Asztrotitkok

Fényszögek, Mars az Oroszlánban, Nap az Ikrekben - 2023.05.20.-21.

2023. május 20. - Jurancsik Eszter

Május 20-án a Mars belép az Oroszlán jegyébe. Míg a Rákban a tüzes planéta energiái inkább befelé koncentrálódtak, addig az Oroszlánban, lévén hogy tűz-jegy, kiáradnak. Az akarat megszilárdul, ennek birtokában céljainkat is határozottsággal érhetjük el. E jegy fix jellege segít megőrizni kitartásunkat, méltóságteljesen végigcsinálni a feladatokat.

photo-1603366615917-1fa6dad5c4fa_1.jpeg

Képletedben a Kos és az Oroszlán jegyekben kezdődő házaid eseményeit fonja össze. Ha az égboltot nézzük, a Rák csillagainál láthatjuk vörös bolygószomszédunkat - miközben a jövő felé haladunk, levághatjuk magunkról a minket már nem szolgáló minőségeket is.

Az indiai rendszerben a Mars jegyváltása a Pusja nevű, szaturnuszi jellegű holdházat érinti, amely az érzelmi blokkok megtörésével (is) kapcsolatban áll. A múltba vissza nem mehetünk, de a tanulságokat levonhatjuk és tudhatjuk, hogy milyen káros mintákat -főleg azokat, amelyeket édesanyánktól hoztunk - kell kerülnünk.

Május 21-én a Nap a levegős Ikrekbe lép. Az anyaghoz kapcsolódó Bika után az Ikrek-időszak a szellemiségről, a kapcsolódásról és a tanulásról szól. Különbséget tudunk tenni a hasznos és kevésbé hasznos dolgok között, könnyen szerzünk információkat.

shutterstock_1468418714.jpg

Nap a cselekvő ént jelöli, az Ikrek jelben pedig a szellemiség általi előrehaladást támogatja. A Fiastyúk alatt haladva feltöltődik termékeny erőkkel, amelyek biztosítják a szellemi gyarapodást, az ismeretek begyűjtését. Az indiai asztrológia szerint a Nap jegyváltása a Krittika nevű holdházban történik meg, e terület a családi értékekkel és az apa mintáival áll kapcsolatban. Központi égitestünk ekkor találkozik az Alcyone csillaggal. Ez a 2,9 magnitúdós, zöldessárga csillag a Plejádok legfényesebb objektuma. A Nappal együtt azon sikereket jelöli, amelyekért jó ideje küzdünk, és már látszik is a célszalag - ne most adjuk fel, nyomjunk egy hajrát.

Szintén e napon aktív a Nap és a Mars szextilje. Tettvágyat és önbizalmat kölcsönöz, haladj tovább utadon, ne hagyd, hogy bárki vagy bármi befolyásolni próbáljon. A projektek és üzleti spekulációk sikerére éppúgy megvan az esély, mint az esetleges szerelmi problémák rendezésére. Hatása egészen június 11-ig tart. 

A Hold május 20-án és 21-én az Ikrekben halad, előtérbe kerül a kommunikáció, a tanulás, az interakciók. Alkalmas bulizásra, mozduljunk ki és töltsünk minőségi időt a barátainkkal. 22-én, 00:11-kor égi szomszédunk üresjáratba kezd, ez pedig kedvez a pihenésnek. 05:29-kor a Rákba lép, előtérbe helyezve a családot, a belső otthont. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr3118128720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása