Asztrotitkok

Nap az Oroszlánban, Vénusz retrográd - 2023.07.23.

2023. július 21. - Jurancsik Eszter

Vasárnap, 03:50-kor lép a Nap saját jegyébe, a tüzes és ragyogó Oroszlánba. A Nap a cselekvő én és a lerombolhatatlan öntudat, az Oroszlán pedig fix jel.

wopa151124_d003-1260x708.jpg

Tisztábban láthatjuk önmagunkat, a terveinket, az utat magunk előtt. A Nap az Oroszlánban mindig megmutatja, hogyan tudjuk uralni sorsunkat. Magasabb fokozatra kapcsol a szenvedély, a vágy, hogy valami maradandót alkossunk, a jegy kreatív természete pedig lehetőséget ad arra, hogy ezeket ki is próbáljuk. 

A Nap az életet adó princípium, a szeretet megtestesítője, az öntudat szimbóluma. Mivel az ő fénye teszi láthatóvá a többi égitestet is, megmutatja, hogyan látunk rá más területekre. Ő a közvetítő a Fent és a Lent között. A feltétel nélküli szeretet állapota a tüzes, fix jel, az Oroszlán, ahol a fix jellegnek köszönhetően ez az érzés megszilárdul. Életadó csillagunk ekkor a Rák csillagkép befogadó ágánál halad; a befogadó, tápláló és elengedő szeretetet mutatja. Az indiai rendszerben a Nap jegyváltása a Pushya, szaturnikus holdházat érinti, amely terület az érzések kimutatásában segíthet.

Szintén 23-án retrográd mozgást kezd az Oroszlánban járó Vénusz, amely egészen szeptember 3-ig tart. Ez a periódus a egyszerre hozza magával a szerelmi életünkkel kapcsolatos kérdéseket és az önvizsgálatot is. Ha kapcsolatodban problémák vannak, azok most még egyértelműbben megmutatják magukat, ám a Vénusz hátrálása lehetőséget kínál arra, hogy megvizsgálva a múltat átlásd a gondokat és meggyógyíthasd őket. Segíthet a negatív párkapcsolati minták feloldásában is. Visszagondolva a régebbi kapcsolataidra tisztán láthatod, hogy melyek ezek a minták, és így feloldhatóvá válnak. 

 Kép: saját szerkesztés, felhasznált fotó: Tati Moons.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr9018175219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása