Asztrotitkok

Előrejelzés a 43. hétre - 2023.10.23.-29.

2023. október 22. - Jurancsik Eszter

Rögtön az egyik legfontosabb asztrológiai eseménnyel indít a 43. hét: hétfőn, magyar idő szerint 18:21-kor a Nap belép a Skorpió jegyébe. E jel szimbolizálja mindazt, amit tabuként kezelsz, mindazt, amitől félsz, és mindazt, aminek már nincs helye az életedben. Vizes jel, tehát kapcsolódik az érzelmekhez, fix jelként pedig az érzelmi biztonság megteremtése lesz igazán központi téma. A Skorpió nem éri be a látszatmegoldásokkal, a fél szívvel végzett munkával, hanem képes a csillámpor és rózsaszín felhők mögé látni. Nem az az erős, aki le tudja küzdeni a sötétséget, hanem az, aki vesz egy mély levegőt és belemegy. 

_3e967745-8387-4beb-aad1-3e947e7ecc9b_1.jpeg

Az erőt itt a Mars szimbolizálja, a sötétséget pedig a Plútó, a Skorpió két uralkodó bolygója. E két, rendkívül intenzív energiát képviselő planéta uralma alatt a Nap előtérbe tolja az önismeret, a célok és azok eléréséhez szükséges, elengedhetetlen átalakulást (ez szintén plutonikus téma). Fokozódik a rengenerációs készség, rájöhetünk, mennyi rejtett tartalékunk van, és többet kibírunk, mint hittük volna. A Skorpió bolygói mindig a változást szorgalmazzák. A Mars mennyiségben, a Plútó pedig minőségben. Amikor már azt hisszük, nincsen tovább, hogy kész, vége, megpusztulunk, valami mégis kattan ott a fejünkben, és mozgósítva minden erőtartalékunkat tank üzemmódba váltunk és legyűrjük az akadályokat, ez pedig elhozza a vágyott minőségi változást. Így megy végbe a transzformáció, a "kis halál", amely újjászül minket egy sokkal igazabb verziónkban.

_cc9c5071-e23f-4ba0-80de-c60a89a6a763.jpeg

Ugyanezen a napon a Nap és a Szaturnusz trigonja is aktiválódik, amely felerősíti a kötelességtudatot, a fegyelmet és határozottságot. Lehetséges, hogy idősebb emberek szolgálnak jótanácsokkal, vagy éppen mi adunk tanácsot a nálunk fiatalabbaknak a már megszerzett bölcsességünknek köszönhetően. A rutinszerű feladatok elvégzése is könnyebbé válik. 

A 27-ével érkező Mars/Jupiter-szembenállás felturbózza a versenyszellemet, mindenben mi akarunk lenni a legjobbak-érzés lehet úrrá rajtunk. Úgy lehetünk vele, hogy bátraké a szerencse, és szívesen teszünk fel mindent egy lapra, ugyanakkor nőhet a feszültség érzése is. Azonban a túlzott törtetés a visszájára fordulhat - maradjunk kitartóak (Skorpió-Mars), de mellőzzük a kapkodást és mások eltiprását, nyugodtan, állhatatossággal haladjunk előre (Bika-Jupiter). A felesleges energiát ne mások leigázására, hanem fizikai munkára, sportolásra vagy éppen szexre használjuk. 

A Merkúr találkozik a Marssal a Skorpióban 28-án. Ez a fényszög hihetetlen intenzitást ad a szellemiségnek, az intellektusnak, de a fizikai erőnek is. Sikeresen védheted meg az igazadat, érvelhetsz, köthetsz üzletet vagy számodra előnyös szerződést írhatsz alá, de a túlzott nyomulás itt is mellőzendő. Hajlamossá válhatunk ajtóstól a házba rontani, ezt az energiát tartsuk kordában.

_110b3172-6961-430d-a337-b6a482e87163_1.jpeg

29-én a Merkúr is szemben áll a Jupiterrel, amelynek hatására napirendre kerülnek a nagyszabású projektek, ám mivel ez az aspektus hajlamossá tehet minket a szétszórtságra, helyezzük a fókuszt egyszerre csak egy dologra, és azon dolgozzunk teljes erőbedobással. Ne vállaljuk túl magunkat, mert ez szellemi kimerülést okoz, figyeljünk a részletekre, valamint ne bonyolódjunk politikai és vallási vitákba.

TELIHOLD A BIKÁBAN - OKTÓBER 28.

Szombaton, 22:24-kor kerül egymással szembe a Skorpió-Nap és a Bikában járó Hold, a jegyek 5°09'-ét érintve. Láthatóvá válik a lélek minden kis zuga, és főleg az anyaggal való kapcsolatunkra és a gyakorlati megoldásokra éleződnek ki az energiák. Nézd meg, melyik horoszkópházadban látható a Bika 5. foka! Ott kapsz lehetőséget arra, hogy megoldj, lezárj valamit (Telihold=lezárás), mégpedig a gyakorlatiasság felhasználásával. 

_d4ed761a-2a7d-4739-835e-cc7dfb5f205c.jpeg

A Hold ekkor együtt áll a Jupiterrel, ez pedig nagylelkűvé és optimistává tehet minket, bátran lépünk új utakra is. Azonban égi kísérőnk szembenállása a Merkúrral és a Marssal figyelmeztet minket arra, hogy minden döntést alaposan gondoljunk át, a kapkodás megint csak nem vezet jóra (Merkúr), valamint a heves energia könnyen átcsaphat arroganciába és hősködésbe is (Mars). Szerencsére érkezik egy szextil a Szaturnusztól, amely segítséget nyújt ezen energia helyes kezelésében, valamint megfűszerezi azt egy adag kitartással is. A csillagos égen a Kos csillagai alatt ragyog ekkor a Hold, szimbolizálva a lezárást követő új kezdetet és az új dolgok megteremtését.

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr4218240231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása