Asztrotitkok

Előrejelzés a 18. hétre - 2024.04.29.-05.05.

2024. április 28. - Jurancsik Eszter

anyconv_com_oig2_16_cleanup.jpg

A hétfőn egyik saját jegyébe, a Bikába lépő Vénusz az érzékiségre, a kényeztetésre, az elköteleződésre és stabilitásra helyezi a hangsúlyt. Ez a legérzékibb Vénusz-pozíció, engedd hát, hogy elragadjanak az élvezetek. Ügyelni kell azonban arra, hogy a féltékenységet, birtoklási vágyat a minimálisra csökkentsük és inkább éljük meg a jelent, élvezzük a szerelmet, a szexet. Jó időszak a pénzügyi dolgaink stabilizálásához is.

Kedden a Mars is hazatér, a Kos jegyébe lép. Az elmúlt hetekben a spirituális erőre került a hangsúly, most viszont az aktív cselekvésé lesz a főszerep - mintegy "reboot"-tal hivatalosan is elindítja a tavaszt. Utoljára 2022 májusa és júliusa között tartózkodott e jegyben a Mars.

anyconv_com_oig1_14.jpg

Emlékezz vissza! Milyen hatások értek, mely életterületeid kaptak erőre, hol találkoztál kihívásokkal? Nagyjából hasonló hatások várhatók. Közvetlenebbé, bátrabbá válhatunk, mindenképpen a kezünkbe akarjuk venni az irányítást - és ezt most könnyen meg is tehetjük, főleg azon horoszkópházunk ügyeiben, amely a Kos és a Skorpió jegyekben kezdődnek. Sőt, a két terület össze is fonódhat. A Scheat csillaggal áll együtt ekkor vörös bolygószomszédunk, amely plusz energiát ad, ám a heves megnyilvánulásokat kerüljük. 

Szintén kedden Vénusz/Plútó kvadrát lesz. amely ezerszeresére gerjeszti a szenvedélyt, a szerelem érzését, a vágyakat, azonban ennek másik oldalát, a féltékenységet és a destruktív viselkedést is előhozhatja. Ráadásul előjöhetnek elfojtott, ki nem beszélt érzések is. Ha párkapcsolatunkban eddig teszetoszáskodtunk, szőnyeg alá söpörtük a problémákat, akkor ez a fényszög most megfogja ezt a szőnyeget és jól megrázza.

anyconv_com_oig3_17.jpg

A por ismét ellep minket, levegő után kapkodunk és szeretnénk elmenekülni. Ezúttal azonban nézzünk szembe a dolgokkal. A leginkább tisztázandó kérdések a manipulatív viselkedés és a fent említett féltékenység. Őszintén mondjuk ki párunknak, mit érzünk, mert ha ezt nem tesszük meg, a befojtott érzések idővel vulkanikus erővel robbannak ki, és ez nem biztos, hogy előnyére válik a kapcsolatnak. Aktivitás: május 7.

Május 2-án, azaz csütörtökön jön egy Mars/Plútó szextil, amely fényszög május 9-ig aktív. Óriási energiák állnak rendelkezésünkre, hogy aktívan tegyünk céljainkért, fokozódik a szenvedély és a tetterő. Olyan dolgokat hajthatunk végre, amelyek korábban nem hoztak sikert, a kevésbé szeretett feladatokhoz is nagyobb hajtóerő áll rendelkezésünkre.

Ugyanezen a napon a Plútó retrográddá válik a Vízöntő 2. fokán, egészen október 12-ig halad hátramenetben. A Bak utolsó fokáig vándorol vissza, leteszteltetve minket, hogy minden struktúrával kapcsolatos gondot felszámoltunk-e.

Önmagában a Plútó egy semleges bolygó, de az áthaladásaiból származó dolgok tartósak, maradandóak. Uralt jegye, a Skorpió sem szereti a fél-megoldásokat, így ez a bolygó sem. Figyeld meg, melyik horoszkópházad felett halad éppen, ott hoz változásokat. Retrográddá válásával visszadob olyan témákat, amelyek kapcsolódnak az adott ház témáihoz, illetve a Skorpió jelben kezdődő házad témáihoz. A két terület által képviselt dolgok valamelyest kötődnek is egymáshoz az elkövetkező hat hónapban. 

anyconv_com_oig4_17_cleanup.jpg

Amikor a Plútó direktben halad, hatásait sokkal inkább kívül vesszük észre, azonban retrográd mozgásakor belül érezzük az energiáit. Az alvilág istenéről elnevezett planéta retrográdsága idején megköveteli, hogy saját mérgező, negatív, önpusztító viselkedésmódjainkkal, mintáinkkal és hit-rendszerünkkel nézzünk szembe és foglalkozzunk, éppúgy, mint a tavalyi retrográd Plútónál. Lehetőség adódik tehát a gyökeres változtatásokra. 

A Hold mozgása:

Hétfő - Hold a Bakban.

Kedd - 17:18 és 17:20 között üresjárat, ekkor belép a Vízöntőbe.

Szerda - Hold a Vízöntőben. 

Csütörtök - 11:28 és 20:52 között üresjárat, ekkor belép a Halakba.

Péntek - Hold a Halakban.

Szombat - 21:05 és 22:41 között üresjárat, ekkor belép a Kosba.

Vasárnap - Hold a Kosban. 

Képek: saját/AI.

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr4018391739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása