Asztrotitkok

Előrejelzés az 5. hétre - 2024.01.29.-02.04.

2024. január 28. - Jurancsik Eszter

anyconv_com_oig_2023-11-19t131334_273_1.jpg

A hetet egy igen erős kapcsolódás nyitja hétfőn - a Mars és az Uránusz trigonja mind fizikai, mind szellemi tekintetben rengeteg energiát bocsát rendelkezésünkre, emellett felerősödnek a függetlenségi törekvések is. Akár egy meglévő projekten dolgozol, akár újat szeretnél elindítani, ez a néhány nap - február 1-ig - a legalkalmasabb ezekre, a két földies jegy - Bika és Bak - összhangjának köszönhetően pedig az eredmények tartósak lehetnek.

Pénteken a Merkúr/Neptunusz szextil előnyösen hat a kommunikációra, kedvez a spirituális vonalnak, a pihenésnek és a kreatív oldalunk megélésének. Az érzékek és az intuíció kiélesedésének köszönhetően ösztönösen ráérzünk arra, hogy mi a legjobb nekünk, beszédes álmok is jelentkezhetnek, amelyek szimbólumai mély jelentést hordoznak. Érdemes elkezdeni álomnaplót vezetni! 

A HOLD MOZGÁSA

Hétfőn a Szűzben halad égi szomszédunk, kedvező alkalmat adva a külső-belső nagytakarításnak, szelektálásnak. Jó időszak az alaposságot igénylő tevékenységek végzésére. Kapcsolódó testrészek: hasüreg, vékonybelek, azok tápanyagfelvétele. 

Kedden 00:19 és 09:04 között üresjárat következik, ekkor a Mérlegbe lép, előtérbe tolva a kapcsolatokat, a külvilághoz való viszonyulásunkat, a harmóniateremtést. Kapcsolódó testrészek: vesék, mellékvesék, hasnyálmirigy, húgyhólyag, medence, nőknél a petefészkek.

anyconv_com_oig_76.jpg

Csütörtökön, a 10:02 és 21:37 közötti üresjáratát követően a Hold a Skorpióba lép, elmélyülésre alkalmas napokat hozva. Erősödő megérzések, titkok felfedezése, transzformatív erők, végleges megoldások - ezek lesznek a fő témák. Kapcsolódó testrészek: orr, húgycső, nemi szervek, gát, vastag-és végbél. 

Vasárnap 04:24 és 07:28 között lesz üresjárat, égi kísérőnk ekkor belép a Nyilasba. Optimizmust, előrelátást biztosít, tervezhessünk, vizualizáljuk a vágyott célokat. Érintett testrészek: csípő, máj, farrész, combok, funkcionálisan a szervezet szénhidrát-anyagcseréje.

 

 

Előrejelzés a 4. hétre - 2024.01.22.-28.

anyconv_com_31a4cfdd-2b54-4622-ab79-c86f138ca4be_1.jpg

Miközben a 20-án aktiválódott Nap/Plútó együttállás áthatja az elkövetkező napokat, több égi esemény is a héten következik be.

Kedden a Vénusz belép a földies Bakba. Párkapcsolatokban a komoly szándék még nyilvánvalóbbá válik, egyedül élőknek pedig felbukkanhat partner-jelölt, aki komoly, még ha nem is az a kimondottan romantikus típus. Mindesetre a józan ész legyen most is kéznél. Jegyváltásakor az Alnasl csillaggal áll együtt a Vénusz, amely a Nyilas csillagkép nyílvesszője - egyértelműsítsd, mit szeretnél a szerelemben. Pénzügyekben ez a tranzit elhozza a valós sikerekre való esélyt.

A Jupiter és a Szaturnusz szextilje - amely szintén kedden pontosodik be - egy hosszabb időszakot ölel fel, ugyanis április 2-ig aktív. A Jupiter expanzív és kiterjedő energiát képvisel, a Szaturnusz pedig összehúzó hatású. A szextil fényszög által azonban ez a két ellentétes erő összehangolható. A Szaturnusz segít levonni a múlt tanulságait, elfogadni, hogy a múltba már nem mehetsz vissza. A Bika-Jupiter segít bízni saját képességeinkben, tehetségünkben, ez pedig lehetővé teszi, hogy konkrét lépéseket tegyünk ezek kamatoztatására. Azt is mondhatjuk, hogy a Jupiter elképzeléseit a Szaturnusz segít valóra váltani.

Csütörtökön, 18:52-kor Telihold lesz az Oroszlán 5°14'-én. 

anyconv_com_oig_1.jpg

A Hold Jupiterrel alkotott kvadrátja kedvez a barátokkal töltött időnek, a társasági életnek, a tervezgetésnek, ám fontos, hogy ne rugaszkodjunk el teljesen a földtől, és véleményünket ne erőltessük másokra. Ajánlott vigyázni a nehéz ételekkel, az alkohollal, a gyomor és a máj érzékenyebben reagálhat rájuk. 

A Szaturnusz-kvinkunx felszínre hozhatja a munka és a magánélet közötti egyensúly témáját, illetve rávilágíthat annak hiányára, egyúttal ez a kérdés a választ is magában hordozza, hogy megtaláljuk az arany középutat. Egészségi tekintetben felerősödhetnek a térd-bőr-csont-fogproblémák, amelyek jelzik az önbecsülési, finalizálási, megragadási konfliktusainkat, így ezek feloldhatóvá válnak, ugyanígy a gyomor (valamit megszerezni, bekebelezni) is jelezhet, illetve ha nő vagy, nehezebben indulhat meg a menzeszed/vagy éppen jóval erősebb vérzéssel kezdődik, és kicsit talán rosszabbul viseled, ami a nőiségeddel kapcsolatos konfliktusokra világít rá. 

anyconv_com_oig_2024-01-10t131317_002.jpg

A Hold Plútóval való szembenállása előrevetíti az indulatok kontrollálásának szükségességét. Lehetségesek a hangulatingadozások, akár naponta többször is. Ha egyedül nem megy, keress egy terapeutát, segítőt, aki szakszerű tanácsokkal láthat el. Ha hajlamos vagy a hangulati változásokra, ne hagyd, hogy ezek az érzések átvegyék feletted a hatalmat.

Az égbolton a Telihold a Rák csillagképben jár ekkor - a befogadás, a táplálás/életben tartás, valamint az elengedés szépségét megmutatva.

Pénteken a Nap/Jupiter kvadrát lelkesedést, optimizmust biztosít, de legyünk körültekintőek, a Merkúr/Mars együttállás ajándéka a gyors reagálás és az energiaszint növekedése. Szombaton a Vénusz és a Szaturnusz szextilje a párkapcsolatok és a pénzügyek harmonizálását egyaránt segíti. Vasárnap a Merkúr/Uránusz trigon hatalmas szellemi energiát bocsát rendelkezésre, a Vénusz/Jupiter trigon megint csak segít a szerelmi, házassági ügyekben.

 

Előrejelzés a 3. hétre - 2024.01.15.-21.

anyconv_com_oig_2024-01-10t130152_393.jpg

Kiélezi a képzelőerőt és a kreativitást a hétfőn aktiválódó Nap/Neptunusz szextil. Tervezd meg a jövődet, vizualizálj és lásd a végeredményt. A "hogyan?" kérdését pedig engedd el. Gondoskodó énünk is felerősödhet, és itt nem kell világmegváltó dolgokra gondolni, a legegyszerűbb helyzetben is kimutathatod ezt, legyen szó akár családtagról, barátról vagy a szomszéd idős néniről. Sokkal jobban megérthetjük a másik ember érzéseit is.

17-én születik egy Merkúr/Szaturnusz szextil, amely nagy segítség a fenti fényszög hatására jelentkező idegesség esetén. Az aspektus energiáit használva megőrizhetjük kitartásunkat és szervezőkészségünket, alkalmas papírmunkákra és üzletkötésre, ám az apróbetűs részeket most is figyelmesen olvassuk el. 

A pénteki Merkúr/Jupiter trigon segít a tanulásban, a gondolatok rendszerezésében és azok nagytakarításában is. Az ismét Bakban haladó Merkúr gyakorlatias gondolkodást biztosít, ezt pedig a célok realizálásában kamatoztathatjuk legsikeresebben. Ha úgy érzed, túlgondolsz-túlagyalsz dolgokat, remek megoldás lehet erre a naplóvezetés, a blogírás. Így kiírod magadból a feszültséget, az egyik legjobb terápia túlpörgetett elmére. 

E napon lesz Vénusz/Neptunusz kvadrát is. Ha a napokban bizonytalanság lett úrrá rajtad vagy szerelmi kapcsolatodban nyugtanalító érzések jelentkeztek, ennek előszele ért el. Esetleg azt érzed, hogy mások furcsán néznek rád, esetleg rossz véleménnyel vannak rólad. Ám ez csak a te belső bizonytalanságod megnyilvánulása. Azonban ha még csak most ismerkedsz valakivel, fontos, hogy ne idealizáld túl az illetőt és próbálj fél lábbal a földön maradni, még akkor is, ha néha az érzések és a rózsaszín felhők néha elragadnak. Kerülendő az elkövetkező néhány napban (január 24-ig) vigyázni az alkohollal is.

anyconv_com_oig_2024-01-09t183659_706_1.jpg

Szombaton, 15:08-kor a Nap a Vízöntőbe lép. 

A hagyományos értelmezés szerint itt száműzetésben van az égitest, de mint tudjuk, a poláris pozíciók mindig magukban hordozzák a kiegyensúlyozás lehetőségét is.

Az eddig bevált utak mellé beférkőznek az alternatív megoldások, kiegészítve a megszokott dolgokat, vagy éppen néhány tekintetben felváltva azokat. A barátság és a vágyaink is előtérbe kerülnek. Személyes szinten az Oroszlánban és a Vízöntőben kezdődő horoszkópházaid témái összefonódhatnak. Az égbolton a Nyilas és a Bak csillagképek átfedésében tartózkodik ekkor a Nap - a jövő építése elkezdődött.

Vasárnap a Plútó visszatér a Vízöntőbe a Bakból, ahová tavaly júniusban került retrográd mozgásából kifolyólag. Személyes szinten lehetőség kínálkozott a gyógyulásra, a megtisztulásra, az elengedésre, ehhez egy mély, belső transzformáción kellett keresztülmennünk, különösen azon horoszkópházunk témáiban, amelyik a Bakba esik. Visszajátszódhattak emlékek a gyerekkorból és életünk eddigi legnehezebb periódusaiból. Akkor csináltuk jól, ha nem menekültünk a sötétség elől, hanem belementünk - csak így szabadulhat meg az ember a régi sebektől. 

Most, hogy ismét a Vízöntőbe lép, újból az önépítés kerül előtérbe, az individuum és a problémák alternatív úton történő megközelítése. Utóbbi éppúgy érvényben lesz a személyes gondok megoldását illetően, mint például a környezetszennyezés kérdésében.

A Vízöntő-Plútó erősen kötődik a megújuló energiaforrásokhoz is. A téma felé irányuló figyelem az utóbbi években igencsak erőteljessé vált, amikor a Plútó már a Bak utolsó fokait rótta. Sokan szereltetnek napelemeket a házukra, igyekeznek takarékoskodni a vízzel, az elektromossággal, és most, hogy a gázárak jelentősen elszálltak, a gázzal is. Nem egy ismerősöm költözött a fővárosból vagy más nagyvárosból vidékre, falura, és a drága gáz helyett fával fűtenek, maguknak termelik meg a zöldségeket.

anyconv_com_6943fb7b-8969-4baf-94cc-e9a430985cb0.jpg

Ez a tendencia erősödni fog, már csak azért is, mert a Bika-Uránusz is erőteljesen érezteti a hatását, főleg, amikor majd a Halak-Szaturnusszal szextilbe kerül (2025 február), illetve a Plútóval trigonba (2024 július). Rengeteg lehetőség érkezik, hogy mi is igénybe vegyünk pár alternatív megoldást. A Szaturnusz a kötelesség és az időtálló dolgok jelzője, a Plútó a minőségi változás, az Uránusz pedig az alternatívák bolygója, minden tekintetben. Elérkezettnek látjuk tehát az időt arra, hogy éljünk az alternatív megoldásokkal (Uránusz), amelyekkel hosszabb távon (Szaturnusz) mi és a Föld is jól járunk, és amely változásokat rengeteg ember (Plútó=tömegek) fogja eszközölni. Ez ugyan egy hosszas folyamat lesz, de már elkezdődött, és az elkövetkező években még látványosabbá válik.

A Vízöntő a szabadság, a Plútó a tömegek. Sejteni lehet, mi következik ebből. Ahol a feszültség elér egy kritikus pontot, nincs visszaút. Fejvesztve menekülő politikusok, hataloméhes emberek, egy emberként összefogó népcsoportok, a politikai elit bukása. Elérkeztünk egy olyan ponthoz, ahol a kisembereket kizsákmányoló kormányok, az általuk irányított mainstream média ingatag lábai összecsuklanak. Lehet ez érvényes bármelyik országra! 

anyconv_com_szet.jpg

A Vízöntő jelmondata: "Szabadság, egyenlőség, testvériség!" Az idő egyértelműen az olyan vezetőknek kedvez, akik nem felejtették el, honnan jöttek, akik elsősorban nem a hozzá közel álló elitnek, hanem a szegényebb rétegeknek, az egyszerű, hétköznapi embereknek is megoldást biztosít. 

Itt van még a mesterséges intelligencia, a rohamos technológiai fejlődés kérdése is. Sokan fújnak a mesterséges intelligenciára, tudom. A Plútó legutóbb 1777 és 1797 között haladt a Vízöntőben, és ebben az időintervallumban kezdődött az ipari forradalom is. Most ugyanez zajlik. Amikor a kétezres évek végén elterjedtek az okostelefonok, akkor is rengetegen húzták a szájukat, most pedig mit látunk? Tíz embernek tizenegy okoseszköze van, még a vécére is tablettel járunk. Ugyanígy lesz mindennapos a mesterséges intelligencia használata is. Nyilván neofób emberek mindig is lesznek, ezt tudni kell elfogadni, nem lehetünk mind egyformák - ez utóbbi téma is a Vízöntőhöz tartozik.

Előrejelzés a 2. hétre - 2024.01.08.-14.

anyconv_com_oig_22.jpg

A hetet a Merkúr és a Neptunusz kvadrátja vezeti fel. Munkádban komolyabb odafigyelés szükséges, ha pedig jogi dolgokkal kell foglalkoznod, szerződést kell aláírnod, a szokásosnál jobban figyelj a részletekre. Minden információnak járj utána, ne hagyd magad félrevezetni.

Kedden aktiválódik a Nap/Uránusz trigon, amely felébreszti a bennünk lakozó kalandort, a zsenit. Kedvet kaphatunk kipróbálni új dolgokat, kísérletezni különböző alternatív megoldásokkal - hiszen az Uránusz igen szoros kapcsolatban áll mindennel, ami egy másik, alternatív utat jelent. Személyiségünk olyan oldalát ismerhetjük és mutathatjuk meg, amely nem mindennapi, kicsit furcsa, vagy akár extravagáns. De remek időszak például az asztrológia tanulmányozására is. Szintén e napon a Mars/Szaturnusz szextil ad kitartást a nehezebb, összetettebb feladatokhoz, legyen szó a munkáról vagy valamilyen műszaki jellegű dologról. Projektjeid realizálásához is megkapod a plusz erőt, valamint annak lehetőségét, hogy ha esetleg kevesebb forrás is áll rendelkezésünkre, abból is a legtöbbet tudjuk kihozni. 

A csütörtökön bepontosodó Mars/Jupiter trigon biztosítja a most kezdett projektek sikerességét, növeli a tettvágyat és a személyes vonzerőt is. Ha szíved őszinte vágyaira fókuszálsz és ezekbe pakolod az energiát, biztos lehetsz abban, hogy eléred a céljaidat. Most bátran vállalj kockázatot, ne legyél biztonsági játékos. Egészségi tekintetben javulás jön, különösen, ha gyógymódodat, amit használsz, kiegészíted némi testmozgással is. 

E napon, 12:57-kor a Bak 20. fokán lesz az év első Újholdja. E jegy energiája az építésről, a fegyelemről, a felelősségről, a célok meghatározásról, és az ambíciókról szól. A Bakban megszülető Hold pedig lehetővé teszi, hogy ezekkel a témákkal foglalkozzunk. 

anyconv_com_oig_24.jpg

Égi kísérőnk trigonja a Bika-Uránusszal optimistábbá, kísérletezőbbé tesz minket, lehet, hogy teljesen innovatív módon közelítjük meg a sikert. Emellett az intuíció kiélesedéséről is szól, jövőbe mutató álmok, látomások, megérzések formájában érezhetjük ezt. Ez az Újhold a tisztánlátás Újholdja lesz, hozzuk ki belőle a legtöbbet. 

Oly sok helyen tüntetik fel és posztolják ki a közösségi oldalakon, hogy az élet a komfortzónád elhagyásával kezdődik. Igen ám, de amíg csak a Facebookra, Instagramra posztolgatjuk egy jól beállított fotó mellé, addig ez semmit nem ér. A két földies jegy összekapcsolódása viszont pont arról szól, hogy ezt a fizikai síkon is megtanuljuk végre ezt alkalmazni. Csak egyszer kell meglépni, onnantól pedig nincs semmi és senki, aki megállítson. 

A Hold szextilje a Neptunusszal fokozza az intuíciós készséget, hozhat szimbólumokkal teli álmokat, amelyek lelkünk legmélyén rejlő titkainkra világítanak rá, egyúttal a megoldást is megmutathatják. Érdemes minél többet meditálni, önfejlesztő-önsegítő könyveket olvasni, szánjunk időt a minőségi pihenésre. Felélénkülhet a kreativitás, éljük meg az ilyen jellegű ambícióinkat is. Az égbolton az Újhold a Nyilas csillagképet érinti - a tervezés, a távlati célok vizualizálása könnyebbé teszi a fizikai síkon (Bak) való munkát. 

14-én, vasárnap a Merkúr ismét belép a Bakba, ahol február 5-ig tartózkodik. Amíg a Nyilasban rótta retrográd útját, lehetőségünk nyílt minden nagyobb volumenű dolog újragondolására-és tervezésére. A másokkal való interakciók rendszerezettebbé válnak, ezáltal tetteink is összeszedettebbek lesznek.

 

 

süti beállítások módosítása