Asztrotitkok

Előrejelzés a 18. hétre - 2024.04.29.-05.05.

2024. április 28. - Jurancsik Eszter

anyconv_com_oig2_16_cleanup.jpg

A hétfőn egyik saját jegyébe, a Bikába lépő Vénusz az érzékiségre, a kényeztetésre, az elköteleződésre és stabilitásra helyezi a hangsúlyt. Ez a legérzékibb Vénusz-pozíció, engedd hát, hogy elragadjanak az élvezetek. Ügyelni kell azonban arra, hogy a féltékenységet, birtoklási vágyat a minimálisra csökkentsük és inkább éljük meg a jelent, élvezzük a szerelmet, a szexet. Jó időszak a pénzügyi dolgaink stabilizálásához is.

Kedden a Mars is hazatér, a Kos jegyébe lép. Az elmúlt hetekben a spirituális erőre került a hangsúly, most viszont az aktív cselekvésé lesz a főszerep - mintegy "reboot"-tal hivatalosan is elindítja a tavaszt. Utoljára 2022 májusa és júliusa között tartózkodott e jegyben a Mars.

anyconv_com_oig1_14.jpg

Emlékezz vissza! Milyen hatások értek, mely életterületeid kaptak erőre, hol találkoztál kihívásokkal? Nagyjából hasonló hatások várhatók. Közvetlenebbé, bátrabbá válhatunk, mindenképpen a kezünkbe akarjuk venni az irányítást - és ezt most könnyen meg is tehetjük, főleg azon horoszkópházunk ügyeiben, amely a Kos és a Skorpió jegyekben kezdődnek. Sőt, a két terület össze is fonódhat. A Scheat csillaggal áll együtt ekkor vörös bolygószomszédunk, amely plusz energiát ad, ám a heves megnyilvánulásokat kerüljük. 

Szintén kedden Vénusz/Plútó kvadrát lesz. amely ezerszeresére gerjeszti a szenvedélyt, a szerelem érzését, a vágyakat, azonban ennek másik oldalát, a féltékenységet és a destruktív viselkedést is előhozhatja. Ráadásul előjöhetnek elfojtott, ki nem beszélt érzések is. Ha párkapcsolatunkban eddig teszetoszáskodtunk, szőnyeg alá söpörtük a problémákat, akkor ez a fényszög most megfogja ezt a szőnyeget és jól megrázza.

anyconv_com_oig3_17.jpg

A por ismét ellep minket, levegő után kapkodunk és szeretnénk elmenekülni. Ezúttal azonban nézzünk szembe a dolgokkal. A leginkább tisztázandó kérdések a manipulatív viselkedés és a fent említett féltékenység. Őszintén mondjuk ki párunknak, mit érzünk, mert ha ezt nem tesszük meg, a befojtott érzések idővel vulkanikus erővel robbannak ki, és ez nem biztos, hogy előnyére válik a kapcsolatnak. Aktivitás: május 7.

Május 2-án, azaz csütörtökön jön egy Mars/Plútó szextil, amely fényszög május 9-ig aktív. Óriási energiák állnak rendelkezésünkre, hogy aktívan tegyünk céljainkért, fokozódik a szenvedély és a tetterő. Olyan dolgokat hajthatunk végre, amelyek korábban nem hoztak sikert, a kevésbé szeretett feladatokhoz is nagyobb hajtóerő áll rendelkezésünkre.

Ugyanezen a napon a Plútó retrográddá válik a Vízöntő 2. fokán, egészen október 12-ig halad hátramenetben. A Bak utolsó fokáig vándorol vissza, leteszteltetve minket, hogy minden struktúrával kapcsolatos gondot felszámoltunk-e.

Önmagában a Plútó egy semleges bolygó, de az áthaladásaiból származó dolgok tartósak, maradandóak. Uralt jegye, a Skorpió sem szereti a fél-megoldásokat, így ez a bolygó sem. Figyeld meg, melyik horoszkópházad felett halad éppen, ott hoz változásokat. Retrográddá válásával visszadob olyan témákat, amelyek kapcsolódnak az adott ház témáihoz, illetve a Skorpió jelben kezdődő házad témáihoz. A két terület által képviselt dolgok valamelyest kötődnek is egymáshoz az elkövetkező hat hónapban. 

anyconv_com_oig4_17_cleanup.jpg

Amikor a Plútó direktben halad, hatásait sokkal inkább kívül vesszük észre, azonban retrográd mozgásakor belül érezzük az energiáit. Az alvilág istenéről elnevezett planéta retrográdsága idején megköveteli, hogy saját mérgező, negatív, önpusztító viselkedésmódjainkkal, mintáinkkal és hit-rendszerünkkel nézzünk szembe és foglalkozzunk, éppúgy, mint a tavalyi retrográd Plútónál. Lehetőség adódik tehát a gyökeres változtatásokra. 

A Hold mozgása:

Hétfő - Hold a Bakban.

Kedd - 17:18 és 17:20 között üresjárat, ekkor belép a Vízöntőbe.

Szerda - Hold a Vízöntőben. 

Csütörtök - 11:28 és 20:52 között üresjárat, ekkor belép a Halakba.

Péntek - Hold a Halakban.

Szombat - 21:05 és 22:41 között üresjárat, ekkor belép a Kosba.

Vasárnap - Hold a Kosban. 

Képek: saját/AI.

Előrejelzés a 17. hétre - 2024.04.22.-28.

anyconv_com_oig4_50.jpg

Április 24-én, budapesti idő szerint 01:47-kor, a Skorpió 4°17'-én ragyog fel a Telihold. Április 8-án a Kosban volt Újhold, amely egy marsikus, intenzív energiát indított útjára, és most ez az energia kiteljesedik egy szintén marsikus és plutonikus jelleggel.

Az Újhold sokaknál indított el egyfajta érési folyamatot, amelynek részeként úgy érezhetjük: készen állunk arra, hogy a legigazabb verziónkká váljunk, ehhez pedig elengedhetetlen az, hogy szembenézzünk mindazzal, amit eddig elkerültünk. A fájdalom, ami esetlegesen végigkíséri ezt az egész folyamatot, szükséges. Fájdalom nélkül nincs valódi gyógyulás, és azt is tudjuk, hogy a gyógyulás folyamata nem lineáris. Vannak jobb és rosszabb napok. Ez nemcsak a lelki fájdalmat jelenti, hanem adott esetben a fizikait is. 

Nálam ismét előjöttek azok az emlékek, amelyekről már sokszor szót ejtettem itt a blogon - 11-12 éves kori beakadások. Sokadik éve gyomlálom ki ezeket az emlékeket, de még nem értem a végére. Nem kétnapos folyamat. Egy részén már túl vagyok, a módszerem az, hogy addig megyek bele egy-egy emlékbe, amíg már nem érzek fájdalmat.

A Nap most lépett be a Bikába, amelynek poláris párja ugye a Skorpió. A Bika föld, a Skorpió víz jegy, a Bika földjét pedig éppen a Skorpió vize teszi termékennyé - amit vetsz, azt aratod.

Egy kicsit engedjük el a kontrollt. Ha görcsösen kézben akarunk tartani mindent, annál inkább kicsúsznak a dolgok az irányításunk alól. Egyik kedvenc énekesnőm, a néhai Aleah Stanbridge (1976-2016) egyszer a következő mondatot posztolta Facebookjára: 

"Ha a struktúra nem akar sehogy összeállni, hagyni kell szétesni."

Valami ilyesmire lehet lefordítani, igazából angolul jobban hangzik, de így is érthető. :) 

Ahogy kicsit elengedjük a kényszeres kontrollálási vágyat, tisztábban látjuk a szétesett életterületek darabjait, mintha a kezünkben szorongatjuk azokat. Így tudjuk, hogyan rakjuk össze ismét, hogy egész legyen. Eközben olyan titkok mutatják meg magukat, amelyekkel nem akartunk jó ideje szembenézni. Ez a Telihold lehetőséget ad arra, hogy jobban beleláthassunk a tudatalattink működésébe, szembenézzünk az árnyék-oldalunkkal, ezáltal látni fogjuk, hogy az elfojtott érzéseink, a megtagadott szükségleteink, saját magunk előtt is letagadott vágyaink és a fel nem dolgozott fájdalmaink hogyan irányítanak bennünket döntéseink meghozatalában és cselekedeteinkben.

anyconv_com_oig1_32.jpg

A Telihold kvadrátot alkot a Skorpió modern uralkodójával, a Plútóval, és e fényszög a fent taglalt dolgokat még inkább felnagyítja. Az lehet az érzésünk, hogy a homlokunkra van írva, mire is vágyunk valójában. Szégyelljük az érzéseinket, a vágyainkat, mert valamikor valaki ezt ültette el belénk. Ám ha ezeket nem hozzuk ki a fénybe, még jobban belebetegedhetünk. Ha az elmúlt időszakban tapasztaltál vastagbéllel kapcsolatos tüneteket (pl. székrekedés-hasmenés), gyulladások jelentkeztek a nemi szervekben, vagy éppen az orrod kezdett folyni, különösen fontos, hogy önvizsgálatot végezz. Valld be magadnak, mit akarsz, hogy mire vágysz. Ne légy megalkuvó. Mindeközben pedig észrevétlenül gyógyulsz.

Vasárnap a Mars és a Neptunusz együttállása csak hozzáad ehhez az energiához; felerősíti a gyógyulási folyamatokat, az intuíciót, de a szexuális vonatkozást is. Most sokkal több lelkiség vegyülhet az együttlétekbe, mint egyébként. Ajánlatos vigyázni az alkohollal és ne vigyük túlzásba a gyógyszerek szedését. Aktivitás: április 28. - május 7.

 

 

 

 

Előrejelzés a 16. hétre - 2024.04.15.-21.

anyconv_com_030.jpg

21-én, azaz vasárnap találkozik a Jupiter és az Uránusz a Bika 21°49'-én. A Jupiter 12, míg az Uránusz 84 év alatt kerüli meg a Napot, így nagyjából 13-14 évente következik be az együttállásuk. 

A két bolygóóriás legutóbbi találkozása 2011 januárjában történt meg, akkor a Halak 27. fokán. Emlékezz vissza, milyen időszak volt ez számodra! És a Halak-házadban milyen változások következtek be?

Azért fontos a visszatekintés, mert nagyjából hasonló energiákkal számolhatsz a Bika-házadban (tehát amelyik házad a Bikában kezdődik, de ha közrezárt, akkor is érvényes).

Nálam rögtön azzal indult a 2011-es év, hogy találtam egy munkahelyet, amelyet muszájból vállaltam, ennek ellenére nagyon jól teljesítettem (telesales). Viszont nagyon nem tetszett a főnökség, a közvetlen feletteseink attitűdje, az, hogy ment a panamázás a jutalékokkal. Miközben sziklaszilárdan tartottam magam a legjobb értékesítők között, baromira untam, hogy a szakmai problémákra csak látszatmegoldások érkeznek, hogy nem kapunk választ a pénzzel kapcsolatos jogos kérdésekre, és kijátszottam az informatikai rendszert, hogy ne kelljen már annyit telefonálnom, ugyanis pár hét után a motivációm a béka segge alá került. Csak a biztosnak tartott ügyfeleket hívtam, amelyek majdnem mindegyike sikeres hívás is lett. De mivel az informatikai rendszer kijátszásával fegyelmi vétséget követtem el, kirúgással jutalmaztak. Csütörtökön este még dicsértek, hogy milyen jó vagyok, pénteken pedig ahogy beértem, a három csoportvezető -akik egyébként annyit se tudtak, mint néhány operátor, gyakran a régebb óta ott dolgozóktól kértek ők segítséget- kirúgott. Ekkor voltam 25 éves, a Halakban nekem a 6-os házam kezdődik, tehát egyszerre volt jelen a szerencse, hogy tudtam hozni az elvárásokat (Jupiter), és az, hogy az informatikai rendszer (Uránusz) kijátszásának köszönhetően egyik pillanatról a másikra véget ért a dolog (szintén uránuszi történés). Az egyik főnök elmondta: fegyelmivel akartak elküldeni, de ő, a nagylelkű hős elintézte, hogy ne így történjen. :D Szóval, egy kis jupiteri szerencse még ebbe is vegyült. Visszapörgetve homlokom mögött az akkori eseményeket, belátom, hogy cselekedhettem volna másképp is, például elkezdek más meló után nézni, és csak akkor dobbantani, ha találtam jobbat, ami már biztos (később, a nyár folyamán ez is megtörtént). Szerintem J., akivel amúgy már 2006-2007 folyamán, egy másik munkahelyen is dolgoztam együtt, azóta is emlegeti az esetet, hogy mennyire megleckéztetett. :D Hozzáteszem sietve, jogosan. 

Ha visszaemlékezel erre az időszakra, beláthatod, hogy ennek az együttállásnak az előszelét már 2010 októbere óta érezhetted. Már akkor történhettek dolgok, amelyek előrevetítették ezt az energiát, amely vagy így, vagy úgy, de nyomot hagy az emberben. Most lehetőséget kapunk arra, hogy az akkor elkövetett hibákból tanuljunk, ugyanis a terep hasonló lesz ahhoz, mint amit akkor tapasztaltunk. Mivel a Bika jegy érintett, főként az anyagi jellegű dolgokra lesz ez hatással, a gyakorlatilasságra - utóbbira nagyon nagy szükség lesz a Bika-házunkban. Ha van bolygód vagy fő tengelyed (Aszcendens, Deszcendens, MC, IC) a születési képletedben a Bika, a Szűz, a Bak, a Halak, a Kos, az Ikrek vagy a Rák jegyek 17. és 24. foka között, könnyedén felépítheted azt, amit szeretnél látni magad körül, de ne ülj a babérokon.

anyconv_com_oig2_33.jpg

Ha ugyanezen fokszámok a Vízöntő, az Oroszlán vagy a Skorpió jeleket érintik, tehát itt vannak bolygóid, az eredményeket nehezebb lesz elérni, ám annál tartósabbak lesznek, és nagyjából ugyanez érvényes az esetben is, ha a 17. és a 24. fokok között lévő planétáid a Nyilas vagy a Mérleg jegyekben találhatók, azzal a különbséggel, hogy ez a helyzet mélyebb karmát hordoz. Mérleg-bolygók esetén párkapcsolattal, a külvilággal kapcsolatos, hirtelen jött változások lehetségesek, míg a Nyilas-égitestek érintettsége esetén jogi dolgok, esetleg külföldi út lehetősége vagy annak elmaradása. 

Egy a lényeg: miközben kalandvágyunk a tetőfokára hág, ne feledkezzünk meg a kötelezettségeinkről se! Maradjunk fél lábunkkal a földön, miközben a lehetőségekre vadászunk. A jupiteri bölcsesség kiválóan segít kezelni a hirtelenkedő uránuszi energiákat.

A Halak-Mars szextillel támogatja a két bolygót, lehetőséget adva annak, hogy egy alapos önvizsgálatot követően eldöntsük: mennyire fontos nekünk az adott cél, amit el akarunk élni? Csak az egónk akarja, vagy a szívünk? 

Pénteken a Nap a Bikába lép, egészen pontosan 16:00-kor. A Kosban megfogant tervek a Bika-időszak alatt termékeny talajt kapnak, és megvalósul az, amelyik valóban életképes. Természetesen a Jupiter és az Uránusz együttállását is támogatja. 

Egyéb fényszögek: Merkúr/Vénusz együttállás (szerelem, pénzügyek rendezése), Nap/Plútó kvadrát vasárnap, amely a transzformatív erőket ébreszti fel és aktiválja. A változás olykor fájdalmas, de fájdalom nélkül nincs gyógyulás sem.

anyconv_com_oig_76_1.jpg

Ha a világ történéseit nézzük, az Uránusz a lázadás, a felkelés, a forradalom, a Jupiter pedig a hit. Lesznek még megdöbbentő hírek a hit nevében elkövetett dolgok kapcsán. A Jupiter a konzervatív, az Uránusz a modern. A közösségi média komment szekcióiban naponta leordítják egymást fejét az emberek - egymást "gyöpösnek" és "libsinek" nevezve. Ez most a sokszorosára gerjed, és akár több száz kommentben is vitatkozhatnak egymással a felek, noha ennek semmi értelme nincs.

A Hold mozgása:

Hétfőn a Hold a Rákban jár.

Kedden 01:22 és 04:24 között üresjárat, ekkor az Oroszlánba lép.

Szerdán a Hold az Oroszlánban jár.

Csütörtökön 14:01 és 16:11 között üresjárat, ekkor a Szűzbe lép.

Pénteken és szombaton a Hold a Szűzben jár.

Vasárnap 02:19 és 05:09 között üresjárat, ekkor a Mérlegbe lép.

Képek: saját/AI

Előrejelzés a 15. hétre - 2024.04.08.-14.

anyconv_com_oig3_29.jpg

Hétfőn este, 20:19-kor pontosodik be a Nap és a Hold együttállása a Kos 19. fokán, Újhold lesz, ám nemcsak ez a két égitest érintett, ugyanis a két fő világosító fokra pontosan együtt áll ekkor a karmikus sebeket, de a gyógyulást is jelző Chironnal.

A Chiron, amely 2027-ig marad a Kosban, a Kos-életterületedet segíthet gyógyítani. Hogy ez Nálad melyik? Az a házad, amely a Kos jegyében kezdődik, közrezárt jegy esetén is érvényes. Ha nem tudod, melyik házad kezdődik a Kosban, a Regiomontanus ingyenes asztrológiai programmal vagy a Placidus demójával könnyedén kiderítheted. 

A Chiron a sebzett gyógyító, a sámán, amely meglehetősen érzékeny energia, és tudattalanul hat ránk, az Újholddal együtt állva pedig komoly gyógyulási lehetőséget hoz. Hogy mit tehetsz? A lehető legőszintébben a lelkünk mélyére ásni, hogy ott rábukkanjunk az eltemetett emlékekre. 

Azt tudni kell, hogy amikor a Chiron valamiért erőteljesebben kezd működni - mint például a mostani Újholdnál - a "tünetek" eleinte felerősödhetnek. Ez olyan, mint az akadémikus orvoslás által úgynevezett Herxheimer-reakciónak nevezett állapot, amikor egy gyógykezelés, speciális diéta elején olykor a tünetek látszólag súlyosabbá válnak. Könnyen lehet, hogy mi is ezt fogjuk érezni, de ez esetben ne ijedjünk meg: ez annak a jele, hogy a Chiron dolgozni kezdett és a gyógyulás útjára léptünk. A Hold jelöli a korai emlékeket, a gyermekkort és az anyával való kapcsolatot is. Ezek a témák is feljöhetnek, ha éppen itt van a kutya elásva. Leginkább azonban a Kos jelben kezdődő házad érinti az esemény. Ha az első házad, akkor az öntudatod, ha a második, akkor az anyaggal való kapcsolatod és a tehetséged, ha a hetedik, akkor a párkapcsolatod és a külvilághoz való viszonyulásod, ha a tizedik, akkor a karriered, előremeneteled és így tovább.

anyconv_com_oig1_1.jpg

Ha meg akarunk gyógyulni, a sebeinket ki kell vinnünk a tudattalanból a tudatosságba. Amint ez megtörténik, természetesen fájni kezd, azonban ez a gyógyulás folyamatának elkerülhetetlen része.

Ha az elmúlt napokban furcsa tüneteid, rosszulléteid voltak, vagy éppen kimondottan Kos-testrészeken tapasztaltál elváltozásokat (fej, arc, érzékszervek, epe, izomzat, fogíny), szinte biztos lehetsz abban, hogy készen állsz a gyógyulásra. A Chiron azt kéri: nézzünk szembe ezekkel az elváltozásokkal és értsük meg az üzenetüket. Ha az epéd fáj, hiába szeded a görcsoldót, amíg nem találod meg a probléma gyökerét, ami ez esetben a harag, a düh, és annak kiváltó oka, addig a gyógyszer nem fog működni. Ha pattanások leptek el, kenheted bármilyen tonikkal az arcod, amíg nem tudod, mitől kaptál szó szerint kiütést, addig nem fognak elmúlni. A több réteg púder elfedi ugyan őket, de a problémádat nem.

anyconv_com_oig1_31.jpg

Fokra pontosan ugyan csak szerdán aktív a Mars/Szaturnusz együttállása, de már most is érezni lehet. Ez a fényszög plusz erőt ad a fenti dolgokhoz, hiszen a Mars a kezdeményezés, a bátorság, míg a Szaturnusz a kitartó munka és a tudás bölcsességgé érése. Na és persze jelezheti azon dolgokat is, amelyekhez nem szívesen nyúlunk, illetve az önállósodást. Lehet, hogy meg kell hoznunk egy fájdalmas döntést, amely véglegesen lezárja az adott folyamatot (Halak - Zodiákus utolsó jegye), de a bátran és felelősséggel meghozott döntések eredménye nem más lesz, mint az, hogy új utak nyílnak meg előttünk. A kapcsolódás április 21-ig aktív.

11-én, azaz csütörtökön éri be a hátráló Merkúr a Napot, amely különös felismeréseket hozhat, igaz, most kicsit olyan ez, mint egy keresős játék, ahol a kupiban kell megtalálnod az elrejtett dolgokat. :) Hallgass az ösztöneidre!

 

 

süti beállítások módosítása