Asztrotitkok

Szeptemberi Halak-Telihold: a rég várt segítség megérkezése - 2024.09.18.

2024. szeptember 15. - Jurancsik Eszter

anyconv_com_oig1_2_1.jpg

Szeptember 18-án, 04:34-kor lesz Telihold a Halakban, a jegy 25. fokán, ám ez nem minden, mert több más bolygó is bekapcsolódik a buliba. Ez az égi konfiguráció nem más, mint a misztikus négyzet formáció, amely mélyreható változásokat és spirituális ébredést ígér. Három fő elemből áll: egy királytrigonból, két szextilből és két szembenállásból.

A királytrigon tagjai a következők: a Szűz jegyében álló Nap trigont alkot a Bika-Uránusszal és a Bak-Plútóval, miközben az Uránusz és a Plútó is trigonban áll egymással. Ez a harmonikus alakzat összeköti a gyakorlatiasságot (Szűz-Nap), a váratlan lehetőségeket (Bika-Uránusz) és a mélyreható átalakulásokat (Bak-Plútó), segítve bennünket abban, hogy könnyedén navigáljunk a változások között, miközben megőrizzük stabilitásunkat.

radix_1_107.jpeg

A második fontos elem a Hold-Neptunusz együttállás a Halakban, amely formáció felerősíti intuíciónkat és érzelmi érzékenységünket, segítve abban, hogy mélyebben kapcsolódjunk belső bölcsességünkhöz és spirituális énünkhöz. A Halak jegyében álló Hold az érzelmek, az intuíció és a spirituális kapcsolódás területeit aktiválja, míg a Neptunusz, saját jegyében állva, különösen erős hatást gyakorol spiritualitásunkra és álmainkra.

Végül ott vannak a szextilek: a Hold-Neptunusz együttállás szextilt alkot mind az Uránusszal, mind a Plútóval. Ez lehetőséget teremt arra, hogy spirituális felismeréseinket gyakorlati módon is megvalósítsuk életünkben, összekapcsolva a belső világunkat a külső realitásokkal.

image_93.png

Különös figyelmet érdemel a Nap és a Neptunusz szembenállása, amely szintén része ennek a komplex asztrológiai képletnek. A Szűz jegyében álló Nap szemben áll a Halak jegyében lévő Neptunusszal, ami feszültséget teremt a gyakorlatiasság és az álmodozás, a racionalitás és az intuíció között. Mindez afelé terel minket, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a mindennapi teendőink és spirituális céljaink között. Fontos, hogy ebben az időszakban különösen figyeljünk arra, hogy ne vesszünk el teljesen az álmok és illúziók világában, de ne is zárkózzunk el teljesen a spirituális impulzusoktól.

E komplex konfiguráció egy rendkívül harmonikus és erőteljes energiamezőt hoz létre, amely a változás, az intuíció és a spirituális megújulás témáit helyezi előtérbe. A Szűz jegyében álló Nap a gyakorlatiasságot és az önfejlesztés iránti vágyat erősíti, segítve gondolataink és terveink rendszerezését. Az Uránusz a Bikában váratlan fordulatokat és új lehetőségeket teremt az anyagi biztonság területén, míg a Plútó a Bakban a társadalmi struktúrák és a hatalom területein hoz jelentős változásokat.

image_94.png

A szerdai Telihold egy jelentős ciklus lezárását is jelzi, különösen az érzelmi és spirituális területeken. A Halak, mint a Zodiákus utolsó jegye, a befejezést, az elengedést szimbolizálja. Ez az időszak alkalmas arra, hogy lezárjuk azokat az érzelmi folyamatokat, amelyek már nem szolgálják fejlődésünket, elengedjük az illúziókat és hamis hiedelmeket, integráljuk az elmúlt időszak tanulságait, és felkészüljünk egy új, spirituálisan tudatosabb életszakaszra. A misztikus négyzet energiája segít abban, hogy ezt a lezárást harmonikusan és pozitívan éljük meg, miközben már az új lehetőségek felé tekintünk. Lehetőség adódik az önvizsgálatra, a spirituális gyakorlatokra és az új kezdetekre való felkészülésre. A szeptember 18-i Telihold tehát nem csupán egy asztrológiai esemény, hanem egy kapocs múlt és jövő között, amely mély spirituális átalakulást és gyakorlati megújulást ígér, miközben segít harmonikusan integrálni a változásokat és mélyebb kapcsolatba kerülni belső bölcsességünkkel.

Képek: saját.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr7518491894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása