Asztrotitkok

Előrejelzés az 1. hétre - 2024.01.01.-07.

2023. december 31. - Jurancsik Eszter

anyconv_com_2024buek_1.jpg

Vénusz/Szaturnusz kvadráttal indul a hét. Ha kapcsolatunkban probléma, nézeteltérés van, tanácsos az új évet nem veszekedéssel, hanem alapos kibeszéléssel és kompromisszummal kezdeni. Hajlamosak lehetünk szőnyeg alá söpörni a problémákat, de ettől nem lesz jobb semmi. Találjunk egy olyan megoldást, ami mindkettőnk számára előnyös. Egyedül élők, párkeresők konkretizálják, milyen partnerre vágynak. Pénzügyekben nem árt kissé visszafogni magunkat, és időtálló dolgokra költeni az elkövetkező napokban.

Kedden a Merkúr elindul előre a Nyilas jegyében, teljes gőzzel haladva a Bak felé, hatalmas szellemi energiákat felszabadítva irányváltásával. A retrográdság ideje alatt lehetőségünk nyílt újratervezni a célokat, ha kellett, módosításokat hajthattunk végre, felülvizsgálhattuk a döntéseket. Az eddig elakadt ügyek új lendületet kapnak, a félreértések tisztázhatóvá válnak, jóval könnyebbé válik a tanulás és úgy általában a kommunikáció.

Csütörtökön a Mars belép a Bak jegyébe. Ebben a szaturnuszi jelben a Mars eltökéltté és megfontolttá válik, a tartós eredményekre helyezve a hangsúlyt. A Nyilas-Mars a tervezésről szólt, a Bak-Mars pedig ezeknek megvalósításáról fog szólni. A szaturnuszi felügyelet alatt nincsenek félmegoldások, ímmel-ámmal végzett munka, itt a kemény meló a jelszó, de ennek meg is lesz az eredménye, még ha nem is azonnal. Egyedül arra kell figyelnünk, hogy ne váljunk túl merevvé vagy anyagiassá. Csak annyit vállaljunk, amennyit biztosan teljesíteni is tudunk. Személyes szinten a Kos jelben kezdődő házad energiáit viszi a Bak-házadba, színezve annak témáit.

A Hold mozgása:

Hétfőn és kedden a Szűzben halad.

Szerdán 00:35 és 01:47 között üresjárat jön, majd a Mérlegbe lép.

Pénteken 12:40 és 13:40 üresjáratos, ekkor belép a Skorpióba.

Vasárnap 21:21 és 22:09 lesz üresjárat, majd a Nyilasba lép a Hold.

 

 

Előrejelzés az 52. hétre - 2023.12.25.-31.

anyconv_com_oig_2023-12-06t002212_948.jpg

Hétfőn a Vénusz és a Neptunusz trigonja kedvez a romantikázásnak, a pihenésnek, a kikapcsolódásnak éppúgy, mint a művész-vonal megélésének és a spirituális dolgokkal való foglalkozásnak. Felerősödhet az empátiás készség, a másokon segíteni akarás, nyújtsuk kezünket azoknak, akik az ünnepek ideje alatt magányosak, szomorúak. Sajnos a karácsony nem mindenkinek a villogó fényekről és a boldogságról szól, ezt ne feledjük. 

Kedden, karácsony másnapján ne hagyjuk, hogy bármilyen fél-információ, légből kapott hír összekuszálja gondolatainkat, ugyanis Merkúr/Neptunusz kvadrát lesz. Vigyázzunk a szavakkal is, főleg ha családtagokhoz, rokonokhoz megyünk látogatóba (Hold-Merkúr szembenállás), inkább élvezzük az együtt töltött időt, a karácsonyi miliőt. Vigyázzunk azonban az alkohollal és a túlevéssel. 

Ugyanezen a napon Nap/Jupiter trigon is születik. Gondoljuk végig, mely dolgok azok, amelyekért hálásak lehetünk! A hála további csodákat vonz az életünkbe, ha csak egy apróságért is hálát érzünk, már megsokszorozódik ez az energia. Kapcsolatok terén mindenféle interakciónak kedvez a fényszög, ápoljuk azon kapcsolatokat, amelyek építő jelleggel bírnak az életünkben. Sikerrel bővítheted ismereteidet, tudásodat, a szerencse akkor szegődik melléd, ha a szorgalom is megvan. 

27-én aktív a Merkúr/Mars együttállás, amely biztosítja a gyors felfogóképességet, a remek reflexeket és a kíváncsiságot. Fontos azonban, hogy előbb gondolkodjunk, mint cselekedjünk. Ez egy nagyon heves energia, fektessük házimunkába, fizikai aktivitásba, sportba - ledolgozva a bejglit és töltöttkáposztát. :) 

Szintén e napon, 01:33-kor lesz Rák-Telihold, a jegy 4°58'-én. A Nap fénye teljesen láttatni engedi a Holdat - az otthonra, a családra, szülőkre és az intim szférára helyezi a hangsúlyt az elkövetkező két hétben. A belső menedékre, szentélyre, ahol békét lelsz. Egymással szembe kerülhet a család/munka téma, azok ellentéte, vigyázzunk az ebből fakadó feszültségekkel. De! A szembenállásokban ott az egynesúlyteremtés lehetősége is!

anyconv_com_rakujhold.jpg

A Hold ekkor szextilt alkot a Jupiterrel és trigont a Szaturnusszal. Előbbi az optimizmust és a lelkesedést gerjeszti többszörösére, utóbbi pedig összeszedettséget biztosít, de az idősebb rokonokkal való találkozásra is remek alkalom. Az égboltot nézve égi szomszédunk a halandó iker, Castor lábánál halad - azon dolgokat, amelyek már nem szolgálnak minket, most elengedhetjük. 

A 28-i Vénusz/Plútó szextil szenvedélyt hoz, ami különösen a hosszabb ideje meglévő, stabil kapcsolatokban érezhető majd különösen, szintén ezen a napon kvadrát lesz a Mars és a Neptunusz között - tartsuk kordában indulatainkat, igyekezzünk összeszedettek maradni, így elkerülhetjük energiáink szétforgácsolódását.

29-én lép a Vénusz a Nyilasba. A párkapcsolatban, házasságban élők terveket szőhetnek társukkal, egyedül élőknek ismételten remek alkalom az ismerkedésre.

anyconv_com_nyilasvenusz_cleanup.jpg

Nagyon jó, ha ebben az időszakban minél több időt töltünk a négy falon kívül, járjunk bulikba, rendezvényekre - ki tudja, hol botlunk abba, aki megdobogtatja szívünket? A Nyilas-Vénusz a jupiteri befolyás miatt végtelenül idealista. Fontos, hogy realizáld elképzelésed a szerelemről, ugyanakkor ne támassz túl nagy elvárásokat, mert ez esetben könnyen csalódás érhet. 

Újra kilépünk a fénybe és megéljük azt. Míg a Skorpióban a Vénusz a fülledt erotikát hozta el és megmutatta, hogy a sötétség is lehet gyönyörű (látsd a gótikus művészetet, a gótikus dolgokat például), addig a Nyilasban tüzes szikrákkal sejlik fel jövő horizontja. S ezek a szikrák végül életre hívják a tűz elemet, amely beragyog körülöttünk mindent. E jupiteri jegyben a Vénusz energiája is kiterjed, és ez érvényes a szerelemre is. Sok kapcsolat most lép szintet, amelyik pedig most ér véget, dráma nélkül történik meg. 

Az év utolsó napján a hónapok óta retrográd Jupiter elindul előre. 

Egy direkt irányba forduló planéta hatalmas energiákat segít felszabadítani, amelyek a szülés, születés, teremtés energetikájához hasonlatosak. A Jupiter ráadásul egy expanzív energiákat képviselő bolygó, hatalmas lendülettel. 

Az elmúlt hónapokban a fő téma a hit, a bölcsesség elérése, annak tovább adása komoly szinten előtérbe került sokunknál, főleg abban a horoszkópházunkban, amely a Nyilas jelben kezdődik, ahol a születési Jupiterünk áll illetve amely felett a tranzit Jupiter halad. Újra kellett gondolnunk-terveznünk dolgokat, felülvizsgálni azt, hogy mennyire tudunk hinni abban? 

anyconv_com_jupiter.jpg

Az eddigi hitrendszerek tisztázása, eredetük megtalálása, valamint az, hogy a jupiteri témakörökben kellő elszántsággal álltunk-e dolgokhoz, kiemelt fontossággal bírt. Ha hoztál egy döntést ezen témákban, elkötelezted Magad pl. egy irányzat mellett vagy épp kioldottál egy rakás bénító hitrendszert, az bizony hosszú időre, ha nem örökre határozza meg az életed. És mindezt egyedül csináltad végig. Lehet, egy kis segítség érkezett innen-onnan, de a fő munka a Tiéd volt, amit elértél, az a Te érdemed. 

Ezzel a lendülettel ugrunk át a 2024-es évbe, amelyre kívánok jó egészséget, szerencsét és boldogságot minden kedves Olvasómnak!

Előrejelzés az 51. hétre - 2023.12.18.-.24.

anyconv_com_oig_2023-12-01t211041_529_cleanup.jpg

A hétfői Merkúr/Jupiter trigon segít a tanulásban, a gondolatok rendszerezésében és azok nagytakarításában is. A Bak-Merkúr gyakorlatias gondolkodást biztosít, ezt pedig a célok realizálásában kamatoztathatjuk legsikeresebben. Ha úgy érzed, túlgondolsz-túlagyalsz dolgokat, remek megoldás lehet erre a naplóvezetés, a blogírás. Így kiírod magadból a feszültséget, az egyik legjobb terápia túlpörgetett elmére. 

A Skorpióban haladó Vénusz szerdán szemben áll a Bika-Uránusszal. Megnő az esély a vitákra a kapcsolatokban, ezt a higgadt, tárgyilagosságon alapuló és őszinte kommunikáció segíthet kivédeni. Ha párunkkal nézeteltérés támad, ajtócsapkodás helyett a fenti módszert alkalmazzuk. Így nemcsak a problémák kerülnek kibeszélésre, hanem megoldást is könnyebben találunk azokra. Ha egyedül vagy, a mostani időszak inkább a futó kalandoknak kedvez. Még ha villámcsapásszerűen is jön valaki, maradj fél lábbal a földön, elejét véve a csalódásnak, a keserű könnyeknek. 

Merkúr/Szaturnusz szextil lesz csütörtökön, amely aspektus remek alkalmat kínál a tanulásra, a gondolatok elmélyítésére. A retrográd Merkúr miatt, ha szerződést kell aláírnunk vagy komoly döntést hoznunk, járjunk el körültekintően. Ugyanakkor remek mentorai lehetünk nálunk fiatalabbaknak, vagy éppen mi kapunk jó tanácsokat nálunk idősebbektől. 

Pénteken megszületik a Fény, a Nap ugyanis 04:28-kor a Bak jegyébe lép. Innentől kezdve fokozatosan hosszabbak a nappalok, alig észrevehetően, de növekszik a világos órák száma. 

anyconv_com_kecske.jpg

E szaturnuszi jegyben a Nap a kitartó és következetes cselekvés felé fordul, a Bak földies jellegének köszönhetően pedig a lassan, de biztosan elv válik meghatározóvá. Előtérbe kerülnek a gyakorlati dolgok, a tervek kivitelezése, amelyek 2024-ben működőképesek lesznek. Elindulunk a célok felé, és ha kitartóak maradunk, el is érjük azokat. Nézd meg az igazi bakkecskét: egyedül áll a hegytetőn, nem fél, nem szédül. A saját erejéből kapaszkodott fel oda és bátran tekint szét. Pontosan így tegyünk mi is. A félelem blokkolja a tetterőt. Vizsgáld meg az esetleges félelmek okát - rá fogsz jönni, hogy ez egy olyan fal, amit te építettél. És csak te tudod ledönteni...

Csendben haladjunk előre. A kulcsszó itt: csendben. Jobb, ha cselekszünk beszéd helyett. És készüljünk fel a szintlépésre. Jegyváltásakor a Nap együtt áll az Alnasl (gamma Sagittarii) csillaggal, amely a Nyilas csillagkép nyilának hegye és segít a célok eléréséhez szükséges akarat érvényesítésében. 

Az indiai rendszer szerint a Múla, Déli Holdcsomópont-természetű holdház érintett, e terület pedig a szülőktől hozott hitrendszerekkel áll kapcsolatban. Vizsgáld meg, mely hitrendszerek kapcsolódnak a szüleidhez! Amennyiben nyakon csípsz egy korlátozó hiedelmet, most meg is szabadulhatsz tőle.
24-én, Szenteste a Nap/Szaturnusz szextil aktiválódása segít, hogy az ünnepekkel járó gyűrődést bírjuk, kitartást és méltóságot ad. Ha karácsonykor is dolgozol, extra teherbíráshoz jutsz.
A Hold mozgása:
Hétfőn a Hold a Halakban jár.
Kedden 22:03 és 23:47 között üresjárat következik, ekkor a Kosba lép.
Pénteken 03:46 és 03:50 között üresjárat, ekkor belép a Bikába.
Vasárnap 07:39 és 09:15 között lesz üresjárat, ekkor az Ikrek jegyébe lép.

Előrejelzés az 50. hétre - 2023.12.10.-17.

anyconv_com_oig_w3pputsegevi9r.jpg

Kellemes hétkezdést hoz a hétfőn aktív Merkúr/Vénusz szextil. Nagyszerű napok a kikapcsolódásra, pihenésre, barátokkal való közös időtöltésre és a romantikázásra is. Könnyebb a szeretet kifejezése, a szeretettel való kommunikáció is, illetve a kommunikációs problémák megoldása is.

Szerdán két jelentős asztrológiai esemény is várható.

00:31-kor Újhold lesz a Nyilas 20. fokán. Ebben a jupiteri jelben a lélek ösztönösen a távlatokba tekint. Nem véletlenül érdemes új terveket szőni ennél a Hold-fázisnál, hiszen a kezdeteket szimbolizálja, az ilyen témákhoz kapcsolódó mágiák is ekkor a leghatásosabbak. A tudat (Nap) és a tudattalan (Hold) összefonódnak és összehangolható a két terület. A Nyilas tűz eleme pedig elégeti a minket már nem szolgáló minőségeket. 

A két égitest együtt áll a Marssal az Újhold pillanatában, amely igencsak csúcsra járatja a szenvedélyt. Tüzes bolygószomszédunk hihetetlen vágyat ad a tervezésnek, a távlati célokkal való foglalkozásnak, és ez másokra is átragad. Bátorítsuk egymást, a lehúzás helyett inkább erőt adjunk, emeljük saját rezgésszintünket, ezáltal a környezetünk is egy progresszív irányba változik, ami az energiákat illeti. 

anyconv_com_oig_2023-12-07t221741_869.jpg

A Nap és a Hold kvadrátot alkot a Neptunusszal. Ne üljünk fel a fél-információknak, mindennek járjunk utána, hogy megbizonyosodjunk a kapott információk valóságtartalmáról. A nagyobb döntéseket halasszuk néhány nappal későbbre. Mélyedjünk el saját lelkünkben, olvassunk, hallgassunk zenét, nézzünk filmeket, tervezgessük a jövőt, de jobb, ha nem feded fel a lapjaidat másoknak. E fényszögnek hatalmas ajándéka az empatikus készség növekedése - ezt kamatoztassuk inkább. 

Csillagképileg az Újhold ekkor lép a Tejútra, hogy az ott magába szívott bölcsességet átadhassa nekünk. A Skorpió és a Kígyótartó csillagképek átfedésében egyszerre segíti a régi minőségek magunk mögött hagyását és a lelki gyógyulást - ezáltal gyógyul a test is. 

Az indiai rendszerben az Anurádha nevű holdház érintett.  A változásokhoz-változtatásokhoz szükséges mentális erő biztosítva van, és kitartóan, de mások eltiprása nélkül, sőt őket segítve, nekik példát mutatva juthatunk előre. Jelképe a lótuszvirág, amely a megvilágosodás szimbóluma a keleti vallásokban, istensége pedig Mitra, a jó tanácsok, a rend és a barátság megtestesítője.

E napon a Merkúr is akcióba lép, hátráló mozgásba kezd a Bak 8. fokán, égbolti értelemben a Nyilas csillagképben. Eljön ismét a belső munka 3 hetes periódusa, amikor is végiggondolhatod a jövőre vonatkozó terveidet. Most láthatod igazán, hogy mennyire is akarod valójában ezt a célt. Most dől el, mely célokba érdemes munkát fektetni.

A Hold mozgása:

Hétfőn 09:57 és 12:11 között üresjárat, ekkor a Nyilasba lép.

Szerdán 07:48 és 16:32 között üresjárat, ekkor a Bakba lép.

Pénteken 17:03 és 18:56 között üresjárat, ekkor a Vízöntőbe lép.

Vasárnap 13:03 és 20:59 között üresjárat, ekkor a Halakba lép. 

 

Előrejelzés a 49. hétre - 2023.12.04.-10.

Hétfő este lép a Vénusz a Skorpióba. A levegős Mérleg romantikája után a vízgőzös Skorpió fülledt erotikájába csöppenünk. Felturbózza a szexuális igényeket, de nemcsak azt.

anyconv_com_oig_gksiwwoetb.jpg

A Skorpió-Vénusz számára a szerelem a lehető legmélyebb érzelem, a szex pedig nem csak a biológiai szükségletek kielégítése, nem, ő ennél magasabb szintre emeli a dolgot: spirituális élménnyé. Számára a testi szerelem egy felkavaró, spirituális megélés, nem csak egy orgazmus. Lelkileg is egyesül a partnerével. Meglévő párkapcsolatokban ez a vonal igencsak felélénkül.

A Skorpióban lévő Vénusz alapjáraton exil, hagyományos kifejezéssel "nem érzi jól magát" a jegyben. Ám ez inkább csak abban az esetben igaz, ha ennek a bolygóállásnak a rossz oldalát, a végtelen, már-már őrültségig fokozódó féltékenységet és birtokvágyat nem tudjuk megzabolázni. A Skorpió jegyet gyakran említik együtt az elmúlással. Ezt az elmúlás legyen a fenti dolgok halála, és mivel ez egy erősen okkult helyzete a Vénusznak, segíteni fog ebben, ahogyan pénzügyeinkben is. Kiszűrhetjük a hazugokat, a megkárosító szándékú embereket.

Pénzügyekben a Skorpió-Vénusz ösztönösen kiszagolja, hogy mely projekt hozhat sikert, és csak abba vág bele, amiben hite van. Mi is figyeljünk a megérzéseinkre, és amiben látunk lehetőséget, arra feküdjünk rá. Az égboltot nézve ekkor a Vénusz a Szűz csillagkép végén halad, vagyis a tisztázódások folytatódnak mint párkapcsolati, mind üzleti tekintetben.

Szerdán a Neptunusz elindul előre - június vége óta végzett hátráló mozgást. Az elmúlt hónapok arró szóltak, hogy minél jobban elmerüljünk magunkban, kiélesedett intuíciónkat pedig kamatoztassuk. Most, hogy a kék bolygóóriás elindul előre, újabb terepet készít elő számunkra.

anyconv_com_oig_pf.jpg

A nyár és az ősz folyamán mit éreztél mélyen dédelgetett álmaiddal kapcsolatban? Voltak pillanatok, amikor azt érezted, inkább győzzön a józan ész? Feladtad álmaidat a ráció javára? Ha igen, talán azt mondtad: ez az álom csak egy délibáb volt. Lemondóan leszedted álmaid vásznát, és átálltál kocka üzemmódba. A Neptunusz direktbe fordulásával ismét terítékre kerülnek ezek az álmok, ám immáron új köntösben, és ha meg mertük őket álmodni, akkor meg is tudjuk őket valósítani.

Ugyanezen a napon a Vénusz és a Szaturnusz kapcsolódik trigonnal egymáshoz, amely meglévő kapcsolatokban tovább erősíti az elköteleződés érzését. Lehetőség adódik a problémák megoldására, a nyugodt légkör megteremtésére. Pénzügyekben remek időszak a hosszabb távú befektetésekre, üzleti ügyekre, valamint a pénzszórás helyet költsünk időtálló dolgokra. A gyakorlati megoldások kerülnek előtérbe. 

anyconv_com_st.jpg

Csütörtökön aktív a Merkúr és a Jupiter trigonja, amely szintén előnyös az üzlet, az együttműködések és mindenféle interakciók szempontjából. Két föld-jegy érintettsége révén az elképzelések könnyedén megvalósíthatók fizikai síkon is.

Ezek az aspektusok segítenek kezelni a szombaton egzakt Vénusz/Jupiter szembenállás hatására jellemző túlzásokat - kerülendő a túlzott evés-ivás, költekezés, inkább foglalkozzunk távlati céljainkkal, tervezgessünk, keressük a lehetőségeket. 

A Hold mozgása:

Hétfőn 03:11 és 04:50 között üresjárat, ekkor belép a Szűzbe.

A délutáni órákban régen berögzült félelmek törhetnek felszínre, ám így feloldhatóvá válnak. 

Szerdán 14:49 és 17:35 között üresjárat, ekkor belép a Mérlegbe.

Remek nap a szellemi munkára.

Szombaton 02:05 és 04:35 között üresjárat, ekkor belép a Skorpióba

E napon termékeny talajra hullhatnak ötleteink, de a túlzások - a Jupiter kapcsolódása miatt is - kerülendők.

 

süti beállítások módosítása