Asztrotitkok

Előrejelzés a 49. hétre - 2023.12.04.-10.

2023. december 02. - Jurancsik Eszter

Hétfő este lép a Vénusz a Skorpióba. A levegős Mérleg romantikája után a vízgőzös Skorpió fülledt erotikájába csöppenünk. Felturbózza a szexuális igényeket, de nemcsak azt.

anyconv_com_oig_gksiwwoetb.jpg

A Skorpió-Vénusz számára a szerelem a lehető legmélyebb érzelem, a szex pedig nem csak a biológiai szükségletek kielégítése, nem, ő ennél magasabb szintre emeli a dolgot: spirituális élménnyé. Számára a testi szerelem egy felkavaró, spirituális megélés, nem csak egy orgazmus. Lelkileg is egyesül a partnerével. Meglévő párkapcsolatokban ez a vonal igencsak felélénkül.

A Skorpióban lévő Vénusz alapjáraton exil, hagyományos kifejezéssel "nem érzi jól magát" a jegyben. Ám ez inkább csak abban az esetben igaz, ha ennek a bolygóállásnak a rossz oldalát, a végtelen, már-már őrültségig fokozódó féltékenységet és birtokvágyat nem tudjuk megzabolázni. A Skorpió jegyet gyakran említik együtt az elmúlással. Ezt az elmúlás legyen a fenti dolgok halála, és mivel ez egy erősen okkult helyzete a Vénusznak, segíteni fog ebben, ahogyan pénzügyeinkben is. Kiszűrhetjük a hazugokat, a megkárosító szándékú embereket.

Pénzügyekben a Skorpió-Vénusz ösztönösen kiszagolja, hogy mely projekt hozhat sikert, és csak abba vág bele, amiben hite van. Mi is figyeljünk a megérzéseinkre, és amiben látunk lehetőséget, arra feküdjünk rá. Az égboltot nézve ekkor a Vénusz a Szűz csillagkép végén halad, vagyis a tisztázódások folytatódnak mint párkapcsolati, mind üzleti tekintetben.

Szerdán a Neptunusz elindul előre - június vége óta végzett hátráló mozgást. Az elmúlt hónapok arró szóltak, hogy minél jobban elmerüljünk magunkban, kiélesedett intuíciónkat pedig kamatoztassuk. Most, hogy a kék bolygóóriás elindul előre, újabb terepet készít elő számunkra.

anyconv_com_oig_pf.jpg

A nyár és az ősz folyamán mit éreztél mélyen dédelgetett álmaiddal kapcsolatban? Voltak pillanatok, amikor azt érezted, inkább győzzön a józan ész? Feladtad álmaidat a ráció javára? Ha igen, talán azt mondtad: ez az álom csak egy délibáb volt. Lemondóan leszedted álmaid vásznát, és átálltál kocka üzemmódba. A Neptunusz direktbe fordulásával ismét terítékre kerülnek ezek az álmok, ám immáron új köntösben, és ha meg mertük őket álmodni, akkor meg is tudjuk őket valósítani.

Ugyanezen a napon a Vénusz és a Szaturnusz kapcsolódik trigonnal egymáshoz, amely meglévő kapcsolatokban tovább erősíti az elköteleződés érzését. Lehetőség adódik a problémák megoldására, a nyugodt légkör megteremtésére. Pénzügyekben remek időszak a hosszabb távú befektetésekre, üzleti ügyekre, valamint a pénzszórás helyet költsünk időtálló dolgokra. A gyakorlati megoldások kerülnek előtérbe. 

anyconv_com_st.jpg

Csütörtökön aktív a Merkúr és a Jupiter trigonja, amely szintén előnyös az üzlet, az együttműködések és mindenféle interakciók szempontjából. Két föld-jegy érintettsége révén az elképzelések könnyedén megvalósíthatók fizikai síkon is.

Ezek az aspektusok segítenek kezelni a szombaton egzakt Vénusz/Jupiter szembenállás hatására jellemző túlzásokat - kerülendő a túlzott evés-ivás, költekezés, inkább foglalkozzunk távlati céljainkkal, tervezgessünk, keressük a lehetőségeket. 

A Hold mozgása:

Hétfőn 03:11 és 04:50 között üresjárat, ekkor belép a Szűzbe.

A délutáni órákban régen berögzült félelmek törhetnek felszínre, ám így feloldhatóvá válnak. 

Szerdán 14:49 és 17:35 között üresjárat, ekkor belép a Mérlegbe.

Remek nap a szellemi munkára.

Szombaton 02:05 és 04:35 között üresjárat, ekkor belép a Skorpióba

E napon termékeny talajra hullhatnak ötleteink, de a túlzások - a Jupiter kapcsolódása miatt is - kerülendők.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr6618271493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása