Asztrotitkok

Mars a Mérlegben: rendet a káoszban - 2023.08.27.

2023. augusztus 26. - Jurancsik Eszter

istockphoto-514731333-612x612.jpg

Augusztus 27-én, 15:20-kor lép be a Mars a Mérleg jegyébe. A tüzes planéták levegős jegyekben előtérbe helyezik a kapcsolatok fontosságát, a Mérleg esetében pedig ez különösen igaz, hiszen ezt a jegyet a kapcsolatok szimbólumaként is emlegetik. Ugyanakkor az intellektus is fontossá válik; igény születik a tapasztalatok, gondolatok másokkal történő megosztására is. 

Egészen október 12-ig tartózkodik a Mars a Mérlegben. Ez az időszak alkalmas arra, hogy kapcsolatainkat mérlegre tegyük - a múlt vagy a jövő serpenyőjére. Nem könnyű a döntés, a választás, de szükséges. A két ellentétes energia - tűz és víz - szintetizációja is nehéz, de ha megtaláljuk az utat ehhez, mindjárt tisztábban láthatunk mindent. 

A békés, nem vérontással járó harcokat is a Mérleg-Mars jelképezi - gondoljunk csak például Gandhira, aki ennek egyik kitűnő képviselője, ráadásul a Mérleg jegyében is született. A Mérleg-Marsot a hagyományos asztrológia egy száműzött, gyenge pozíciónak tartja, ám ez nem így van. A Mérleg-Mars hisz a békében, pacifista szellemmel harcol az igazságért. Teszi ezt úgy, hogy miközben hű marad elveihez, nem nyom el másokat, nem rombolja a már meglévő közösségeket és nem szít felesleges ellentéteket. 

667f7632-7603-4658-b751-4bef7546c169.jpeg

Bármilyen ellentét is legyen közted és más emberek között, a Mérlegben járó Mars elhozhatja a megoldást, amely a viták békés rendezésén alapul. Legyen szó szerelemről, barátságokról vagy éppen üzleti kapcsolatokról. Nem szabad hagynunk, hogy a makacs düh elhatalmasodjon rajtunk, mert az most különösképpen nem vezet jóra.

Az égbolton a vörös bolygó a Szűz csillagképet éri el ekkor, a tapasztalatok rendszerezése megtörténik, ennek birtokában pedig magabiztosabban haladhatunk tovább az utunkon, illetve a Szűz az aratás szimbóluma is - korábbi erőfeszítéseink első gyümölcsei beérnek.

Az indiai asztrológiában a Mars jegyváltása az Uttara Phalguni nevű holdházat érinti. E terület kapcsolódik az akarat erőszakmentes érvényesítéséhez, tehát van hasonlóság a fentiekkel. Mindenképpen a siker felé akarunk haladni, és most a kapuk is kitárulnak. 

Képek: saját (1), Pinterest (2)

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr6818201473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása