Asztrotitkok

Fényszögek, Szűz-Mars és Oroszlán-Merkúr - 2023.07.10.-16.

2023. július 09. - Jurancsik Eszter

Hétfőn Merkúr/Plútó szembenállás lesz. A mentális feszültség levezetése fontos, a túlgondolás kinyírja a boldog pillanatokat. A stressz oldása történhet meditációval, egy kiadós beszélgetéssel, napló-vagy blogírással is. Hatás: július 14. 

Szintén hétfőn a Mars a Szűz jegyébe lép és egészen augusztus 27-ig marad itt. Az erőt a részletekbe, az analitikus gondolkodásba és a józan észbe fektethetjük. Megláthatjuk azon kevésbé előnyös lépéseket is, amelyeket elkövettünk - így a lehetőség adott, hogy ebből tanulva többé ne kövessük el ezeket a hibákat.

img_1480.jpg

E földies jegyben a Mars extra szorgalmat biztosít, könnyebben mennek az aprólékosságot igénylő feladatok is. 11-én vörös bolyószomszédunk az Északi Holdcsomóval jerül trigonba, ami eltántoríthatatlanná tesz minket céljaink elérésében - az erő rendelkezésre áll, használjuk ezt okosan. Földies jegy lévén, a lassan jársz, tovább érsz-elv is érvényesül. Ne kapkodjunk. Ha az égboltot nézzük, a Mars ekkor az Oroszlán Regulus csillagánál halad, ami az Oroszlán szíve - szívből tedd, amit teszel.

Ugyanezen a napon a Merkúr az Oroszlánba lép át. Az egyértelmű és nyílt kommunikáció kap teret, köntörfalazás nélkül elmondhatjuk, ami bennünk van.

Beindítja a kreativitást, a kreatív gondolkodást, így például az üzleti életben felmerülő nehézségek játszi könnyedséggel leküzdhetők. Az égbolton a Rák csillagkép befogadó ágánál jár ekkor a Merkúr - az információk befogadása könnyen megy. Az égitest július 28-ig tartózkodik ebben a jegyben. 

Csütörtökön, azaz 13-án aktiválódik a Merkúr és a Szaturnusz kvinkunxa, amely sokakat hajlamosíthat arra, hogy mindig a legrosszabb forgatókönyvet pörgesse le a homloka mögött, legyen szó bármiről. Persze nem árt, ha minden eshetőségre felkészülünk, de ne is pörgessük túl a gondolatainkat. 

070820.jpg

14-én a Nap és az Uránusz között létrejövő szextil azonban találékonyságot és remek ötleteket hoz. Növelheted a kreativitásod, a találékonyságod, valamint remek alkalom a barátokkal való közös programokra. 

Szintén e napon a Vénusz és a Neptunusz között pontosodik be egy kvinkunx. Miközben elképzeled a jövőt és álmodozol, a bizonytalanság is megjelenhet benned - és jó, ha most egy kicsit inkább a józan eszedre hallgatsz. Ha ismerkedsz, kapcsolatot keresel, ne idealizálj túl senkit, maradj fél lábbal a földön, ellenkező esetben, ha kiderül az, hogy a másik elképzelései nem egyeznek a tiéddel, keserű könnyzuhatag lehet az eredmény. 

 A Hold mozgása:

Hétfő - Hold a Kosban

Kedd - 01:10 és 01:56 között üresjárat, ekkor a Bikába lép

Szerda - Hold a Bikában

Csütörtök - 08:10 és 09:26 között üresjárat, ekkor az Ikrekbe lép

Péntek - Hold az Ikrekben

Szombat - 14:35 és 19:14 között üresjárat, ekkor a Rákba lép.

Vasárnap - Hold a Rákban. 

Képek: saját (1), Pinterest (2)

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr4318162868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása