Asztrotitkok

Te és én - A Holdcsomók jegyváltása és Újhold a Rákban - 2023.07.17.

2023. július 15. - Jurancsik Eszter

A Holdcsomók néhány napja jegyet váltottak: retrográd mozgásuk következtében az Északi Holdcsomó belépett a Kosba, a Déli pedig a Mérlegbe

Az elmúlt körülbelül másfél évet a Bika és a Skorpió jegyekben töltötték, egy fix tengelyből egy kardinálisba kerülnek át. Az előttünk álló 18 hónapban felerősödnek az én kontra te - típusú témák. Az Északi Holdcsomó feltüzeli a vágyat a függetlenségre, az önérvényesítésre, az új utakra lépésre, félelem nélkül indulunk neki a dolgoknak, afféle pionírnak érezve magunkat. Ha ehhez hasonlatos érzéseid, vágyaid jelentkeztek az elmúlt napokban-hetekben, a két Holdcsomó jegyváltásának előszele lengett körbe.

A Mérlegben lévő Déli Holdcsomó pedig főként abban segít, hogy a másokkal és úgy általában a külvilággal való kapcsolatunkat rendezhessük. Felszámolhatóvá válhatnak az egészségtelen kapcsolódások, ezáltal mi is felszabadulunk a káros viselkedésmintáktól. Így egy olyan irányba fordulhatunk a kapcsolataink terén, amelyek elősegítik a harmónia megteremtését. 

1038.jpg

Azonban ne feledjük el azt a tényt se, hogy a külvilág és a társ egy tükör. Csak azt mutatja, ami Te magad is vagy! Lehet ez a legtisztább és a legsötétebb tükör is. Egyszerre jelenítheti meg a szeretetet, az örömöt, de a félelmet és a titkokat is. A Kos/Mérleg tengely -azaz a "TE" és az "ÉN" tengelye- segítségünkre lesz, hogy felülvizsgáljuk a másokhoz való viszonyunkat. 

Július 17-én, budapesti idő szerint 20:31-kor lesz Újhold a Rák 24. fokán, az égboltot nézve az Ikrek csillagképben, azon belül is a halhatatlanságot jelképező iker, Pollux vállánál. A Rák a belső otthon és a Hold is otthon van e jelben, ennek megtalálása lesz az egyik témája ennek az égi eseménynek, és könnyebben rálelünk arra a területre is, ahol biztonságban érezzük magunkat. Az anyasággal, vagy éppen saját édesanyánkkal való kérdések is felszínre kerülhetnek ennél az Újholdnál. 

Ha a Budapestre felállított képletet nézzük, az Újhold pontosan a VII. házcsúcson születik meg. Ez a horoszkópban a másik ember, a külvilág, a "TE" területe.

18_nickjackson_crescentmoon-2049d5e.jpg

Fent, a Holdcsomók jegyváltása kapcsán említettem a kapcsolatokat és azok tisztázását. A VII. házat érintő Újhold mindehhez egy komoly plusz lökettel lát el bennünket, rengeteg energiát felszabadítva ahhoz, hogy az eddig nem tisztázott kapcsolatokat rendezhessük. Az Újhold Plútóval való szembenállása előrevetíti az a hatalmas erőt, ami megszületik bennünk, és ami segít, hogy újjászülve magunkat, magabiztosan haladhassunk tovább. Lesznek fájdalmas befejezések, ám a Plútó törvényszerűségének megfelelően itt új kapcsolódások, új minőségek születnek. A keserű könnyek idővel felszáradnak és a Nap is kisüt. 

Szerencsére lesz itt egy Újhold/Neptunusz trigon, ami segít befelé figyelni és tisztába kerülni saját érzésvilágunkkal. Ha visszanézel a múltadra, találsz ugyan fájdalmas eseményeket, de ha a jelenbe visszatérsz, láthatod, mennyire erőssé váltál lélekben a fájdalmadon keresztül. Én csak annyit mondtam, amikor ezt felismertem: minden így volt jól...

Az Uránusz szextillel kapcsolódik az Holdhoz, ami bátorít, hogy a lelked hangjára hallgass. 

Az indiai rendszerben az Újhold a Punarvaszu nevű holdházat érinti, amely területet leginkább ahhoz hasonlíthatjuk, amikor egy hatalmas vihar után újra megjelenik az égen a Nap és visszatér a világosság. Segít az érzelmi önállóság megteremtésében, kapcsolatokban a másikra kivetített dolgok - amelyek valójában bennünk vannak - megértésében, lebontásában. E terület istensége Ádití, az örök ősanya.

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr618167368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása