Asztrotitkok

Előrejelzés a 9. hétre - 2024.02.26.-03.03.

2024. február 25. - Jurancsik Eszter

anyconv_com_oig2_7nxui.jpg

Energiával és tetterővel érezteti hatását a hétfői Mars/Jupiter kvadrát, jókora adag lelkesedéssel és optimizmussal megfejelve mindezt. Azonban ne szálljon el velünk a ló, a kockázatvállalást március 1-ig érdemes pihenőpályára küldeni, ahogyan az elhamarkodott cselekedeteket, a túlzásokat és a hittel, politikával kapcsolatos vitákat is. Toljuk ezt az energiát a már elkezdett dolgainkba, építsük tovább azokat.

Szerdán, a délelőtti órákban találkozik a Nap és a Merkúr a Halak 9. fokán, azaz a "Nap szívébe" ül a bolygó - ezt hívják arab eredetű szóval kazimi-nek (arab írásmódja: كاظمي). Mire ad lehetőséget ez a fényszög? Mentális éberséget, gyors felfogást biztosít, valamint olyan felismeréseket hozhat, amelyek alapjaiban képesek dolgokat megváltoztatni, új megvilágításba helyezni. Az interakciók, beszélgetések is sűrűbbé válnak, főleg Halak-témában, illetve személyes szinten azon horoszkópházad témáiban, ahová a Halak jegy 9. foka került. 

anyconv_com_oig4_30.jpg

Ehhez az együttálláshoz csatlakozik a Szaturnusz csütörtökön, amely ezeket a felismeréseket megszilárdítja, ugyanakkor az ezzel kapcsolatos feladatainkra is rámutat. 

Pénteken mind a Nap, mind a Merkúr szextilt alkot a Jupiterrel, amely tovább fokozza a lelkesedést, a nyitottságot és a filozofikus hangulatot, ezeket pedig szívesen osztjuk meg másokkal is, tervezhetjük a jövőt és jó, ha kimozdulunk - amíg tart ez a kellemes, tavaszias idő, töltsünk minél több időt a természetben. 

A vasárnapi Vénusz/Uránusz kvadrát ismételten a korábban szőnyeg alá söpört párkapcsolati témákat veszi elő, akár van kapcsolatod, akár nincs, ezeken érdemes elgondolkodni, különösen, ha van párod és megszaporodtak közöttetek a súrlódások. Kétségek gyötörhetnek saját értékeiddel, tehetségeddel kapcsolatosan, ennek gyökerét viszont sikerrel meglelheted.

A Hold mozgása:

Hétfő08:35 és 15:30 között üresjárat, ekkor a Mérlegbe lép. Kulcsszavak: kapcsolat, harmóniateremtés. Testrészek: derék, vesék, mellékvesék, hólyag, medencecsont.

Kedd: 19:21 és csütörtök 04:09 között üresjárat, ekkor a Skorpióba lép. A szerdai napon tehát végig üresjáratban van a Hold. Kulcsszavak: titok, szenvedély. Testrészek: orr, nemi szervek, húgyutak alsó része, felszálló és leszálló vastagbél, szigmabél, végbél, keresztcsont. Funkcionálisan: salakanyagok kiválasztása.

Szombat: 08:47 és 14:56 között üresjárat, ekkor a Nyilasba lép. Kulcsszavak: ideák, hit. Testrészek: csípő, combok, farrész, máj. Funkcionálisan: szénhidrát-anyagcsere. 

Előrejelzés a 8. hétre - 2024.02.19.-25.

anyconv_com_oig4.jpg

A hetet a Nap Halakba lépése indítja, hétfőn reggel 05:13-kor. A neptunuszi befolyás alá kerülő égitest segít fogékonyabbá válni a misztikumra, a látható világon túli dolgokra, a művészetekre. A Halak a Zodiákus utolsó jegye, itt történik meg az összegzés, a tanulságok levonása, a tapasztalatok feldolgozása és bölcsességgé érése. Az égboltra tekintve a Napot ekkor a Vízöntő csillagképben látjuk - a múlt és a jövő összegzése, a múlt lezárása és a jövő felé tekintés szimbóluma. A Vízöntő a sámán, a Halak a hit, a Neptunusz pedig a magasabb szintű szeretet, amellyel átitatva a szándék, a cselekvés (Nap) hihetetlen gyógyító energiákkal ragyogja be az életünket. Személyes szinten összefonódhatnak az Oroszlánban és a Halakban kezdődő házak témái.

20-án, azaz kedden találkozik a Vénusz és a Mars a Vízöntőben.

Tonnányi cikk született már a szerelemre gyakorolt hatásáról, és van is igazság ezekben az írásokban, ez megkérdőjelezhetetlen tény. A meglévő kapcsolatokban a kötelék még szorosabbá válhat, a párkeresők pedig járjanak nyitott szemmel, de akár egy barátság is szerelembe fordulhat.

Ez a fényszög azonban azt a kérdést is felveti, hogy mennyire vagyunk önazonosak? Azt sugárzod kifelé, ami a való éned, vagy csak egy álarccal az arcodon, bizonytalanul ténferegsz? Amennyiben utóbbi kérdésre igennel felelsz, érezheted, hogy az igény a valóságra hatványozottan megnő. Ne másoknak akarj megfelelni, hanem magadnak, régi, de örök igazság. Akinek nem tetszik, az morzsolódjon is le szépen, aki pedig valóban a barátod, az így fog elfogadni és szeretni téged. 

anyconv_com_oig4_fqdqu_epmard6abqnm.jpg

Olyan felismerések jöhetnek, amelyek alapból kérdőjelezik meg a dolgokat, írják felül a terveket, vezetnek egy eddig jól kitaposott ösvényről egy másikra. A felismerések pedig új kezdeteket indítanak el. Energetikailag ezt ahhoz lehet hasonlítani, amikor átélsz egy mély és (pozitív értelemben) felkavaró orgazmust. Amikor a hímivarsejt és a petesejt egyesülnek. Mindkét hasonlat magában foglalja a teremtés, a létrehozás, a születés energetikáját.

23-án, pénteken lép a Merkúr a Halakba. Minden impulzus egy emocionális szűrőn keresztül érkezik, hajlamosak lehetünk érzelmi alapon döntéseket hozni. A hagyományos értelmezés szerint a Halakban a Merkúr száműzött, ám a teljesség is kihozható, mégpedig a dolgok EGY-ségben történő szemlélésével. A Halak a Zodiákus utolsó jegyeként összegzi a gondolatokat és terveket, itt dől el, melyek az igazán működőképes elképzelések, és azokkal lehet tovább dolgozni, létrehozni, ha a Merkúr majd a Kos jegyébe lép. Ha az égboltot nézzük, ekkor a Merkúr a Vízöntőben jár - a múlt és a jövő korsójából ömlő víz segít megtisztítani a múltat és jövőt egyaránt. 

Szombaton 13:28-kor Telihold lesz a Szűz jel 5. fokán.  Nap fényével rávilágít arra, mely dolgoktól ajánlatos megtisztítani lelkünket, mely dolgok nem szolgálják lelki fejlődésünket, ez pedig különösen abban a horoszkópházunkban érzékelhető leginkább, ahová a Szűz jel 5. foka esik. 

anyconv_com_oig1_yx.jpg

Ugyanígy testi szinten is végezhetünk tisztítást: tisztítókúrát, diétát, életmód-váltást bátran kezdhetünk most, sikerrel számolhatjuk fel rossz szokásainkat, de a toxikussá vált kapcsolódások végére is pontot tehetünk. Érzelmi reakcióink megfontoltabbá válhatnak.

A Hold szembenállása a Merkúrral - amely a Szűz természetes uralkodója - arra figyelmeztet: előbb gondolkodjunk, mint beszéljünk. Szintén szemben áll a Szaturnusszal, amely egyrészt a megkövesedett érzelmeket hozza felszínre, másrészt megtanít arra, hogy egy határozott "nem" kimondása még nem tesz rossz emberré - csupán jelzed mások felé, hogy van méltóságod és saját akaratod. Trigonja a Jupiterrel terepet biztosít a bőségteremtésre, a lelkesedés fokozódik, de ne ragadtassuk el magunkat túlzottan: a jelszó legyen a bölcsesség.

Vasárnap pontosodik be a Vénusz és a Jupiter kvadrátja - itt is a lelkesedés, az optimizmus, a szertelenség lesz érezhető, de ne váljunk túlzottan szétszórttá, továbbá kerüljük a túlevést, az alkoholt, a máj ugyanis érzékenyebben reagálhat ezekre a napokban. 

Előrejelzés a 7. hétre - 2024.02.12.-18.

anyconv_com_oig1_10_1.jpg

A kedden Vízöntőbe lépő Mars a szellemiségre helyezi a hangsúlyt, megmutatva, hogy a tranzit ideje alatt (ez március 23-ig tart) a szellemi erő a leghatásosabb fegyverünk. Kiemeltebb szerepet kapnak a barátságok, a közösségek is, az, hogy össze tudunk-e fogni másokért. Képessé válunk olyan eszmék megvalósítására, amely nemcsak a saját életünket teszi jobbá, hanem egy nagyobb közösségét is. Minél többen dolgozunk ezen, annál szélesebb körre terjed ki. 

Felébreszti a gyengédséget és a romantikus vágyakat a szintén e napon aktiválódó Vénusz/Neptunusz szextil. Párkapcsolatban élőknél ez az egymás iránti szerelem elmélyülésében és a szeretetteljes gondoskodásban nyilvánul meg főleg, míg az egyedül élők nagy eséllyel találkozhatnak valakivel, aki megmozgatja a fantáziájukat. 

Pénteken egy Merkúr/Uránusz kvadrát lesz, amely fegyelmezettséget kíván, tehát az elért eredményeken nem szabad ülni, hanem újabb és újabb célokat kell kitűzni. Ez azért fontos, mert ha nincsenek célok, frusztrálttá válhatunk. Jöhetnek váratlan események, amelyek által lehet, hogy egy-két tervünkön változtatni kényszerülünk. Figyeljünk oda kommunikációnkra is, mert a félreértések most jóval hevesebb vitákat válthatnak ki. Töltsünk minél több időt barátaink társaságában, hozzánk hasonló gondolkodású emberekkel, akikkel szükséges, tisztázzuk a félreértéseket és keressünk olyan megoldásokat, amelyek mindenki számára előnyösek. 

16-án, pénteken a Vénusz is a Vízöntőbe lép, magával hozva a tisztázódást a szerelmi kapcsolatokban, lévén levegős, szellemi jegy. Amennyiben egyedül élsz, olyan emberekkel kapcsolódhatsz, akikkel baráti kapcsolatot alakíthatsz ki, de persze ebből később még akármi is lehet. A hétvégén a Vénusz, a Mars és a Plútó hármasa találkozik a Vízöntőben. 

anyconv_com_oig1_2.jpg

A gyengéd, érzéki oldal (Vénusz) összeolvad a szexuális vonzerővel és vággyal (Mars), és ez kirobbanó erővel érezteti hatását (Plútó). Ezek a napok megadják a lehetőséget szerelmi életünk teljesen új alapokra történő helyezésének, az eddig -akár évekig- elfojtott dolgok rendezésére, hiszen a Mars a mennyiségi, míg a Plútó a minőségi változás égiteste.

A Hold mozgása:

Hétfőn 12:31 és 13:26 között üresjárat, ekkor a Kosba lép. Kulcsszavak: tettek, energia, kezdeményezés. Testrészek: fej, agy, izomzat, vér, fogak és fogíny, epehólyag.

Szerdán 11:20 és 16:03 között üresjárat, ekkor a Bikába lép. Kulcsszavak: kitartás, türelem, nyugalom. Testrészek: nyak, tarkó, torok, mandulák, hangszálak.

Pénteken 16:00 és 20:40 között üresjárat, ekkor az Ikrekbe lép. Kulcsszavak: kapcsolódás, kommunikáció, mozgás, tanulás.Testrészek: karok, vállak, tüdő, funkcionálisan a légzés, a mozgás.

Előrejelzés a 6. hétre - 2024.02.05.-11.

anyconv_com_oig_2023-11-28t212502_398.jpg

Hihetetlen intenzitást ad a kommunikációnak és gondolkodásnak a hétfői Merkúr/Plútó együttállás, eddig a levegőben lógó kérdésekre is találhatsz választ. Ugyanígy az önelemzésre is kiváló napokat biztosít, beleásva magunkat a dolgok pszichológiai megközelítésébe. Kedvező időszak az okkult, misztikus dolgok tanulmányozására is.

Mivel ezen a napon a Merkúr a Vízöntőbe lép, az intellektust felruházza a jövő felé fordulás, rengeteg ötlet születhet ebben az időszakban. Képessé válunk a tiszta és objektív gondolkodásra, valamint egy magasabb szintről szemlélni életünk történéseit, egyúttal zseniális megoldásokat találni a problémáinkra. 

Személyes szinten a Merkúr az Ikrek és a Szűz jegyekben kezdődő horoszkópházaid eseményeivel színezi a Vízöntő-házadat. 

Szerdán az Uránuszé lesz a főszerep, ugyanis a Nap kvadráttal, a Vénusz pedig trigonnal kapcsolódik hozzá. Előbbi fényszög arra tanít, hogy többet ésszel, mint erővel, valamint a dolgok magasabb szintről történő vizsgálata válik fontossá. A Vénusszal létrejövő trigon által pedig a szerelem szorongásmentes megélése és a párkapcsolatok magasabb szintre történő emelkedése lehetséges. Emellett összehangolhatóak a gyakorlatias megoldások és az új dolgok kipróbálása is, a közös kalandozások és egymás újra-felfedezése. Most látható igazán, mennyire vagyunk egységben a partnerünkkel. 

E napon lesz egy Mars/Neptunusz szextil is, amely kapcsolódás felturbózza az érzékiséget, a testi vágyat. Olyan emberekkel találkozhatunk, akik hasonló spirituális szinten vannak, mint mi, illetve a művészi ambícióknak is kedvez a fényszög. 

Február 9-én, 2358-kor Újhold lesz a Vízöntő 20°40'-én. 

anyconv_com_oig2_23.jpg

Ebben az uránuszi, levegős jegyben a szellemi frissességre nő meg az igény, valamint arra, hogy új dolgokat próbáljunk ki. Kiválóan alkalmasak az energiák afféle gondolat-nagytakarításra. Az intuíció fokozódik, remek ötletek születhetnek és a dolgok alternatív megközelítése is szerephez jut. 

10-én Merkúr/Jupiter kvadrát lesz, amely hajlamosíthat a szétszórtságra, fontos, hogy figyelmed ne kalandozzon el munka közben. Lehet, hogy át kell gondolnod pár jövőre vonatkozó tervedet, és fontos, hogy ne szabaduljon el nagyon a politizálós éned.

süti beállítások módosítása