Asztrotitkok

Augusztus végi váltások: a Merkúr és Vénusz mozgása

2024. augusztus 26. - Jurancsik Eszter

anyconv_com_oig3_zepa0opu_mtub.jpg

Az augusztus végi égbolt izgalmas változásokat tartogat számunkra, amelyek jelentősen befolyásolhatják életünk különböző területeit. Két fontos bolygó, a Merkúr és a Vénusz mozgása kerül most reflektorfénybe, ígérve új lehetőségeket és friss perspektívákat.

Augusztus 28-án a Merkúr direktbe fordul az Oroszlán 21. fokán, ami egy különösen jelentős fordulópont. Ez a változás új lendületet ad gondolkodásunknak és kommunikációnknak. Az Oroszlán jegyében történő irányváltás erősíti önkifejezésünket, kreativitásunkat és magabiztosságunkat. Ez az időszak kedvez a bátor ötletek megfogalmazásának és a határozott véleménynyilvánításnak. Az Oroszlán-témák, mint a vezetés, az önmegvalósítás és a személyes karizma, most különösen előtérbe kerülhetnek. A retrográdság ideje alatt volt időnk alaposan végiggondolni ezeket a témákat, most pedig határozottabban léphetünk előre. 

Az égbolton a Merkúr ekkor a Rák és az Oroszlán csillagképek között tartózkodik, ami szimbolikusan az érzelmek, a múlt és a jövő, a magánélet, otthon és a szórakozás közötti átmenetet jelképezi. Ez az átmeneti helyzet lehetőséget teremt arra, hogy újraértékeljük, hogyan egyensúlyozzuk ki érzelmi szükségleteinket és ambícióinkat. Segíthet abban, hogy mélyebb önismeretre tegyünk szert, miközben bátran haladunk előre céljaink felé.

Augusztus 29-én egy másik jelentős esemény is bekövetkezik: a Vénusz belép egyik saját jegyébe, a Mérlegbe. Ez a változás harmonikus energiákat hoz kapcsolatainkba, esztétikai érzékünkbe és értékrendünkbe. A Mérleg jegyében a Vénusz különösen erős, így ez az időszak kedvez a diplomáciának, harmóniakeresésnek, a szépség keresésének és a kiegyensúlyozott döntéshozatalnak. Lehetőséget kapunk arra, hogy újraértékeljük és megerősítsük fontos kapcsolatainkat, legyen szó romantikus, baráti vagy üzleti viszonyokról. 

anyconv_com_oig2_8.jpg

Asztrozófiai megközelítésben a Vénusz ekkor éri el a Szűz csillagképet, alatta pedig a Serleg csillagkép látható. Ez a konstelláció a gyakorlatias szeretet és szolgálat, valamint a régi dolgok "elégését" hozza előtérbe. A Szűz arra ösztönöz minket, hogy figyelmesen és odaadóan ápoljuk kapcsolatainkat, miközben nem feledkezünk meg saját lelki szükségleteinkről sem. A Serlegben pedig elégnek a minket már nem szolgáló minőségek, ám ezáltal valami új is születik, ami hasznunkra válik.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr5818475661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása