Asztrotitkok

Előrejelzés az 52. hétre - 2023.12.25.-31.

2023. december 24. - Jurancsik Eszter

anyconv_com_oig_2023-12-06t002212_948.jpg

Hétfőn a Vénusz és a Neptunusz trigonja kedvez a romantikázásnak, a pihenésnek, a kikapcsolódásnak éppúgy, mint a művész-vonal megélésének és a spirituális dolgokkal való foglalkozásnak. Felerősödhet az empátiás készség, a másokon segíteni akarás, nyújtsuk kezünket azoknak, akik az ünnepek ideje alatt magányosak, szomorúak. Sajnos a karácsony nem mindenkinek a villogó fényekről és a boldogságról szól, ezt ne feledjük. 

Kedden, karácsony másnapján ne hagyjuk, hogy bármilyen fél-információ, légből kapott hír összekuszálja gondolatainkat, ugyanis Merkúr/Neptunusz kvadrát lesz. Vigyázzunk a szavakkal is, főleg ha családtagokhoz, rokonokhoz megyünk látogatóba (Hold-Merkúr szembenállás), inkább élvezzük az együtt töltött időt, a karácsonyi miliőt. Vigyázzunk azonban az alkohollal és a túlevéssel. 

Ugyanezen a napon Nap/Jupiter trigon is születik. Gondoljuk végig, mely dolgok azok, amelyekért hálásak lehetünk! A hála további csodákat vonz az életünkbe, ha csak egy apróságért is hálát érzünk, már megsokszorozódik ez az energia. Kapcsolatok terén mindenféle interakciónak kedvez a fényszög, ápoljuk azon kapcsolatokat, amelyek építő jelleggel bírnak az életünkben. Sikerrel bővítheted ismereteidet, tudásodat, a szerencse akkor szegődik melléd, ha a szorgalom is megvan. 

27-én aktív a Merkúr/Mars együttállás, amely biztosítja a gyors felfogóképességet, a remek reflexeket és a kíváncsiságot. Fontos azonban, hogy előbb gondolkodjunk, mint cselekedjünk. Ez egy nagyon heves energia, fektessük házimunkába, fizikai aktivitásba, sportba - ledolgozva a bejglit és töltöttkáposztát. :) 

Szintén e napon, 01:33-kor lesz Rák-Telihold, a jegy 4°58'-én. A Nap fénye teljesen láttatni engedi a Holdat - az otthonra, a családra, szülőkre és az intim szférára helyezi a hangsúlyt az elkövetkező két hétben. A belső menedékre, szentélyre, ahol békét lelsz. Egymással szembe kerülhet a család/munka téma, azok ellentéte, vigyázzunk az ebből fakadó feszültségekkel. De! A szembenállásokban ott az egynesúlyteremtés lehetősége is!

anyconv_com_rakujhold.jpg

A Hold ekkor szextilt alkot a Jupiterrel és trigont a Szaturnusszal. Előbbi az optimizmust és a lelkesedést gerjeszti többszörösére, utóbbi pedig összeszedettséget biztosít, de az idősebb rokonokkal való találkozásra is remek alkalom. Az égboltot nézve égi szomszédunk a halandó iker, Castor lábánál halad - azon dolgokat, amelyek már nem szolgálnak minket, most elengedhetjük. 

A 28-i Vénusz/Plútó szextil szenvedélyt hoz, ami különösen a hosszabb ideje meglévő, stabil kapcsolatokban érezhető majd különösen, szintén ezen a napon kvadrát lesz a Mars és a Neptunusz között - tartsuk kordában indulatainkat, igyekezzünk összeszedettek maradni, így elkerülhetjük energiáink szétforgácsolódását.

29-én lép a Vénusz a Nyilasba. A párkapcsolatban, házasságban élők terveket szőhetnek társukkal, egyedül élőknek ismételten remek alkalom az ismerkedésre.

anyconv_com_nyilasvenusz_cleanup.jpg

Nagyon jó, ha ebben az időszakban minél több időt töltünk a négy falon kívül, járjunk bulikba, rendezvényekre - ki tudja, hol botlunk abba, aki megdobogtatja szívünket? A Nyilas-Vénusz a jupiteri befolyás miatt végtelenül idealista. Fontos, hogy realizáld elképzelésed a szerelemről, ugyanakkor ne támassz túl nagy elvárásokat, mert ez esetben könnyen csalódás érhet. 

Újra kilépünk a fénybe és megéljük azt. Míg a Skorpióban a Vénusz a fülledt erotikát hozta el és megmutatta, hogy a sötétség is lehet gyönyörű (látsd a gótikus művészetet, a gótikus dolgokat például), addig a Nyilasban tüzes szikrákkal sejlik fel jövő horizontja. S ezek a szikrák végül életre hívják a tűz elemet, amely beragyog körülöttünk mindent. E jupiteri jegyben a Vénusz energiája is kiterjed, és ez érvényes a szerelemre is. Sok kapcsolat most lép szintet, amelyik pedig most ér véget, dráma nélkül történik meg. 

Az év utolsó napján a hónapok óta retrográd Jupiter elindul előre. 

Egy direkt irányba forduló planéta hatalmas energiákat segít felszabadítani, amelyek a szülés, születés, teremtés energetikájához hasonlatosak. A Jupiter ráadásul egy expanzív energiákat képviselő bolygó, hatalmas lendülettel. 

Az elmúlt hónapokban a fő téma a hit, a bölcsesség elérése, annak tovább adása komoly szinten előtérbe került sokunknál, főleg abban a horoszkópházunkban, amely a Nyilas jelben kezdődik, ahol a születési Jupiterünk áll illetve amely felett a tranzit Jupiter halad. Újra kellett gondolnunk-terveznünk dolgokat, felülvizsgálni azt, hogy mennyire tudunk hinni abban? 

anyconv_com_jupiter.jpg

Az eddigi hitrendszerek tisztázása, eredetük megtalálása, valamint az, hogy a jupiteri témakörökben kellő elszántsággal álltunk-e dolgokhoz, kiemelt fontossággal bírt. Ha hoztál egy döntést ezen témákban, elkötelezted Magad pl. egy irányzat mellett vagy épp kioldottál egy rakás bénító hitrendszert, az bizony hosszú időre, ha nem örökre határozza meg az életed. És mindezt egyedül csináltad végig. Lehet, egy kis segítség érkezett innen-onnan, de a fő munka a Tiéd volt, amit elértél, az a Te érdemed. 

Ezzel a lendülettel ugrunk át a 2024-es évbe, amelyre kívánok jó egészséget, szerencsét és boldogságot minden kedves Olvasómnak!

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr818287395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása