Asztrotitkok

Előrejelzés a 48. hétre és Ikrek-Telihold - 2023.11.27.-12.03.

2023. november 24. - Jurancsik Eszter

November 27-én, hétfőn 10:16-kor lesz Telihold, az Ikrek jel 04°51'-én, az égboltot nézve a Bika csillagképben, az Eridanus felett. 

Az elmúlt hetekben egymást váltották a könnyebb és nehezebb fényszögek, ennek megfelelően a hangulatunk is ilyen változékony volt. A Telihold pedig egy változó jelben lesz, az Ikrekben, tehát változások előtt állunk, ugyanakkor maga a holdfázis nemcsak az unalomig ismételt lezárást, hanem a kiteljesedést is szimbolizálja, a világosságot, hiszen most ragyog teljes egészében égi kísérőnk. 

anyconv_com_ikrektelihold_cleanup.jpg

Az Ikrek/Nyilas a Tudás tengelye, amely most születik meg, már-már profetikus meglátások kíséretében. A Nyilas-Nap segít abban, hogy ez a Tudás kiteljesedjék és kínzó kérdéseinkre megleljük a válaszokat, amelyek az út során munícióként szolgálnak. Az Ikrek egyik legnagyobb erőssége, hogy képes több perspektívából szemlélni a dolgokat, a Nyilas pedig a széles látókört járatja csúcsra - emígyen a kettő remekül kiegészíti egymást. 

Az Ikrek kettőssége a tudatos és a tudattalan elme közötti egyensúlyt jelképezi, ami gyakran az érzelmek és gondolatok harmonikus vagy egymásnak feszülő kapcsolatát idézi elő. Ez a különleges dinamika remek lehetőséget kínál az önvizsgálatra és az önfelfedezésre. A legtöbbet úgy tudjuk kihozni ebből a Teliholdból, ha elengedjük a mentális állapotunkra nehezedő nyomást, nem agyalunk feleslegesen semmin, és továbbra is rugalmasak maradunk. A nyugalom elérésében lesz segítségünkre a Bika csillagkép. Az állandó túlgondolás, "overthinking" helyett foglaljuk el magunkat hobbijainkkal, kapcsoljunk ki, merüljünk el az önmegismerésben. Az Eridanus folyó, amely a Telihold alatt látható ekkor, a sorsfordulatokat mutatja. Ráadásul kozmikus irányba, tehát visszafelé folyik, így ez a sorsfordulat az eddigi belső munkánk eredményeként következik be. 

A Nap együtt áll ekkor a Marssal, a Hold pedig szemben áll vele. Miközben teljes erőbedobással dolgozol, raktározd el az információkat, amelyek menet közben érkeznek, valamint hallgasd meg olyan emberek véleményét, akik hasonló célokért küzdenek - együtt mindig könnyebb, az Ikrek pedig igazi csapatjátékos. A Szaturnusszal való T-kvadrát pedig azt üzeni: ne kapkodj, ne akarj mindent egyszerre, és bizony lesznek dolgok az út során, amelyektől véglegesen meg kell szabadulnunk. 

anyconv_com_oig_2023-11-06t204435_447_cleanup.jpg

Az indiai rendszerben a Telihold a Krittika nevű holdházat érinti. Ez a terület jelképezi a kemény munkát, a kitartást és azt, hogy hogyan használjuk a rendelkezésünkre álló eszközöket. Ugyanakkor az isteni sugallatokat is könnyebben fogjuk, mint egyébként, és kezdeményezőkészségünkre is hatással van - a holdház istensége Agní, a tűz, a kezdet védikus princípiuma. 

MERKÚR A BAKBAN

December első napján, azaz pénteken lép át a Nyilasból a Bakba a Merkúr. 

A Merkúr ebben a szaturnuszi jegyben kicsit komolyabbá teszi a gondolkodást, első körben saját magunk mélyebb megértésére ad lehetőséget. Végiggondolhatjuk, honnan jöttünk és hová tartunk. 

EGYÉB FÉNYSZÖGEK

Merkúr/Neptunusz kvadrát (november 27.) - Munkádban komolyabb odafigyelés szükséges, ha pedig jogi dolgokkal kell foglalkoznod, szerződést kell aláírnod, a szokásosnál jobban figyelj a részletekre. 

Merkúr/Szaturnusz szextil (december 2.) - Mentális fegyelmet, kitartást biztosít, jó alkalom a hosszútávú befektetésekre, együttműködésre, üzleti spekulációra. 

Vénusz/Plútó kvadrát (december 3.) - Meglévő kapcsolatokban viták üthetik fel a fejüket, azonban ezekből sokat is tanulhatunk - lévén, a kvadrát a tanulás fényszöge. Féltékenység, birtoklási vágy jelentkezhet, azonban ezek egyvalamiből fakadnak: az önbizalomhiányból.

anyconv_com_902c1dcc-2b43-4746-862e-3ebacf7c9bad.jpg

Kételkedés a saját vonzerődben, értékeidben. Csak akkor tudod kiküszöbölni ezt a problémát, ha mélyen a lelkedbe ásol, noha ez sokszor egy unalomig ismételgetett dolog... de mégis mindig aktuális. 

A HOLD MOZGÁSA

November 26., 22:51 és november 27., 01:40 között üresjárat, ekkor belép az Ikrekbe.

November 29., 02:02 és 07:54 között üresjárat, ekkor belép a Rákba.

December 1., 14:06 és 17:01 között üresjárat, ekkor belép az Oroszlánba.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr8118265883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása