Asztrotitkok

Érzelmi felelősségvállalás - Telihold a Halakban - 2023.08.31.

2023. augusztus 29. - Jurancsik Eszter

blue_moon1692255706941.jpg

Immár a második Teliholdunkat köszönthetjük 2023. augusztus 31-én, 03:35-kor, a Halak 7°25'-én. 

A Hold ekkor együtt áll a Szaturnusszal. A figyelem sokkal inkább befelé irányul, mint máskor, mégpedig az érzelmek rendbetétele és a felelősségvállalás témájában. 

A Telihold a lezárás, a leválás, a Halak pedig a Zodiákus utolsó jegye, tehát egymás analógiáiként is értelmezhetők. Bár a melankólia fel-felbukkanhat és megkörnyékezhet minket a bizonytalanság is, ez egy remek alkalom arra, hogy felszabadítsuk magunkat azon érzésektől, amelyek nem visznek előre minket - ilyen például a bűntudat és az önostorozás a régmúlt dolgai miatt. 

A Halakba kerülő Hold extrém módon kiélezi az intuíciót, és ha rá hallgatsz, biztos lehetsz abban, hogy nem lősz mellé. Személyes képletedben vizsgáld meg azt a horoszkópházat, ahol a Halak 7. foka áll. Különösen ezen a területen válik érvényessé a lehúzó energiák felszámolása, az impulzus és a lassan megvilágosodó út körvonalai pedig azon házból látszódnak, ahol ekkor a Nap áll - azaz, azon házadban, ahol a Szűz 7. foka látható. 

993062_10200276574622639_890331245_n.jpg

Hogy leegyszerűsítsük a dolgot, egy faék egyszerűségű példa: vegyünk egy 6. házban lévő Teliholdat, amelyet ugye a 12. házban lévő Nap világít meg. Betegség-tüneteidnek mentális háttere van, így tudatalattidban kell főleg kutakodnod. Emígyen az érzelmi stabilitás -ezt szintén a Hold/Szaturnusz együttállása jelképezi- is közelebb kerül hozzád. 

Az égbolton a Telihold a Vízöntő csillagképben ragyog. A Vízöntő kapcsolódik az alternatív megoldásokhoz, a barátságossághoz, a jövőbe látáshoz, az asztrológiához. Lehet, hogy a téged foglalkoztató kérdésekre a válaszokat egy eddig ki nem próbált úton haladva leled meg. A barátok is sokat segíthetnek ebben, de a legfontosabb, hogy légy saját magad barátja is, ne az ellensége!

Az indiai rendszer szerint a Dhanista nevű holdház érintett a Telihold kapcsán, amely többek közt a felelősséghez is kapcsolódik, de ide tartozik a kitartás és a küzdelem fogalma is. Határozd el magad egy cél mellett, tarts ki, a bőség pedig megérkezik - istensége Vaszudévatá, a ragyogás és a bőség ősképe.

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr2018202929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása