Asztrotitkok

Előrejelzés a 19. hétre - 2024.05.06.-05.12.

2024. május 04. - Jurancsik Eszter

anyconv_com_oig2_1yk17ivz.jpg

Kedden másodszorra is aktív a Merkúr és a Chiron együttállása a Kos jel 21. fokán, a fényszög pedig 11-én oldódik ki. Ebben a pár napban összegezhetjük, hogy március 20-a óta (ekkor pontosodott be először az együttállás) személyiségünk mely részén találtunk beakadásokat, hol voltak tüskék, vérző sebek, amelyek összefüggésben lehettek azon horoszkópházaddal, ahová a Kos 21. foka esik.

Nálam ez az időszak a gyerekkori sérülések felszínre hozásáról szólt. Rengetegszer beleástam magam már ebbe a témába, de most is egy csomó meglepetéssel találkoztam - a nővéremmel, aki 11 évvel idősebb nálam, rengeteget beszéltünk arról, hogy milyen kiskori sebeket cipelünk magunkkal. Órák hosszat beszéltünk telefonon. Bár tudtam, hogy a sérülések jellege hasonló mint nálam, most olyan dolgokat fedtünk fel egymásnak, amiket eddig senkinek sem mertünk elmondani. Minden egyes alkalommal rosszullét gyötört, de utána a felszabadultság érzése megfizethetetlen volt.

Most újra összegezhetők ezek az érzések, és a tűz elem segítségével véglegesen elégethetők. Engedd meg magadnak a gyógyulást!

8-án, azaz szerdán, budapesti idő szerint 05:22-kor lesz Bika-Újhold a jegy 18. fokán, az első ház csúcsán, azaz az Aszcendensen fokra pontosan, a Hold és a Nap együtt áll az Uránusszal és a Jupiterrel, szextilben a Szaturnusszal, amely a Halakban tartózkodik. 

A romokban heverő önértékelés gyökere mindig az önismeret hiánya. Az önértékelés, a saját tehetségünk, szupererőink fel-és elismerése a Bika, az ennek alapját képező mélyebb önismeret pedig a vele szemben lévő jegy, a Skorpó, ahol április 24-én Telihold volt.

Az Uránuszt a hirtelen változásokhoz, az újításhoz és az alternatívákhoz szokás társítani, a Jupitert pedig a nagy szerencsével és a kiterjedéssel. Ha képesek vagyunk legyalulni a régi, már semmit sem érő, minket nem szolgáló mintáinkat, úgy ennek az Újholdnak mi vagyunk a nyertesei.

anyconv_com_oig4_8_cleanup.jpg

Ellenkező esetben ki tudja meddig dagonyázunk a régi szarságok lenyomataiban. Kissé hasonló a terep, mint a fent említett Merkúr/Chiron együttállásnál, de míg ott maga a létjogosultság elismerése a fő irányvonal, addig itt a tehetségeink és azok kibontakoztatása. 

Váratlanul jöhetnek felismerések (Uránusz), amelyek segítenek meglátni, hogy miben vagyunk jók, és ezt a talentumot kiterjeszthetjük (Jupiter). Afféle ébresztőként szolgál ez az Újhold, felráz minket egy beteg álomból. A Szaturnusz szextilje pedig mindehhez megadja a lehetőséget, hogy ezeket a felismeréseket, ötleteket, vágyakat, terveket átmentsd a későbbi életszakaszaidba. 

Az égboltot nézve a Kos nemzőszervei alatt jár ekkor a Hold - teremtés, majd a Bika csillagképbe érkezve a teremtett csoda anyagba öntése.

Képek: saját.

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr818396681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása