Asztrotitkok

Előrejelzés a 8. hétre - 2024.02.19.-25.

2024. február 18. - Jurancsik Eszter

anyconv_com_oig4.jpg

A hetet a Nap Halakba lépése indítja, hétfőn reggel 05:13-kor. A neptunuszi befolyás alá kerülő égitest segít fogékonyabbá válni a misztikumra, a látható világon túli dolgokra, a művészetekre. A Halak a Zodiákus utolsó jegye, itt történik meg az összegzés, a tanulságok levonása, a tapasztalatok feldolgozása és bölcsességgé érése. Az égboltra tekintve a Napot ekkor a Vízöntő csillagképben látjuk - a múlt és a jövő összegzése, a múlt lezárása és a jövő felé tekintés szimbóluma. A Vízöntő a sámán, a Halak a hit, a Neptunusz pedig a magasabb szintű szeretet, amellyel átitatva a szándék, a cselekvés (Nap) hihetetlen gyógyító energiákkal ragyogja be az életünket. Személyes szinten összefonódhatnak az Oroszlánban és a Halakban kezdődő házak témái.

20-án, azaz kedden találkozik a Vénusz és a Mars a Vízöntőben.

Tonnányi cikk született már a szerelemre gyakorolt hatásáról, és van is igazság ezekben az írásokban, ez megkérdőjelezhetetlen tény. A meglévő kapcsolatokban a kötelék még szorosabbá válhat, a párkeresők pedig járjanak nyitott szemmel, de akár egy barátság is szerelembe fordulhat.

Ez a fényszög azonban azt a kérdést is felveti, hogy mennyire vagyunk önazonosak? Azt sugárzod kifelé, ami a való éned, vagy csak egy álarccal az arcodon, bizonytalanul ténferegsz? Amennyiben utóbbi kérdésre igennel felelsz, érezheted, hogy az igény a valóságra hatványozottan megnő. Ne másoknak akarj megfelelni, hanem magadnak, régi, de örök igazság. Akinek nem tetszik, az morzsolódjon is le szépen, aki pedig valóban a barátod, az így fog elfogadni és szeretni téged. 

anyconv_com_oig4_fqdqu_epmard6abqnm.jpg

Olyan felismerések jöhetnek, amelyek alapból kérdőjelezik meg a dolgokat, írják felül a terveket, vezetnek egy eddig jól kitaposott ösvényről egy másikra. A felismerések pedig új kezdeteket indítanak el. Energetikailag ezt ahhoz lehet hasonlítani, amikor átélsz egy mély és (pozitív értelemben) felkavaró orgazmust. Amikor a hímivarsejt és a petesejt egyesülnek. Mindkét hasonlat magában foglalja a teremtés, a létrehozás, a születés energetikáját.

23-án, pénteken lép a Merkúr a Halakba. Minden impulzus egy emocionális szűrőn keresztül érkezik, hajlamosak lehetünk érzelmi alapon döntéseket hozni. A hagyományos értelmezés szerint a Halakban a Merkúr száműzött, ám a teljesség is kihozható, mégpedig a dolgok EGY-ségben történő szemlélésével. A Halak a Zodiákus utolsó jegyeként összegzi a gondolatokat és terveket, itt dől el, melyek az igazán működőképes elképzelések, és azokkal lehet tovább dolgozni, létrehozni, ha a Merkúr majd a Kos jegyébe lép. Ha az égboltot nézzük, ekkor a Merkúr a Vízöntőben jár - a múlt és a jövő korsójából ömlő víz segít megtisztítani a múltat és jövőt egyaránt. 

Szombaton 13:28-kor Telihold lesz a Szűz jel 5. fokán.  Nap fényével rávilágít arra, mely dolgoktól ajánlatos megtisztítani lelkünket, mely dolgok nem szolgálják lelki fejlődésünket, ez pedig különösen abban a horoszkópházunkban érzékelhető leginkább, ahová a Szűz jel 5. foka esik. 

anyconv_com_oig1_yx.jpg

Ugyanígy testi szinten is végezhetünk tisztítást: tisztítókúrát, diétát, életmód-váltást bátran kezdhetünk most, sikerrel számolhatjuk fel rossz szokásainkat, de a toxikussá vált kapcsolódások végére is pontot tehetünk. Érzelmi reakcióink megfontoltabbá válhatnak.

A Hold szembenállása a Merkúrral - amely a Szűz természetes uralkodója - arra figyelmeztet: előbb gondolkodjunk, mint beszéljünk. Szintén szemben áll a Szaturnusszal, amely egyrészt a megkövesedett érzelmeket hozza felszínre, másrészt megtanít arra, hogy egy határozott "nem" kimondása még nem tesz rossz emberré - csupán jelzed mások felé, hogy van méltóságod és saját akaratod. Trigonja a Jupiterrel terepet biztosít a bőségteremtésre, a lelkesedés fokozódik, de ne ragadtassuk el magunkat túlzottan: a jelszó legyen a bölcsesség.

Vasárnap pontosodik be a Vénusz és a Jupiter kvadrátja - itt is a lelkesedés, az optimizmus, a szertelenség lesz érezhető, de ne váljunk túlzottan szétszórttá, továbbá kerüljük a túlevést, az alkoholt, a máj ugyanis érzékenyebben reagálhat ezekre a napokban. 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr3618328247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása