Asztrotitkok

Múltból a jövőbe - a Plútó és a Holdcsomók kvadrátja

2023. május 28. - Jurancsik Eszter

A Plútó nemrég kezdett retrográd mozgásba a Vízöntő 0. fokán, június 11-én pedig visszalép a Bakba, ahol egészen 2024 tavaszáig tartózkodik. 

A napokban kapcsolódott kvadráttal a két Holdcsomóhoz, amelyek a Bika (Északi) és a Skorpió (Déli) jegyekben tartózkodnak. Ezek a kvadrátok hónapokon keresztül aktívak lesznek, és igen komoly dolgokra világítanak rá, illetve a Holdcsomók is jegyet váltanak, július 17-től a Kosban és a Mérlegben tartózkodnak. Ezt a két kvadrátot már most érezhetjük, hiszen a Jupiter együtt áll az Északi Holdcsomóval, jókora löketet adva ennek a tranzitnak. 

A HOLDCSOMÓ, MINT BELSŐ IRÁNYTŰ

photo-1528722828814-77b9b83aafb2.jpeg

A Holdcsomók tulajdonképpen a Napból és a Holdból - a legfontosabb asztrológiai archetípusokból - eredeztethetők. A színpadon a Nap és a Hold vannak, és a Holdcsomók, mint háttértáncosok, támogatják a két égitestet. A Holdcsomók a mi belső iránytűink. Amikor eltévedve, elveszve érezzük magunkat, ösztönösen ezeket használjuk arra, hogy megtaláljuk a helyes irányt. Az élet tele van fentekkel és lentekkel, a Holdcsomók pedig egy általános irányt mutatnak - az Északi a jövő felé visz, míg a Déli a múltra világít rá. 

PLÚTÓ, AZ ABSZOLÚT IGAZSÁG BOLYGÓJA

A Plútó a szélsőségeket, az ellentétpárokat képviseli, és mindent a legnyersebb formájában mutat meg. A teljes transzformáció égiteste, az abszolút Igazság planétája. Mindig a dolgok mélyére ás, nem számít, mibe kerül, megtalálja a végső igazságot - gondolj csak a Skorpió-hangsúlyos emberekre, akiket ez a bolygó irányít, nem rettennek vissza attól, hogy szembenézzenek a tényekkel, még akkor is, ha fájdalmas. De mi a helyzet akkor, ha a Plútó fényszöget alkot egy másik égitesttel? Lehámozza azt, mint egy hagymát, egészen annak írmagjáig, hogy a lényegi természetét mutathassa meg. Gondolj saját képletedben a Plútód más bolygóiddal alkotott formációira.

Most, hogy a két Holdcsomóponttal kerül kapcsolatba, tulajdonképpen nem más történik, mint az, hogy a belső iránytűnket újrahangolja, beállítsa a helyes irány felé. Afelé az irány felé, amely sorsfeladataink felé visz minket. Ha a napokban sokszor feltetted magadban a kérdést, hogy "ki vagyok én valójában és mit keresek ezen a világon?", már ennek a kapcsolódásnak a jelenlétét érezted. A jó hír, hogy most megérkezik a válasz is!

the-true-self-identity-at-war-with-ego.jpg

A Plútó pedig, mint egy híd, elvezet minket a múltból a jövőbe - ha leküzdjük a tériszonyunkat és rá merünk lépni erre a hídra, amely bár tele van rögökkel, bukkanókkal, és néha meg-megremeg. A két Holdcsomó segít végleg lezárni a múltat, begyógyítani azon sebeinket, amelyek nagyon régről származnak, és a jövő felé tekinteni, elősegítve az építő jellegű viselkedésminták életünkbe történő integrálását. 

EMBERNEK LENNI - VÍZÖNTŐ

A Plútó a Vízöntőben tartózkodik, a Vízöntő pedig a Zodiákus leghumánusabb jegye. Maga a kollektivitás. Amikor a Plútó a e jelben haladt, mindig előtérbe került a humanizmus témája, az emberi jogok, az indiviidum és a demokrácia. Ugyanakkor az ítélkezés is. Hányszor ítéltek meg téged? És te hányszor ítélkeztél mások felett? És mit is jelent embernek lenni? Egy bizonyos kulturális közegből érkezni? Szeretni egy bizonyos zenét? Egy bizonyos divatirányzatot követni? Egy bizonyos spirituális vagy politikai mozgalom fanatikusává válni? Azt hihetjük, hogy igen, de valójában nem. Ha ezt a sok réteget lehámozzuk, mint egy hagymát, ott vagyunk csupaszon és azok vagyunk mi magunk. Embernek lenni nem az, ami megkülönböztet minket egymástól - hanem ami hasonlóvá tesz minket. Ami közös bennünk. Mindannyian azt akarjuk, hogy olyannak lássanak bennünket, amilyenek valójában vagyunk - emberi lényünknek.

aquarius-fantasy-zodiac-britta-glodde.jpg

Amikor eltaszítunk - vagy éppenséggel, amikor megpróbálunk mindent/mindenkit befogadni, akkor eltávolodunk attól, ami igazán lényeges - az emberségünktől. Amikor szabályokat alkalmazunk, hogy megvédjük emberségünket, akkor az emberség és a felnőttség lényege ellen megyünk szembe, és az embereket úgy kezeljük vagy akarjuk kezelni, mint valami kisgyereket. Hogy ezt jobban megértsük, egy egyszerű példát hadd írjak: a közösségi média. Mindenki használja, az ötévestől a nyolcvanöt évesig mindenki okostelefont és tabletet szorongat, a mosdóba is magunkkal visszük, a kezünkhöz nőtt. Amikor arra kérjük ismerőseinket vagy a tagokat egy Facebook-csoportban, hogy "tartsák be a szabályokat", "legyenek kedvesek" vagy "ne offoljanak", találd ki, mi történik - önkéntelenül is keresni fogják a módját annak, hogyan lehet megkerülni a szabályokat, hogyan legyenek gyökerek és hogyan posztoljanak off témákat. Amikor a szabálykövetésre akarjuk rávenni az embereket, akkor a Rák/Bak, azaz gyermek/szülő tengelyen működünk, annak is a negatív manifesztációjában. 

Az Oroszlán/Vízöntő tengely teljesen más: ez az egyéniség és a individualitás tengelye. Bízunk az emberekben, mert tudjuk, hogy mindannyian együtt vagyunk egy kollektívában (Vízöntő), ugyanakkor tiszteletben tartjuk az személyes döntéseiket (Oroszlán).

collective_conscience.jpg

Amikor a Vízöntőből a Bakba lép vissza a Plútó, akkor is leckéket kapunk arról, hogy mit is jelent embernek lenni, hogy mi a szuverenitás és a személyes felelősség. Az elkövetkező hónapokban -egészen 2024 január végéig- sok olyan élethelyzet jön, amelyekben ezt látjuk viszont. Lehetőséget kapunk arra, hogy szembenézzünk a múlttal, visszamenve az időben begyógyítsunk jó pár sebet és felismerjük azt, hogy mi is az igazi feladatunk ezen inkarnációnkban.

Képek: saját (1), Pinterest (2, 3, 4)

Segédlet: Astro Butterfly

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr10018134008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása