnyá válhattak. Akik szorongásos betegséggel, depresszióval küzdenek, tüneteik talán fel is erősödtek. 

Amennyire lehet, őrizzük meg a nyugalmunkat, most nem az ugrálás és az ész nélküli rohangálás ideje van itt. Ez a fázis a lezárásé, és lesz, ami végleg lezárul az életünkben. Vagy éppen minőségileg alakul át és esik át változáson valami - a Skorpió ura a Plútó, amely a minőségi változások jelzője. Tanácsos ezen az estén korábban aludni térni, előtte pedig az elengedést megcélzó meditációt végezni. 

radix_1_106.jpeg

Így könnyebben egyensúlyba kerül a lélek, amit kiválóan mutat, hogy a Telihold a Mérleg csillagképben látható, érintve annak Zubenelgenubi csillagát, amely a Mérleg déli serpenyőjében ragyog. Amennyiben neheztelsz valakire, sértődöttség van benned, most ettől is megszabadulhatsz. Ha módod nyílik rá, személyesen tisztázd az érintettel a dolgot, ha nem, akkor meditációs úton is megteheted, de fontos, hogy ezektől a negatív érzésektől megszabadulj. Ha ez benned marad, gyomrot, emésztést érintő betegségek formájában manifesztálódhatnak.  

Az indiai rendszerben a Szváti, Rahu (Déli Holdcsomó) jellegű holdház érintett a Telihold által. E terület a kapcsolatokat helyezi előtérbe - feszültségünket ne a másikon vezessük le, a holdház istensége Váju, a levegő istensége, a levegő pedig a szellemiség eleme, amely segít a tiszta gondolkodásban. Maga a Szváti elnevezés pedig kardot jelent - a Tarot-kártyák Kis Arkánumának Kard-lapjait is a levegővel társíthatjuk, a kard pedig segít a minket nem szolgáló minőségek levágásában.

 

süti beállítások módosítása