Asztrotitkok

Előrejelzés az 50. hétre - 2023.12.10.-17.

2023. december 08. - Jurancsik Eszter

anyconv_com_oig_w3pputsegevi9r.jpg

Kellemes hétkezdést hoz a hétfőn aktív Merkúr/Vénusz szextil. Nagyszerű napok a kikapcsolódásra, pihenésre, barátokkal való közös időtöltésre és a romantikázásra is. Könnyebb a szeretet kifejezése, a szeretettel való kommunikáció is, illetve a kommunikációs problémák megoldása is.

Szerdán két jelentős asztrológiai esemény is várható.

00:31-kor Újhold lesz a Nyilas 20. fokán. Ebben a jupiteri jelben a lélek ösztönösen a távlatokba tekint. Nem véletlenül érdemes új terveket szőni ennél a Hold-fázisnál, hiszen a kezdeteket szimbolizálja, az ilyen témákhoz kapcsolódó mágiák is ekkor a leghatásosabbak. A tudat (Nap) és a tudattalan (Hold) összefonódnak és összehangolható a két terület. A Nyilas tűz eleme pedig elégeti a minket már nem szolgáló minőségeket. 

A két égitest együtt áll a Marssal az Újhold pillanatában, amely igencsak csúcsra járatja a szenvedélyt. Tüzes bolygószomszédunk hihetetlen vágyat ad a tervezésnek, a távlati célokkal való foglalkozásnak, és ez másokra is átragad. Bátorítsuk egymást, a lehúzás helyett inkább erőt adjunk, emeljük saját rezgésszintünket, ezáltal a környezetünk is egy progresszív irányba változik, ami az energiákat illeti. 

anyconv_com_oig_2023-12-07t221741_869.jpg

A Nap és a Hold kvadrátot alkot a Neptunusszal. Ne üljünk fel a fél-információknak, mindennek járjunk utána, hogy megbizonyosodjunk a kapott információk valóságtartalmáról. A nagyobb döntéseket halasszuk néhány nappal későbbre. Mélyedjünk el saját lelkünkben, olvassunk, hallgassunk zenét, nézzünk filmeket, tervezgessük a jövőt, de jobb, ha nem feded fel a lapjaidat másoknak. E fényszögnek hatalmas ajándéka az empatikus készség növekedése - ezt kamatoztassuk inkább. 

Csillagképileg az Újhold ekkor lép a Tejútra, hogy az ott magába szívott bölcsességet átadhassa nekünk. A Skorpió és a Kígyótartó csillagképek átfedésében egyszerre segíti a régi minőségek magunk mögött hagyását és a lelki gyógyulást - ezáltal gyógyul a test is. 

Az indiai rendszerben az Anurádha nevű holdház érintett.  A változásokhoz-változtatásokhoz szükséges mentális erő biztosítva van, és kitartóan, de mások eltiprása nélkül, sőt őket segítve, nekik példát mutatva juthatunk előre. Jelképe a lótuszvirág, amely a megvilágosodás szimbóluma a keleti vallásokban, istensége pedig Mitra, a jó tanácsok, a rend és a barátság megtestesítője.

E napon a Merkúr is akcióba lép, hátráló mozgásba kezd a Bak 8. fokán, égbolti értelemben a Nyilas csillagképben. Eljön ismét a belső munka 3 hetes periódusa, amikor is végiggondolhatod a jövőre vonatkozó terveidet. Most láthatod igazán, hogy mennyire is akarod valójában ezt a célt. Most dől el, mely célokba érdemes munkát fektetni.

A Hold mozgása:

Hétfőn 09:57 és 12:11 között üresjárat, ekkor a Nyilasba lép.

Szerdán 07:48 és 16:32 között üresjárat, ekkor a Bakba lép.

Pénteken 17:03 és 18:56 között üresjárat, ekkor a Vízöntőbe lép.

Vasárnap 13:03 és 20:59 között üresjárat, ekkor a Halakba lép. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr9818276651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása