Asztrotitkok

Érzelmi felelősségvállalás - Telihold a Halakban - 2023.08.31.

2023. augusztus 29. - Jurancsik Eszter

blue_moon1692255706941.jpg

Immár a második Teliholdunkat köszönthetjük 2023. augusztus 31-én, 03:35-kor, a Halak 7°25'-én. 

A Hold ekkor együtt áll a Szaturnusszal. A figyelem sokkal inkább befelé irányul, mint máskor, mégpedig az érzelmek rendbetétele és a felelősségvállalás témájában. 

A Telihold a lezárás, a leválás, a Halak pedig a Zodiákus utolsó jegye, tehát egymás analógiáiként is értelmezhetők. Bár a melankólia fel-felbukkanhat és megkörnyékezhet minket a bizonytalanság is, ez egy remek alkalom arra, hogy felszabadítsuk magunkat azon érzésektől, amelyek nem visznek előre minket - ilyen például a bűntudat és az önostorozás a régmúlt dolgai miatt. 

A Halakba kerülő Hold extrém módon kiélezi az intuíciót, és ha rá hallgatsz, biztos lehetsz abban, hogy nem lősz mellé. Személyes képletedben vizsgáld meg azt a horoszkópházat, ahol a Halak 7. foka áll. Különösen ezen a területen válik érvényessé a lehúzó energiák felszámolása, az impulzus és a lassan megvilágosodó út körvonalai pedig azon házból látszódnak, ahol ekkor a Nap áll - azaz, azon házadban, ahol a Szűz 7. foka látható. 

993062_10200276574622639_890331245_n.jpg

Hogy leegyszerűsítsük a dolgot, egy faék egyszerűségű példa: vegyünk egy 6. házban lévő Teliholdat, amelyet ugye a 12. házban lévő Nap világít meg. Betegség-tüneteidnek mentális háttere van, így tudatalattidban kell főleg kutakodnod. Emígyen az érzelmi stabilitás -ezt szintén a Hold/Szaturnusz együttállása jelképezi- is közelebb kerül hozzád. 

Az égbolton a Telihold a Vízöntő csillagképben ragyog. A Vízöntő kapcsolódik az alternatív megoldásokhoz, a barátságossághoz, a jövőbe látáshoz, az asztrológiához. Lehet, hogy a téged foglalkoztató kérdésekre a válaszokat egy eddig ki nem próbált úton haladva leled meg. A barátok is sokat segíthetnek ebben, de a legfontosabb, hogy légy saját magad barátja is, ne az ellensége!

Az indiai rendszer szerint a Dhanista nevű holdház érintett a Telihold kapcsán, amely többek közt a felelősséghez is kapcsolódik, de ide tartozik a kitartás és a küzdelem fogalma is. Határozd el magad egy cél mellett, tarts ki, a bőség pedig megérkezik - istensége Vaszudévatá, a ragyogás és a bőség ősképe.

Mars a Mérlegben: rendet a káoszban - 2023.08.27.

istockphoto-514731333-612x612.jpg

Augusztus 27-én, 15:20-kor lép be a Mars a Mérleg jegyébe. A tüzes planéták levegős jegyekben előtérbe helyezik a kapcsolatok fontosságát, a Mérleg esetében pedig ez különösen igaz, hiszen ezt a jegyet a kapcsolatok szimbólumaként is emlegetik. Ugyanakkor az intellektus is fontossá válik; igény születik a tapasztalatok, gondolatok másokkal történő megosztására is. 

Egészen október 12-ig tartózkodik a Mars a Mérlegben. Ez az időszak alkalmas arra, hogy kapcsolatainkat mérlegre tegyük - a múlt vagy a jövő serpenyőjére. Nem könnyű a döntés, a választás, de szükséges. A két ellentétes energia - tűz és víz - szintetizációja is nehéz, de ha megtaláljuk az utat ehhez, mindjárt tisztábban láthatunk mindent. 

A békés, nem vérontással járó harcokat is a Mérleg-Mars jelképezi - gondoljunk csak például Gandhira, aki ennek egyik kitűnő képviselője, ráadásul a Mérleg jegyében is született. A Mérleg-Marsot a hagyományos asztrológia egy száműzött, gyenge pozíciónak tartja, ám ez nem így van. A Mérleg-Mars hisz a békében, pacifista szellemmel harcol az igazságért. Teszi ezt úgy, hogy miközben hű marad elveihez, nem nyom el másokat, nem rombolja a már meglévő közösségeket és nem szít felesleges ellentéteket. 

667f7632-7603-4658-b751-4bef7546c169.jpeg

Bármilyen ellentét is legyen közted és más emberek között, a Mérlegben járó Mars elhozhatja a megoldást, amely a viták békés rendezésén alapul. Legyen szó szerelemről, barátságokról vagy éppen üzleti kapcsolatokról. Nem szabad hagynunk, hogy a makacs düh elhatalmasodjon rajtunk, mert az most különösképpen nem vezet jóra.

Az égbolton a vörös bolygó a Szűz csillagképet éri el ekkor, a tapasztalatok rendszerezése megtörténik, ennek birtokában pedig magabiztosabban haladhatunk tovább az utunkon, illetve a Szűz az aratás szimbóluma is - korábbi erőfeszítéseink első gyümölcsei beérnek.

Az indiai asztrológiában a Mars jegyváltása az Uttara Phalguni nevű holdházat érinti. E terület kapcsolódik az akarat erőszakmentes érvényesítéséhez, tehát van hasonlóság a fentiekkel. Mindenképpen a siker felé akarunk haladni, és most a kapuk is kitárulnak. 

Képek: saját (1), Pinterest (2)

Újhold az Oroszlánban - 2023.08.16.

new-moon-meta_1.png

Augusztus 16-án, budapesti idő szerint 11:38-kor lesz Újholdunk. 

A Zodiákus egyik legszenvedélyesebb jegyében a Hold a Nap vendégszeretetét élvezi, és mindenképpen egy dinamikus, tüzes kezdetet jelez - nemcsak érzelmi tekintetben. Az Oroszlán-Újhold kiválóan alkalmas új dolgok elkezdésére, amelyek a jegy fix minőségének köszönhetően tartós sikert hozhatnak. 

AZ ÚJHOLD FÉNYSZÖGEI

Uránusz-kvadrát: a Bika-Uránusszal létrejövő kvadrát rugalmasságra int bennünket. Forr bennünk a tettvágy, ugyanakkor mi is sejtjük, hogy az idegbeteg kapkodás nem vezet jóra. Kövessük a régi, bevált elvet, amelyet többször kiemeltem már a korábbi Hold/Uránusz kapcsolódások kapcsán: lassan jársz, tovább érsz! Így fel tudunk készülni az esetleges váratlan eseményekre, amelyeket az Uránusz válthat ki, és tudunk alkalmazkodni hozzájuk. Elkerülhetők viszont a balesetek, a bosszúságok. 

A Hold e pillanatban a Lilith-tel találkozik. Lilith a női szexualitás felszabadítója, a női energiák megélését segíti elő, egyfajta "lelki újjászületés" által - ennek legegyértelműbb analógiája az Újhold, hiszen ő is megszületik. A feminin tudás hordozója. Együtt álva a Holddal segíti az esetleges szexuális zavarok mögött meghúzódó lelki okokat, traumákat felszínre hozni. A legerősebb szálakkal kapcsolódunk (nemcsak most) az Univerzumhoz, annak bölcsessége pedig emígyen könnyen lehívható, hogy ezeket a blokkokat feloldjuk. 

f18263c085623639faf287cff5b8c572.jpg

Holdunk a Vénusszal is együtt áll ekkor, amely érzékennyé tehet minket az érzelmi behatásokra - különösen, ha személyiségedben erős a Rák, a Bika vagy a Mérleg jelenléte. Ugyanakkor a fent említett, Uránusz-kvadrát okozta feszültségeket és a Lilith által felszínre hozott női problémákat is segít könnyebben kezelni és megérteni. Ha férfi vagy, sokkal jobban megértheted a nők működését és tisztázhatod a nőkkel kapcsolatos gondjaidat is. 

Az égbolton az Újhold az Oroszlánhoz közel születik meg, mögötte a Rák csillagai ragyognak. A fenti fényszögek segítségedre lesznek abban, hogy miután megértetted a múltban történteket és levontad azok tanulságát, a jövő felé fordulj. Egy igen érdekes csillagot is érint az Újhold, amelynek neve Tianyi, és a Sárkány csillagkép farokrészénél látható. Neve kínai eredetű, és nagyjából annyit jelent: "mennyei egy", amely a legfelsőbb hatalom. Elhelyezkedése, a Sárkány farokrésze a közismert yin/yang szimbólum alapját képezi.

46ef500ca8dc42ac7f963d490f0dce4c.jpg

Remek ötlet, ha beszerzel egy ilyen medált vagy dísztárgyat, és olyan helyre teszed, ahol mindig szem előtt van. Ez a szimbólum segíthet a harmóniateremtésben, abban, hogyan találjuk meg az egyensúlyt a mindennapok rohanásában. 

Az indiai rendszer szerint az Újhold az Aszlésa, merkúri jellegű holdházat éri el ekkor, amey terület kapcsolódik az előző életekből hozott tudással, amely sejtszinten belénk van kódolva, és e csodás Újholdkor könnyen előhívhatók. Ez megnyilvánulhat oly módon is, hogy olyan hobbik, tevékenységek vagy munkaterület kezd el vonzani, amely eddig hidegen hagyott. Ha ezt tapasztalod, egyértelmű jel, merre kell tovább haladnod. 

 

süti beállítások módosítása