Asztrotitkok

Szaturnusz és Jupiter a Vízöntőben - 2020.12.17., 2020.12.19.

2020. december 16. - Jurancsik Eszter

SZATURNUSZ A VÍZÖNTŐBEN - 2020.12.17.

2020. december 17-én, magyar idő szerint 06:04-kor a Szaturnusz 27 évre elhagyja a Bak jegyét, a Vízöntőbe lép és egészen 2023. március 7-ig ott is marad. Ebből már kaphattunk egy kis ízelítőt, amikor is tavasszal, egészen pontosan március 22-én először lépett e jelbe, és nyárig maradt ott. Akkor léptek életbe a koronavírus miatti első korlátozások, és ahogy elhagyta a Vízöntőt, enyhítések jöttek. A tavasz folyamán leckét kaphattunk abból, milyen az, amikor egymás segítségével mennek a dolgok. Hoztak szabályokat, amelyek értelmében generációknak kellett egymáshoz alkalmazkodni, lásd pl. a vásárlási idősáv. A Szaturnusz képviseli ezeket a korlátokat, felügyeli azok betartását, de például az idős embereket is hozzá kötik.

szaturnusz.jpeg

A Szaturnusz jegyváltása - 2020.12.17., 06:04

És hogy mi lesz most? A Vízöntő jelhez kapcsolható a szellemiség, az emberség és az átgondolt jövőkép. E jegyben a Szaturnusz az innovatív társadalmi szerkezet kiépítésére törekszik, de persze ez először robbantani kell a régi ideákat.

Mi történt a régebbi Vízöntő-Szaturnuszoknál?

Utoljára 1991-1994 között tartózkodott e jegyben a Szaturnusz; a Dél-afrikai Köztársaságban felbomlott az apartheid, ám a gazdaság fejlődése az egész világon visszaesett. A korábbi Vízöntő-Szaturnusz idején (1962-1964) az amerikai iskolákban megszűnt a szegregált oktatás, de 1963-ban meggyilkolták Kennedy elnököt. 1929-ben kezdetét vette a nagy világválság, és amikor 1932-től 1935-ig a Szaturnusz ugyancsak a Vízöntőben járt, Franklin D. Roosevelt politikája magával hozta a FDR New Deal-t, amely a társadalombiztosítást, a kormányzati infrastruktúrát és a banki szabályozásokat foglalta magában. Első körben a gazdaság rendbe tétele volt napirenden, majd következtek a szociális kérdések. Ugyanakkor ez idő tájt erősödött fel a fasizmus is.

Személyes szinten azon horoszkópházaidban jelentős előrelépések történnek, amelyek felett a Szaturnusz tranzitál. A két terület valahogy egybefonódik. Pl. ha a IV. házadba esik a Vízöntő 0. foka, de átcsúszik az 5. házadba is, akkor a család, egy esetleges költözés összefonódik a szerelem-vállalkozás-szerencse témáival. 

JUPITER A VÍZÖNTŐBEN - 2020.12.19.

December 19-én, azaz szombaton 14:07-kor a Jupiter is elhagyja a Bak jegyét, belép a Vízöntőbe. Egy időre még a Halak jegyét is érinti, 2021. május 14-e és július 28-a között, amelyről majd később írok. Utoljára 2009. január 5-e és 2010. január 18-a között járt a Vízöntőben a Jupiter. Milyen események történtek Veled ebben az időintervallumban? Körülbelül hasonló dolgok térnek vissza, hasonló események és érzések. 

jupiter.jpeg

A Jupiter jegyváltása, 2020.12.19., 14:07

A Jupiter a kiterjedés, a lehetőségek bolygója, ezért ez az év a látókörünk Vízöntő módjára történő bővítéséről, a jövőkép-tervezésről szól majd, de ugyanígy szerephez jut a barátság, a közösségi szellem és az egyediség megőrzése is. A Vízöntő idealizmusa, aki mindenki számára jobb világot vizionál, megadhatja a lehetőséget egy jobb világ eljövetelére. E bolygóállás jellemzője az, hogy a lázadás hihetetlenül felerősödik, bátrabban merészkedünk új utakra, felmutatva a középső ujjunkat azt mondjuk, hogy mindenki bekaphatja (én majdhogynem szó szerint így csináltam 23 évesen, amikor 2009-ben összejöttem egy sráccal, és aki a szüleimnek egyáltalán nem tetszett. Igaz utána megszerették...:D ). 

A technológia fejlődése ebben az időszakban hihetetlen gyorsasággal fejlődik és nyomul előre, csak győzzük követni - ebben az uránuszi jelben a Jupiter 2009-2010 környékén is kitett magáért, akkor kezdtek el igazán terjedni az okostelefonok, de a régi, macerás dolgok, mint pl. a néhai msn, megszűntek. 

És még valami: ha volt olyan álmod, vágyad, amely valamilyen oknál fogva akkoriban nem vált valóra, most itt a lehetőség, hogy bátrabban előre lépve fizikai síkra hozd ezt. :) 

Személyes horoszkópodban szintén a Vízöntő-területeket kell figyelned, éppúgy mint a Szaturnusznál. Ha például a Vízöntő 0. foka az 5. házban látható, de átcsúszik a 6. házba, akkor a szerelem, vállalkozás témái összekapcsolódnak az egészséggel és a hétköznapi dolgokkal, munkával. 

És mi sül ki a két bolygó együttállásából?

A Jupiter expanzív, a Szaturnusz pedig összehúzó energiát képvisel. A kettő találkozásából hallatlan feszültség születik. December 21-én, pontosan akkor, amikor a Nap is átlép a Bak jelbe, a két nagybolygó szorosan együtt áll. Mindkét bolygó kapcsolódik a tekintély témájához, de teljesen eltérő módon.

121840642-deep-universe-background.jpg

Hogy mi jön ebből? A politika elmozdul a progresszív irányba, maga mögött hagyva a megcsontosodott eszméket. Persze ez nem azonnal megy végbe, de előkészíti azt a világot, ahol eltűnnek a társadalmi különbségek, ahol az álszent maszlag lepattogzik mindenről és mindenkiről. Ahol a szív békét lel. 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr3716344894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása