Asztrotitkok

A holdhónap+bolygók segédtáblázat

2020. november 16. - Jurancsik Eszter

bolygok_1.jpg

A holdnaptár a Hold Földhöz és a Naphoz viszonyított mozgására épül.

A holdnaptár fő elemei a holdhónap és a holdnap.
A holdhónap két újhold közötti időszakot jelenti, amely kicsit rövidebb, mint a hagyományos naptári hónap, körülbelül 29,5 naptári napig tart.

A holdhónap holdnapokból áll, a holdnap pedig a holdkelte és a holdnyugta közötti időt jelenti.

Minden holdhónap első holdnapja mindig újholddal kezdődik.

1. Holdnap - szimbóluma a gyertya.

41567_2016_article_bfnphys3787_figa_html.jpg

Ez a kreativitás napja, valamint foglalkozzunk lelkünk tisztításával. Ez történhet meditálációval vagy légzőgyakorlatokkal. Ne kezdjünk új projektbe ezen a napon, hanem inkább a már megkezdett ügyekre koncentráljunk. Egészség tekintetében jó nap az arc-és homloküreg tisztítására, táplálékként pedig a kevés húst tartalmazó vagy vegetáriánus/vegán étrend ajánlott. Az alkoholt és a túl erős kávét kerüljük. Lehetőleg ne vásároljunk drága dolgokat és ne írjunk alá szerződéseket. Ne fogjunk nagytakarításba se, inkább saját lelked kényeztetése legyen a fő irányvonal. Gyújts gyertyákat, füstölőt, illatmécseseket, hallgass zenét, olvass, vagy csak pihenj. Párkapcsolati szempontból nem tanácsos ekkor házasságot kötni. A harmadikszem-csakra fokozottan aktív, főleg ha ez a nap hétfőre esik. Mielőtt elalszol, gondolj egy Téged foglalkoztató kérdésre, és kérd meg a tudatalattidat, hogy álmodban kapj választ rá. Ha ez nem sikerül, később még jöhet jel - egy rádióban, tévében hallott mondat, egy újságcikk, vagy éppen mások beszélgetésében figyelsz fel a megoldásra.

2. Holdnap - szimbóluma a bőségszaru

325113.jpg

Kedvező nap a nagyobb projektek elkezdéséhez, ilyen például a testedzés. Egészség tekintetében: a szájüreg és a fogak érzékenyebbek. Csak olyan ételt vegyünk magunkhoz, amit szívesen megeszünk, ha szeretjük, mindenképpen fogyasszunk kását, mert az egyik legjobb salaktalanító. Mindenféle üzleti tevékenységnek kedvező nap, ahogyan a tanulásra is. Házasságkötésre alkalmas nap. A második holdhónap éjszakáján látott álmok a karmikus problémák megoldása felé mutathatnak. Kedvező nap ez az igazsággal való szembenézésre, próbáld meg helyesen értelmezni az álmaidat. Az álmok elárulják nekünk, hogy mi az, ami a tudatalattinkban rögzül, és irányítja a mindennapjainkat. 

3. Holdnap - szimbóluma a páruc

Az asztrális tisztítás napja. Míg az előző két napon a test és a lélek tisztítása történt meg, addig ez a nap az asztrális szinten történő tisztulásra ad lehetőséget. E nap testrészei a fülek és a tarkó. Ajánlható a gőzölés. Táplálkozási tanácsok: húsok, állati eredetű fehérje, fűszeres ételek. A fűszerek közül főleg s gyömbér, chili, szegfűszeg, és a mustár javasolhatók. Ma legyünk minél aktívabbak és cselekvők. Az álmok ezen az éjszakán megmutatják, hogyan használd fel energiáidat. Ha álmodban a küzdelem, az akadályok vagy az ellenállás elemei jelentek meg, és nem adtad meg magad - a belső erőd jó állapotban van. Ha rossz érzéssel ébredtél, szomorúság lett úrrá rajtad, akkor gondolatban játszd el az álmot úgy, hogy legyőzöd az akadályt. Az álmok ezen a holdnapon talán valamilyen probléma megoldása felé mutatnak: megmutatják, hogyan irányítsd az energiát, hogy az szabadon áramolhasson, ahelyett, hogy a tudatalattid fekete lyukaiba kerülne.

4. Holdnap - szimbóluma a Tudás Fája

letoltes_2.jpg

Ezen a napon mint a gondolatokban, mind a tettekben a jó és rossz szétválasztásának napja. Ajánlatos ma visszavonulni, ha tehetjük, legyünk egyedül a nap nagy részében. Ne hozzunk elhamarkodott döntéseket. Egészségi tekintetben a nyak és a hangszálak napja ez, mantrák, spirituális dalok éneklése igen üdvös. Étkezés tekintetében a tartalmas, nagy zöldségtartalmú ételek ajánlatosak, és igyunk gyógyteákat is. Süssünk házi kenyeret, péksüteményt. Háztartási teendőkre is alkalmas a nap, de ha ezen a holdnapon a  Hold a Halak, a Rák vagy a Skorpió jegyben jár, akkor jobb, ha csak enyhén nedvesített ronggyal felmossuk a padlót, ne használjunk túl sok vizet. Ne engedjünk a provikációnak, ne vegyük fel a bántó szavakat. Délután ha teheted, menj ki a Természetbe, hogy feltöltődj. Az álmok, amelyeket ezen az éjszakán látsz, sokszor jósálmok. Ha valami kusza dolgot láttál, tanácsos meglévő terveidet elemezni, felülvizsgálni vagy akár törölni is. Ha szüleidet vagy rokonaidat láttad álmodban, azt mutatja, hogy elemezned kell az esetleg tőlük örökölt problémákat, és el kell kezdened dolgozni a megoldásukon. 

5. Holdnap - szimbóluma az egyszarvú

fireunicornlowres.jpg

A testi-lelki alkímia napja, amikor az elfogyasztott táplálék asztrális energiává alakul át. Ma minden sikerülni fog, ha kreatív vagy és a célodra koncentrálsz. Maradj hű az elveidhez, érzéseidhez. Tiszteld meg Magad azzal, hogy őszinte vagy a lelkedhez. Ehhez a naphoz a nyelőcső tartozik. A böjtölés nem ajánlott, ha diétázol, most legálisan bűnözhetsz. Javasolt étkek a túró, a gyümölcsök és a méz. Azonban a túl sok lisztet, az alkoholt és a magvakat kerüljük ma. Együnk lassan, ne kapkodva, hiszen amit ma megeszel, az közvetlenük energiává alakul, ahogy a bejegyzés elején olvashattad. Semmiképpen ne nézz tévét vagy hallgass híreket evés közben, engedj el minden rossz érzést, amíg eszel. Álmok ezen a holdnapon: ha álmaidban utazásról álmodsz, az azt jelenti, hogy jól haladsz terveiddel. Ha valami kellemetlen dolgot látsz, vigyázz az egészségedre jobban.

6. Holdnap - szimbóluma a daru

the-grey-heron-3.jpg

A ma végzett légzés-és hangterápia minden betegséget a gyógyulásba fordít át. Használjuk ezt a csodás energiát! Az intuíció is felerősödik. E napon kerüljük az alkoholt, főként a magas cukortartalmú, égetett szeszeket, a tejtermékeket (növényi tej mehet), és méregtelenítésbe se most kezdjünk. Ám ez a nap kedvező mindenféle vállalkozásra, üzletkötésre, de ne adj kölcsön senkinek, se pénzt, se mást. Alapvetően a nap energiája nyugodt és pihentető, aktiválja a pránát. Szellőztessünk ki minél alaposabban, jó, húzzuk el a függönyöket, hogy a napfény betöltse a lakóteret, takarítsuk ki a sötét sarkokat is. Ezen a napon a Vénusz befolyása igen komoly, főleg, ha péntekre esik. Ha gyermeket szeretnél, most tegyél érte. Ma könnyen ráhangolódhatsz azokra a jelekre, amelyeket a Természet küld. Élvezd a természet harmóniáját. Figyelj jobban a szél hangjára, a levelek zizegésére és a madarak énekére. A szívcsakra igen erős aktivitásának napja ez, bátran vállaljuk érzéseinket - ez is segíti a gyógyulást. Jelentőségteljes álmaid lehetnek.

7. Holdnap - szimbóluma a jogar

scale.jpg

Vigyázz a szavaidra a mai napon. A szavaknak ma különös erejük van, amit mondasz, könnyen valóra válhat. Nem szabad hazudni vagy feleslegesen locsogni, jobb csendben maradni - bölcsen szólaljunk meg, ugyanis ma rendkívüli mértékben aktív a torokcsakra. Jó viszont énekelni, különösen spirituális énekeket, mantrákat. Lehetőleg ne tépj össze papírt, kerüljük a csirke és a tojás fogyasztását, együnk viszont sok gyümölcsöt és ihatunk egy pohár minőségi vörösbort. A tüdő érzékeny ma, és foghúzásra sem jó nap. Ezt a napot csak olyan projektekre fordítsd, amelyekről tudod, hogy véghezviszed. Védelmi mágiákat is sikerrel alkalmazhatsz. Túl hangos, ritmusos zenét ma inkább ne hallgass. Párkapcsolatokban, házasságban kerüljük a Társunk provokálását. Az e napon látott álmok utalhatnak az életcélodra, ha valaki beszél hozzád álmodban, jegyezd meg.

8. Holdnap - szimbóluma a főnix

images_1.jpg

Ez a bűnbánat, a megtisztulás és az átalakulás napja. Előre nem látható események lehetségesek, és át kell gondolnod az életed. Ma ajánlatos a gyomrod és a májad tisztítani, a növényi étrend ajánlott. Ha nem vagy vegetáriánus vagy vegán, akkor is könnyű ételt fogyassz, például halételt. Kerüld az alkoholt és dohányozni sem ajánlott a mai napon. A tervek ma a szokásosnál lassabban valósulnak meg, különösen, ha a Hold föld (Bika, Szűz, Bak) vagy víz jegyekben (Rák, Skorpió, Halak) halad. Türelemmel kell lenned. Fontos, hogy ne becsüld túl a képességeidet, az erődet. Legyünk óvatosak a tűzzel és az elektromossággal. A mai meditáció főként a benned lévő negatív érzések legyőzésére alkalmas. Fogalmazd meg, mi bánt, mi a baj, majd meditációdban engedd el ezeket az érzéseket. E napon álmaid a benned szunnyadó képességekre hívják fel a figyelmet, sőt, ötleteket is adhatnak. Ugyanakkor olyan problémákra, feladatokra is találhatsz utalást, amelyekről eddig elfeledkeztél. Ideje befejezni a határidős munkáidat.

9. Holdnap - szimbóluma a denevér

_122635737_bat-andrewmccarthy.jpg

Nehéz nap, ne engedj a hangzatos ígéreteknek, maradj éber. Ez a nap a provokációk napja, óvakodjunk a trükközéstől, a kísértésektől, a csábítástól és az illúzióktól. Jobb, ha nem kezdünk új projektekbe. A tiszta lelkiismeretű embereknek nincs félnivalójuk ma. Testedzésre, fizikai munkára alkalmas nap, együnk amit jólesik, de kerüljük a mesterséges szereket, a gyorséttermi ételeket, és ne együk magunkat pukkadásig. A gomba és a hús kerülendő ételek e napon. Vigyázzunk értékeinkre, papírjainkra. Házasságkötésre egyáltalán nem alkalmas nap. Lakótered megtisztítása füstölőkkel vagy gyertyákkal igen hasznos ma. Álmaid lehetnek kellemetlenek, sőt rémisztőek, de mindenképpen fontos üzeneteket hordoznak a kötelezettségekkel kapcsolatban. 

10. Holdnap - szimbóluma a szökőkút

airmax-pondseries-fountain-trumpet-1000_73584_1642088483.jpg

Ez a nap főként a családi kapcsolatoké, jó, ha felelevenítjük a tradíciókat. Egészség tekintetében a mellkasi csontok érzékenyek. Ajánlott szaunázni, gőzölni. Igyunk gyógyteát, természetes gyümölcsleveket. A mai napon megnő az esély az üzleti sikerekre. Ez a nap elegendő energiát ad akár egy heti munka elvégzéséhez is. A csapatmunka könnyebbé válik és a kellemetlenségek is hamar elmúlnak. Bármilyen családi veszekedés vagy konfliktus nagyon rizikós a mai napon, ezeket igyekezzünk elkerülni. A 10. holdnap a legkedvezőbb az esküvőre és a családbővítésre, ami nem véletlen, mert e napon a szexcsakra aktivitásának napja.

11. Holdnap - szimbóluma a Kundalini

kundalini-532x675.jpg

Nagyon energikus nap, ennek ellenére legyünk óvatosak. A ma megkezdett ügyeket feltétlenül be kell fejezni, de ne terheld le nagyon magad. Ez a gerinc napja, alkalmas a böjtre. Ajánlott ételek: gyümölcsök és a gyümölcslevek, de ha nehéz fizikai munka vár rád, egyél minél többet. Üzleti tekintetben sikeres együttműködésekre van kilátás, hatékonyabbak lehetünk a munkát illetően és lelkesen kezdünk a feladatainkba. De csak olyan projektekbe vágjunk bele, amiben biztosak vagyunk. Bánjunk óvatosan az éles eszközökkel. Jógára az egyik legkiválóbb nap, gyakoroljuk ha tehetjük. 

12. Holnap - szimbóluma a szív

heart-neon-sign-light-red-11569836125xinzuqhpmj.jpg

A kozmikus szeretet napja. Kapcsolatteremtésre, házasságkötésre alkalmas nap, szerelmes energiákkal. Ez a nap a felső légutak, a szív, a tüdő és a máj tisztítására szolgál, igyunk megfelelő mennyiségű folyadékot, kamilla-vagy máriatövis-teát. Együnk dióféléket, napraforgómagot. Kerüljük a nyers ételeket, a tojást, a halat és a húst. Az alkoholt és a nikotint teljes mértékben hanyagoljuk. Sikeres tárgyalásokat bonyolíthatunk le, fogadjuk el a felajánlott segítséget és mi is segítsünk másoknak. 

13. Holdnap - szimbóluma a kerék

wheel-17.jpg

A szellemi alkímia, az ész és az értelem fejlesztésének napja. Feloldhatók a mentális blokkok, valamint felismerhetők az ismétlődő minták, helyzetek.  Hogy megváltoztasd ezeket a mintákat, a hasi csakrára (solar plexus) történő intenzív meditáció segítségedre lesz. Ehhez a csakrához tartozik a hasnyálmirigy, amely e napon igen aktív. Együnk minél több nyers, feldolgozatlan ételt, amely biztosítja a hasnyálmirigy egészséges működését és a zsírbontási folyamatokat is felpörgeti. Főként a a tengeri ételek fogyasztása javallott, melléjük fogyasszunk sok zöldséget, készítsünk salátát. Ma nem ajánlatos böjtölni, még a diétát sem kell szigorúan venni. Sikeresen kezdhetünk e napon életmód-váltásba, fogyókúrába vagy speciális diétába. Ha ma kezdünk el sportolni, az akaraterő is megmarad. Álmaink ezen a napon megmutatják az utat a célok felé.

14. Holdnap - szimbóluma a kürt

8313.jpg

Jó nap az új dolgok elkezdésére, az ekkor kezdett dolgokat a szerencse kíséri. Rengeteg információ áramlik ezen a napon, intuíciónk pedig élesen működik. Ajánlatos a házunkat, lakásunkat energetikai tisztításnak alávetni. Ez történhet mantrák éneklésével, füstöléssel, gyertyamágiával. Egészségi szempontból a belek érzékenyebbek. Ne terheljük le feleslegesen az emésztőrendszert, csak annyit együnk, hogy ne legyünk éhesek, ne lakjunk jól. A testedzés, a jóga különösen sokat segíthet a méregtelenítő folyamatokban. Minél frissebb a ma elfogyasztott étel, annál jobb, ez legyen leves, főzelék, salátaféle. Lehetőleg minél kevesebb édes dolgot fogyasszunk, de a legjobb, ha legalább ezen a napon egyáltalán nem viszünk be nassonlivalót a szervezetünkbe. Szerencsés nap, különösen a másokkal való kommunikáció tekintetében. Ilyenkor érdemes pl. fizetésemelést kérni. Jó, ha ma minél többször kántáljuk az AUM hangot, lehetőleg 108-szor, hogy a testben az összes energiacsatorna megtisztuljon. Ha e napon egy 40 napos mantra ciklust kezdesz, 40 napon belül csodákban lesz részed. 

15. Holdnap - szimbóluma a kígyó

fm5sen6qjubcescnzvg56n.jpg

Vigyázzunk a mai napon, mert félrevezetés, csalás ütheti fel fejét körülöttünk. Tanácsos visszafogni a dagályos érzelemkitöréseket, uralkodni a szenvedélyeken és erősíteni az önfegyelmet. Ha lehet, minden komolyabb házimunkát és projektet tegyünk félre ma, és pihenjünk. Ha dolgozol, tarts szünetet amikor lehetséges és végezz nyújtó gyakorlatokat. E napon a legjobb az úgynevezett üres meditáció, ami azt jelenti, hogy csak egyszerűen hagyod, hogy kitisztuljon a fejed és megszűnjenek a zakatoló gondolatok. Ne fogyasszunk almát, káposztát, fokhagymát, tojást ma, se túl erős kávét, teát, az alkoholra pedig mondjunk nemet. Együnk viszont hüvelyeseket, paprikát és áfonyát. Az e napon kötött házasságok soha nem fogják mellőzni a szenvedélyt. 

16. Holdnap - szimbóluma a galamb

308074331-480px.jpg

Ez a nap alkalmas a takarításra, rendrakásra és rituális fürdő vételére. E napon a lép aktív leginkább, vértisztító teák fogyasztása javasolt, étkezésünkből pedig ha lehet, minden állati eredetű élelmiszert, gombát és hüvelyes zöldséget mellőzzünk a mai nap kedvéért. Ha nem tudsz lemondani a húsról, a hal megengedett. Áldásos viszont a kurkuma fogyasztása, ez a fűszer tisztítja a májat, a vért, megakadályozza a vérrögképződést és segíti az emésztést. Este, lefekvés előtt érdemes meginni egy pohár meleg növényi tejet, amey kurkumával és gyömbérrel van összefőzve. Indiában ezt aranytejnek hívják, és bámulatos gyógyító hatása van. Kedvező nap a kreativitásod megélésére is. Akár énekelni, hangszeren játszani vagy festeni akarsz, nagy örömödet lelheted benne és az ihlet is könnyen érkezik. Álmaidban a Téged foglalkoztató nehéz helyzetek megoldásához kaphatsz útmutatást.

17. Holdnap - szimbóluma Shakti, az Istennő személye Indiában

maxresdefault_1.jpg

Főként a női energiák és a párkapcsolatok napja. Megtapasztalható a belső szabadság. A legjobb nap házasságra, bulizásra, találkozókra. Egészségi tekintetben a vesék napja ez, fogyasszunk elegendő vizet és jógázzunk. Együnk gyümölcsöket, minél többet a mai napon. Kerti munkára és könnyű házimunkára is alkalmas nap. Ne dolgozzunk túl sokat ma, ha tehetjük, ellenben szánjunk elegendő időt a kikapcsolódásta. Ez a nap a szexuális energiák legmélyebb megélésének napja is, adj az élvezeteknek. Ha egyedül vagy, akkor is. Az orgazmus felszabadít ls fájdalomcsillapító, feszültségoldó hatása is van. A ma látott álmok szimbólumai elvezethetnek a sikerhez, és három napon belül ez meg is történhet, vagy újabb jelek jöhetnek.

18. Holdnap - szimbóluma a tükör

antique_vintage_mirror_1605071227_9e4698ea.jpg

A külső tükrözi a belsőt. Minden, ami ma velünk történik, valódi énünk visszatükröződése. Ha megváltoztatod a külső világra adott reakcióidat, az egész életedet átalakíthatod. A vesék és a belek aktívak főként ezen a napon, tisztításuk történhet böjttel, teákkal, sok folyadékkal. Bőröd ápolására is fordíts elég időt. Táplálékként főleg a magvak, diófélék ajánlhatók, a hal, csirke, sovány húsok és friss saláták, zöldségek. Az álmok e a holdnapon önmagunk tükörképei. Ha összehasonlítjuk álomképünket a valósággal, láthatjuk, milyen messze vagyunk annak  képnek a megvalósításától, amivé leginkább szeretnénk válni, és ennek megfelelően haladhatunk tovább az úton. Álmaink olyan dolgokat is megmutathatnak, amelyek akadályoznak abban, hogy a lehető legteljesebben éljünk. Találhatunk tippeket bizonyos problémák leküzdésére, akár az egészségünkkel kapcsolatban is.

19. Holdnap - szimbóluma a pók

lycosa_aragogi.jpg

A lélek megtisztításának napja. A pók szövi a hálóját. Légy ma óvatos az új ötletekkel, gondold át, mielőtt belevágnál a megvalósításába. Nem ajánlott, úgyszólván tilos kölcsönt felvenni vagy szerződést kötni. Tűzzel kapcsolatos rituálékat tanácsos végezni az otthon energetikájának helyreállításának érdekében. Szabadulj meg a haszontalan dolgoktól, lomtalaníts, nagytakaríts. Felesleges ruháidat ajándékozd egy segélyszervezetnek. A vakbél és a szigmabél (a végbél előtti utolsó bélszakasz) érzékeny ma. Igyunk béltisztító teákat, fogyasszunk minél több nyers káposztát vagy almát, mert ezek úgyszólván levakarják a bélfalra rakódott, akár több éves salakanyagot is. Kerülendő az uborka, a hüvelyesek, a hosszú szárú zöldségek. Kis mennyiségben a burgonya is mehet. Fontos, ha valaki panaszkodik nekünk, ma semmiképpen ne vegyük magunkra a bánatát. Máskor se, de ma különösen érvényes ez, hiszen lemeríthet. Ma ne terheljük túl magunkat fizikailag és energetikailag. Ha bármilyen nehéz munkát végezve fáradtságot érzünk, tartsunk sok szünetet, vagy egyszerűen csak halasszuk el azokat. Álmaid e napon a rég eltemetett sérelmeidet, sebeidet hozza felszínre, amelyeket el kell engedned.

20. Holdnap - szimbóluma a sas

bald-eagle.jpg

Ez a nap a felismerések, a spirituális átalakulás és a kétségek legyőzésének napja. A belső alkímia ma lehetséges. Légy nyitott az új dolgokra, amelyek ezen a napon jönnek. Jó alkalom, hogy hasonlóan gondolkodó emberek társaságában tölts minél több időt, meglátásuk segíthet sok mindenre felnyitni a szemed. Kedvező nap az adósságoktól és a rossz körülményektől való megszabaduláshoz, így az erre irányuló mágiák, amelyek a bőséget célozzák meg, igen hatásosak ma, főleg, ha a Hold a Bika vagy a Rák jegyében áll. Érzékennyé válhatnak a vállak, a lapockák, a gerinc. Lehetőleg ne görnyedjünk, végezzünk nyújtásokat, jógázzunk. Ma semmiképpen ne vitatkozzunk a családtagjainkkal, barátainkkal. A szívcsakra rendkívül aktív ma, viseljünk zöldet, sétáljunk a Természetben - ha utóbbira nincs lehetőséged, meditációban is megteheted. Álmaink különösen élénkek és valósághűek lehetnek. 

21. Holdnap - szimbóluma a lócsorda

herd-life.jpg

A mozgás és az energiafelvétel napja. Tartózkodjunk minél többet a szabadban, a friss levegőn, ne féljünk a széltől se, mert az is energiával tölt fel bennünket. Semmiképpen ne terheljük túl a májunkat, amely szervünk ma különösen érzékennyé válhat, ha a Hold a Nyilas jelben halad. Az alkohol ma tiltólistás, azonban a vörös élelmiszerek nagyon is ajánlottak, különösen a gránátalma, az áfonya, a cékla, a paradicsom, a cseresznye. A máj tisztítását a savanyú íz segíti legjobban, a legjobb, ha reggel éhgyomorra megiszunk egy pohár vizet, amelybe előzőleg két teáskanál almaecetet kevertünk. Ne együnk túl sok cukros ételt. Ma bátran kezdjünk nehezebb projektekbe is, sikerülni fog. Ma különösen hatásosak a légzőgyakorlatok és a jóga. 

22. Holdnap - szimbóluma Ganesha, az akadályok elhárítója Indiában

depositphotos_27326627-stock-photo-ganesh.jpg

A bölcsesség és a tudás napja, tanulj, olvass, végezz kutatómunkát! A gerinc alsó része és a keresztcsont érzékeny, vigyázz a hirtelen mozdulatokkal. Étkezés tekintetében a növényi alapú táplálkozás ajánlatos ma, főleg az indiai konyha klasszikusait érdemes kipróbálni. Ne koplaljunk ma, együnk amennyi jólesik, mert e napon az energiát étel formájában vehetjük magunkhoz. Süssünk, főzzünk, édességet is bátran együnk ma. A szimbólumok napja is ez, így bármit látsz, ami magára vonja a figyelmedet, keresd meg a jelentését.  

23. Holdnap - szimbóluma a krokodil

gettyimages-1235292471-81b5083786e940e4a503a4adac209ce8.jpg

Provokációnak és kísértésnek lehetünk kitéve. Választott utadban való kételkedés nagyon veszélyes ma, mert depresszív hangulatba taszíthat. Érzékeny a gerinc és a nyirokrendszer. Műtéti beavatkozás nem javasolt. Mozogjunk minél többet, hogy a felgyülemlet feszültséget kiengedjük. Ne együnk sokat, az erjesztett tejtermékek és a szénhidrátok fogyasztása javasolt. Kerüljük a húst, az alkoholt és a túl sok kávét. Az üzlet ma nehézkesebb lehet, vizsgáljuk felül ezen terveinket és ha kell, módosítsunk. Célszerű ma mágiát bevetni a ház tisztítására. Ne tartózkodjunk túl sokat zsúfolt helyeken. Kedvező nap azonban a békülésre. A csakrák közül a gyökércsakra a legaktívabb, működését segíthetjük vörös ruhák viselésével. Álmaid becsapósak lehetnek, ha rosszat álmodsz, ne hidd el. 

24. Holdnap - szimbóluma Shiva, az egyik főisten Indiában

sivakempfort.jpg

A régi lerombolásának és az új létrehozásának a napja. Ma a férfi szexuális energiák erősek, éppúgy mint a 17. nap a női energiáké. Jó nap a randevúra, az üzletkötésre, a kapcsolatfelvételre. Ajánlhatók az izomerősítő gyakorlatok és a jóga. Foglalkozhatunk művészetekkel is. Ez a legjobb nap családalapításra, ha gyermeket tervezel, eljött a Te időd - főleg ha a Hold a Rák, a Halak vagy a Bika jegyében van. A férfi energia rendkívül aktív ezen a napon, a szexuális potenciál nagyon erős. Szánjunk elég időt az intim együttlétre. A gyökércsakra aktív, ahol a Föld energiája belép a testbe. Ezt a csakrát szexuális együttléttel, az orgazmus elérésével (ha nincs partnered, egyedül is megteheted...) és vörös színű ruhákkal teheted meg. 

25. Holdnap - szimbóluma a teknős

letoltes_1_2.jpg

Mágikus nap, felerősödnek az extraszenzorikus képességek. Fizikai, mentális és asztrális szinten végezzünk salaktalanítást. Ne együnk nehéz ételeket, gombát főleg ne. A nap javasolt eledele a túró és a friss tejtermékek. Ma jobb, ha nem kezdünk új projektekbe és próbáljunk nyugodtak maradni. Úgy tartják, hogy ez a holdnap a jósálmok napja. Fontos, hogy az álmokat intuitívan értelmezzük. Még ha az álom képei nagyon is világosnak és egyértelműnek tűnnek is, akkor is hallgatnod kell a belső hangodra. 

26. Holdnap - szimbóluma a béka

centrolenidae2-843x546.jpg

Ne értékeld túl magad és ne horrd fenn az orrod. Ne fecséreld az energiádat érdektelen beszélgetésekre, Tartózkodjunk a túlzott pörgéstől, inkább pihenjünk, fogat se húzassunk. A bőr érzékeny a mai napon, fordíts kellő figyelmet a hidratálására. Ajánlottak a nővényi ételek, a bab, a káposzta és a répa kivételével. A burgonya és a hal viszont nagyon is ajánlott. A mai álmok szomorú emlékeket idézhetnek fel. Meditációs úton engedd el a rossz érzéseket. 

27. Holdnap - szimbóluma a háromágú szigony

aquaman-hero-trident_dc-comics_square.jpg

A józan gondolkodás és szellem megnyitja az utat a titkos tudás felé. Remek nap a meditációra; intuitív meglátásokra és rejtett tudásra tehetünk szert. A mai nap alkalmas arra, hogy megtaláljuk a kiutat egy nehéz helyzetből. Ne kezdj új projektekbe. A lábak érzékenyek. Kerüld az alkoholt. Egyél bármit, amit szeretsz, de ne túl sokat. Ajánlott a kardamom, a kurkuma, a szegfűszeg, a bors használata. Inkább ne fogyassz burgonyát és a citrusféléket. Jó híreket kaphatsz és barátaiddal is jó ma találkozni. Este meditálj és énekeld az AUM mantrát. SA gyökércsakra és a torokcsakra aktív, a piros és a kék ruhák viselése ajánlott.

28. Holdnap - szimbóluma a lótusz

lotus1-960x640.jpg

.A mai napon igyekezzünk megőrizni nyugalmunkat, ne engedjük, hogy bárki felidegesítsen minket. Bátran kezdhetünk új projektekbe. Az agy és a szemek különösek aktívak. Ne nézzünk erős fényforrásba, ne tépjünk és ne is ajándékozzunk virágot. Ne vágjunk ki és ne fűrészeljünk fát. Kerüljünk minden romboló tevékenységet és a házimunkát is más napokra tartogassuk, a mai nap inkább a lakás dekorálására alkalmas. A gyökércsakra a leginkább befogadó, erősítsük jógával és meditációval. E nap a tudatos álmodásra is kiváló, így dolgozhatunk ezzel is. Álmodban utalásokat láthatsz egy korábbi életedre vonatkozóan. Táplálkozás tekintetében kerüljük az olajos magvakat, gabonaféléből se együnk túl sokat, viszont ha módunk van rá, fogyasszunk minden étkezéshez valami zöld színűt. 

29. Holdnap - szimbóluma a Hydra

hydraico-760x512_1.jpg

A legjobb, ha ma rendet teszünk környezetünkben és összegezzük az elmúlt hónap történéseit. Ez az Újhold előtti nap, amikor rengeteg gondolat összegyűlik a fejünkben. Jó nap a böjtölésre és a gyógyulásra, megnő a regenerációs készség, főleg, ha a Hold e napon a Kos, a Bak vagy a Skorpió jegyében jár. A gyökércsakra és a végbél érzékeny ma, így nem ajánlott a szorulást okozó, nehezen emészthető ételek fogyasztása. Legjobb a mai napon mellőzni az állati eredetű táplálékokat, viszont vegyünk magunkhoz gyümölcsöket, gabonaféléket, házi péksüteményt vagy kenyeret. Énekeljünk mantrákat, szent szövegeket, meditáljunk. Álmaink ezen a napon bonyolultak és nehezek lehetnek, ha kimondottan ijesztő dolgokat látsz, akkor ideje a gondolati nagytakarításnak.

30. Holdnap - szimbóluma az arany hattyú

golden-swan-2.jpg

A pihenés napja, ilyenkor ne kezdjünk semmi újba, maximum az eddig elkezdett dolgokat fejezzük be. Ez egy kifejezetten harmonikus és kellemes nap, ami rövid ideig tart, használjuk ki tehát az energiáit. . Ez a nap a szereteté, a megbocsátásé és az elfogadásé. E nap a szív napja egészségi szempontból, ajánlott a zsírszegény étkezés, a piros élelmiszerek. Kerüljük a túl sok koffeint, az alkoholt és a dohányzást. Viszont ma még a fogyókúrázók is bűnözhetnek egy kis csokival vagy süteménnyel. Tölts minőségi időt a barátaiddal, de ha egyedül akarsz lenni, az sem baj, kuckózz be egy jó könyvvel vagy filmmel. E napon igen erősen ajánlott mezítláb sétálni a talajon. Ha nincs kerted, folyópart vagy bármilyen zöld terület is jó. A szívcsakra a legaktívabb, mutasd kiaz érzéseidet. E napon álmaid bíztatóak és kellemesek lehetnek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr4216288188
süti beállítások módosítása