Asztrotitkok

Előrejelzés a 14. hétre - 2024.04.01.-07.

2024. március 31. - Jurancsik Eszter

anyconv_com_oig3_6.jpg

Szerdán egzakt a Vénusz és a Neptunusz együttállása a Halak 27. fokán, amely április 9-ig aktív - ez eppúgy kedvező a kapcsolati gondok megoldásának, a romantikának, mint a bennünk szunnyadó művész felébresztésének. Amely párkapcsolatban problémák vannak, most elérkezik a tiszta, világos kommunikáció ideje, a problémamegoldás pedig szelíden, szeretettel mehet végbe.

5-én, azaz pénteken lép át reggel 6 órakor a Vénusz a tüzes Kosba.Kos a Zodiákus első jegyeként a kezdeteket szimbolizálja. Meglévő kapcsolatokban új lángra kap a szenvedély, egyedül élők sem fognak unatkozni. Könnyen lehet, hogy kiszemelteddel most találtok egymásra - a terep legalábbis adott lesz. A legfontosabb azonban, hogy szíved vágyait kövesd, akár kapcsolatban élsz, akár nem. 

Szombaton aktív a frissen jegyet váltott Vénusz és a Plútó szextilje, amely mindezt a szenvedélyt tovább fokozza. Kapcsolatokban a szenvedély kerül előtérbe, ha egyedül vagy, mindennél jobban vágysz az igazi, mindent elsöprő szerelem megélésére. Fogalmazd meg pontosan, milyen partnerre vágysz!

anyconv_com_oig4_54.jpg

A Hold mozgása:

Hétfőn 02:15 és 06:05 között üresjáratos, ekkor belép a Bakba. Kulcsszavak: elszántság, célok, kitartás. Érintett testrészek: bőr, fogak, csontok, lép, térd, egyensúlyszerv, funkcionálisan a szervezetben található lerakódások.

Szerdán 07:40 és 11:08 között üresjáratos, ekkor belép a Vízöntőbe. Kulcsszavak: barátság, innováció, alternatívák. Érintett testrészek: idegek, boka, lábszár, funkcionálisan a neuronok ingerület-átvivő képessége.

Pénteken 07:39 és 13:13 között üresjáratos, ekkor belép a Halakba. Kulcsszavak: intuíció, tudatalatti, érzékenység. Érintett testrészek: nyirokkeringés, lábfej, talp, funkcionálisan az erjedési-szétesési folyamatok.

Vasárnap 10:26 és 13:25 között üresjáratos, ekkor belép a Kosba. Kulcsszavak: erő, lendület, kezdeményezés. Érintett testrészek: fej, agy, érzékszervek, epehólyag, izomzat, vér.

Képek: saját.

Előrejelzés a 13. hétre - 2024.03.25.-31.

anyconv_com_oig2_2024-03-24t222622_784.jpg

Budapesti idő szerint reggel 8 órakor lesz Telihold lesz a Mérleg jel 5. fokán. Górcső alá kerülnek a kapcsolatok, a vénuszi uralom alatt létrejövő Telihold pedig segít azokat magasabb szintre emelni vagy a már nem működő kapcsolatokat békével lezárni. A legfontosabb, hogy ne csak a másikhoz (Mérleg) légy őszinte, hanem Magaddal szemben (Kos) is. 

A Nap megvilágítja a kapcsolatokat, azt, hogy hogyan éljük meg az adott kapcsolatot, egyúttal lehetőség adódik arra, hogy saját igényeinket összehangoljuk a másikéval. Mind a Kos, mind a Mérleg kardniális jel. A Kos jelről leginkább a tettvágy és a nyers erő jut eszünkbe. A Mérleget sokan nyugodtnak tartják, ám ha az igazságról van szó, határozottan tudnak cselekedni. 

A Hold Plútóval alkotott trigonja érzelmi mélységet és lelkiséget biztosít, egészen pontosan az érzelmi reakciók átalakulását vetíti előre, főleg a nőkkel, édesanyával kapcsolatban. Felszínre kerülhetnek az esetleges, édesanyától elszenvedett sérülések, azok feldolgozása és elengedése is, hiszen a Telihold mindig a lezárásról szól. 

Égi kísérőnk ekkor közel jár még a Zaniah nevű csillaghoz, amely az égboltot nézve a Szűz csillagképben látható, annak szárny-részénél. A csillag arab eredetű neve azt jelenti: gyönyörűség, természetét tekintve vénuszi. Segítségét főleg művészetekkel, pénzügyekkel kapcsolatban érezhetjük, de a fent említett kapcsolati témákban is kapaszkodót jelent, ugyanakkor ha valaki túlzottan mézesmázos, maradjunk éberek. 

28-án, azaz csütörtökön lesz egy Vénusz/Uránusz szextil - felpezsdülhetnek a szerelmi ügyek, váratlanul eshet be egy randi a szingliknek, pároknál a szex válhat intenzívebbé. Pénzügyekben ajánlott az ésszerűség, ne költsünk felesleges kacatokra. 

Előrejelzés a 12. hétre - 2024.03.18.-24.

anyconv_com_oig3_39_1.jpg

Folytatódik a Nap és a Neptunusz együttállása, amely 24-én, azaz vasárnap oldódik ki - erről ITT olvashattatok bővebben.

Szerdán, budapesti idő szerint 04:06-kor a Nap a Kos jegyébe lép, ezzel elkezdődik egy újabb asztrológiai újév - sok boldogságot minden kedves követőmnek!

Míg a Halak-időszak a pihenésé és az erőgyűjtésé volt, a Kos ideje a cselekvésről szól, az új kezdetekről és a teremtésről. Ami a Halak-időszakban a lélek szintjén érlelődött, az most kirobban a való világba, szárba szökkentve a vágyakat. Amely projekted eddig pihenőpályára kényszerült, most újból erőre kap és beletolhatjuk a marsikus erőt. Most tedd meg az első lépéseket, bármi is legyen szíved vágya, az akadályok elhárulnak és bátran nyomulhatsz előre. 

A csütörtökön aktiválódó Nap/Plútó szextil megadja az erőt ahhoz, hogy az erőt a megfelelő dolgokba irányítsuk, előkészítve a terepet a metamorfózishoz. Lehetőséget biztosít arra is, hogy azon dolgokat, amelyek nyugtalanítanak, megoldhassuk. Saját Magad segítőjévé válsz.

Ugyanezen a napon esedékes a Vénusz és a Szaturnusz együttállása a Halakban, annak 12. fokán. Ez az időszak a személyes, a spirituális és a kapcsolati fejlődésé, amely alkalmakat biztosít arra, hogy tovább erősítsük elköteleződésünket a számunkra legfontosabb dolgok felé. Ez idő alatt lehetőségünk lesz átgondolni, hogy mit is szeretnénk megszilárdítani az életünkben. 

anyconv_com_oig4_58.jpg

Szerelmi területen lehetséges, hogy nézetkülönbségek jelentkeznek a párkapcsolatokban és házasságokban, különösen azoknál, akik már régóta vannak együtt párjukkal. Nehézséget okozhat a szeretet, a szerelem kifejezése, amit lehet, hogy társunk ridegségként érzékel. Szerencsére minden feladatban ott a megoldóképlet - ez esetben átbeszélni, hogy ki mit vár a kapcsolattól, és hozni egy olyan döntést, amely mindenki számára kedvező. 

23-án, szombaton a Mars a Halakba lép. Egy tüzes bolygó vizes jelben igencsak mély és intenzív lelki életet mutat, a Neptunusz által uralt Halakban pedig különösen érvényes ez. Elképzelhető, hogy az aktív cselekvés most kissé háttérbe kerül, ugyanakkor a spirituális és együttérző oldalunk felerősödik. A célokért ilyenkor passzívabb módon küzdünk, nem buldózerként. Tagathatatlan előnye ennek a Mars-pozíciónak, hogy az ebben az időszakban született tervek a Kos-Mars idején szárba szökkennek és a Bika-Mars idejére már az első eredmények is megérkeznek. 

Személyes szinten a Kos jelben kezdődő horoszkópházad témáival színezi a Halak-házadat. Ha nem tudod, melyik házad melyik jelben kezdődik, a Regiomontanus vagy Placidus demo szoftverekkel egy perc alatt megállapíthatod!

A kellemes pihenést vasárnap az aznap bepontosodó Vénusz/Jupiter szextil biztosítja, a vasárnapi ebéd után nézzünk filmet, pihenjünk, találkozzunk a számunkra kedves emberekkel. Pároknál felerősödhetnek a szexuális energiák, a művészeknek megjön az ihlet, de ha úgy döntesz, hogy csak leheveredsz egy jó film elé egy tábla csokival, az is tökéletes.

A Hold mozgása: 

Hétfő - Hold a Rákban, család, nosztalgia, érzékenyég. Testrészek: gyomor, mellhártya, nőknél a havi ciklus, a petefészkek, a mellek és a méh.

Kedd - 19:52 és 20:33 között üresjárat, ekkor belép az Oroszlánba, büszkeség, kreativitás, alkotás. Testrészek: szív, véredények, a hát felső része.

Szerdán és csütörtökön is az Oroszlánban halad.

Péntek - 07:33 és 08:42 között üresjérat, ekkor a Szűzbe lép, rendszer, részletek, elemzés, tisztítás. Testrészek: hashártya, hasnyálmirigy, vékonybelek, haránt-vastagbél, funkcionálisan a tápanyagok felszívódása.

Szombaton is a Szűzben jár.

Vasárnap 16:48 és 21:38 között üresjárat, ekkor a Mérlegbe lép, kapcsolat, harmóniateremtés, egyensúlykeresés. Testrészek: vesék, mellékvesék, húgyvezeték, húgyhólyag, derék, hát alsó része.

 

 

 

 

Előrejelzés a 11. hétre - 2024.03.11.-17.

anyconv_com_oig1_chgmsgbjv8yd_cleanup.jpg

Hétfőn, késő este a Vénusz a Halak jegyébe lép. A Vénusz itt egzaltált, azaz erős helyzetben van, a Neptunusz pedig a Vénusz magasabb oktávja - a romantikát jelképező bolygó itt hatalmas érzelmi töltetet kap. A meglévő kapcsolatokban felerősödik a romantikus-gyengéd vonal, szóba kerülhet a kapcsolat magasabb szintre emelése is, például összeköltözés, házasságkötés formájában. Ha egy kapcsolat most kerül lezárásra, az most dráma nélkül mehet végbe. Személyes szinten a Bikában és a Mérlegben kezdődő házaid eseményei összefonódhatnak a Halak jegyében kezdődő házad témáival. Amennyiben nem ismered a képleted, a Regiomontanus ingyenes asztrológiai program vagy a Placidus demo verziójával könnyen kiderítheted.

Közeleg egy igen intenzív Nap/Neptunusz együttállás, amely ugyan csak 16-án, szombaton egzakt, de az előszele már most érezhető. E fényszög növeli az érzékenységet, az intuíciót és az empátiát. Az érzékenység megnyilvánulhat abban is, hogy talán még azok elől is menekülsz, akiket valójában szeretsz. Ha ki vagy merülve, fáradt vagy, Nap-és Neptunusz-jellegű panaszok kínoznak, jobb, ha visszavonulsz, megmondod az érintetteknek, hogy pihenni akarsz. Jogod van nemet mondani. Nem vagy köteles más baját magadra venni, az az ő problémája, nem a tiéd. Szívbaj nélkül mondd meg az érintetteknek, hogy most magaddal akarsz foglalkozni. A művészetekre, a gyógyító szertartásokra, a meditációkra viszont rendkívül alkalmas időszak ez - az együttállás március 24-ig aktív.

anyconv_com_oig4_9.jpg

Fizikális tünetek lehetnek a szívritmus-zavarok, az ödémásodás, a túlzott vízvisszatartás, amitől úgy érezheted, kövér vagy. Ha nő vagy, és mostanában esedékes a menstruációd, nyúzottabbnak érezheted magad. Nyugodtan zárd magadra az ajtót ha megteheted, feküdj le, olvass egy jó könyvet, még jobb, ha az spirituális témájú, nézz filmeket, hallgass zenét, vagy csak aludj. Óvakodj azonban az összeesküvés-elméletektől és az önbecsapástól. A legjobb, -ha megteheted- ezt a pár napot visszavonulva tölteni. Ha ez nem megoldható, a pörgés közepette is próbálj szünetet beiktatni, és végezz légzőgyakorlatokat, pl. a váltott orrlyukú légzés vagy a teljes jógalégzés ilyenkor felér egy terápiával. Nyugtatja az idegeket, normalizálja a magas és/vagy szabálytalan pulzust és/vagy vérnyomást is.

 

Előrejelzés a 10. hétre - 2024.03.04.-10.

anyconv_com_oig1_9.jpg

Kíváncsisággal és leleményességgel aktiválódik a hétfői Merkúr/Uránusz szextil. Ezek a napok a remek ötleteké, az innovációé, az alternatív utaké és a gyors gondolkodásé lesznek, azok a "szikrák", amelyek ekkortájt pattannak ki fejünkből, működőképes dolgok előjelei, jegyezzük meg, írjuk fel őket! Érdemes elmerülni az asztrológiában is, hiszen a Merkúr és az Uránusz fényszögei igen erősen kötődnek ehhez a területhez. Időtartam: március 4.-március 7.

Egészen péntekig nem is várható újabb történés, ám hétvégére berobbannak a dolgok. :)

Pénteken Merkúr/Neptunusz együttállás lesz a Halakban, amely március 12-ig tart. A képzelőerő, a művészi hajlamok felerősödnek, az álmok sokatmondóvá válnak, a megérzések pedig kiélesednek. Az érzékenységet, amelyet e fényszög biztosít, használhatjuk mind saját magunk, mind a környezetünk megértésére. Talán értelmet nyer egy eddig fura történés. Talán megérthetjük mások lelkének mozgatórugóit, vagy csak szívesen segítünk másokon - ám utóbbi ne menjen át mártírkodásba.

A Nap és az Uránusz szextilje - amely szombaton válik egzakttá és március 17-ig tart - az új dolgok kipróbálásának és a barátokkal való közös programoknak kedvez, míg a Mars és az Uránusz kvadrátja a kirobbanó energia mellett arra is figyelmeztet: óvatosan a lendülettel, elkerülendő a sérüléseket, baleseteket, vigyázzunk az éles szerszámokkal (Mars) és az elektromos árammal (Uránusz), szellemi szinten pedig fogjuk vissza az éles szavakat. Rohadt nehéz, tudom, de most ez vezet a legtöbbre. Lehet hogy egy kívánt cél felé vezető utat meg kell változtatnunk, de ez is csak a mi érdekünket szolgálja. Ha most nem is, később ezt belátjuk. Hatás: március 19.

Vasárnap reggel a Merkúr a tüzes Kosba lép. Az interakciók és a kommunikáció jóval nyersebbé, erőteljesebbé, tisztábbá válik, könnyebb a döntéshozatal is. Ám a drámát ajánlatos kerülni - felesleges energiapocsékolás. Szintén e napon, délelőtt 9:59-kor lesz Újhold a Halak 20°16'-én. 

anyconv_com_oig2_2.jpg

A Holdnak lesz egy Uránusz-szextilje, amely sok lehetőséget kínál. Gyakorlatilag bármi, amibe belevágsz, sikert hozhat, a folyamatban lévő dolgok pedig szerencsés fordulatot vesznek. Foglalkozz az egészséged javításán, a pénzügyeid rendezésén, az üzleti projektjeiddel.

A Halak kettős, változó jel, azaz változásokat készít elő. Az egyik hal a fényt, a másik a sötétséget jelképezi, az egyik az életet, a másik az elmúlást - folytatható bármilyen kettősséggel. Ez az Újhold megadja a lelki erőt ahhoz, hogy kitartsunk a választott célok mellett, ami pedig már nem kap relevanciát az életünkben, azt elengedhetjük. A Halaknak ez a foka, ahol az Újhold megszületik, igen erőteljes energiákkal rendelkezik, amely a gyökerekig hatolva segít abban, hogy minden dolog tisztázásra kerüljön.

Bár Újhold idején égi kísérőnk nem látszik, energiája rendkívül erős, ez az Újholdnak az ereje pedig - amely szuperhold lesz - kopogás nélkül töri ránk az ajtót, de egyáltalán nem rossz értelemben. A neptunuszi uralom alá kerülő égitest elvezet minket a magasabb megértéshez, a szeretetben létezéshez, felfedezteti velünk a bennünk szunnyadó művészt. Művészet pedig lehet bármi - zene, tánc, rajzolás, festés, hímzés, de akár a sütés-főzés is. Az égboltot nézve az Újhold a Vízöntő és a Cet csillagképeket érinti, a kettő között pontosodik be - a múlt és a jövő is letisztázhatóvá válik (Vízöntő), mindezt úgy, hogy az ehhez szükséges erőt magunkban fedezzük fel (Cet).

 

 

süti beállítások módosítása