Asztrotitkok

Fényszögek és Oroszlán-Vénusz - 2023.06.04.-05.

2023. június 04. - Jurancsik Eszter

Továbbra is tart a Jupiter és a Plútó kvadrátja, amelyről ITT olvashatsz részletesen, valamint a Plútó Holdcsomókkal alkotott kvadrátja, amelyről ITT írtam. 

Nézzük a többi égi történést!

A Halak-Neptunusz trigont kap a Rák-Vénusztól, amely a romantikus kapcsolatoknak és a családi életnek egyaránt kedvez, valamint a művészi ambíciókat is előtérbe helyezi. 

Ugyanakkor a Vénusz 5-ével szembe kerül a Plútóval, amely a romantikázás mellett feltüzelheti az olyan negatív párkapcsolati témákat, mint a gyanakvás, a féltékenység és a manipuláció. Ennek kordában tartása most komoly erőfeszítést igényelhet. Lehet, hogy a kapcsolaton belül lezárul egy szakasz, és elkezdődik egy új. Ezt persze lehet, hogy megelőzi némi feszültség, de - a sokszor alaptalan - félelmeinket ne a másikra vetítsük ki. 

0604.jpg

A Merkúr, amely nemrég lépett ki a retrográdságot követő árnyék-időszakból, segít letisztázni minden olyan témát, amely az anyaghoz, a pénzhez kötődik. Ami a retrográdság ideje alatt - április 21. és május 15. között - zavarosnak és érthetetlennek tűnt, most letisztul és kikristályosodik, vagy éppen átalakul, már csak azért is, mert június 4-e és 10-e között együtt halad az Uránusszal a Bikában. A Merkúr/Uránusz együttállás a zsenialitás egyik fényszöge, így ha a semmiből születnek ötletek, azokat érdemes mihamarabb a fizikai síkra (Bika) lehozni. 

A Vénusz 5-én, délután lép át a Rákból az Oroszlánba, hihetetlen szenvedéllyel felruházva a bolygót. Az Oroszlán-Vénusz egyaránt képviseli a szenvedélyt, a forró éjszakákat és a drámát is - lévén az Oroszlán tűz jel. Felfokozódnak a szexuális ingerek is. 

Pénzügyekben nagylelkűvé tesz minket, főleg a tűz-domináns embereket (Kos, Oroszlán, Nyilas), de ügyeljünk arra, hogy feleslegesen ne költsünk, inkább gondolkodjunk el valamilyen befektetésen - nemcsak a szó klasszikus értelmében. Vásároljunk olyan dolgot a kacatok helyett, amely sokáig hasznunkra lesz.

1246860-blue-galaxy.jpg

Az égboltot megfigyelve a Vénusz ekkor a Rák csillagkép befogadó ágánál jár - itt eldöntheted, mit fogadsz be és mit ignorálsz. A szabad akarat ott van!

Az indiai rendszerben a szaturnuszi jelleggel rendelkező Pushya nevű holdházat érinti a Vénusz jegyváltása - képviseld bátran az álláspontodat, de ne veszítsd el a fejedet. Ha néha úgy érzed, hogy bármi, ami veled történik, igazságtalan, csak láss rá a mögöttes tartalomra, valamint ismerd fel, hogy minden probléma magában hordozza a megoldást is, mind a párkapcsolatban, mind a pénzügyeket illetően.

A HOLD MOZGÁSA

4-én a Nyilasban halad, kulcsszavai: idealizmus, optimizmus, kiáradás, távolba látás. Érintett testrészek: máj, csípő, combok, farrész. Vigyázzunk az alkohollal és ne vigyük túlzásba az evést. 

5-én, 05:23 és 09:31 között üresjáratos a Hold, ekkor belép a Bakba, előtérbe helyezve a komolyságot, a fókuszáltságot, a tervek iránti elköteleződést és a kemény munkát. Érintett testrészek: fogak, bőr, lép, csontok, térd. Nő a teherbírás, könnyebben vesszük az esetleges akadályokat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr5618138340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása