Asztrotitkok

Előrejelzés a 27. hétre - 2024.07.01.-07.07.

2024. június 27. - Jurancsik Eszter

anyconv_com_oig3_ovsbxs0as.jpg

Kedden több égi esemény is történik. Lesz egy Vénusz-Szaturnusz trigon, és egy Merkúr-Neptunusz trigonA Merkúr-Neptunusz trigon harmonikus kapcsolatot hoz létre a kommunikáció és a spiritualitás bolygója között. Ez az aspektus felerősíti a kreativitást, a spirituális érzékenységet és az álmokat. Most különösen könnyű hozzáférni a belső bölcsességhez, és a képzelet világa inspirálhat minket. Bízzunk az intuíciónkban és a megérzéseinkben, próbáljunk ki művészeteket! Hatás: július 6.

A Vénusz és a Szaturnusz trigonja stabilitást és komolyságot hoz a kapcsolatokba és a pénzügyekbe. Ez az aspektus segít a hosszú távú elköteleződésben és a felelősségteljes döntések meghozatalában, érdemes odafigyelni a hosszú távú célokra. Ez az aspektus kedvez a kapcsolatok mélyítésének és stabilizálásának is, a pénzügyeket illetően pedig gondoljunk át minden előttünk álló projektet és döntést. Hatás: július 7.

A Merkúr szintén kedden lép át a Rákból az Oroszlánba, ebben a tüzes, büszke jegyben pedig fokozódik a kreatív kommunikáció. Ez az időszak kedvez az önbizalom-edzésnek és a magabiztos fellépésnek, ám ne váljunk arrogánssá.

Szintén e napon a Neptunusz retrográddá válik, és egészen december 8-ig halad látszólag hátráló mozgásban az égbolton. 

anyconv_com_1517.jpg

Az eddig rejtett dolgok felszínre kerülnek, ez pedig segítséget nyújthat az illúziók és ábrándok tisztázására. Megláthatjuk, mely álmainknak és vágyainknak van valóságalapja. Szükséges az önvizsgálat, éppúgy mint más retrográd planétáknál, megérthetjük mélyebb érzelemvilágunkat és spirituális mintáinkat, illetve könnyebb meglátni a valóságot és elengedni a régi, nem működő mintákat. A kék bolygóóriás az égen a Cet és a Visszaúszó Hal között vált irányt - a Cet a belső megtisztulás, az elvonulás és a tudatalatti szimbóluma. Most jó ideig gyakorolhatjuk az önmagunkkal szembeni őszinteséget, az önbecsapás letételét, a lelki tisztulást hiszen ezek elősegítik a gyógyulásunkat. Lehetnek fájó pontok e történetben, de ez mindig kifizetődik később! Most könnyebben hangolódhatunk rá a finom energiákra és jelekre, álmaink is élénkebbé válnak, jó, ha elkezdünk álomnaplót vezetni. 

A szerdai nap hoz egy Merkúr-Plútó szembenállást. Ezen kapcsolódás a kommunikáció és a gondolkodás intenzitását helyezi előtérbe, miközben felszínre hozza a rejtett vagy elfojtott érzelmeket és igazságokat. Könnyebben látunk a szavak és sorok közé, ám lehetséges, hogy manipulációs taktikákkal vagy hatalmi harcokkal találkozunk, akár a munkahelyen, akár a személyes életünkben. Fontos, hogy kommunikációnk ne váljék provokatívvá, próbáljuk megérteni a másik fél álláspontját is, még ha nem is értünk vele feltétlenül egyet. Hatás: július 7.

Szextil születik a Bika-Mars és a Halak-Szaturnusz között csütörtökön. A cselekvés (Mars) és a fegyelem, struktúra (Szaturnusz) együttműködik, ami különleges lehetőségeket és pozitív hatásokat hoz, stabil és fegyelmezett energiákat biztosít, segítve a célok elérését a lassan, de biztosan elv-alapján. A Bika földies és praktikus energiái találkoznak a Halak intuitív és kreatív energiáival, így kreatív megoldásokat találunk a gyakorlati problémákra. Hatás: július 13.

Szombaton, azaz 6-án Újhold lesz a Rák 14°23'-én, magyar idő szerint 00:57-kor. 

A Rák-Újhold energiája arra ösztönöz, hogy több figyelmet szenteljünk családunknak és otthonunknak. Ez az időszak kiváló lehetőség arra, hogy rendezzük a családi viszályokat, megerősítsük a kötelékeket, és otthonunkat harmóniával töltsük meg. Ugyanígy terítékre kerül a belső otthon is, amely a mi belső templomunk, ahol feltöltődhetünk, meditálhatunk, elvonulhatunk - ám ez nem azt jelenti, hogy elzárkózunk a világ elől. 

anyconv_com_1521.jpg

Az Újhold fényszögei:

A Marssal létrejövő szextil kedvező a célok kitűzéséhez és azok megvalósításához. Most van itt az ideje, hogy bátran cselekedjünk és lépéseket tegyünk álmaink megvalósítása felé. A Szaturnusz trigonja érzelmi stabilitást és fegyelmet hoz. Ez az aspektus segít abban, hogy hosszú távú terveket készítsünk és azokat megvalósítsuk. A Szaturnusz energiája támogatja a kitartást és az elkötelezettséget, ami elengedhetetlen az új kezdetekhez, amelyeket maga az Újhold szimbolizál. Az Északi Holdcsomóval alkotott kvadrát feszültséget jelez, de egyben lehetőséget is teremt a fejlődésre. Az Északi Holdcsomóval való kvadrát arra ösztönöz bennünket, hogy kilépjünk a komfortzónánkból és szembenézzünk az élet kihívásaival. Ez az aspektus arra emlékeztet minket, hogy a siker kemény munka által érhető el.

Ha az égboltot nézzük, a Hold a halandó minőségeket szimbolizáló iker, Castor szívénél tartózkodik ekkor - emlékezzünk arra, hogy az életünk mulandó, és minden pillanatot meg kell élnünk és értékelnünk, egyúttal elengedni a minket már nem szolgáló dolgokat, minőségeket is. Ez az újhold arra ösztönöz, hogy elfogadjuk az élet ciklikusságát és a változások elkerülhetetlenségét. 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr3318436453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása