Asztrotitkok

Előrejelzés a 31. hétre - 2024.07.29.-08.04.

2024. július 27. - Jurancsik Eszter

anyconv_com_oig2_6_1.jpg

A 31. héten főleg a hét második felében lesznek történések. 

Augusztus 2-án, pénteken a Vénusz és az Uránusz kvadrátba kerül egymással. Ez nem mindennapi energiákat szabadít fel. A szerelem és szépség istennője, Vénusz, ekkor az Oroszlán jegyében halad, míg a változás és újítás bolygója, az Uránusz, a Bikában tartózkodik. E két égitest feszült viszonya izgalmas, bár kihívásokkal teli időszakot vetít előre. Az Oroszlánban járó Vénusz fokozza vágyunkat a figyelemre, az elismerésre és a romantikus gesztusokra. Kreativitásunk szárnyalhat, és erős késztetést érezhetünk arra, hogy kifejezzük egyediségünket, akár a megjelenésünkben, akár művészi alkotásokban. Ez az energia arra ösztönöz minket, hogy bátran mutassuk meg valódi énünket a világnak. Ezzel szemben az Uránusz a Bikában a stabilitás és az anyagi biztonság területén hoz váratlan fordulatokat. Ez a bolygóállás arra késztet, hogy újragondoljuk értékrendünket és azt, hogyan viszonyulunk az anyagi javakhoz. Innovatív megoldásokat találhatunk pénzügyi kérdésekben, vagy új módon közelíthetünk meg régi problémákat.

A kvadrát e két bolygó között feszültséget jelez, ami egyszerre lehet izgalmas és kihívásokkal teli. Váratlan események zavarhatják meg kapcsolatainkat vagy pénzügyeinket. Hirtelen vonzalmak lobbanhatnak fel, amelyek ugyanolyan gyorsan el is múlhatnak. Az állandóság iránti vágyunk konfliktusba kerülhet a változás és szabadság utáni sóvárgásunkkal. Erősödhet az egyéni szabadság és autonómia iránti igény, ami feszültséget okozhat a párkapcsolatban.

anyconv_com_oig1_lzhncyqirm7.jpg

Fontos a nyílt kommunikáció, beszéljünk érzelmeinkről, vágyainkról, félelmeinkről partnerünkkel, valamint legyünk türelmesek ebben az intenzív időszakban.Ez az asztrológiai aspektus arra ösztönöz minket, hogy találjuk meg az egyensúlyt a biztonság és a kockázatvállalás között. Lehetőséget kínál arra, hogy új szemszögből tekintsünk kapcsolatainkra és értékeinkre. Bár ez az időszak kihívásokkal teli lehet, egyben remek alkalom is a személyes növekedésre és a kreativitás kibontakoztatására. 

A Vénusz/Uránusz kvadrát hatása alatt állva érdemes nyitottnak lennünk az új lehetőségekre, miközben nem veszítjük szem elől azt, ami valóban fontos számunkra. Ez az idő kedvez a bátor, de átgondolt lépéseknek, amelyek friss energiát hozhatnak életünkbe, legyen szó akár kapcsolatainkról, akár anyagi helyzetünkről. Azonban fontos, hogy lépésről lépésre haladjunk az újítások bevezetésével, ne akarjunk mindent egyszerre megreformálni. Hatás: augusztus 8.

ÚJHOLD AZ OROSZLÁNBAN

Augusztus 4-én,13:11-kor az égbolton különleges esemény várható: Újhold születik az Oroszlán jegyének 12°33'-én. Ez az asztrológiai pillanat nem csupán egy új holdfázis kezdetét jelzi, hanem egy rendkívüli lehetőséget kínál mindannyiunk számára a megújulásra, az önkifejezésre és a személyes növekedésre. 

anyconv_com_oig4_7.jpg

Az Oroszlán jegyében születő Újhold erőteljes szenvedéllyel bír, felerősítve önbizalmunkat, bátorságunkat és kreativitásunkat. Ebben az időszakban intenzívebben érezhetjük az élet örömeit, és erősebb vágyat érezhetünk arra, hogy kifejezzük egyediségünket. Az érzelmek nem csak mélyebbé, de színesebbé is válnak, mintha egy belső tűz lobogna bennünk, arra ösztönözve minket, hogy bátran mutassuk meg tehetségünket a világnak. 

Ez az Újhold kiváló alkalom arra, hogy új kreatív projektekbe kezdjünk vagy felfrissítsük régi ötleteinket. Legyen szó művészetről, írásról, előadásról vagy bármilyen más kreatív tevékenységről, most van itt az ideje, hogy fényt derítsünk rejtett képességeinkre. Az Oroszlán energiája ráirányítja figyelmünket személyes céljainkra és ambícióinkra is, kedvezve az önvizsgálatnak és annak, hogy újraértékeljük életutunkat. Érdemes megkérdeznünk magunktól: Valóban azt az életet élem, amit szeretnék? Hogyan tudnám jobban kifejezni valódi énemet? Az Újhold szerencsére segít teljesen őszintén megválaszolni ezeket a kérdéseket. 

FÉNYSZÖGEK

Az Újhold szextilt alkot a Marssal és a Jupiterrel, amely planéták ekkor együtt állnak az Ikrekben, és ez a konstelláció rendkívül kedvező energiákat szabadít fel. A Mars/Jupiter-konjunkció az Ikrekben fokozott optimizmust, lelkesedést és cselekvési vágyat hoz, különösen a kommunikáció, tanulás és új kapcsolatok területén. Ez kiváló időszak új ismeretek elsajátítására és ötleteink megosztására másokkal. Az Újhold ezen kapcsolódása a Mars/Jupiter-együttállással azt jelzi, hogy kreativitásunkat és önkifejezési vágyunkat könnyedén tudjuk összekapcsolni a cselekvéssel és a bővüléssel. Remek alkalom ez arra, hogy nagy léptékű terveket szőjünk és lépéseket tegyünk azok megvalósítása felé.

AZ ÉGBOLTON

Az Újhold valós égbolti helyzete további mély jelentésréteget ad az eseménynek. A Rák ollói között elhelyezkedő Újhold a "levágás" szimbólumát hordozza, ami arra utal, hogy itt az ideje levágni, elengedni mindazt, ami már nem szolgál bennünket. Ez lehet egy régi szokás, egy toxikus kapcsolat vagy egy olyan életmód, amelyben már nem érezzük jól magunkat. Az Északi Vízikígyó feje feletti pozíció pedig a bölcsesség és a gyógyulás témáit hozza előtérbe. A Hydra az ősi tudás és a rejtett igazságok szimbóluma, és ez a helyzet arra biztat minket, hogy mélyebbre ássunk önmagunkban, felfedezzük rejtett képességeinket és meggyógyítsuk régi sebeinket.

anyconv_com_oig1_1_1.jpg

Összefoglalva, ez az Oroszlán-Újhold egy rendkívül erőteljes időszak kezdetét jelzi, lehetőséget kínálva arra, hogy újradefiniáljuk önmagunkat, bátran kifejezzük kreativitásunkat és elvágjuk azokat a kötelékeket, amelyek visszatartanak minket attól az élettől, amit élni szeretnénk. A Mars és Jupiter támogató energiái segítenek abban, hogy ne csak álmodjunk, de tegyünk is álmaink megvalósításáért. Bátran merjünk nagyot álmodni. Az Újhold energiája segít abban, hogy új fejezetet nyissunk életünkben – egy olyat, amely jobban tükrözi valódi énünket és legmélyebb vágyainkat. Itt az idő a ragyogásra!

 

 

 

 

 

 

 

 

Előrejelzés a 30. hétre - 2024.07.22.-07.28.

anyconv_com_oig3_qnis4_oxb_pysou.jpg

A hét izgalmas asztrológiai fényszögekkel indul, amelyek jelentősen befolyásolhatják energiáinkat és hangulatunkat. Hétfőn több bolygó között alakulnak ki fontos aspektusok, változatos hatásokat eredményezve.

A Nap és a Mars közötti szextil lendületet és magabiztosságot ad céljaink eléréséhez. Ez az aspektus segít, hogy határozottan lépjünk fel és bátran haladjunk előre terveinkkel.

Ezzel egyidőben a Nap és a Neptunusz közötti trigon fokozza intuíciónkat és kreativitásunkat. Remek lehetőség a művészi tevékenységekre vagy spirituális gyakorlatokra.

A Nap és a Plútó szembenállása intenzív energiákat hoz felszínre. Mély belső folyamatok indulhatnak el, amelyek segíthetnek személyes átalakulásban, de konfliktusokat is okozhatnak, ha rombolásra használjuk. Használjuk ki ennek a kapcsolódásnak a hihetetlen erejét, fókuszálva a regenerációra, a transzformációra és az erőgyűjtésre!

A Merkúr és az Uránusz kvadrátja izgalmas, de kiszámíthatatlan kommunikációs helyzeteket teremthet. Új ötletek születhetnek, de legyünk óvatosak, hogy ne mondjunk vagy tegyünk hirtelen felindulásból olyat, amit később megbánhatunk.

A Vénusz és a Jupiter szextillel kapcsolódik - ez az aspektus kedvez a társas kapcsolatoknak és az anyagi gyarapodásnak, a harmóniateremtésnek és a derűlátásnak.

Végül a Mars és a Plútó közötti trigon erőteljes hajtóerőt biztosít céljaink eléréséhez. Komoly energiákat mozgósíthatunk, használjuk okosan!

Szintén hétfőn a Nap az Oroszlánba, a saját jegyébe lép 09:44-kor. 

anyconv_com_oig4_1_2.jpg

Az egyik legszembetűnőbb hatása ennek az időszaknak a megnövekedett önkifejezési vágy. Úgy érezhetjük, itt az ideje, hogy megmutassuk a világnak, kik vagyunk valójában. A kreativitás szárnyakat kap – legyen szó művészetről, írásról vagy bármilyen más alkotó tevékenységről, most különösen termékeny időszak következik. 

Az Oroszlán nemcsak erőt, de játékosságot is hoz magával. Ez az időintervallum kiváló alkalom arra, hogy többet nevess, szórakozz, és élvezd az élet apró örömeit. Engedd meg magadnak, hogy egy kicsit "gyermek" legyél újra!

Július 26-án a Merkúr egyik saját jegyébe, a Szűzbe lép, amely kiemelten hathat gondolkodásunkra, kommunikációnkra és mindennapi rutinjainkra. A hazatérő Merkúr segít, hogy gondolataink letisztultabbá, logikusabbá váljanak. Nagyon jó időszak az olyan feladatokra, amelyek nagy pontosságot és részletekbe menő figyelmet igényelnek. Ha fontos tárgyalások vagy prezentációk várnak ránk, ez az időszak kifejezetten kedvező lehet ezekre a dolgokra. A Szűz kapcsolódik a rendhez és tisztasághoz, nem meglepő tehát, ha hirtelen késztetést érzünk arra, hogy rendet tegyünk a lakásban, a számítógépünkön vagy akár a gondolataink között, hasonlóképp az egészségünkkel is, különösen az emésztőrendszer tekintetében. 

Vasárnap válik egzakttá a Neptunusz és a Plútó szextil fényszöge, amely a két égitest lassú mozgása miatt egészen november 28-ig tart. A Neptunusz, az álmok, az intuíció és a spiritualitás bolygója, harmonikus kapcsolatba lép tehát a Plútóval, a mély átalakulások, a hatalom és az újjászületés urával. A Neptunusz energiája segít kapcsolatba lépni magasabb énünkkel és a kollektív tudattalannal. Foglalkozzunk minél többet önmagunk megismerésével! A Plútó energiája lehetővé teszi, hogy szembenézzünk árnyék-énünkkel és elengedjük azokat a mintákat, amelyek már nem szolgálnak minket. 

anyconv_com_oig3.jpg

Így a két energia hihetetlen potenciált biztosít, amit vétek lenne kiaknázatlanul hagyni. Hatással van a művészi énünkre is, a Neptunusz álmodozó természete és a Plútó intenzív energiái együtt rendkívüli kreatív energiákat szabadíthatnak fel. Művészek, írók és más kreatív területen ténykedők különösen inspiráltak lehetnek ebben az időszakban. De a Neptunusz hatása alatt érzékenyebbé válhatunk mások érzéseire és a körülöttünk lévő energiákra. Ez segíthet mélyebb kapcsolatok kialakításában és a mások iránti együttérzés növelésében, míg a Plútó gyakran hozza felszínre azt, ami rejtve volt. 

Előrejelzés a 29. hétre - 2024.07.15.-07.21.

anyconv_com_oig2_yb1krsoamp86q99r.jpg

17-én, szerdán a Nap és az Uránusz harmonikus szextilje váratlan lehetőségeket hozhat. Lehetőség nyílik új projektekbe kezdeni, vagy meglévőket új szempontok szerint átalakítani, erősebb lesz az igény a függetlenségre és az önállóságra, mind a munkahelyen, mind a magánéletben. Meglepő fordulatok jöhetnek, amelyek pozitív változásokat hozhatnak, ha nyitottak vagyunk rájuk.

Pénteken a Mars és a Neptunusz is szextilt alkotnak. A Mars az energia, az akarat és a cselekvés bolygója, míg a Neptunusz az álmok, az intuíció és a spiritualitás szimbóluma. Ideális időszak művészi tevékenységekre, mint a festés, írás vagy zene. Az intuíció és a fantázia megerősödik. Mélyebb kapcsolatba kerülhetünk a spirituális oldalunkkal, meditáció, jóga vagy más spirituális gyakorlatok révén, de  a segítségnyújtásra és az önzetlenségre való törekvés is felszínre kerül.

Július 20-án, szombaton a Mars belép az Ikrek jegyébe, ahol szeptember 3-ig marad. Az Ikrek a kommunikáció, a tanulás és a sokoldalúság jegye. Erősebb a késztetés a beszélgetésekre, vitákra és információk megosztására. Lehetőség nyílik új kapcsolatok kialakítására és a meglévők erősítésére, az érdeklődés több terület felé fordulhat, hajlandóság a többfeladatos munkavégzésre és a különböző tevékenységek kipróbálására. Jó időszak tanulmányok elkezdésére is.

Vasárnap, 12:16-kor lesz Telihold a Bak jel 29°08'-én. A 29. fok sokak szerint úgynevezett "kritikus fok", amely intenzívebb hatásokat és jelentős lezárásokat jelezhet, csakúgy, mint a Telihold fázisa. 

anyconv_com_bak.jpg

A Bak jegy a felelősséget, a célokat, a struktúrát és az előrejutást szimbolizálja. Itt az ideje átgondolni, hogy hol tartunk a karrierünkben, hivatásunkban, és milyen irányba szeretnénk továbbhaladni. Ez a Telihold rávilágíthat arra, hogy milyen változtatásokra van szükség a szakmai életünkben. Alkalom adódik arra is, hogy átgondoljuk, milyen felelősségeket vállalunk, és mennyire vagyunk hűek ezekhez. Felismerhetjük, hogy bizonyos célok már nem járható utak - lezárhatóvá válnak, teret biztosítva az új kihívásoknak. 

A Telihold fényszögei:

A Merkúr és a Telihold közötti kvinkunx feszültséget jelezhet a kommunikáció és a gondolkodás terén. Ez az aspektus egészségi vonatkozásban stresszt és mentális kimerültséget okozhat, ami fejfájáshoz, szorongáshoz vagy álmatlansághoz vezethet. Ha tapasztaltál ilyen tüneteket az elmúlt időszakban, egyértelmű jelei annak, hogy túlagyalsz, feleslegesen pörögsz dolgokon. Mindenképp ajánlatos valamilyen relaxációs technika elsajátítása, a jóga vagy a naplóírás, blogvezetés. Írd ki a gondolataidat, félelmeidet!

A Mars-trigon erőt és energiát ad, amely segíthet a céljaink elérésében és a feladatok hatékony megoldásában, míg az Uránusz-trigon a váratlan változásokra és új lehetőségekre tesz nyitottá. Szülhet remek ötleteket is. A Neptunusszal való szextil fokozza az intuíciót és a spirituális érzékenységet, segít, hogy mélyebb szinten kapcsolódjunk önmagunkhoz és másokhoz, valamint hogy álmainkat és vágyainkat közelebb hozzuk a valósághoz, a Plútó-együttállás pedig erőteljes transzformációs energiát hoz. Ez az időszak a mélyreható változások és az újjászületés ideje. Felszínre hozhat rejtett érzelmeket és titkokat, lehetőséget adva ezek feldolgozására és elengedésére.

Egy királytrigon születik ekkor több bolygó és pont érintésével: a Hold/Plútó kettőse trigonnal kapcsolódik a Marshoz és a Mérleg-Lilith-hez, utóbbi kettő pedig szintén trigont alkotnak egymással, és  ez a formáció különleges energetikai jelentőséggel bír.

A Mérlegben tartózkodó Lilith a női erő, a női szexualitás, a szabadság és az elfojtott vágyak szimbóluma. Lilith arra ösztönöz, hogy szembenézzünk árnyékoldalunkkal, és integráljuk azt személyiségünkbe. A Mérleg jegyében ez különösen a kapcsolatokra és a harmóniára vonatkozik, arra késztetve minket, hogy mélyebb egyensúlyt találjunk az életünkben. Felszínre hozhatjuk azokat a rejtett konfliktusokat és/vagy elfojtott vágyakat, amelyek eddig akadályozták a kapcsolataink fejlődését.

anyconv_com_oig3_41.jpg

A Mars jelenléte bátorságot ad ahhoz, hogy ezekeről a kérdésekről őszintén megbeszéljük, a Teliholdhoz való kapcsolódás pedig különösen fontos szerepet játszik az életünkben, különösen a szülőktől hozott kapcsolati minták megértésében és átalakításában -az aspektus mélyreható betekintést nyújt a régi beidegződésekbe és lehetőséget ad azok gyógyítására. Ezek azok az alapvető viselkedési és érzelmi minták és dinamikák, amelyeket a gyerekkorunkban láttunk, és amelyek befolyásolják, hogyan viszonyulunk a kapcsolatokhoz felnőttként. Nézzünk bátran szembe ezekkel az árnyékoldalakkal, és megtanuljuk, hogyan kezeljük a konfliktusokat nyíltan és őszintén, anélkül, hogy elfojtanánk az érzelmeinket.

Nőknél ez mélyebben is megmutatja magát. Nem kerülhetjük el hogy szembenézzünk az elfojtott szexualitásunkkal és vágyainkkal, felszabadítva azokat. A Plútó erőteljes kapcsolódása a Lilith-tel felkínálja a lehetőséget arra, hogy megszabadulj a szexualitásodat övező szégyenérzettől. Mostanra már kezd elfogadott ténnyé válni, hogy nemcsak a férfiaknak lehetnek szexuális vágyaik, a nő feladata pedig nem csak annyi hogy hagyja, hogy teste tegezként fogadja be a férfi nyilát, hanem joga van élvezni is a szexet. Kommunikáljunk nyíltan és őszintén partnerünkkel az igényeinkről! A Plútó transzformatív energia, a mágiához is kapcsolódik. A szexuális energia ugyanazon a csatornán áramlik, mint a spirituális. Nemhiába akkor a legerősebb a szex gyógyító energiája, ha érzelmekkel és szenvedéllyel történik meg az egyesülés. 

Összegezve: ez a Bak-Telihold összegezve egy jelentős mérföldkő lehet sokak életében. Biztosítja a terepet arra, hogy lezárjunk egy fontos szakaszt karrierünkben vagy személyes fejlődésünkben, miközben új, érettebb és tudatosabb alapokra helyezzük jövőbeli törekvéseinket. A fényszögek komplex hatása miatt fontos, hogy rugalmasan és nyitottan közelítsünk a változásokhoz, miközben megőrizzük stabilitásunkat és hosszú távú céljainkat.

Képek: saját

Előrejelzés a 28. hétre - 2024.07.08.-07.14.

anyconv_com_oig3_y.jpg

Hétfőn két fontos szextil hatása érvényesül. A Merkúr és a Jupiter kapcsolódása szellemi frissességet és derűlátást hoz. Ez a nap ideális arra, hogy új ötletekkel álljunk elő, és erősítsük a pozitív életszemléletet. A kommunikáció gördülékenyebb lesz, így érdemes fontos beszélgetéseket kezdeményezni, tárgyalásokat folytatni.

Ugyanezen a napon a Vénusz és az Uránusz szextilje váratlan, de kellemes meglepetéseket hozhat a kapcsolatokban, ugyanígy a pénzügyekben is lehetőségek körvonalazódnak.

Szerdán a Nap és a Szaturnusz trigonja stabilitást és fegyelmet hoz. Mivel a Szaturnusz retrográd, ez az aspektus lehetőséget ad arra, hogy visszatekintsünk és újragondoljuk korábbi döntéseinket, különösen azokat, amelyek hosszú távú céljainkkal kapcsolatosak. Ez az időszak alkalmas arra, hogy új struktúrákat és alapokat építsünk ki, amelyek hosszú távon támogatják fejlődésünket. Hatás: július 18.

A Vénusz-Neptunusz trigon csütörtökön romantikus energiákat hoz, de a kreativitásban, a művészetekben is megnyilvánul e két bolygó hatása. A kapcsolatokban mélyebb érzelmi kapcsolódást élhetünk meg. Az álmok és intuíciók különösen erősek lehetnek ezen a napon. Hatás: július 15.

Pénteken a Vénusz belép az Oroszlán jegyébe, intenzitást hozva a szerelembe. Az Oroszlán-Vénusz szereti a figyelmet így ez az időszak ideális arra, hogy kifejezzük érzelmeinket és megmutassuk szeretetünket. A párkapcsolatban élők számára ez az időszak a szenvedély és a romantika fokozódását hozhatja. A szinglik pedig nagyobb eséllyel találkozhatnak valakivel, aki lenyűgözi őket. Egészen augusztus 5-ig tartózkodik itt a Vénusz.

nevtelen_1.png

Szintén e napon a Vénusz-Plútó szembenállás intenzív és kihívásokkal teli energiákat teremthet, felszínre hozhat mélyen rejtett érzelmeket és konfliktusokat, különösen a kontroll kérdéseit illetően. Fontos, hogy őszinték legyünk magunkhoz és másokhoz, és kerüljük a manipulációt és a játszmázást - nemcsak a szerelmi kapcsolatokra vonatkozik ez. Ugyanakkor a kapcsolatok mélyebb átalakulására és gyógyulására is lehetőség adódik. Hatás: július 17.

A hét záró eseménye a Mars és az Uránusz együttállása vasárnap, ami robbanékony és dinamikus energiákat hoz. A fényszög erős késztetést ad arra, hogy megszabaduljunk a korlátoktól és új utakat találjunk. A váratlan változások és az impulzív döntések jellemzőek lehetnek, ezért fontos, hogy tudatosak maradjunk és figyeljünk a belső iránytűnkre. Az új kezdetek és az innováció időszaka ez, de érdemes óvatosan és körültekintően cselekedni. Hatás: július 27.

Képek: saját.

süti beállítások módosítása