Asztrotitkok

Előrejelzés a 10. hétre - 2024.03.04.-10.

2024. március 03. - Jurancsik Eszter

anyconv_com_oig1_9.jpg

Kíváncsisággal és leleményességgel aktiválódik a hétfői Merkúr/Uránusz szextil. Ezek a napok a remek ötleteké, az innovációé, az alternatív utaké és a gyors gondolkodásé lesznek, azok a "szikrák", amelyek ekkortájt pattannak ki fejünkből, működőképes dolgok előjelei, jegyezzük meg, írjuk fel őket! Érdemes elmerülni az asztrológiában is, hiszen a Merkúr és az Uránusz fényszögei igen erősen kötődnek ehhez a területhez. Időtartam: március 4.-március 7.

Egészen péntekig nem is várható újabb történés, ám hétvégére berobbannak a dolgok. :)

Pénteken Merkúr/Neptunusz együttállás lesz a Halakban, amely március 12-ig tart. A képzelőerő, a művészi hajlamok felerősödnek, az álmok sokatmondóvá válnak, a megérzések pedig kiélesednek. Az érzékenységet, amelyet e fényszög biztosít, használhatjuk mind saját magunk, mind a környezetünk megértésére. Talán értelmet nyer egy eddig fura történés. Talán megérthetjük mások lelkének mozgatórugóit, vagy csak szívesen segítünk másokon - ám utóbbi ne menjen át mártírkodásba.

A Nap és az Uránusz szextilje - amely szombaton válik egzakttá és március 17-ig tart - az új dolgok kipróbálásának és a barátokkal való közös programoknak kedvez, míg a Mars és az Uránusz kvadrátja a kirobbanó energia mellett arra is figyelmeztet: óvatosan a lendülettel, elkerülendő a sérüléseket, baleseteket, vigyázzunk az éles szerszámokkal (Mars) és az elektromos árammal (Uránusz), szellemi szinten pedig fogjuk vissza az éles szavakat. Rohadt nehéz, tudom, de most ez vezet a legtöbbre. Lehet hogy egy kívánt cél felé vezető utat meg kell változtatnunk, de ez is csak a mi érdekünket szolgálja. Ha most nem is, később ezt belátjuk. Hatás: március 19.

Vasárnap reggel a Merkúr a tüzes Kosba lép. Az interakciók és a kommunikáció jóval nyersebbé, erőteljesebbé, tisztábbá válik, könnyebb a döntéshozatal is. Ám a drámát ajánlatos kerülni - felesleges energiapocsékolás. Szintén e napon, délelőtt 9:59-kor lesz Újhold a Halak 20°16'-én. 

anyconv_com_oig2_2.jpg

A Holdnak lesz egy Uránusz-szextilje, amely sok lehetőséget kínál. Gyakorlatilag bármi, amibe belevágsz, sikert hozhat, a folyamatban lévő dolgok pedig szerencsés fordulatot vesznek. Foglalkozz az egészséged javításán, a pénzügyeid rendezésén, az üzleti projektjeiddel.

A Halak kettős, változó jel, azaz változásokat készít elő. Az egyik hal a fényt, a másik a sötétséget jelképezi, az egyik az életet, a másik az elmúlást - folytatható bármilyen kettősséggel. Ez az Újhold megadja a lelki erőt ahhoz, hogy kitartsunk a választott célok mellett, ami pedig már nem kap relevanciát az életünkben, azt elengedhetjük. A Halaknak ez a foka, ahol az Újhold megszületik, igen erőteljes energiákkal rendelkezik, amely a gyökerekig hatolva segít abban, hogy minden dolog tisztázásra kerüljön.

Bár Újhold idején égi kísérőnk nem látszik, energiája rendkívül erős, ez az Újholdnak az ereje pedig - amely szuperhold lesz - kopogás nélkül töri ránk az ajtót, de egyáltalán nem rossz értelemben. A neptunuszi uralom alá kerülő égitest elvezet minket a magasabb megértéshez, a szeretetben létezéshez, felfedezteti velünk a bennünk szunnyadó művészt. Művészet pedig lehet bármi - zene, tánc, rajzolás, festés, hímzés, de akár a sütés-főzés is. Az égboltot nézve az Újhold a Vízöntő és a Cet csillagképeket érinti, a kettő között pontosodik be - a múlt és a jövő is letisztázhatóvá válik (Vízöntő), mindezt úgy, hogy az ehhez szükséges erőt magunkban fedezzük fel (Cet).

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr4218344609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása