Asztrotitkok

Előrejelzés a 39. hétre - 2023.09.25.-.10.01.

2023. szeptember 24. - Jurancsik Eszter

Szeptember 25-én, hétfőn pontosodik be a Nap és a Szaturnusz kvinkunxa. A vágyaink és a kötelességeink egymásnak feszülnek, szükség lesz a kitartásra, a fegyelemre. Lehetséges, hogy néhány korábbi ballépés most köszön vissza, de a jó hír, hogy ezek utólagos jóvátételére is lehetőséget kapunk. A sikerért áldozatokat kell hozni, és ez most sincs másként - valamiről le kell mondjunk, de ez, ha kitartóak maradunk, megtérül. Bármit is teszünk, lehetőleg ne pörgessük túl magunkat. Hatás: szeptember 27. 

letoltes_52_2.jpeg

Ugyanezen a napon aktív a Merkúr és a Jupiter trigonja, amely kedvez a tanulásnak, a barátokkal való programoknak, enyhíti a rosszkedvet. Remek napok a tárgyalásokra, üzletkötésekre, szerződések aláírására, papírmunkákra, utazásokra vagy azok szervezésére. A jogi ügyek is kedvezően alakulhatnak. Mozdulj ki! Hatás: szeptember 30.

Saját gyógyulásunkkal kapcsolatos gondolatokat szülhet a 27-én létrejövő Merkúr/Chiron kvinkunx. A semmiből jöhetnek megérzések, ötletek azzal kapcsolatban, hogy mégis mi lenne a jó Neked ahhoz, hogy meggyógyulj. Hallgass a belső hangodra! Ez mindig fontos dolog, de e kérdésben különösen. Rájöhetünk arra, hogy a múlni nem akaró egészségi panaszokat mi okozza - feltárhatóvá válnak a belső konfliktusok gyökerei. Hatás: szeptember 29.

Lesz egy Vénusz/Uránusz kvadrát, amely szeptember 28. és október 7. között érezteti leginkább hatását. Kapcsolatokban, házasságban megnő az esély a vitákra, heves összezördülésekre. Az Uránusz ugyanakkor segít abban, hogy a problémákat egy magasabb szintről szemléljük és így a megoldást is megtaláljuk rájuk. Ha egyedül vagy és most ismerkednél, ne éld bele magad semmibe - inkább barátságok születésére van esély most, de egy igaz barát többet ér, mint ezer szerelem, ahogyan a mondás is tartja, tehát ne vesd el ezt a lehetőséget se. Bánjunk óvatosan a pénzzel is, ne folyjon ki a kezünk közül.

A 30-i Merkúr/Uránusz trigon igen intenzív gondolatokkal és szellemi energiával robban be - új ismeretekre tehetünk szert, érdekes ismertségek és barátságok kerülnek képbe, kiváló alkalom mindenféle interakcióra, kommunikációra, valamint az olyan témák tanulmányozására, mint az informatika vagy éppen a Merkúr és Uránusz kapcsolódásaihoz erősen kötődő asztrológia. Hatás: október 4.

letoltes_54.jpeg

Október elsején egy Mars/Uránusz kvinkunxszal indítunk. Jellemzője lehet a nyugtalanság, a megmagyarázhatatlan belső feszültség, a lázadási vágy. Ez utóbbit használhatjuk konstruktívan is, az önérvényesítés mehet anélkül is, hogy másokat megbántanál vele. Most ez sokkal célravezetőbb. Mindeközben maradjunk nyitottak az alternatív megoldásokra, az eddig ki nem próbált utak felfedezésére. Hatás: október 3.

A HOLD MOZGÁSA

Hétfőn, 01:30-kor a Hold a Vízöntőbe lép. Kulcsszavak: barátság, előrelátás, innováció, alternatívák. Érzékeny testrészek: lábszár, boka, Achilles-ín, idegrendszer, tobozmirigy, funkcionálisan a vér keringése. 

Szerdán, 02:18-kor a Hold a Halakba lép. Kulcsszavak: intuíció, érzékenység, művészetek. Érzékeny testrészek: lábfej, talp, nyirokrendszer, funkcionálisan az erjedési-szétesési folyamatok.

TELIHOLD A KOSBAN - 2023.09.29., 11:57

A pénteki Telihold a Kos 6. fokán jön létre. Sokunknál elindult egy folyamat, amely a káros, minket nem szolgáló kötődéseket hivatott felszámolni, és ez a Teliholddal felerősödik. Szükség van arra, hogy a saját szükségleteidet is kielégítsd, csak ezután tudsz zavartalanul kapcsolódni másokhoz. 

letoltes_55.jpeg

Ha eddig szerepet játszottál, a maszkok lehullanak, te is belefáradtál már abba, hogy másoknak megfelelj. Senki jóváhagyására nincs szükség ahhoz, hogy a valódi énedet mutasd. Néha nem árt kicsit önzőnek lenni és saját magadnak megfelelni. Ragyogj teljes igaz verziódban, és a szerencse is melléd szegődik. Szabadulj meg az energiavámpíroktól, az érzelmi zsarnokoktól, semmi szükséged rájuk. 

Az égbolton a holdtölte a visszaúszó Hal és a Cet csillagképek átfedését érinti. A belső, megtisztító jellegű folyamatok folytatódnak, ez pedig a kapcsolatok átértékelését is magával hozza. Az indiai rendszer szerint a Telihold az Uttara Bhadra nevű holdházat érinti. Kezedbe veheted sorsod irányítását, illetve esély adódik a vezető szerepének betöltésére egy általad kiválasztott közösségben, amely afféle második családként funkcionálhat az életedben.

Képek: saját/AI

 

 

 

 

 

Újhold a Szűzben - 2023.09.15.

Budapesti idő szerint szeptember 15-én, 03:38-kor lesz Újhold a Szűz jel 21°58'-én. 

A Nap/Hold kettőse és a Neptunusz között van egy közeledő szembenállás. Általában ez a zűrzavar és a ködösítés aspektusa, de mint tudható, a szembenállások a kiegyensúlyozást is magukban hordozzák. Ismerjük fel, mely dolgok okoznak függést az életünkben:  ez lehet kapcsolat, rossz szokás vagy bármi, amihez egészségtelen kötődés fűz. A Szűz a tisztítás, így az ezektől való tisztulásra is lehetőségünk adódik. Nézzünk mélyen a lelekünkbe (Hold), hogy miért is ragaszkodunk egy olyan helyzethez, dologhoz vagy személyhez, amely/aki csak lehúz minket? Ha mersz magaddal őszinte lenni, megtalálod a választ is, ezzel együtt megteheted a leválás útján az első lépést is. 

ezgif_com-webp-to-jpg_1_1.jpg

Lesz azonban egy Uránusz-trigon, amely felerősíti ezt az energiát, hiszen az Uránusz a függetlenséget (is) jelképezi. Nézd csak meg a hangsúlyos Vízöntő-embereket! Nem ragaszkodnak görcsösen semmihez, főleg nem olyan dolgokhoz, amelyekről érzik, hogy nem szolgálja a fejlődésüket - ezektől szívbaj nélkül megszabadulnak. Független és a jövő felé tartó egyéniségek, akik nem kedvelik sem a mainstreamet, sem a kötöttségeket. Ellenben nyitottak az alternatív megoldásokra! Ahogy megszabadulsz a nemkívánatos energiáktól, bátran haladhatsz tovább, kipróbálva olyan dolgokat is, amelyek eddig talán képbe se kerültek. Izgalmas út ez, nem kell félni! 

A csillagos égen az Oroszlán nemzőszerveinél, a Denebola csillag közelében születik meg az Újhold, felerősítve a teremtő, kreatív energiákat és azt, hogy őrizzük meg méltóságunkat minden helyzetben.

Az indiai rendszerben az Újhold az Uttara Phalguni nevű holdházat érinti. E terület a szülőkkel hozott mintákkal, azon belül is az ő érdekérvényesítő készségükkel kapcsolható össze, illetve azzal, hogy Te ezt hogyan élted/éled meg. Te hogyan szerzel érvényt az akaratodnak? Ugyanakkor kötődik a saját, igaz lényünk ragyogásához, megmutatásához - istensége Aryaman, a tündöklő, a nemes istenség.

süti beállítások módosítása