Asztrotitkok

Telihold a Vízöntőben: a legigazabb verziód/2023.08.01.

2023. július 29. - Jurancsik Eszter

photo-1603366615917-1fa6dad5c4fa.jpg

Augusztus 1-jén, 20:30-kor lesz Telihold a Vízöntő 9. fokán. Te mered vállalni saját magad...?

A mai társadalom úgy van felépítve, hogy nem fogadja el az egyediséget és az egyéniséget. A világ tele van vonalkódozott emberekkel, de miért is? Mert a társadalom és a trendek megkövetelik tőlük, hogy alkalmazkodjanak. Gondolj csak bele! Nem lehet egy filmet végignézni úgy, hogy minimum két reklámblokk ne legyen benne. Akár a tévéden, akár valamelyik videómegosztó portálon nézel filmet, garantált a manipulatív háttérrel átitatott tukmálás. Vedd meg ezt, vedd meg azt, ha nem ezt a terméket használod, nem ezt az ételt eszed, nem vagy menő, lúzer vagy.

Nem is tudjátok, hány ember szenved attól, hogy egy társadalmilag elfogadott álarc mögé bújik, csak hogy tartozhasson egy közösséghez és trendinek, jó arcnak lássák. Gyakorlatilag így nő fel az ember, és hiába ordít a szeméből a kétségbeesés, hogy ő nem az, akinek mutatja magát, nem teheti meg, hogy csak úgy ledobja a maszkot - hiszen így kiesik abból a körből, ahol elfogadtatta magát a hamis szerep által.

A Vízöntő a zodiákus legnonkonformistább jegye, aki már csak azért sem áll be a sorba. Magasról szarik arra, hogy ki mit gondol róla, a tipikus Vízöntő-hangsúlyos szülötteken ez már kilométerekről látszik. Az sem érdekli, ha emiatt megszólják, ő konokul járja a saját maga által járhatónak tartott utat, és ehhez nincs szüksége mások jóváhagyására.

5cbb7b9f9227e6235fd1b794650450ad.jpg

A Teliholdak a végről és a leválásról (is) szólnak. A Vízöntő-Telihold arra sarkall, hogy megkérdezd magadtól: milyen mintáktól nem tudsz szabadulni? És honnan jönnek ezek? Elnyomod-e a saját, valódi énedet, csak hogy mások ne köpködjenek le? Ezekre a kérdésekre csak Te tudhatod a választ.

A mély önvizsgálat szükségességét jelzi a Mikroszkóp csillagkép, amely felett a Telihold létrejön. A Hold és a Jupiter között ott egy kvadrát, ami mutatja, hogy ezekre a kérdésekre lehet, hogy csak nehezen tudsz válaszolni, de ha magadba nézel, menni fog. Égi kísérőnk szextilje a Medium Coeli-vel pedig mutatja az utat, ami a valódi önmagad és valódi céljaid felé visz téged. Személyes képletedben A Vízöntő házad témáiban lesz mindennek aktualitása, illetve nézd meg, hogy áll-e planéta a Vízöntő 9. és 15. foka között. Ha igen, a Telihold itt rendkívüli erővel érezteti hatását. 

Az indiai rendszerben a Telihold a Sravana holdházat érinti. Ez a terület segít abban, hogy úgy lépj életed színpadára, mint a saját, igaz verziód. A holdház erőteljesen kapcsolódik még a sámánizmushoz és a meditációhoz is - ezek gyakorlása is segíthet, hogy rálelj az utadra.

Nap az Oroszlánban, Vénusz retrográd - 2023.07.23.

Vasárnap, 03:50-kor lép a Nap saját jegyébe, a tüzes és ragyogó Oroszlánba. A Nap a cselekvő én és a lerombolhatatlan öntudat, az Oroszlán pedig fix jel.

wopa151124_d003-1260x708.jpg

Tisztábban láthatjuk önmagunkat, a terveinket, az utat magunk előtt. A Nap az Oroszlánban mindig megmutatja, hogyan tudjuk uralni sorsunkat. Magasabb fokozatra kapcsol a szenvedély, a vágy, hogy valami maradandót alkossunk, a jegy kreatív természete pedig lehetőséget ad arra, hogy ezeket ki is próbáljuk. 

A Nap az életet adó princípium, a szeretet megtestesítője, az öntudat szimbóluma. Mivel az ő fénye teszi láthatóvá a többi égitestet is, megmutatja, hogyan látunk rá más területekre. Ő a közvetítő a Fent és a Lent között. A feltétel nélküli szeretet állapota a tüzes, fix jel, az Oroszlán, ahol a fix jellegnek köszönhetően ez az érzés megszilárdul. Életadó csillagunk ekkor a Rák csillagkép befogadó ágánál halad; a befogadó, tápláló és elengedő szeretetet mutatja. Az indiai rendszerben a Nap jegyváltása a Pushya, szaturnikus holdházat érinti, amely terület az érzések kimutatásában segíthet.

Szintén 23-án retrográd mozgást kezd az Oroszlánban járó Vénusz, amely egészen szeptember 3-ig tart. Ez a periódus a egyszerre hozza magával a szerelmi életünkkel kapcsolatos kérdéseket és az önvizsgálatot is. Ha kapcsolatodban problémák vannak, azok most még egyértelműbben megmutatják magukat, ám a Vénusz hátrálása lehetőséget kínál arra, hogy megvizsgálva a múltat átlásd a gondokat és meggyógyíthasd őket. Segíthet a negatív párkapcsolati minták feloldásában is. Visszagondolva a régebbi kapcsolataidra tisztán láthatod, hogy melyek ezek a minták, és így feloldhatóvá válnak. 

 Kép: saját szerkesztés, felhasznált fotó: Tati Moons.

 

Te és én - A Holdcsomók jegyváltása és Újhold a Rákban - 2023.07.17.

A Holdcsomók néhány napja jegyet váltottak: retrográd mozgásuk következtében az Északi Holdcsomó belépett a Kosba, a Déli pedig a Mérlegbe

Az elmúlt körülbelül másfél évet a Bika és a Skorpió jegyekben töltötték, egy fix tengelyből egy kardinálisba kerülnek át. Az előttünk álló 18 hónapban felerősödnek az én kontra te - típusú témák. Az Északi Holdcsomó feltüzeli a vágyat a függetlenségre, az önérvényesítésre, az új utakra lépésre, félelem nélkül indulunk neki a dolgoknak, afféle pionírnak érezve magunkat. Ha ehhez hasonlatos érzéseid, vágyaid jelentkeztek az elmúlt napokban-hetekben, a két Holdcsomó jegyváltásának előszele lengett körbe.

A Mérlegben lévő Déli Holdcsomó pedig főként abban segít, hogy a másokkal és úgy általában a külvilággal való kapcsolatunkat rendezhessük. Felszámolhatóvá válhatnak az egészségtelen kapcsolódások, ezáltal mi is felszabadulunk a káros viselkedésmintáktól. Így egy olyan irányba fordulhatunk a kapcsolataink terén, amelyek elősegítik a harmónia megteremtését. 

1038.jpg

Azonban ne feledjük el azt a tényt se, hogy a külvilág és a társ egy tükör. Csak azt mutatja, ami Te magad is vagy! Lehet ez a legtisztább és a legsötétebb tükör is. Egyszerre jelenítheti meg a szeretetet, az örömöt, de a félelmet és a titkokat is. A Kos/Mérleg tengely -azaz a "TE" és az "ÉN" tengelye- segítségünkre lesz, hogy felülvizsgáljuk a másokhoz való viszonyunkat. 

Július 17-én, budapesti idő szerint 20:31-kor lesz Újhold a Rák 24. fokán, az égboltot nézve az Ikrek csillagképben, azon belül is a halhatatlanságot jelképező iker, Pollux vállánál. A Rák a belső otthon és a Hold is otthon van e jelben, ennek megtalálása lesz az egyik témája ennek az égi eseménynek, és könnyebben rálelünk arra a területre is, ahol biztonságban érezzük magunkat. Az anyasággal, vagy éppen saját édesanyánkkal való kérdések is felszínre kerülhetnek ennél az Újholdnál. 

Ha a Budapestre felállított képletet nézzük, az Újhold pontosan a VII. házcsúcson születik meg. Ez a horoszkópban a másik ember, a külvilág, a "TE" területe.

18_nickjackson_crescentmoon-2049d5e.jpg

Fent, a Holdcsomók jegyváltása kapcsán említettem a kapcsolatokat és azok tisztázását. A VII. házat érintő Újhold mindehhez egy komoly plusz lökettel lát el bennünket, rengeteg energiát felszabadítva ahhoz, hogy az eddig nem tisztázott kapcsolatokat rendezhessük. Az Újhold Plútóval való szembenállása előrevetíti az a hatalmas erőt, ami megszületik bennünk, és ami segít, hogy újjászülve magunkat, magabiztosan haladhassunk tovább. Lesznek fájdalmas befejezések, ám a Plútó törvényszerűségének megfelelően itt új kapcsolódások, új minőségek születnek. A keserű könnyek idővel felszáradnak és a Nap is kisüt. 

Szerencsére lesz itt egy Újhold/Neptunusz trigon, ami segít befelé figyelni és tisztába kerülni saját érzésvilágunkkal. Ha visszanézel a múltadra, találsz ugyan fájdalmas eseményeket, de ha a jelenbe visszatérsz, láthatod, mennyire erőssé váltál lélekben a fájdalmadon keresztül. Én csak annyit mondtam, amikor ezt felismertem: minden így volt jól...

Az Uránusz szextillel kapcsolódik az Holdhoz, ami bátorít, hogy a lelked hangjára hallgass. 

Az indiai rendszerben az Újhold a Punarvaszu nevű holdházat érinti, amely területet leginkább ahhoz hasonlíthatjuk, amikor egy hatalmas vihar után újra megjelenik az égen a Nap és visszatér a világosság. Segít az érzelmi önállóság megteremtésében, kapcsolatokban a másikra kivetített dolgok - amelyek valójában bennünk vannak - megértésében, lebontásában. E terület istensége Ádití, az örök ősanya.

Fényszögek, Szűz-Mars és Oroszlán-Merkúr - 2023.07.10.-16.

Hétfőn Merkúr/Plútó szembenállás lesz. A mentális feszültség levezetése fontos, a túlgondolás kinyírja a boldog pillanatokat. A stressz oldása történhet meditációval, egy kiadós beszélgetéssel, napló-vagy blogírással is. Hatás: július 14. 

Szintén hétfőn a Mars a Szűz jegyébe lép és egészen augusztus 27-ig marad itt. Az erőt a részletekbe, az analitikus gondolkodásba és a józan észbe fektethetjük. Megláthatjuk azon kevésbé előnyös lépéseket is, amelyeket elkövettünk - így a lehetőség adott, hogy ebből tanulva többé ne kövessük el ezeket a hibákat.

img_1480.jpg

E földies jegyben a Mars extra szorgalmat biztosít, könnyebben mennek az aprólékosságot igénylő feladatok is. 11-én vörös bolyószomszédunk az Északi Holdcsomóval jerül trigonba, ami eltántoríthatatlanná tesz minket céljaink elérésében - az erő rendelkezésre áll, használjuk ezt okosan. Földies jegy lévén, a lassan jársz, tovább érsz-elv is érvényesül. Ne kapkodjunk. Ha az égboltot nézzük, a Mars ekkor az Oroszlán Regulus csillagánál halad, ami az Oroszlán szíve - szívből tedd, amit teszel.

Ugyanezen a napon a Merkúr az Oroszlánba lép át. Az egyértelmű és nyílt kommunikáció kap teret, köntörfalazás nélkül elmondhatjuk, ami bennünk van.

Beindítja a kreativitást, a kreatív gondolkodást, így például az üzleti életben felmerülő nehézségek játszi könnyedséggel leküzdhetők. Az égbolton a Rák csillagkép befogadó ágánál jár ekkor a Merkúr - az információk befogadása könnyen megy. Az égitest július 28-ig tartózkodik ebben a jegyben. 

Csütörtökön, azaz 13-án aktiválódik a Merkúr és a Szaturnusz kvinkunxa, amely sokakat hajlamosíthat arra, hogy mindig a legrosszabb forgatókönyvet pörgesse le a homloka mögött, legyen szó bármiről. Persze nem árt, ha minden eshetőségre felkészülünk, de ne is pörgessük túl a gondolatainkat. 

070820.jpg

14-én a Nap és az Uránusz között létrejövő szextil azonban találékonyságot és remek ötleteket hoz. Növelheted a kreativitásod, a találékonyságod, valamint remek alkalom a barátokkal való közös programokra. 

Szintén e napon a Vénusz és a Neptunusz között pontosodik be egy kvinkunx. Miközben elképzeled a jövőt és álmodozol, a bizonytalanság is megjelenhet benned - és jó, ha most egy kicsit inkább a józan eszedre hallgatsz. Ha ismerkedsz, kapcsolatot keresel, ne idealizálj túl senkit, maradj fél lábbal a földön, ellenkező esetben, ha kiderül az, hogy a másik elképzelései nem egyeznek a tiéddel, keserű könnyzuhatag lehet az eredmény. 

 A Hold mozgása:

Hétfő - Hold a Kosban

Kedd - 01:10 és 01:56 között üresjárat, ekkor a Bikába lép

Szerda - Hold a Bikában

Csütörtök - 08:10 és 09:26 között üresjárat, ekkor az Ikrekbe lép

Péntek - Hold az Ikrekben

Szombat - 14:35 és 19:14 között üresjárat, ekkor a Rákba lép.

Vasárnap - Hold a Rákban. 

Képek: saját (1), Pinterest (2)

Telihold a Bakban - 2023.07.03.

Július 3-án, 13:37-kor lesz Telihold a Bak jegy 11. fokán. A föld elemmel való munka az utolsó fázishoz érkezett: a Bikában az anyag megtermékenyítése, a Szűzben annak alaposabb megismerése volt a feladat, a mostani lépés pedig nem más, mint túlhaladni ezen! Túlhaladni a matérián és félérni a hegycsúcsra, egyedül, ahogy az igazi bakok is teszik. Nem fél, nem szédül, mert tudja, hogy az alatta lévő szakadék mélyén is ő van, és teste csak hatalmas lénye töredék-része! 

Megjelenik még a sorsfeladat is, a honnan jöttem-hová tartok kérdéskör is. A választ lelkedben (Hold!) találod meg, hiszen a múltból hozott tapasztalatok (Rák-Nap) megvilágítják a lelkedet. Pontosan tudni fogod, merre kell haladnod, a lelked már talán régóta tudja a választ, csak talán Te sem ismerted be Magadnak. Ezúttal azonban muszáj lesz, ha nem szeretnél tovább egy helyben toporogni. 

0701.jpg

A Telihold szembenállása a Merkúrral összezavarhatja az érzéseket és gondolatokat, ám a Jupiter-trigon enyhíti ezt. Örömöt, jó szerencsét hoz, amelyeket a hétköznapi dolgokban is felfedezhetünk. Felerősíti az érzelmeinket, az intuitív képességeket, a képzelőerőt és az álmokat. Könnyebben megérthetjük érzéseinket és könnyebben is oszthatjuk meg őket. 

Az égbolton a Nyilas csillagképben látható a Hold ekkor, égi szomszédunk pedig együtt áll a Nunki csillaggal, amely a csillagképben a nyílvessző - célozd meg az álmaidat! Az indiai rendszerben pedig a Purva Sadha nevű holdház érintett, amely a jövő tervezéséhez kapcsolódik. 

süti beállítások módosítása