Asztrotitkok

Előrejelzés a 17. hétre - 2024.04.22.-28.

2024. április 21. - Jurancsik Eszter

anyconv_com_oig4_50.jpg

Április 24-én, budapesti idő szerint 01:47-kor, a Skorpió 4°17'-én ragyog fel a Telihold. Április 8-án a Kosban volt Újhold, amely egy marsikus, intenzív energiát indított útjára, és most ez az energia kiteljesedik egy szintén marsikus és plutonikus jelleggel.

Az Újhold sokaknál indított el egyfajta érési folyamatot, amelynek részeként úgy érezhetjük: készen állunk arra, hogy a legigazabb verziónkká váljunk, ehhez pedig elengedhetetlen az, hogy szembenézzünk mindazzal, amit eddig elkerültünk. A fájdalom, ami esetlegesen végigkíséri ezt az egész folyamatot, szükséges. Fájdalom nélkül nincs valódi gyógyulás, és azt is tudjuk, hogy a gyógyulás folyamata nem lineáris. Vannak jobb és rosszabb napok. Ez nemcsak a lelki fájdalmat jelenti, hanem adott esetben a fizikait is. 

Nálam ismét előjöttek azok az emlékek, amelyekről már sokszor szót ejtettem itt a blogon - 11-12 éves kori beakadások. Sokadik éve gyomlálom ki ezeket az emlékeket, de még nem értem a végére. Nem kétnapos folyamat. Egy részén már túl vagyok, a módszerem az, hogy addig megyek bele egy-egy emlékbe, amíg már nem érzek fájdalmat.

A Nap most lépett be a Bikába, amelynek poláris párja ugye a Skorpió. A Bika föld, a Skorpió víz jegy, a Bika földjét pedig éppen a Skorpió vize teszi termékennyé - amit vetsz, azt aratod.

Egy kicsit engedjük el a kontrollt. Ha görcsösen kézben akarunk tartani mindent, annál inkább kicsúsznak a dolgok az irányításunk alól. Egyik kedvenc énekesnőm, a néhai Aleah Stanbridge (1976-2016) egyszer a következő mondatot posztolta Facebookjára: 

"Ha a struktúra nem akar sehogy összeállni, hagyni kell szétesni."

Valami ilyesmire lehet lefordítani, igazából angolul jobban hangzik, de így is érthető. :) 

Ahogy kicsit elengedjük a kényszeres kontrollálási vágyat, tisztábban látjuk a szétesett életterületek darabjait, mintha a kezünkben szorongatjuk azokat. Így tudjuk, hogyan rakjuk össze ismét, hogy egész legyen. Eközben olyan titkok mutatják meg magukat, amelyekkel nem akartunk jó ideje szembenézni. Ez a Telihold lehetőséget ad arra, hogy jobban beleláthassunk a tudatalattink működésébe, szembenézzünk az árnyék-oldalunkkal, ezáltal látni fogjuk, hogy az elfojtott érzéseink, a megtagadott szükségleteink, saját magunk előtt is letagadott vágyaink és a fel nem dolgozott fájdalmaink hogyan irányítanak bennünket döntéseink meghozatalában és cselekedeteinkben.

anyconv_com_oig1_32.jpg

A Telihold kvadrátot alkot a Skorpió modern uralkodójával, a Plútóval, és e fényszög a fent taglalt dolgokat még inkább felnagyítja. Az lehet az érzésünk, hogy a homlokunkra van írva, mire is vágyunk valójában. Szégyelljük az érzéseinket, a vágyainkat, mert valamikor valaki ezt ültette el belénk. Ám ha ezeket nem hozzuk ki a fénybe, még jobban belebetegedhetünk. Ha az elmúlt időszakban tapasztaltál vastagbéllel kapcsolatos tüneteket (pl. székrekedés-hasmenés), gyulladások jelentkeztek a nemi szervekben, vagy éppen az orrod kezdett folyni, különösen fontos, hogy önvizsgálatot végezz. Valld be magadnak, mit akarsz, hogy mire vágysz. Ne légy megalkuvó. Mindeközben pedig észrevétlenül gyógyulsz.

Vasárnap a Mars és a Neptunusz együttállása csak hozzáad ehhez az energiához; felerősíti a gyógyulási folyamatokat, az intuíciót, de a szexuális vonatkozást is. Most sokkal több lelkiség vegyülhet az együttlétekbe, mint egyébként. Ajánlatos vigyázni az alkohollal és ne vigyük túlzásba a gyógyszerek szedését. Aktivitás: április 28. - május 7.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr318386615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása