Asztrotitkok

Plútó ismét a Bakban, Újhold a Szűzben - szeptember első napjai

2024. augusztus 30. - Jurancsik Eszter

anyconv_com_1433.jpg

A szeptember, azaz a naptári értelemben vett ősz kezdete rögtön két igen jelentőségteljes égi eseménnyel robban be: a Plútó visszakerül a Bakba, majd Szűz-Újhold következik.

Plútó retrográd a Bakban: a mélyreható változások és a gyógyulás ideje

Hétfőn a Plútó retrográd mozgása miatt visszalép a Bakba, és november 20-ig marad ott. Ez az időszak lehetőséget kínál számunkra, hogy mélyebben megvizsgáljuk életünk struktúráit és alapjait. A Bak jegyének gyakorlatiassága és a Plútó transzformációs ereje együttesen arra ösztönözhetnek minket, hogy:

- átgondoljuk és újraértékeljük céljainkat
- szembenézzünk félelmeinkkel és korlátainkkal
- elengedjük azokat a dolgokat, struktúrákat amelyek már nem szolgálnak minket

Ez az időszak kihívásokkal teli lehet, de egyben lehetőség a mély, belső átalakulásra is - a Plútó minden egyes interakciója szoros kapcsolatban áll a témával, ahogyan a regenerációval is. Sok éves sebeket gyógyíthatunk be most.

Újhold a Szűzben: új kezdetek és gyakorlatias megoldások


Az Újhold szeptember 2-án, 03:55-kor pontosodik be a Szűz jegyének 11. fokán. Az Újhold általában új kezdeteket jelképez, és a Szűz jegyében ez különösen igaz lehet a következő területeken:

- egészség és mindennapok
- munka, kötelezettségek és hatékonyság
- rendszerezés és tisztítás (fizikai és szellemi értelemben is)

Kitűnő időszak arra, hogy új szokásokat alakítsunk ki, vagy finomítsuk meglévő rutinjainkat.

Újhold-Szaturnusz szembenállás: egyensúly az álmok és a valóság között

Az Újhold szemben áll a Halakban járó Szaturnusszal. Ez a konfiguráció egy érdekes és potenciálisan kihívásokkal teli energiát hoz létre. Nézzük meg részletesebben, mit is jelenthet ez számunkra:

Az Újhold a Szűzben arra ösztönöz, hogy rendszerezzük életünket, tegyünk rendet, javítsunk a rutinjainkon, és figyeljünk oda testi-lelki egészségünkre, míg a Szaturnusz a Halak jegyében a spirituális, intuitív energiákat strukturálja. A Szaturnusz itt olyan leckéket tanít, amelyek a hit, az álmok, az önfeláldozás és az érzelmi világ mélyebb megértésére irányulnak. Ez a bolygó itt arra ösztönöz, hogy komolyan vegyük spirituális és érzelmi fejlődésünket, de ugyanakkor szembe kell néznünk az önbecsapás és az illúziók kihívásaival.

anyconv_com_oig1_ch7jpq_v.jpg

A szembenállás két ellentétes energiát állít egymással szembe, amelyek feszültséget, kihívásokat és ugyanakkor fejlődési lehetőséget is jelenthetnek. Ebben az esetben a Szűzben lévő Újhold gyakorlati, racionális megközelítése ütközik a Halakban lévő Szaturnusz spirituális, intuitív és kissé kaotikus energiájával. A gyakorlati megközelítések és a spirituális, érzelmi megértés között egyensúlyt kell találnunk. Az élet mindkét területére szükség van: fontos, hogy ne merüljünk el túlságosan a részletekben és ne veszítsük el a hitünket a nagyobb célokban és az intuícióban. Ugyanakkor a túlzott idealizmus és álmodozás helyett is szükség van a realitás talaján maradásra és a gyakorlati lépések megtételére.

Felmerülhetnek olyan helyzetek, ahol a részletekre való odafigyelés és a mindennapi teendők ütköznek az álmainkkal, vágyainkkal. A legjobb megoldás, ha megpróbáljuk egyensúlyba hozni ezeket az energiákat: például strukturáljuk spirituális gyakorlatainkat, vagy hozzunk létre egy olyan napi rutint, amely lehetőséget ad a belső munka elvégzésére is, kialakítva a harmóniát.


Az Oroszlán szíve: erő, szeretet és bátorság

Az Újhold csillagképi helyzete szerint az Oroszlánban tartózkodik, méghozzá a Regulus csillagnál, amely az Oroszlán szívét jelképezi. Ez a pozíció a következőkre világíthat rá:

- bátorságra és önbizalomra lesz szükségünk az új kezdetekhez
- a szívünkre is hallgatnunk kell, miközben az eszünkkel a részletekre figyelünk
- az önkifejezés és kreativitás is fontos szerepet játszhat ebben az időszakban

Az Újhold energiái így egyszerre hordozzák magukban a Szűz precizitását és az Oroszlán nagylelkűségét, amely a következő témákban lesz segítségünkre:

- találjuk meg az egyensúlyt a gondos tervezés és a merész cselekvés között
- ötvözzük a gyakorlatiasságot a kreativitással
- figyeljünk a részletekre, de ne veszítsük szem elől a nagyobb képet

Ezek a napok lehetőséget biztosítanak ahhoz, hogy módszeresen, de bátran haladjunk céljaink felé, miközben nyitottak maradunk az inspirációra és az intuícióra is, valamint időnként kapcsoljunk ki a kötelezettsések mókuskerekéből.

Augusztus végi váltások: a Merkúr és Vénusz mozgása

anyconv_com_oig3_zepa0opu_mtub.jpg

Az augusztus végi égbolt izgalmas változásokat tartogat számunkra, amelyek jelentősen befolyásolhatják életünk különböző területeit. Két fontos bolygó, a Merkúr és a Vénusz mozgása kerül most reflektorfénybe, ígérve új lehetőségeket és friss perspektívákat.

Augusztus 28-án a Merkúr direktbe fordul az Oroszlán 21. fokán, ami egy különösen jelentős fordulópont. Ez a változás új lendületet ad gondolkodásunknak és kommunikációnknak. Az Oroszlán jegyében történő irányváltás erősíti önkifejezésünket, kreativitásunkat és magabiztosságunkat. Ez az időszak kedvez a bátor ötletek megfogalmazásának és a határozott véleménynyilvánításnak. Az Oroszlán-témák, mint a vezetés, az önmegvalósítás és a személyes karizma, most különösen előtérbe kerülhetnek. A retrográdság ideje alatt volt időnk alaposan végiggondolni ezeket a témákat, most pedig határozottabban léphetünk előre. 

Az égbolton a Merkúr ekkor a Rák és az Oroszlán csillagképek között tartózkodik, ami szimbolikusan az érzelmek, a múlt és a jövő, a magánélet, otthon és a szórakozás közötti átmenetet jelképezi. Ez az átmeneti helyzet lehetőséget teremt arra, hogy újraértékeljük, hogyan egyensúlyozzuk ki érzelmi szükségleteinket és ambícióinkat. Segíthet abban, hogy mélyebb önismeretre tegyünk szert, miközben bátran haladunk előre céljaink felé.

Augusztus 29-én egy másik jelentős esemény is bekövetkezik: a Vénusz belép egyik saját jegyébe, a Mérlegbe. Ez a változás harmonikus energiákat hoz kapcsolatainkba, esztétikai érzékünkbe és értékrendünkbe. A Mérleg jegyében a Vénusz különösen erős, így ez az időszak kedvez a diplomáciának, harmóniakeresésnek, a szépség keresésének és a kiegyensúlyozott döntéshozatalnak. Lehetőséget kapunk arra, hogy újraértékeljük és megerősítsük fontos kapcsolatainkat, legyen szó romantikus, baráti vagy üzleti viszonyokról. 

anyconv_com_oig2_8.jpg

Asztrozófiai megközelítésben a Vénusz ekkor éri el a Szűz csillagképet, alatta pedig a Serleg csillagkép látható. Ez a konstelláció a gyakorlatias szeretet és szolgálat, valamint a régi dolgok "elégését" hozza előtérbe. A Szűz arra ösztönöz minket, hogy figyelmesen és odaadóan ápoljuk kapcsolatainkat, miközben nem feledkezünk meg saját lelki szükségleteinkről sem. A Serlegben pedig elégnek a minket már nem szolgáló minőségek, ám ezáltal valami új is születik, ami hasznunkra válik.

 

 

 

A lehetőségek kvadrátja - Jupiter és Szaturnusz

anyconv_com_oig3_36.jpg

Bár a legutóbbi posztomban már írtam erről a fényszögről, most szeretnék egy kicsit mélyebben is belemenni, és kicsit részletesebben elemezni a témát. Sokak szerint ez a fényszög rossz. De valóban az...? Két olyan égitest kapcsolódik, amelyek a kozmikus bölcsességet képviselik. Vizsgáljuk meg alaposabban!

Jupiter az Ikrekben: a bölcsesség égi kapuja

A Jupiter, a bőség és a terjeszkedés bolygója, most az Ikrek jegyében tartózkodik. Az Ikrek a kommunikáció, a tanulás és az intellektuális kíváncsiság jegye. Ebben a pozícióban a Jupiter arra ösztönöz minket, hogy nyissuk meg elménket új gondolatok és perspektívák felé.


Asztrozófiai értelemben a Jupiter most a Bika szarvainál helyezkedik el, amelyek a Tejúton nyugszanak. Ez gyönyörűen szimbolizálja, hogy most közvetlenül kapcsolódhatunk az isteni bölcsességhez és a magasabb szintű tudáshoz. A Tejút, mint az égi folyó, most különösen erőteljesen árasztja felénk az univerzális tudás áramlatait.


Ez az elhelyezkedés arra hív minket, hogy:

▶︎ Legyünk nyitottak az új ismeretekre és tapasztalatokra.
▶︎ Keressük az igazságot és a mélyebb megértést életünk minden területén.
▶︎ Osszuk meg tudásunkat és bölcsességünket másokkal, ezáltal is gazdagítva a kollektív tudatosságot.

anyconv_com_oig3_37.jpg

Retrográd Szaturnusz a Halakban: a múlt tisztítása egy fényesebb jövőért

A Szaturnusz, a struktúrák és a korlátok bolygója, jelenleg retrográd mozgásban van a Halak jegyében. A Halak a spiritualitás, az intuíció és a kollektív tudattalan jegye. A Halak a zodiákus utolsó jegye, amely az egység, az együttérzés, a spirituális befelé fordulás, a karmikus tanítások és a lélek mély átalakulásának jegye. A retrográd Szaturnusz itt visszavisz bennünket az időben, régi témákhoz, múltbeli leckékhez, amelyeket még nem oldottunk fel teljesen. Ez az időszak lehetőséget ad arra, hogy újraértékeljük múltbeli tapasztalatainkat, és elmélyítsük megértésünket az életünkben jelen lévő spirituális tanításokról.


Asztrozófiai szempontból a Szaturnusz a Vízöntő jövőt tisztító habjaiban halad. Ez a kép azt sugallja, hogy most lehetőségünk van arra, hogy megtisztuljunk a múlt terheitől és felkészüljünk egy új, boldogabb jövőre.

Ez az pozíció a következőkre ösztönözhet:

▶︎ Nézzünk szembe félelmeinkkel és korlátainkkal.
▶︎ Engedjük el azokat a struktúrákat és szokásokat, amelyek már nem szolgálnak minket.
▶︎ Alakítsuk át belső világunkat, hogy az összhangban legyen magasabb céljainkkal.

2019_cleanup.png

Kvadrát: feszültség, mint katalizátor és hajtóerő

A Jupiter és a Szaturnusz kvadrátja intenzív feszültséget hoz létre, de ez a feszültség valójában egy katalizátor a növekedéshez és a transzformációhoz. Ez a fényszög arra késztet minket, hogy integráljuk a két bolygó látszólag ellentétes energiáit:

A Jupiter expanzív, optimista energiája találkozik a Szaturnusz strukturált, óvatos megközelítésével.
A jövőbe tekintő vízió (Jupiter) összekapcsolódik a múlt bölcsességével és tanulságaival (retrográd Szaturnusz).
Az intellektuális tudás (Ikrek) egyesül az intuitív megértéssel (Halak).

Ez az integráció lehetővé teszi számunkra, hogy:

▶︎ Megtaláljuk az egyensúlyt az álmok és a realitás között.
▶︎ Építsünk szilárd alapokat spirituális növekedésünkhöz.
▶︎ Átalakítsuk régi mintáinkat és hitrendszereinket, miközben megtartjuk azt, ami valóban értékes.

Spirituális lehetőségek

Ez a kvadrát hatalmas spirituális lehetőségeket rejt magában:

Mélyebb önismeret: A fényszög arra ösztönöz, hogy mélyen magunkba nézzünk és felfedezzük belső igazságainkat.


Spirituális tisztulás: Lehetőségünk van arra, hogy elengedjük azokat a régi mintákat és hiedelmeket, amelyek már nem szolgálják fejlődésünket.


A bölcsesség integrálása: Összekapcsolhatjuk az intellektuális tudást az intuitív megértéssel, ezáltal mélyebb bölcsességre téve szert.


Magasabb célok felfedezése: A Jupiter és Szaturnusz együttes energiája segít abban, hogy felismerjük és kövessük magasabb életcélunkat.


Kollektív evolúció: Ez a fényszög nem csak egyéni, hanem kollektív szinten is hat, elősegítve az emberiség spirituális fejlődését.

 

Forradalmi energiák: Telihold a Vízöntőben és Jupiter-Szaturnusz kvadrát

anyconv_com_oig41945.jpg

Augusztus 19-én két jelentős asztrológiai esemény hívja fel magára a figyelmet: a Telihold a Vízöntő jegyében ragyog fel, miközben egy másik égi formáció is kibontakozik, amelyben a Jupiter és a Szaturnusz találkoznak egymással egy kvadrátban formájában. Ezek az égi energiák együtt hatnak ránk, mélyebb felismeréseket, kihívásokat és spirituális ébredéseket hozva.

A Vízöntő Telihold mindig egy különleges, forradalmi energiát hoz magával. Ez a Telihold arra ösztönöz minket, hogy megvizsgáljuk kapcsolatainkat, közösségi szerepeinket, és ráébredjünk az egyéniség és a kollektíva közötti finom egyensúlyra. A Vízöntő, mint levegős jegy, szellemi frissességet, újító gondolkodásmódot és szabadságvágyat hoz, a Telihold fénye pedig megvilágítja mindazt, ami ezeket az energiákat gátolja vagy elfojtja.

Azonban nemcsak a Hold és a Nap kapcsolata áll fókuszban, hanem egy harmadik szereplő is bekapcsolódik a buliba: a Bika jegyében tartózkodó Uránusz. Az Uránusz itt kvadrátot képez mind a Nappal, mind a Holddal, ami egy T-kvadrátot hoz létre. A T-kvadrát energetikája mindig kihívások elé állít minket, rámutatva a belső feszültségekre és azokra a helyzetekre, ahol változásra van szükség.

anyconv_com_oig2_33_1.jpg

Ebben az esetben az Uránusz, mint a változások és meglepetések bolygója, egyben az alakzat gyújtópontja, felrázhatja azokat a területeket, ahol túlzottan ragaszkodunk a megszokott dolgokhoz. A Bika jegy stabilitása és biztonság iránti vágya itt találkozik az Uránusz forradalmi szellemével, ami hirtelen változásokat, váratlan fordulatokat hozhat, különösen az anyagiak, a biztonság, és az értékek terén. Ez a Telihold tehát nem csupán az érzelmek megvilágításáról szól, hanem arról is, hogy elengedjük azokat a régi mintákat, amelyek már nem szolgálnak minket, és helyet adjunk az új, szabadabb utaknak, amelyek egy boldogabb jövő fel vezetnek minket. 

Miközben a Telihold energiái ilyen mély változásokat indítanak el, a Jupiter és a Szaturnusz kvadrátja is egy új szakaszba lép, amely pontosan ezen a napon válik egzakttá. A Jupiter az Ikrek jegyében jár, ahol kíváncsiságot, kommunikációt és szellemi terjeszkedést szimbolizál. Ezzel szemben a Szaturnusz a Halakban az álmokat, a spirituális mélységeket képviseli. Ez a kvadrát egy olyan feszültséget teremt, amely arra késztet bennünket, hogy egyensúlyt találjunk a gondtalanság és a felelősség között, a szellemi szabadság és a gyakorlati valóság között. A Jupiter optimista energiája itt ütközik a Szaturnusz realistább hatásával, ami kihívást jelenthet abban, hogy hogyan valósítsuk meg álmainkat a valóság keretein belül. 

anyconv_com_oig1_27.jpg

A Jupiter és a Szaturnusz eme tanító jellegű fényszöge arra késztet minket, hogy szembenézzünk azzal, hogy miként használjuk fel erőforrásainkat, miként kezeljük a kockázatokat, és hogyan tudunk hosszú távon is fenntartható módon kiteljesedni. Ez az aspektus egyben lehetőséget is kínál arra, hogy megtanuljuk, miként integráljuk a szellemi növekedést és a felelősséget az életünkbe, hogy a jövőnket megalapozzuk.

Ez a két esemény tehát együttesen egy olyan időszak kezdetét jelöli, amelyben a változás, a növekedés és az önismeret kap hangsúlyt. A Vízöntő Telihold és a T-kvadrát formációja az Uránusszal arra ösztönöz, hogy felszabadítsuk magunkat a régi korlátoktól, míg a Jupiter-Szaturnusz kvadrátja arra hív, hogy felelősségteljesen és tudatosan építsük a jövőnket. Ebben a kozmikus összhangban találhatunk rá a belső erőnkre, és nyithatunk új utakat a saját életünkben, miközben kapcsolódunk a kollektív energiákhoz, amelyek mindannyiunkat érintenek.

 

 

 

 

Előrelejzés a 32. hétre - 2024.08.05.-08.11.

anyconv_com_1123.jpg

A hét a Merkúr retrográd mozgásával indul, ami sokakban aggodalmat kelthet. Azonban fontos megértenünk, hogy ez nem egy negatív jelenség, hanem inkább egy lehetőség az újragondolásra és a belső munkára.

A Merkúr a Szűz 4. fokáról vándorol vissza az Oroszlán 21. fokáig. Ez az út szimbolizálja az önvizsgálat és az önkifejezés közötti egyensúly megteremtését. A Szűz analitikus energiája segít átgondolni dolgainkat, míg az Oroszlán kreatív ereje új perspektívákat nyithat meg előttünk. Kiváló alkalom arra, hogy felülvizsgáljuk és átértékeljük céljainkat, javítsuk kommunikációnkat, befejezzük a régóta húzódó projekteket, és újraértelmezzük kapcsolatainkat. A retrográd Merkúr energiája támogatja mindezt.

Csütörtökig érezhető lesz a Nap és a Merkúr szextilje, amely segíti a tiszta gondolkodást és a hatékony kommunikációt. Használjuk ki ezt az időszakot arra, hogy fontos beszélgetéseket folytassunk, kreatív projekteken dolgozzunk, valamint tanuljunk és új ismereteket szerezzünk. Az univerzum most különösen támogatja az intellektuális és kreatív törekvéseinket, így érdemes kihasználni ezt a kedvező időszakot.

A hét közepén, 7-én aktiválódik a Merkúr és a Vénusz együttállása az Oroszlán jegyében. Ez az égi tánc a szeretet és a kommunikáció energiáit egyesíti, esélyt adva arra, hogy mélyebb kapcsolatot alakítsunk ki önmagunkkal és másokkal. Az Oroszlán tüzessége bátorságot ad ahhoz, hogy kifejezzük érzéseinket és vágyainkat. Lehetőség adódik, hogy őszintén beszéljünk érzelmeinkről, kreatív módon fejezzük ki szeretetünket, megerősítsük önbecsülésünket, és örömteli, inspiráló tevékenységekbe kezdjünk.

 

 

 

süti beállítások módosítása