Asztrotitkok

Előrejelzés a 27. hétre - 2024.07.01.-07.07.

2024. június 27. - Jurancsik Eszter

anyconv_com_oig3_ovsbxs0as.jpg

Kedden több égi esemény is történik. Lesz egy Vénusz-Szaturnusz trigon, és egy Merkúr-Neptunusz trigonA Merkúr-Neptunusz trigon harmonikus kapcsolatot hoz létre a kommunikáció és a spiritualitás bolygója között. Ez az aspektus felerősíti a kreativitást, a spirituális érzékenységet és az álmokat. Most különösen könnyű hozzáférni a belső bölcsességhez, és a képzelet világa inspirálhat minket. Bízzunk az intuíciónkban és a megérzéseinkben, próbáljunk ki művészeteket! Hatás: július 6.

A Vénusz és a Szaturnusz trigonja stabilitást és komolyságot hoz a kapcsolatokba és a pénzügyekbe. Ez az aspektus segít a hosszú távú elköteleződésben és a felelősségteljes döntések meghozatalában, érdemes odafigyelni a hosszú távú célokra. Ez az aspektus kedvez a kapcsolatok mélyítésének és stabilizálásának is, a pénzügyeket illetően pedig gondoljunk át minden előttünk álló projektet és döntést. Hatás: július 7.

A Merkúr szintén kedden lép át a Rákból az Oroszlánba, ebben a tüzes, büszke jegyben pedig fokozódik a kreatív kommunikáció. Ez az időszak kedvez az önbizalom-edzésnek és a magabiztos fellépésnek, ám ne váljunk arrogánssá.

Szintén e napon a Neptunusz retrográddá válik, és egészen december 8-ig halad látszólag hátráló mozgásban az égbolton. 

anyconv_com_1517.jpg

Az eddig rejtett dolgok felszínre kerülnek, ez pedig segítséget nyújthat az illúziók és ábrándok tisztázására. Megláthatjuk, mely álmainknak és vágyainknak van valóságalapja. Szükséges az önvizsgálat, éppúgy mint más retrográd planétáknál, megérthetjük mélyebb érzelemvilágunkat és spirituális mintáinkat, illetve könnyebb meglátni a valóságot és elengedni a régi, nem működő mintákat. A kék bolygóóriás az égen a Cet és a Visszaúszó Hal között vált irányt - a Cet a belső megtisztulás, az elvonulás és a tudatalatti szimbóluma. Most jó ideig gyakorolhatjuk az önmagunkkal szembeni őszinteséget, az önbecsapás letételét, a lelki tisztulást hiszen ezek elősegítik a gyógyulásunkat. Lehetnek fájó pontok e történetben, de ez mindig kifizetődik később! Most könnyebben hangolódhatunk rá a finom energiákra és jelekre, álmaink is élénkebbé válnak, jó, ha elkezdünk álomnaplót vezetni. 

A szerdai nap hoz egy Merkúr-Plútó szembenállást. Ezen kapcsolódás a kommunikáció és a gondolkodás intenzitását helyezi előtérbe, miközben felszínre hozza a rejtett vagy elfojtott érzelmeket és igazságokat. Könnyebben látunk a szavak és sorok közé, ám lehetséges, hogy manipulációs taktikákkal vagy hatalmi harcokkal találkozunk, akár a munkahelyen, akár a személyes életünkben. Fontos, hogy kommunikációnk ne váljék provokatívvá, próbáljuk megérteni a másik fél álláspontját is, még ha nem is értünk vele feltétlenül egyet. Hatás: július 7.

Szextil születik a Bika-Mars és a Halak-Szaturnusz között csütörtökön. A cselekvés (Mars) és a fegyelem, struktúra (Szaturnusz) együttműködik, ami különleges lehetőségeket és pozitív hatásokat hoz, stabil és fegyelmezett energiákat biztosít, segítve a célok elérését a lassan, de biztosan elv-alapján. A Bika földies és praktikus energiái találkoznak a Halak intuitív és kreatív energiáival, így kreatív megoldásokat találunk a gyakorlati problémákra. Hatás: július 13.

Szombaton, azaz 6-án Újhold lesz a Rák 14°23'-én, magyar idő szerint 00:57-kor. 

A Rák-Újhold energiája arra ösztönöz, hogy több figyelmet szenteljünk családunknak és otthonunknak. Ez az időszak kiváló lehetőség arra, hogy rendezzük a családi viszályokat, megerősítsük a kötelékeket, és otthonunkat harmóniával töltsük meg. Ugyanígy terítékre kerül a belső otthon is, amely a mi belső templomunk, ahol feltöltődhetünk, meditálhatunk, elvonulhatunk - ám ez nem azt jelenti, hogy elzárkózunk a világ elől. 

anyconv_com_1521.jpg

Az Újhold fényszögei:

A Marssal létrejövő szextil kedvező a célok kitűzéséhez és azok megvalósításához. Most van itt az ideje, hogy bátran cselekedjünk és lépéseket tegyünk álmaink megvalósítása felé. A Szaturnusz trigonja érzelmi stabilitást és fegyelmet hoz. Ez az aspektus segít abban, hogy hosszú távú terveket készítsünk és azokat megvalósítsuk. A Szaturnusz energiája támogatja a kitartást és az elkötelezettséget, ami elengedhetetlen az új kezdetekhez, amelyeket maga az Újhold szimbolizál. Az Északi Holdcsomóval alkotott kvadrát feszültséget jelez, de egyben lehetőséget is teremt a fejlődésre. Az Északi Holdcsomóval való kvadrát arra ösztönöz bennünket, hogy kilépjünk a komfortzónánkból és szembenézzünk az élet kihívásaival. Ez az aspektus arra emlékeztet minket, hogy a siker kemény munka által érhető el.

Ha az égboltot nézzük, a Hold a halandó minőségeket szimbolizáló iker, Castor szívénél tartózkodik ekkor - emlékezzünk arra, hogy az életünk mulandó, és minden pillanatot meg kell élnünk és értékelnünk, egyúttal elengedni a minket már nem szolgáló dolgokat, minőségeket is. Ez az újhold arra ösztönöz, hogy elfogadjuk az élet ciklikusságát és a változások elkerülhetetlenségét. 

Előrelejzés a 26. hétre - 2024.06.24.-06.30.

anyconv_com_19122_cleanup.jpg

Szerdától vasárnapig aktív a Merkúr és a Szaturnusz trigonja. A Merkúr a Rákban járva felerősíti az érzelmi intelligenciát és az intuíciót. Gondolataink és szavaink érzelmekkel itatódnak át, empátiánk fokozódik. A Szaturnusz a Halakban pedig a spirituális bölcsesség és a gyakorlati realitás találkozását szimbolizálja. A két bolygó kapcsolódásának eredményeként ezekben a napokban az érzelmek könnyebb, de nem keszekusza módon történő kifejezése kerül előtérbe, ez pedig remekül felhasználható az érzelmi és mentális egyensúly megteremtésére.

29-én, azaz szombaton válik retrográddá a Halak-Szaturnusz a Halak 19. fokán, és egészen a jel 12. fokáig vándorol vissza, hogy aztán november 15-én direktbe forduljon. A Szaturnusz a struktúrák, az idő, a fegyelem és a felelősség planétája. Amikor hátráló mozgásba kezd, ösztönösen befelé tekintünk. Vizsgáljuk felül eddigi utunkat. A Halak jegyében ez a folyamat különösen mély, spirituális jelentőséget nyer. Ha megengedjük magunknak, hogy kicsit visszavegyünk a tempóból és belső világunkra fókuszáljunk, akkor ez az időszak komoly spirituális növekedést és megújulást hoz számunkra.

anyconv_com_oig3_8.jpg

Talán nehéz lehet, de akkor járunk jól, ha rugalmasak maradunk a változásokat illetően. A Halak változó jegyként alkalmazkodó, miközben a Szaturnusz arra emlékeztet, hogy a megfelelő határok és struktúrák szükségesek. Ideje az illúziók lebontásának, teremtsünk egyensúlyt a spiritualitásunk és a mindennapi kötelezettségeink között. Továbbá felszínre kerül a megbocsátás témája is, amely szintén kötődik a Halak jegyéhez. Bocsássunk meg nemcsak másoknak, de magunknak is, hiszen ez a mély érzelmi gyógyulás ideje is, a múlt sebeinek begyógyítása pedig az egyik legerősebb mágia.

Vasárnap a Merkúr és az Uránusz között születik egy szextil; igalmas és inspiráló napok következnek, ez idő alatt kreatív és eredeti megoldások születhetnek. Az információáramlás könnyedebbé és akadálymentessé válik, ráadásul az Uránusz elősegíti az innovatív gondolkodást, a remek ötleteket, ez pedig kreatív megoldásokat kínál a Merkúr által képviselt területeken - jelen esetben a család, az otthon területén, hiszen a Merkúr a Rákban tartózkodik. A Merkúr és az Uránusz kapcsolódásai erősen kapcsolódnak az asztrológiához is, érdemes tehát a témába mélyebben beleásni magunkat. A fényszög július 3-ig aktív.

Képek: saját.

Előrejelzés a 25. hétre - 2024.06.17.-06.23.

anyconv_com_oig4_nvl_2lh5u4p_g1o4of_1.jpg

Miközben aktív a Vénusz és a Neptunusz kvadrátja, a Merkúr is kvadráttal kapcsolódik hétfőn a kék bolygóóriáshoz- szétszórtságra hajlamosíthat, munkádban komolyabb odafigyelés szükséges, ha pedig jogi dolgokkal kell foglalkoznod, szerződést kell aláírnod, a szokásosnál jobban figyelj a részletekre. A szerelmi vonal mellett pénzügyekben is a józan észt javallott előtérbe helyezni. Hatás: június 20.

A délelőtti órákban lép be a Merkúr a Rák jegyébe, ahol július 2-ig tartózkodik. A gondolatok keverednek az érzésekkel, minden információ egy emocionális szűrőn át jut el hozzánk. A “honnan jöttem-hová tartok” - témakör igen erőteljesen foglalkoztathat minket. Ugyanakkor a Rák jel a belső otthon, a belső templom is, ahová bármikor visszavonulhatsz gondolkodni, meditálni! Ez a Te menedéked, de semmiképpen nem a világtól való elrejtőzés. A családi minták terítékre kerülése is esélyes, azok átvizsgálása és elengedése is napirendre kerül ekkor. A gondolatok és érzések harmonikus szintézise által azt a mély, eddig is bennünk lévő tudást is sikerül előhívni, ami születésünk óta belénk van kódolva, és sejtszinten emlékszünk rá. A Rák-Merkúr megmutatja az ide vezető utat, nekünk pedig csak hallgatnunk kell arra a bizonyos belső hangra, amely szelíden, de mégis bátorítón próbál rávezetni minket erre az útra.

anyconv_com_oig4_3.jpg

Mivel a Tejúton halad a Merkúr, rengeteg bölcsességet, magasabb szintű energiát áraszt onnan, amelyek gondolatokon keresztül érkeznek meg hozzánk, igen gyorsan, köszönhetően annak, hogy a Nap körül keringő planéták közül a Merkúr a leggyorsabb. A Vénusz is hétfőn kerül a Rák jelbe, amely felerősíti a kapcsolódás iránti vágyat. Vonatkozik ez a szerelemre éppúgy, mint a család irányába, de akár rég látott barátaink is eszünkbe juthatnak. 

anyconv_com_image_98.jpg

A szerelmeseknek elérkezik a következő szint, amely lehet eljegyzés, házasságkötés, közös otthon és gyermek egyaránt. A Vénusz ekkor tartózkodik Orion (Nimród) kinyújtott karja felett, a Tejúton - nyújtsuk tehát kezünket mások felé, és mi is bátran fogjuk meg a felénk nyújtott kezet. Minden értelemben előtérbe kerül a termékenység. Ha gyermeket szeretnél, most lépj a tettek mezejére, a párok tervezzenek minél több közös programot, pénzügyekben pedig legyünk óvatosak, vigyázzunk arra, amink van, ne költsünk feleslegesen.

20-án, azaz csütörtökön, 22:51-kor vált jegyet a Nap, követi a Merkúrt a Rák jelbe, elhozva a nyári napfordulót. A Rák jel az első vizes jelként megjeleníti a mély érzéseket. Először a Kos a tűz elem által elhozta a lendületet a lélek számára, a föld-jegy Bika az anyagba öntötte azt, az Ikrek pedig a levegő elemmel az intellektust jelenítette meg. 

Figyelmünk az eddigieknél jobban családunk, szeretteink fell fordul, az érzelmi biztonság, a belső otthonunknak, a belső templomunknak, szentélyünk megtalálásának igénye hihetetlen erővel tör fel. Személyes horoszkópodban a Rák jelben kezdődő házadba viszi a Nap energiáját, feltöltve azt dinamikával. Az égboltra nézve a Nap Orion (Nimród) kinyújtott karjánál jár ekkor, ez a csillagkép pedig az önlegyőzés, saját belső erőnk újra-felfedezését is szimbolizálja. 

anyconv_com_oig3_5oey.jpg

Pénteken Merkúr/Mars-szextil várható, amely növeli a munkavégzés hatékonyságát, nagyobb hatásfokkal dolgozhatunk és végezhetjük el a kevésbé kedvelt feladatainket is. Hatás: június 27.

Szombaton, 03:07-kor ragyog a Telihold a Bak jegyében, annak 01°07'-én. 

Egy ciklus végéhez értünk. Mégpedig egy igen nehéz ciklus végéhez. Természetesen lesznek feladataink, de tény, hogy az elmúlt időszak sokak idegeit megtépázta. Megjelenik még a sorsfeladat is, a honnan jöttem-hová tartok kérdéskör is. A választ lelkedben (Hold!) találod meg, hiszen a múltból hozott tapasztalatok (Rák-Nap) megvilágítják a lelkedet. Pontosan tudni fogod, merre kell haladnod, a lelked már talán régóta tudja a választ, csak talán Te sem ismerted be Magadnak. Ezúttal azonban muszáj lesz, ha nem szeretnél tovább egy helyben toporogni. 

anyconv_com_2118_cleanup.jpg

A Telihold szemben áll nemcsak a Nappal, de a Merkúrral és a Vénusszal is. Vess számot az eddigi eredményeiddel! Mi az, amit elértél? Mi az, amit még szeretnél elérni? Ünnepeld meg az eddigi eredményeidet, és ne ess kétségbe, ha azokból a dolgokból, amelyek még előtted vannak, nem sikerült túl sok eredményt felmutatnod magadnak. Ha eddig kitartottál, miért pont most adnád fel? Ha kitartóan küzdesz tovább, és célba érsz, hálás leszel magadnak, hogy nem hagytad veszni a befektetett energiát.

anyconv_com_2142.jpg

Ugyanakkor ha azt látod, hogy valaki a közvetlen környezetedben segítségre szorul, nyújtsd felé a kezed. Hidd el, többszörösen megtérül. Az égbolton a Tejútról száll alá a Hold, a Nyilas csillagkép nyilánál; fókuszálj céljaidra és hallgass a belső hangra, míg a Nap, amely a Tejút másik végén jár ekkor, ontja magából a képességeink kibontakoztatásának lehetőségét, sorsunk mestereivé válunk. A Hold és a Mars trigonja megadja az ehhez szükséges hajtóerőt.

Képek: saját.

 

 

Előrejelzés a 24. hétre - 2024.06.10.-06.16.

anyconv_com_oig4_polyx1zxi1c13623vq.jpg

Tart hétfőtől még a Nap/Szaturnusz kvadrát, igyekezzünk kötelezettségeinket minél hamarabb teljesíteni. Ha most csak tologatjuk magunk előtt a dolgokat, feltornyosulnak és később már nehezebben tudunk rendszerezni. Talán azt érezheted, hogy prés alatt vagy, és a nyomás akkora, hogy már lehetetlen elviselni. Munkahelyeden is megnőhetnek a határidős teendők, vagy éppen vezetőiddel kerülhetsz konfliktusba. Az óvatosság ajánlott ez esetben, valamint a türelem. Minden eddiginél jobban. Mivel két változó jegyet érint a fényszög (Ikrek és Halak), ez nehéz lehet, hajlamosabbak lehetünk a szétszórtságra is, találjunk egy módszert, amivel ezt kordában tudjuk tartani. A kemény munka azonban most sikerélményekkel gazdagíthat minket, és ez növeli önbizalmunkat, az önmagunkba vetett hitet. A hatás június 17-ig aktív.

Szerdán a Merkúr is becsatlakozik ebbe a kvadrátba, azzal a plusz adalékkal, hogy papírmunkánál, szerződéskötéseknél, és úgy általában az üzlet tekintétében figyeljünk nagyon oda a részletekre. Kapcsolataidban lehetséges a vita, a félreértés, de inkább az, hogy hajlamossá válhatunk mindenkiről a rosszat feltételezni. Hatás: június 14.

Pénteken a Nap és a Merkúr együttállása fontos és különleges felismeréseket hozhat, álmaidban is megjelenhetnek azok a szimbólumok, amelyek elősegítik azokat a folyamatokat, amelyek a katarzist követően a harmóniához vezetnek el. 

1921.jpg

Mentális éberséget, gyors felfogást, valamint olyan felismeréseket, amelyek alapjaiban képesek dolgokat megváltoztatni, új megvilágításba helyezni. Az interakciók, beszélgetések sűrűbbé válnak. 

Vasárnap a Merkúr a Vénusszal is találkozik, amely a fenti, olykor nehéznek érzett dolgokat kissé enyhíti. Segít a tiszta kommunikációban, a viták rendezésében - akár házasságról, akár más kapcsolatról van szó.

Ugyanezen a napon Vénusz/Neptunusz kvadrát is lesz. Ha a napokban bizonytalanság lett úrrá rajtad vagy szerelmi kapcsolatodban nyugtanalító érzések jelentkeztek, ennek előszele ért el. Esetleg azt érzed, hogy mások furcsán néznek rád, esetleg rossz véleménnyel vannak rólad. Ám ez csak a te belső bizonytalanságod megnyilvánulása. Azonban ha még csak most ismerkedsz valakivel, fontos, hogy ne idealizáld túl az illetőt és próbálj fél lábbal a földön maradni, még akkor is, ha néha az érzések és a rózsaszín felhők néha elragadnak.

anyconv_com_image_22_cleanup_1_cleanup.jpg

Kerülendő az elkövetkező néhány napban (június 22-ig) vigyázni az alkohollal és az édességekkel is. E hatást főleg a víz-jellegű (Nap/Hold/Aszcendens a Rák/Skorpió/Halak jegyekben) és a levegős jellegű (Nap/Hold/Aszcendens az Ikrek/Mérleg/Vízöntő jegyekben) érzik meg leginkább.

A Hold mozgása:

Hétfőn az Oroszlánban jár.

Kedden 21:16 és szerdán 07:39 között üresjárat következik, ekkor belép a Szűzbe.

Csütörtökön a Szűzben halad.

Pénteken 19:53 és 20:12 között üresjárat, ekkor a Mérlegbe lép.

Szombaton és vasárnap is a Mérlegben halad.

 

Előrejelzés a 23. hétre - 2024.06.03.-06.09.

anyconv_com_oig4_41.jpg

Több fontos asztrológiai esemény történik a héten, jegyváltásokkal és Újholddal.

Hétfőn Merkúr/Neptunusz szextillel indítunk. A képzelőerő, a művészi hajlamok felerősödnek, az álmok sokatmondóvá válnak, a megérzések pedig kiélesednek. Az érzékenységet, amelyet e fényszög biztosít, használhatjuk mind saját magunk, mind a környezetünk megértésére. Talán értelmet nyer egy eddig fura történés. Talán megérthetjük mások lelkének mozgatórugóit, vagy csak szívesen segítünk másokon - ám utóbbi ne menjen át mártírkodásba. Aktivitás: június 6.

E napon a Merkúr egyik saját jegyébe, az Ikrekbe lép. Remek alkalom a tanulásra, a barátokkal való programokra, a kommunikációs zavarok tisztázására. 

Kezdj el sportolni, tölts minél több időt a számodra kedves emberekkel és fejleszd a tudásod! Közhely, de igaz: utóbbit soha, senki nem veheti el tőled. A személyes kapcsolatok mellett az üzleti életben is sikerre van kilátás: szerződéskötésre, tanfolyamok elkezdésére, álláshirdetések böngészésére a legjobb időszak következik. A Merkúr június 17-ig marad az Ikrekben.

anyconv_com_1311.jpg

A frissen jegyet váltó Merkúr a Jupiterrel találkozik az Ikrekben kedden, amely lendületet és tettvágyat hoz. Ideális napok a tanulásra, az információgyűjtésre, látóköröd szélesítésére. Bármilyen lehetőség után kutatsz, sikerrel jársz, használd ki ezeket a napokat! Az ötletek mintha dézsából ömlenének, csak jönnek, érdemes mindet feljegyezni, később igen nagy hasznukat vehetjük. Aktivitás: június 9.

Szerdán a Merkúr trigonja a Plútóval mindezt felerősíti, tisztán látjuk céljainkat és gondolataink is elmélyülnek, különbséget tudunk tenni a reális és irreális vágyak között. 

Csütörtökön következik be az egyik legfontosabb égi történés, az Ikrekben megszülető Újhold, 14:36-kor, a jegy 16. fokán. Egy újabb Hold-ciklus kezdete, újabb lehetőségekkel, változó jegyként pedig változtatásokra ad lehetőséget. A testvéreinkkel, közvetlen környezetünkkel, közeli rokonainkkal és szomszédainkkal való kapcsolataink is előtérbe kerülhetnek. Remek alkalom tanulmányokba kezdeni, ha vizsgára készülsz, a felkészülés könnyebben megy, ha papírokkal kapcsolatban kell ügyintézned, most jelentős könnyítést élvezhetsz. 

anyconv_com_oig1_17.jpg

A Nap és a Hold együtt áll a Vénusszal, tehát a szívügyek rendezésére is remek időszak kezdődik, mondd ki, amit érzel, tiszteld a saját érzelemvilágodat annyira, hogy őszinte vagy magaddal (is). Felerősödik a kreativitás, sőt, pénzügyekben is új lehetőségek érkeznek, tartsuk nyitva a szemünket. Az energiaáramlás szeretetteljes töltetet kap, ez pedig maga a mágia.

A Szaturnusz kvadrátja az Újholdra abban segíthet, hogy az energia fókuszált maradjon, ugyanakkor a görcsösséget muszáj mérsékelni, érzelmi reakcióinkért pedig felelősséget vállalni. 

Vasárnap a Mars a Bikába lép. A hagyományos értelmezés szerint itt a Mars exilben van, a magyarázat szerint a planéta dinamikáját a Bika földes jellege visszafogja. De!!! Az exil helyzetek -mint azt sokszor leírtam- magukban hordozzák a kiteljesedést úgy, mint az uralmi jegyek. Ugyan valóban fékeződik a hevesség, amit a Kos-Mars idején tapasztalhattunk, a Bika viszont felkínálja a "lassan, de biztosan"-elv által elérhető sikereket.

anyconv_com_oig2_6.jpg

A tűz fénye itt termékennyé teszi az anyag világát, tehát mégsem olyan "rossz" ez a pozíció... :) Ezáltal láthatóvá válnak a rendelkezésre álló eszközök, amelyek tökéletesítése után magabiztosan haladhatunk tovább. Lassan, de biztosan célba érünk. Két csillaggal áll együtt a Mars a Bikába lépésekor: a Mirach és a Mira csillagokkal. A Mirach az Androméda béta csillaga, sikert ígér - csak maradjunk az úton! A Mira pedig a Cet csillagkép omikron csillaga, és a kitartáshoz kapcsolódik, azaz a sikerhez vezető út muníciója a kitartás. A Mars július 20-ig tartózkodik a Bika jegyében.

Képek: saját.

 

süti beállítások módosítása