Asztrotitkok

Előrejelzés a 3. hétre - 2024.01.15.-21.

2024. január 14. - Jurancsik Eszter

anyconv_com_oig_2024-01-10t130152_393.jpg

Kiélezi a képzelőerőt és a kreativitást a hétfőn aktiválódó Nap/Neptunusz szextil. Tervezd meg a jövődet, vizualizálj és lásd a végeredményt. A "hogyan?" kérdését pedig engedd el. Gondoskodó énünk is felerősödhet, és itt nem kell világmegváltó dolgokra gondolni, a legegyszerűbb helyzetben is kimutathatod ezt, legyen szó akár családtagról, barátról vagy a szomszéd idős néniről. Sokkal jobban megérthetjük a másik ember érzéseit is.

17-én születik egy Merkúr/Szaturnusz szextil, amely nagy segítség a fenti fényszög hatására jelentkező idegesség esetén. Az aspektus energiáit használva megőrizhetjük kitartásunkat és szervezőkészségünket, alkalmas papírmunkákra és üzletkötésre, ám az apróbetűs részeket most is figyelmesen olvassuk el. 

A pénteki Merkúr/Jupiter trigon segít a tanulásban, a gondolatok rendszerezésében és azok nagytakarításában is. Az ismét Bakban haladó Merkúr gyakorlatias gondolkodást biztosít, ezt pedig a célok realizálásában kamatoztathatjuk legsikeresebben. Ha úgy érzed, túlgondolsz-túlagyalsz dolgokat, remek megoldás lehet erre a naplóvezetés, a blogírás. Így kiírod magadból a feszültséget, az egyik legjobb terápia túlpörgetett elmére. 

E napon lesz Vénusz/Neptunusz kvadrát is. Ha a napokban bizonytalanság lett úrrá rajtad vagy szerelmi kapcsolatodban nyugtanalító érzések jelentkeztek, ennek előszele ért el. Esetleg azt érzed, hogy mások furcsán néznek rád, esetleg rossz véleménnyel vannak rólad. Ám ez csak a te belső bizonytalanságod megnyilvánulása. Azonban ha még csak most ismerkedsz valakivel, fontos, hogy ne idealizáld túl az illetőt és próbálj fél lábbal a földön maradni, még akkor is, ha néha az érzések és a rózsaszín felhők néha elragadnak. Kerülendő az elkövetkező néhány napban (január 24-ig) vigyázni az alkohollal is.

anyconv_com_oig_2024-01-09t183659_706_1.jpg

Szombaton, 15:08-kor a Nap a Vízöntőbe lép. 

A hagyományos értelmezés szerint itt száműzetésben van az égitest, de mint tudjuk, a poláris pozíciók mindig magukban hordozzák a kiegyensúlyozás lehetőségét is.

Az eddig bevált utak mellé beférkőznek az alternatív megoldások, kiegészítve a megszokott dolgokat, vagy éppen néhány tekintetben felváltva azokat. A barátság és a vágyaink is előtérbe kerülnek. Személyes szinten az Oroszlánban és a Vízöntőben kezdődő horoszkópházaid témái összefonódhatnak. Az égbolton a Nyilas és a Bak csillagképek átfedésében tartózkodik ekkor a Nap - a jövő építése elkezdődött.

Vasárnap a Plútó visszatér a Vízöntőbe a Bakból, ahová tavaly júniusban került retrográd mozgásából kifolyólag. Személyes szinten lehetőség kínálkozott a gyógyulásra, a megtisztulásra, az elengedésre, ehhez egy mély, belső transzformáción kellett keresztülmennünk, különösen azon horoszkópházunk témáiban, amelyik a Bakba esik. Visszajátszódhattak emlékek a gyerekkorból és életünk eddigi legnehezebb periódusaiból. Akkor csináltuk jól, ha nem menekültünk a sötétség elől, hanem belementünk - csak így szabadulhat meg az ember a régi sebektől. 

Most, hogy ismét a Vízöntőbe lép, újból az önépítés kerül előtérbe, az individuum és a problémák alternatív úton történő megközelítése. Utóbbi éppúgy érvényben lesz a személyes gondok megoldását illetően, mint például a környezetszennyezés kérdésében.

A Vízöntő-Plútó erősen kötődik a megújuló energiaforrásokhoz is. A téma felé irányuló figyelem az utóbbi években igencsak erőteljessé vált, amikor a Plútó már a Bak utolsó fokait rótta. Sokan szereltetnek napelemeket a házukra, igyekeznek takarékoskodni a vízzel, az elektromossággal, és most, hogy a gázárak jelentősen elszálltak, a gázzal is. Nem egy ismerősöm költözött a fővárosból vagy más nagyvárosból vidékre, falura, és a drága gáz helyett fával fűtenek, maguknak termelik meg a zöldségeket.

anyconv_com_6943fb7b-8969-4baf-94cc-e9a430985cb0.jpg

Ez a tendencia erősödni fog, már csak azért is, mert a Bika-Uránusz is erőteljesen érezteti a hatását, főleg, amikor majd a Halak-Szaturnusszal szextilbe kerül (2025 február), illetve a Plútóval trigonba (2024 július). Rengeteg lehetőség érkezik, hogy mi is igénybe vegyünk pár alternatív megoldást. A Szaturnusz a kötelesség és az időtálló dolgok jelzője, a Plútó a minőségi változás, az Uránusz pedig az alternatívák bolygója, minden tekintetben. Elérkezettnek látjuk tehát az időt arra, hogy éljünk az alternatív megoldásokkal (Uránusz), amelyekkel hosszabb távon (Szaturnusz) mi és a Föld is jól járunk, és amely változásokat rengeteg ember (Plútó=tömegek) fogja eszközölni. Ez ugyan egy hosszas folyamat lesz, de már elkezdődött, és az elkövetkező években még látványosabbá válik.

A Vízöntő a szabadság, a Plútó a tömegek. Sejteni lehet, mi következik ebből. Ahol a feszültség elér egy kritikus pontot, nincs visszaút. Fejvesztve menekülő politikusok, hataloméhes emberek, egy emberként összefogó népcsoportok, a politikai elit bukása. Elérkeztünk egy olyan ponthoz, ahol a kisembereket kizsákmányoló kormányok, az általuk irányított mainstream média ingatag lábai összecsuklanak. Lehet ez érvényes bármelyik országra! 

anyconv_com_szet.jpg

A Vízöntő jelmondata: "Szabadság, egyenlőség, testvériség!" Az idő egyértelműen az olyan vezetőknek kedvez, akik nem felejtették el, honnan jöttek, akik elsősorban nem a hozzá közel álló elitnek, hanem a szegényebb rétegeknek, az egyszerű, hétköznapi embereknek is megoldást biztosít. 

Itt van még a mesterséges intelligencia, a rohamos technológiai fejlődés kérdése is. Sokan fújnak a mesterséges intelligenciára, tudom. A Plútó legutóbb 1777 és 1797 között haladt a Vízöntőben, és ebben az időintervallumban kezdődött az ipari forradalom is. Most ugyanez zajlik. Amikor a kétezres évek végén elterjedtek az okostelefonok, akkor is rengetegen húzták a szájukat, most pedig mit látunk? Tíz embernek tizenegy okoseszköze van, még a vécére is tablettel járunk. Ugyanígy lesz mindennapos a mesterséges intelligencia használata is. Nyilván neofób emberek mindig is lesznek, ezt tudni kell elfogadni, nem lehetünk mind egyformák - ez utóbbi téma is a Vízöntőhöz tartozik.

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr118302469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása