Asztrotitkok

Előrejelzés a 44. hétre - 2023.10.30.-01.05.

2023. október 29. - Jurancsik Eszter

minimal_outline_1_2.png

Hétfőn a Vénusz és az Uránusz trigonja arra késztethet bennünket, hogy kipróbáljunk valami újat, szokatlant - vonatkozhat ez a szerelmi életünkre éppúgy, mint a hobbijainkra vagy a külsőnkre. Új frizura, új ruhadarabok, bármi, bátran kísérletezzünk. Nehezebben fogunk neki a rutinhoz, szánjunk egy kis időt a pihenésre, szórakozásra, hogy feltöltődjünk. Ha egyedül vagy, ez az aspektus megnöveli annak esélyét, hogy találkozz valakivel, akivel a vonzalom kölcsönös, mégpedig egy váratlan helyzetben. Pénzügyekben azonban óvatosságra int a tranzit. Csak abba vágjunk bele, amiben hiszünk!

A csütörtökön aktiválódó Nap/Jupiter-szembenállás hatására bátrabban vállalunk kockázatot a nagyszabású tervekben, fontos azonban, hogy az ezzel kapcsolatos döntéseinket ne kapkodjuk el. Kerülendő a hencegés, a felfuvalkodottság, a kivagyiskodás. Ne szórjuk két kézzel a pénzt, óvakodjunk attól is, hogy megpróbáljunk másokat a saját igazunkról meggyőzni. Az embereknek meg kell engedni, hogy a saját útjukat járják. A jelszó legyen "lassan és óvatosan."

Pénteken a Szűz-Vénusz kerül szembe a Halak-Neptunusszal. A Vénusz/Uránusz-trigonnál írtam, hogy a párkeresőknek esély mutatkozik arra, hogy találkozzanak valakivel, mégis tartsák nyitva a szemüket, ha ismerkednek. Maradj a földön, ne hagyd, hogy a rózsaszín felhők elvakítsanak, kerüld a másik túlidealizálását és ne éld bele magad a történetbe.

oig.jpg

Most egy kicsit hallgass a józan eszedre is, de más témákban is érvényes ez. Tartsd távol magad az olyan helyzetektől, ameyekben megtévesztés áldozataivá válhatunk, de mi is vigyázzunk azzal, amit mondunk, nehogy félreértés kerekedjen belőle. Üdvös azonban a művész-vonal erősítése; ez lehet zenével, divattal, lakberendezéssel vagy vizuális művészettel való elfoglaltság egyaránt, de akár a gasztronómiában is új utakat fedezhetsz fel - próbálj ki bátran egy új receptet, kóstolj meg egzotikus ételeket.

Szombaton a Merkúr is szemben áll az Uránusszal. A gondolkodás, az intellektus hihetetlenül kiélesedik, rengeteg ötlet, elképzelés rohamozhat meg minket. Jegyezzük fel ezeket, de ne kezdjünk egyszerre több dolog megvalósításába, különben a mentális energia szétforgácsolódik. Aki hajlamos a szorongásra, vagy szorongásos betegséggel küzd, felerősödhetnek a tünetei - ezt kiküszöbölendő, kerüljük a túlgondolást, a "mi lett volna, ha?"-kérdés pörgetését. Olvassunk inkább, különösen jó az asztrológia tanulmányozása is, mivel e tudomány erősen kötődik a Merkúr és az Uránusz fényszögeihez.

Szintén szombaton a Szaturnusz elindul előre a Halak 0. fokán. Terveinket illetően csaknem 5 hónapot kaptunk, hogy azokat átvizsgáljuk és azokra koncentráljunk, amelyek valóban küldetésünk felé visznek minket. Most, hogy az Idő Ura elindul előre, szépen átmenthetjük a következő időszakokba az idő-és értékálló dolgokat. Különösen azok a témák kerülnek előtérbe, amelyekkel a nyár folyamán küzdöttünk. 

_cd430f09-f55b-4a77-8391-8331675c26dd_1.jpg

A Halak egy álmodozó, érzékeny, zárkózott energiát képvisel, a Szaturnusz pedig a struktúra. Mindebből az következik, hogy végre a legtitkosabb vágyak is megvalósíthatóvá válnak - igaz, lesznek kisebb bukkanók az úton, de haladjunk csak kitartóan előre! Talán egy olyan álom válik valóra, amin egy időben veszettül görcsöltél, aztán elengedted. És most ott terem előtted. Egyúttal azt is megtanulhatjuk, hogyan legyünk magunkkal elnézőbbek, és bocsássunk meg magunknak.

 

 

Előrejelzés a 43. hétre - 2023.10.23.-29.

Rögtön az egyik legfontosabb asztrológiai eseménnyel indít a 43. hét: hétfőn, magyar idő szerint 18:21-kor a Nap belép a Skorpió jegyébe. E jel szimbolizálja mindazt, amit tabuként kezelsz, mindazt, amitől félsz, és mindazt, aminek már nincs helye az életedben. Vizes jel, tehát kapcsolódik az érzelmekhez, fix jelként pedig az érzelmi biztonság megteremtése lesz igazán központi téma. A Skorpió nem éri be a látszatmegoldásokkal, a fél szívvel végzett munkával, hanem képes a csillámpor és rózsaszín felhők mögé látni. Nem az az erős, aki le tudja küzdeni a sötétséget, hanem az, aki vesz egy mély levegőt és belemegy. 

_3e967745-8387-4beb-aad1-3e947e7ecc9b_1.jpeg

Az erőt itt a Mars szimbolizálja, a sötétséget pedig a Plútó, a Skorpió két uralkodó bolygója. E két, rendkívül intenzív energiát képviselő planéta uralma alatt a Nap előtérbe tolja az önismeret, a célok és azok eléréséhez szükséges, elengedhetetlen átalakulást (ez szintén plutonikus téma). Fokozódik a rengenerációs készség, rájöhetünk, mennyi rejtett tartalékunk van, és többet kibírunk, mint hittük volna. A Skorpió bolygói mindig a változást szorgalmazzák. A Mars mennyiségben, a Plútó pedig minőségben. Amikor már azt hisszük, nincsen tovább, hogy kész, vége, megpusztulunk, valami mégis kattan ott a fejünkben, és mozgósítva minden erőtartalékunkat tank üzemmódba váltunk és legyűrjük az akadályokat, ez pedig elhozza a vágyott minőségi változást. Így megy végbe a transzformáció, a "kis halál", amely újjászül minket egy sokkal igazabb verziónkban.

_cc9c5071-e23f-4ba0-80de-c60a89a6a763.jpeg

Ugyanezen a napon a Nap és a Szaturnusz trigonja is aktiválódik, amely felerősíti a kötelességtudatot, a fegyelmet és határozottságot. Lehetséges, hogy idősebb emberek szolgálnak jótanácsokkal, vagy éppen mi adunk tanácsot a nálunk fiatalabbaknak a már megszerzett bölcsességünknek köszönhetően. A rutinszerű feladatok elvégzése is könnyebbé válik. 

A 27-ével érkező Mars/Jupiter-szembenállás felturbózza a versenyszellemet, mindenben mi akarunk lenni a legjobbak-érzés lehet úrrá rajtunk. Úgy lehetünk vele, hogy bátraké a szerencse, és szívesen teszünk fel mindent egy lapra, ugyanakkor nőhet a feszültség érzése is. Azonban a túlzott törtetés a visszájára fordulhat - maradjunk kitartóak (Skorpió-Mars), de mellőzzük a kapkodást és mások eltiprását, nyugodtan, állhatatossággal haladjunk előre (Bika-Jupiter). A felesleges energiát ne mások leigázására, hanem fizikai munkára, sportolásra vagy éppen szexre használjuk. 

A Merkúr találkozik a Marssal a Skorpióban 28-án. Ez a fényszög hihetetlen intenzitást ad a szellemiségnek, az intellektusnak, de a fizikai erőnek is. Sikeresen védheted meg az igazadat, érvelhetsz, köthetsz üzletet vagy számodra előnyös szerződést írhatsz alá, de a túlzott nyomulás itt is mellőzendő. Hajlamossá válhatunk ajtóstól a házba rontani, ezt az energiát tartsuk kordában.

_110b3172-6961-430d-a337-b6a482e87163_1.jpeg

29-én a Merkúr is szemben áll a Jupiterrel, amelynek hatására napirendre kerülnek a nagyszabású projektek, ám mivel ez az aspektus hajlamossá tehet minket a szétszórtságra, helyezzük a fókuszt egyszerre csak egy dologra, és azon dolgozzunk teljes erőbedobással. Ne vállaljuk túl magunkat, mert ez szellemi kimerülést okoz, figyeljünk a részletekre, valamint ne bonyolódjunk politikai és vallási vitákba.

TELIHOLD A BIKÁBAN - OKTÓBER 28.

Szombaton, 22:24-kor kerül egymással szembe a Skorpió-Nap és a Bikában járó Hold, a jegyek 5°09'-ét érintve. Láthatóvá válik a lélek minden kis zuga, és főleg az anyaggal való kapcsolatunkra és a gyakorlati megoldásokra éleződnek ki az energiák. Nézd meg, melyik horoszkópházadban látható a Bika 5. foka! Ott kapsz lehetőséget arra, hogy megoldj, lezárj valamit (Telihold=lezárás), mégpedig a gyakorlatiasság felhasználásával. 

_d4ed761a-2a7d-4739-835e-cc7dfb5f205c.jpeg

A Hold ekkor együtt áll a Jupiterrel, ez pedig nagylelkűvé és optimistává tehet minket, bátran lépünk új utakra is. Azonban égi kísérőnk szembenállása a Merkúrral és a Marssal figyelmeztet minket arra, hogy minden döntést alaposan gondoljunk át, a kapkodás megint csak nem vezet jóra (Merkúr), valamint a heves energia könnyen átcsaphat arroganciába és hősködésbe is (Mars). Szerencsére érkezik egy szextil a Szaturnusztól, amely segítséget nyújt ezen energia helyes kezelésében, valamint megfűszerezi azt egy adag kitartással is. A csillagos égen a Kos csillagai alatt ragyog ekkor a Hold, szimbolizálva a lezárást követő új kezdetet és az új dolgok megteremtését.

Előrejelzés a 42. hétre - 2023.10.16.-22.

space_with_gala_0.png

Október 18-án egzakt a Nap és az Északi Holdcsomó szembenállása, amely megmutatja, mely úton érdemes tovább haladni a célok felé, úgy, hogy közben nem sértjük mások érdekeit. Ez most, a Mérleg-Nap idején egyébként is kiemelt fontossággal bír. Cselekedjünk magabiztosan, de intézzük dolgainkat okosan és kellő elővigyázatossággal. 

19-én, azaz csütörtökön Nap/Merkúr kazimi lesz, amely biztosítja a tiszta, éles elmét. Megérthetjük az összefüggéseket, eddig rejtett információk birtokába juthatunk, valamint remek ötletekkel ruház fel minket ez az aspektus. Különösen 20-án, reggel 7 óra tájban figyeljünk a felmerülő gondolatainkra, hiszen ekkor pontosodik be - a Mérleg 26. foka érintett, és a világgal való kapcsolatok mellett a pénzügyek, szerződések is érintetté válnak. 

A 20-i Merkúr/Plútó kvadrát fokozhatja a mentális feszütséget - tartsuk féken a nyelvünket, kerüljük a vitákat, ha mégis nézeteltérésünk van valakivel, higgadtan beszéljük meg az érintettel. A nyers, durva modor nemcsak elmérgesíti a viszonyt, de bennünk is rossz érzéseket szül. Fordítsuk ezt az energiát önmagunk fejlesztésére, olvassunk, tanuljunk. 

A Nap és a Plútó szintén kvadrátba kerülnek 21-én; ez a fenti feszült Merkúr/Plútó fényszöget kicsit felturbózza. Nem kevés önfegyelemre lesz tehát szükség. Már nagyon-nagyon vágyunk a minőségi változásokra (Plútó), ám ehhez cselekedni kell. Lehet, hogy más is kikaparhatja a gesztenyénket, de az eredmény ez esetben nem tartós és örömet sem okoz. Nincs mese, magunkat kell nekidurálni a műveletnek, mindemellett a kompromisszumkészségünkre is szükség lesz, ha nem akarunk értelmetlen haragot szítani. Ajánlott a jóga, a légzéstechnikák alkalmazása e napokban. Így a feszültség is levezetődik, és mentálisan egy sokkal egészségesebb állapotba kerülünk. 

handsome_man_le_0.png

Némi könnyebbséget hoz a 22-i Merkúr/Szaturnusz trigon, amely az önfegyelmet hivatott erősíteni, a célra összpontosítani a gondolatokat és kicsit összeszedettebbnek lenni. Alkalmas napok a precizitást igénylő feladatok végzésére, tanulásra és tárgyalásokra, a gyakorlatiasságot igénylő feladatok végrehajtására.

Szintén e napon a Vénusz és a Jupiter trigont alkot egymással, amely jó hatással van saját közérzetünkre, a szerelemre és a pénzügyekre is. Találkozzunk barátokkal vagy csak töltsük a napot párunkkal, nézzünk filmet, hallgassunk zenét, főzzünk valami finomat, pihenjük ki a hetet.

A Merkúr vasárnap a Skorpióba lép. A kommunikáció, az intellektus átitatódik a legmélyebb érzésekkel, a titkok megfejtése fokozott szerephez jut. Az igazságok feltárásának és a mély beszélgetéseknek jön el az ideje.

A Hold mozgása:

Hétfőn a Skorpióban jár, üresjárat kedd 17:43 és 21:36 között, ekkor a Nyilasba lép. Csütörtökön 21:02 és péntek, 03:54 között ismét üresjárat, ekkor belép a Bakba. Vasárnap 08:00 és 08:06 között üresjárat, ekkor belép a Vízöntőbe.

Előrejelzés a 41. hétre - 2023.10.09.-15.

girl_gazing_the_1.png

VÉNUSZ/SZATURNUSZ SZEMBENÁLLÁS (OKTÓBER 9. -18.)

Saját rossz érzéseinket nem ajánlatos a párunkra kivetíteni, ha mégis megtesszük, ebből viták születhetnek. Különösen érvényes ez, ha a pénzről, anyagi dolgokról van szó. Ha a feszültséget érzékeled magadon, inkább hasznos dolgokba fektesd. Pénzügyekben előnyös az óvatosság, vigyázz értékeidre, bankkártyádra. Ha depresszió vagy más mentális betegség kínoz, most éred el a mélypontot - de innen már csak felfelé vezet az út, kitartás. 

VÉNUSZ A MÉRLEGBEN (OKTÓBER 9.)

Míg másik jegyénél, a Bikánál az érzéki örömök kerültek előtérbe, addig a Mérlegnél a kapcsolat szellemisége, a harmónia megteremtése. A Mérleg-Vénusz segít rendezni a vitákat, definiálni a közös célokat és kedvez a minőségi időtöltésnek is. Mivel az égbolton ekkor a Szűz csillagkép fejénél tartózkodik, a kapcsolatok tisztázása ismét napirendre kerül. Tisztáznunk kell, mit várunk a másiktól, pontosabban a kapcsolattól. Ha most ismerkedsz, könnyedén alakulhatnak a dolgok, de fél lábbal mindig maradj a földön.

 PLÚTÓ DIREKT (OKTÓBER 11., 03:09)

Május óta tartó retrográd mozgásából elindul előre a Plútó a Bak jel 27°53'-én, feltartóztathatatlanul közelítve a Vízöntő felé. Az elmúlt öt hónapban lehetőséget kaptunk magunkba nézni, önvizsgálatot tartani, megtalálni azon viselkedésmintákat, amelyek visszahúzó erővel bírnak és nem segítik a fejlődést. Ez a pici, ámde annál erősebb bolygó a világ dolgaiban sem a szarral gurigázik: felforgat mindent, csontvázakat dobál ki a szekrényből és alaposan felkavarja mocsarat. A mostani retrográd ciklusában sem hagyta annyiban azokat a dolgokat, amelyeket az érintettek szerettek volna inkább eltitkolni. Gondoljunk például arra a lengyelországi szexbotrányra, amelynek főszereplői katolikus papok voltak. Az egyik résztvevő rosszul lett, de a házigazda nem akarta beengedni a mentőket.

Most, hogy az égitest direktbe fordul, buldózerként teszi a földdel egyenlővé a felszínre került mocskot, így azok már a jövőben nem jelentenek akadályt - persze csak ha mi is akarjuk... Ugyanakkor a vérző sebek is szépen begyógyulnak. 

A világ eseményei is mutatják a Plútó ébredését: október 7-én újabb fejezet következett az évek óta fennálló palesztin-izraeli konfliktusban:  helyi idő szerint 06:30-kor a palesztin Hamász megtámadta Izraelt. A két ország közötti feszültség akkor eszkalálódott, amikor 2021. május 6-án Jeruzsálemben palesztin tüntetések kezdődtek - ennek oka az volt, hogy Izrael legfőbb bírósága úgy döntött, hogy Sheikh Jarrah, Kelet-Jeruzsálemi szomszédságából palesztinokat lakoltassanak ki. A területet Izrael annektálta, azonban nemzetközi jog alapján palesztin terület. Május 10-én ezen zavargásokra válaszként a Hamász rakétázni kezdte Izraelt, amely állam erre hasonló rakétatámadással válaszolt a Hamász által felügyelt Gázai övezetbe. A 2021-es Nyilas-Újhold idején úgy tűnt, csillapodnak az indulatok és fegyverszünetet hirdettek. Azonban tudni lehetett, hogy ezzel nincs vége - Nyilas, tűz jegy, változó, azaz nem tudhattuk, mikor tör ki újabb háború. Még annyit lehet tudni: ukrán katonák állnak ki Izrael mellett. 

MARS A SKORPIÓBAN (OKTÓBER 12., 06:04)

Vörös bolygószomszédunk csütörtökön reggel lép egyik uralt jegyébe, a Skorpióba. A tüzes planéta vizes jegyben haladása afféle sistergő kuktához hasonlatos, csak itt nincs biztonsági szelep. A Skorpióban haladó Mars (november 24-ig tartózkodik a jegyben) hihetetlen fizikai-mentális erőt és éleslátást ad, amelyet remekül felhasználhatunk a célok felé veztő úton, fokozza még a szexuális energiákat is. Az égbolton a Mars jegyváltása a Szűz csillagképben történik meg - segítve a fókuszáltságot.

focused_girl_l_1.png

Az indiai rendszerben a Mars ekkor a Csitra nevű holdházban tartózkodik - ez segítségünkre lesz a tárgyalásokban és az üzleti kérdésekben.

MERKÚR/JUPITER KVINKUNX (OKTÓBER 11.-13.)

Felturbózza az optimizmust és a lelkesedést, de fontos, hogy ne becsüljük túl magunkat. Maradjunk körültekintőek!

MARS/SZATURNUSZ TRIGON (OKTÓBER 13.- OKTÓBER 20.)

Rengeteg erőt és ambíciót biztosít ez a tranzit, türelmet és kitartást is adva. Hatékonyabban dolgozunk és érünk a függő ügyek végére, remek időszak a hosszútávú projektek elkezdésére. Szerelmi kapcsolatokban az elköteleződés megerősödik. 

Holdüresjáratok a héten:

Kedden 11:36 és 14:01 között, ekkor belép a Szűzbe.

Csütörtökön 22:10 és pénteken 02:00 között, ekkor a Mérlegbe lép.

Vasárnap 09:01 és 13:04 között, ekkor lép a Skorpióba.

ÚJHOLD/NAPFOGYATKOZÁS A MÉRLEGBEN - 2023.10.14., 19:54)

Október 14-én, a Mérleg 21°07'-án lesz Újhold, amely megmutatja, hogyan viszonyulunk a kapcsolatainkhoz, ezáltal lehetőségünk nyílik dolgozni rajtuk, hogy jobbá váljanak, vagy éppen békében véget érjenek. A Kos/Mérleg-tengelyt már érintette egy napfogyatkozás az idén, március 20-án. Akkor a függetlenségi törekvések kerültek előtérbe, most pedig az egészséges kapcsolódások szorosabbá válása. Minden kapcsolat oda kerül, ahová való: vagy a Mérleg jövőt, vagy múltat szimbolizáló serpenyőjére.

couple_kissing_1.png

Kapcsolatok fejeződnek be vagy minősülnek át az elkövetkező időszakban, valakinél már jóval október előtt elkezdődött ez, azonban most fel is erősödik. Az ekkor már direktben haladó Plútó-kvadrát felszínre hozhat mélyen eltemetett emlékeket, érzéseket, amelyek alaposan meggyötörhetnek bennünket - hagyjuk, hadd fájjon, csak így távozhat véglegesen és jöhet el a gyógyulás. A Mars-együttállás jókora ambíciót és akaraterőt biztosít, elintézhetjük függő dolgainkat és bátran haladhatunk tovább. Egyedül a Mars és a Plútó közötti kvadrát okozta feszültséget kell megfelelő módon levezetni (sport, fizikai munka, szex). A Merkúr-együttállás a szellemi aktivitást is fokozza, kedvez a tanulásnak, információszerzésnek, tárgyalásoknak.

Az égbolton az Újhold a Szűz Spica csillagát érinti - ez pedig a Szűz kalászt tartó karja. Learathatók a gyümölcsök és sok dolog rendeződik békével. Az indiai rendszer szerint a Csitra nevű holdház ad otthon az eseménynek, e terület segíti a mindennapi munkát, a hétköznapokkal járó feszültség kezelését, a kreativitást - istensége Tvastrí, az Univerzum építőmestere.

Képek: saját/AI

 

Előrejelzés a 40. hétre - 2023.10.02.-08.

couple_watching_0.png

Változatos hét előtt állunk, ami a hatásokat illeti. Néha úgy érezhetjük, hogy satuba szorítottak minket, néha pedig szárnyalunk.

MERKÚR/NEPTUNUSZ SZEMBENÁLLÁS (OKTÓBER 2. - OKTÓBER 6.)

Felütheti fejét a zavartság, megnő a félreértések lehetősége, de jobb, ha szerződést ezekben a napokban nem írunk alá és elhalasztjuk a nagyobb projekteket a tranzit utánra. Tartsuk nyitva a szemünket, hogy elkerüljük a megtévesztést, de mi is figyeljünk arra, hogy még véletlenül se tegyük ugyanezt. Ajánlott viszont ezt az energiát a művészetekbe, olvasásba, aktív pihenésre fordítani. Ne vállaljuk túl magunkat, csak annyit dolgozzunk, amennyit feltétlenül szükséges.

MERKÚR/PLÚTÓ TRIGON (OKTÓBER 3. - OKTÓBER 7.)

Ez az aspektus segít abban, hogy a zűrzavar közepette fókuszáltak tudjunk maradni, valamint segítők érkezhetnek a gyakorlatiasságot igénylő dolgokban. Ha tanulsz vagy vizsgád van ezen a héten, a segítséget is megkapod. Alkalmas napok ezek még a pszichológiára, az önelemzésre, a lélek mélységeiben való elmerülésre. A megérzések kiélesednek, sokaknál már-már profetikus meglátások jelentkezhetnek.

MARS/PLÚTÓ KVADRÁT (OKTÓBER 8. - OKTÓBER 17.)

Kerülendő a fölényeskedés, a hatalmi harcok, valamint a felettesekkel és a befolyásos emberekkel való konfrontáció. Minden Mars/Plútó kapcsolódás rengeteg erőt bocsát rendelkezésünkre, úgy fizikai, mint mentális értelemben. Használjuk ezt az energiát fizikai aktivitásra, sportra, szexre vagy nagytakarításra, de ne is hajtsuk túl magunkat, a kimerültség könnyen jöhet, ha nem vigyázunk. Tartalékoljunk is némi erőt. A Mars a mennyiségi, a Plútó a minőségi változás - ha erőfitogtatás nélkül küzdünk, ezt el is érjük. Az erő tisztességes úton történő felhasználása segít kivédeni azt, hogy mások támadási felületet találjanak rajtunk. 

letoltes_12.jpeg

VÉNUSZ/SZATURNUSZ SZEMBENÁLLÁS (OKTÓBER 9. - OKTÓBER 18.)

Saját rossz érzéseinket nem ajánlatos a párunkra kivetíteni, ha mégis megtesszük, ebből viták születhetnek. Különösen érvényes ez, ha a pénzről, anyagi dolgokról van szó. Ha a feszültséget érzékeled magadon, inkább hasznos dolgokba fektesd. Pénzügyekben előnyös az óvatosság, vigyázz értékeidre, bankkártyádra. Ha depresszió vagy más mentális betegség kínoz, most éred el a mélypontot - de innen már csak felfelé vezet az út, kitartás. 

A HOLD MOZGÁSA

Hétfőn a Hold a Bikában halad, erőt adva a kitartást igénylő feladatokhoz, tompítva egy kicsit a Merkúr és a Plútó szembenállását. Kulcsszavak: kitartás, stabilitás. Érzékeny testrészek: nyak, torok, tarkó, gége, hangszálak. 

Kedden 03:19 és 07:03 között üresjárat következik, ekkor égi szomszédunk az Ikrekbe lép, friss szellemi energiákat hozva. Kulcsszavak: kapcsolódás, tanulás, információk. Érzékeny testrészek: vállak, karok, tüdő, funkcionálisan a légzés, a mozgás, a reflexek. 

Csütörtökön 08:34-kor kezd üresjáratot a Hold, amely 14:31-kor ér véget az égitest Rákba lépésekor, előtérbe helyezve az érzéseket. Kulcsszavak: érzékenység, család. Érzékeny testrészek: gyomor, mellhártya, az emésztőrendszer felső traktusa, nőknél a mellek, a méh és a menstruációs ciklus, funkcionálisan a tápanyagfelvétel. 

MERKÚR A MÉRLEGBEN

libra_horoscope_1_1.png

Október 5-én, azaz csütörtökön, 02:08-kor lép a Merkúr a Mérleg jegybe. Ez a bolygóállás megmutatja, milyen konfliktusok vannak a kapcsolataidban, milyen dolgok adják azok alapját, de nemcsak a szerelemre vonatkozik ez, hanem úgy általában az egész világgal való kapcsolatodra. A Merkúr a kommunikáció planétájaként megadja a lehetőséget ezeknek a konfliktusoknak a rendezésére és arra, hogy levonjuk a tanulságot az eddigi történésekből. Az égbolton a bolygó ekkor a Szűz csillagképben látható - segít abban, hogy a részletek megismerésén keresztül a teljes egészről is képet kapjunk. Az indiai asztrológia szerint a Merkúr jegyváltása az Uttara Phalguni nevű holdházat érinti, amely terület az apától hozott hitrendszerekre világít rá. Milyen témákban, kérdésekben gondolkodsz úgy, mint édesapád? És ez merre visz téged, merre vitt a múltban? Kapcsolataidat a racionális gondolkodásra támaszkodva tudod rendezni. 

Képek: saját/AI

süti beállítások módosítása