Asztrotitkok

Előrejelzés a 20. hétre - 2024.05.13.-19.

2024. május 12. - Jurancsik Eszter

anyconv_com_oig3_r3j9n6jb6cz9m5.jpg

A hétfőt és a hetet az erőteljes Nap/Uránusz együttállás indítja. Erős késztetést érezhetünk arra, hogy a rutinból, a szürke hétköznapokból kiszakadva új dolgokat próbáljunk ki és megmutassuk személyiségünk különegesebb, akár kissé extrémebb oldalát is. Új frizurát akarsz kipróbálni? Tedd meg! Új hobbin töröd a fejed? Kezdj neki! Bátran lépd meg a vágyott dolgot!

A szintén e napon aktív Vénusz/Szaturnusz szextil érzelmi kérdésekben a stabilitást tolja előtérbe. A hűség és elköteleződés fényszögeként azon kapcsolatok, amelyek stabil alapokon nyugszanak, még bensőségesebbé válnak, de üzleti tekintetben is előnyös együttműködésekre van esély, amelyek hosszabb távra is szólhatnak. 

Szerdán a Merkúr a Bika jegyébe lép. Amikor a Merkúr egy föld-jegyben jár, szellemi vonalon fókuszáltabbak és gyakorlatiasabbak lehetünk, és ez az energia hatalmas segítség abban, hogy a célok fizikai formát öltsenek. 

Amit a Kos-Merkúr ideje alatt elterveztél, most a fizikai világban is manifesztálódik. Ebben segítségünkre lesz még a józan ítélőképesség és a megfontoltság, amely jellemző a Bika jegyre, így nem tévesztük szem elől valódi céljainkat. Ugyanez érvényes a pénzügyekre: a Bika-Merkúr segít abban, hogy meglássuk, mely projektek hozhatnak pénzt, mely befektetések működnek hosszabb távon is. Személyes szinten az Ikrek és a Szűz jegyekben kezdődő horoszkópházaid témáival színezi a Bika-házadat. Ha nem tudod, melyik házad hol kezdődik, töltsd le az ingyenes Placidus demo vagy Regimontanus progamot!

Pénteken két fényszög is aktiválódik: a Merkúr/Plútó kvadrát és a Nap/Jupiter együttállás. Előbbi aspektus segít a helyzetek gyors felismerésében, a gyors reakciókban, az igazság kimondásában, azonban az intenzív interakciók néha vitákhoz is vezethetnek, még ha nem is szándékosan történik. A Nap és a Jupiter találkozása rengeteg lehetőséget tartogat, csak tudjunk is élni velük. Ez a kapcsolódás megadja a lehetőséget arra, hogy szerencsésen elintézzük a dolgainkat, ugyanakkor egy sor értékes tapasztalattal, bölcsességgel is gazdagodhatunk. Esély mutatkozik a sikerre is, de fontos, hogy ne szakadjunk el a talajtól és ne költekezzünk feleslegesen. Többet szeretnénk megtapasztalni mindabból, amit a világ kínál, és ez túlkapásokhoz vezethet, figyeljünk erre.

Szombaton a Nap és az Uránusz együttállásához csatlakozik a Vénusz is. Szerelmi kérdésekben egymást válthatják a parázs viták és a lángoló kibékülések. Fontos, hogy az ésszerűség elvét is vegyük figyelembe, ahelyett, hogy a pillanatnyi érzelmeiknek kiszolgáltatottan bármit is elhamarkodnánk. 

anyconv_com_oig3_o_adqnapmy.jpg

Vasárnap a Neptunusz kerül főszerepbe: mind a Nappal, mind a Jupiterrel szextilbe kerülTervezd meg a jövődet, vizualizálj és lásd a végeredményt. A "hogyan?" kérdését pedig engedd el. Gondoskodó énünk is felerősödhet, és itt nem kell világmegváltó dolgokra gondolni, a legegyszerűbb helyzetben is kimutathatod ezt, legyen szó akár családtagról, barátról vagy a szomszéd idős néniről. Sokkal jobban megérthetjük a másik ember érzéseit is. Ezt a sor lehetőséget tartogatja a Nap-szextil. A Jupiter szextil megtámogatja ügyeink alakulását, gyakorlatilag minden, amibe most kezdesz, sikert ígér, különösen a tanulmányokat és a jogi ügyeinket illetően. A Jupiter által képviselt növekedés egyaránt lehet anyagi-szellemi-spirituális jellegű, kedvező időszak új projektek beindításához, tanulmányok elkezdéséhez és a spirituális témákban való elmerüléshez. 

 

 

Előrejelzés a 19. hétre - 2024.05.06.-05.12.

anyconv_com_oig2_1yk17ivz.jpg

Kedden másodszorra is aktív a Merkúr és a Chiron együttállása a Kos jel 21. fokán, a fényszög pedig 11-én oldódik ki. Ebben a pár napban összegezhetjük, hogy március 20-a óta (ekkor pontosodott be először az együttállás) személyiségünk mely részén találtunk beakadásokat, hol voltak tüskék, vérző sebek, amelyek összefüggésben lehettek azon horoszkópházaddal, ahová a Kos 21. foka esik.

Nálam ez az időszak a gyerekkori sérülések felszínre hozásáról szólt. Rengetegszer beleástam magam már ebbe a témába, de most is egy csomó meglepetéssel találkoztam - a nővéremmel, aki 11 évvel idősebb nálam, rengeteget beszéltünk arról, hogy milyen kiskori sebeket cipelünk magunkkal. Órák hosszat beszéltünk telefonon. Bár tudtam, hogy a sérülések jellege hasonló mint nálam, most olyan dolgokat fedtünk fel egymásnak, amiket eddig senkinek sem mertünk elmondani. Minden egyes alkalommal rosszullét gyötört, de utána a felszabadultság érzése megfizethetetlen volt.

Most újra összegezhetők ezek az érzések, és a tűz elem segítségével véglegesen elégethetők. Engedd meg magadnak a gyógyulást!

8-án, azaz szerdán, budapesti idő szerint 05:22-kor lesz Bika-Újhold a jegy 18. fokán, az első ház csúcsán, azaz az Aszcendensen fokra pontosan, a Hold és a Nap együtt áll az Uránusszal és a Jupiterrel, szextilben a Szaturnusszal, amely a Halakban tartózkodik. 

A romokban heverő önértékelés gyökere mindig az önismeret hiánya. Az önértékelés, a saját tehetségünk, szupererőink fel-és elismerése a Bika, az ennek alapját képező mélyebb önismeret pedig a vele szemben lévő jegy, a Skorpó, ahol április 24-én Telihold volt.

Az Uránuszt a hirtelen változásokhoz, az újításhoz és az alternatívákhoz szokás társítani, a Jupitert pedig a nagy szerencsével és a kiterjedéssel. Ha képesek vagyunk legyalulni a régi, már semmit sem érő, minket nem szolgáló mintáinkat, úgy ennek az Újholdnak mi vagyunk a nyertesei.

anyconv_com_oig4_8_cleanup.jpg

Ellenkező esetben ki tudja meddig dagonyázunk a régi szarságok lenyomataiban. Kissé hasonló a terep, mint a fent említett Merkúr/Chiron együttállásnál, de míg ott maga a létjogosultság elismerése a fő irányvonal, addig itt a tehetségeink és azok kibontakoztatása. 

Váratlanul jöhetnek felismerések (Uránusz), amelyek segítenek meglátni, hogy miben vagyunk jók, és ezt a talentumot kiterjeszthetjük (Jupiter). Afféle ébresztőként szolgál ez az Újhold, felráz minket egy beteg álomból. A Szaturnusz szextilje pedig mindehhez megadja a lehetőséget, hogy ezeket a felismeréseket, ötleteket, vágyakat, terveket átmentsd a későbbi életszakaszaidba. 

Az égboltot nézve a Kos nemzőszervei alatt jár ekkor a Hold - teremtés, majd a Bika csillagképbe érkezve a teremtett csoda anyagba öntése.

Képek: saját.

süti beállítások módosítása