Asztrotitkok

Előrejelzés a 41. hétre - 2023.10.09.-15.

2023. október 08. - Jurancsik Eszter

girl_gazing_the_1.png

VÉNUSZ/SZATURNUSZ SZEMBENÁLLÁS (OKTÓBER 9. -18.)

Saját rossz érzéseinket nem ajánlatos a párunkra kivetíteni, ha mégis megtesszük, ebből viták születhetnek. Különösen érvényes ez, ha a pénzről, anyagi dolgokról van szó. Ha a feszültséget érzékeled magadon, inkább hasznos dolgokba fektesd. Pénzügyekben előnyös az óvatosság, vigyázz értékeidre, bankkártyádra. Ha depresszió vagy más mentális betegség kínoz, most éred el a mélypontot - de innen már csak felfelé vezet az út, kitartás. 

VÉNUSZ A MÉRLEGBEN (OKTÓBER 9.)

Míg másik jegyénél, a Bikánál az érzéki örömök kerültek előtérbe, addig a Mérlegnél a kapcsolat szellemisége, a harmónia megteremtése. A Mérleg-Vénusz segít rendezni a vitákat, definiálni a közös célokat és kedvez a minőségi időtöltésnek is. Mivel az égbolton ekkor a Szűz csillagkép fejénél tartózkodik, a kapcsolatok tisztázása ismét napirendre kerül. Tisztáznunk kell, mit várunk a másiktól, pontosabban a kapcsolattól. Ha most ismerkedsz, könnyedén alakulhatnak a dolgok, de fél lábbal mindig maradj a földön.

 PLÚTÓ DIREKT (OKTÓBER 11., 03:09)

Május óta tartó retrográd mozgásából elindul előre a Plútó a Bak jel 27°53'-én, feltartóztathatatlanul közelítve a Vízöntő felé. Az elmúlt öt hónapban lehetőséget kaptunk magunkba nézni, önvizsgálatot tartani, megtalálni azon viselkedésmintákat, amelyek visszahúzó erővel bírnak és nem segítik a fejlődést. Ez a pici, ámde annál erősebb bolygó a világ dolgaiban sem a szarral gurigázik: felforgat mindent, csontvázakat dobál ki a szekrényből és alaposan felkavarja mocsarat. A mostani retrográd ciklusában sem hagyta annyiban azokat a dolgokat, amelyeket az érintettek szerettek volna inkább eltitkolni. Gondoljunk például arra a lengyelországi szexbotrányra, amelynek főszereplői katolikus papok voltak. Az egyik résztvevő rosszul lett, de a házigazda nem akarta beengedni a mentőket.

Most, hogy az égitest direktbe fordul, buldózerként teszi a földdel egyenlővé a felszínre került mocskot, így azok már a jövőben nem jelentenek akadályt - persze csak ha mi is akarjuk... Ugyanakkor a vérző sebek is szépen begyógyulnak. 

A világ eseményei is mutatják a Plútó ébredését: október 7-én újabb fejezet következett az évek óta fennálló palesztin-izraeli konfliktusban:  helyi idő szerint 06:30-kor a palesztin Hamász megtámadta Izraelt. A két ország közötti feszültség akkor eszkalálódott, amikor 2021. május 6-án Jeruzsálemben palesztin tüntetések kezdődtek - ennek oka az volt, hogy Izrael legfőbb bírósága úgy döntött, hogy Sheikh Jarrah, Kelet-Jeruzsálemi szomszédságából palesztinokat lakoltassanak ki. A területet Izrael annektálta, azonban nemzetközi jog alapján palesztin terület. Május 10-én ezen zavargásokra válaszként a Hamász rakétázni kezdte Izraelt, amely állam erre hasonló rakétatámadással válaszolt a Hamász által felügyelt Gázai övezetbe. A 2021-es Nyilas-Újhold idején úgy tűnt, csillapodnak az indulatok és fegyverszünetet hirdettek. Azonban tudni lehetett, hogy ezzel nincs vége - Nyilas, tűz jegy, változó, azaz nem tudhattuk, mikor tör ki újabb háború. Még annyit lehet tudni: ukrán katonák állnak ki Izrael mellett. 

MARS A SKORPIÓBAN (OKTÓBER 12., 06:04)

Vörös bolygószomszédunk csütörtökön reggel lép egyik uralt jegyébe, a Skorpióba. A tüzes planéta vizes jegyben haladása afféle sistergő kuktához hasonlatos, csak itt nincs biztonsági szelep. A Skorpióban haladó Mars (november 24-ig tartózkodik a jegyben) hihetetlen fizikai-mentális erőt és éleslátást ad, amelyet remekül felhasználhatunk a célok felé veztő úton, fokozza még a szexuális energiákat is. Az égbolton a Mars jegyváltása a Szűz csillagképben történik meg - segítve a fókuszáltságot.

focused_girl_l_1.png

Az indiai rendszerben a Mars ekkor a Csitra nevű holdházban tartózkodik - ez segítségünkre lesz a tárgyalásokban és az üzleti kérdésekben.

MERKÚR/JUPITER KVINKUNX (OKTÓBER 11.-13.)

Felturbózza az optimizmust és a lelkesedést, de fontos, hogy ne becsüljük túl magunkat. Maradjunk körültekintőek!

MARS/SZATURNUSZ TRIGON (OKTÓBER 13.- OKTÓBER 20.)

Rengeteg erőt és ambíciót biztosít ez a tranzit, türelmet és kitartást is adva. Hatékonyabban dolgozunk és érünk a függő ügyek végére, remek időszak a hosszútávú projektek elkezdésére. Szerelmi kapcsolatokban az elköteleződés megerősödik. 

Holdüresjáratok a héten:

Kedden 11:36 és 14:01 között, ekkor belép a Szűzbe.

Csütörtökön 22:10 és pénteken 02:00 között, ekkor a Mérlegbe lép.

Vasárnap 09:01 és 13:04 között, ekkor lép a Skorpióba.

ÚJHOLD/NAPFOGYATKOZÁS A MÉRLEGBEN - 2023.10.14., 19:54)

Október 14-én, a Mérleg 21°07'-án lesz Újhold, amely megmutatja, hogyan viszonyulunk a kapcsolatainkhoz, ezáltal lehetőségünk nyílik dolgozni rajtuk, hogy jobbá váljanak, vagy éppen békében véget érjenek. A Kos/Mérleg-tengelyt már érintette egy napfogyatkozás az idén, március 20-án. Akkor a függetlenségi törekvések kerültek előtérbe, most pedig az egészséges kapcsolódások szorosabbá válása. Minden kapcsolat oda kerül, ahová való: vagy a Mérleg jövőt, vagy múltat szimbolizáló serpenyőjére.

couple_kissing_1.png

Kapcsolatok fejeződnek be vagy minősülnek át az elkövetkező időszakban, valakinél már jóval október előtt elkezdődött ez, azonban most fel is erősödik. Az ekkor már direktben haladó Plútó-kvadrát felszínre hozhat mélyen eltemetett emlékeket, érzéseket, amelyek alaposan meggyötörhetnek bennünket - hagyjuk, hadd fájjon, csak így távozhat véglegesen és jöhet el a gyógyulás. A Mars-együttállás jókora ambíciót és akaraterőt biztosít, elintézhetjük függő dolgainkat és bátran haladhatunk tovább. Egyedül a Mars és a Plútó közötti kvadrát okozta feszültséget kell megfelelő módon levezetni (sport, fizikai munka, szex). A Merkúr-együttállás a szellemi aktivitást is fokozza, kedvez a tanulásnak, információszerzésnek, tárgyalásoknak.

Az égbolton az Újhold a Szűz Spica csillagát érinti - ez pedig a Szűz kalászt tartó karja. Learathatók a gyümölcsök és sok dolog rendeződik békével. Az indiai rendszer szerint a Csitra nevű holdház ad otthon az eseménynek, e terület segíti a mindennapi munkát, a hétköznapokkal járó feszültség kezelését, a kreativitást - istensége Tvastrí, az Univerzum építőmestere.

Képek: saját/AI

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr1118229665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása