Asztrotitkok

Fényszögek és Telihold a Skorpióban - 2023.05.05.

2023. május 03. - Jurancsik Eszter

Érdekes formáció született az égbolton a mai nappal. Miközben az Ikrek-Vénusz szextilt alkot a Kos-Jupiterrel, kvadrátot is létrehoz a Halak-Neptunusszal. A lehetőség adott az ismerkedésre, de tartsuk nyitva a szemünket. Tervezzünk, de maradjunk két lábbal a földön. Kerüljük a túlzásokat, főleg evés-ivás tekintetében. Aktivitás: május 10.

Kétségtelenül a legfontosabb égi esemény e napon a Telihold és holdfogyatkozás, amely a Skorpió 14. fokán jön létre, magyar idő szerint 19:34-kor. 

xxp45glebtbt4jpuzcawuj-1200-80.jpg

A Holddal nemcsak a Bikában járó Nap, hanem az Uránusz is szemben áll. Miközben törekszünk a függetlenségre, vágyunk az érzelmi biztonságra. Ez hallatlan feszültséget szülhet. Már a napokban érezhettünk nyugtalanságot, hangulataink változékonnyá válhattak. Akik szorongásos betegséggel, depresszióval küzdenek, tüneteik talán fel is erősödtek. 

Amennyire lehet, őrizzük meg a nyugalmunkat, most nem az ugrálás és az ész nélküli rohangálás ideje van itt. Ez a fázis a lezárásé, és lesz, ami végleg lezárul az életünkben. Vagy éppen minőségileg alakul át és esik át változáson valami - a Skorpió ura a Plútó, amely a minőségi változások jelzője. Tanácsos ezen az estén korábban aludni térni, előtte pedig az elengedést megcélzó meditációt végezni. 

radix_1_106.jpeg

Így könnyebben egyensúlyba kerül a lélek, amit kiválóan mutat, hogy a Telihold a Mérleg csillagképben látható, érintve annak Zubenelgenubi csillagát, amely a Mérleg déli serpenyőjében ragyog. Amennyiben neheztelsz valakire, sértődöttség van benned, most ettől is megszabadulhatsz. Ha módod nyílik rá, személyesen tisztázd az érintettel a dolgot, ha nem, akkor meditációs úton is megteheted, de fontos, hogy ezektől a negatív érzésektől megszabadulj. Ha ez benned marad, gyomrot, emésztést érintő betegségek formájában manifesztálódhatnak.  

Az indiai rendszerben a Szváti, Rahu (Déli Holdcsomó) jellegű holdház érintett a Telihold által. E terület a kapcsolatokat helyezi előtérbe - feszültségünket ne a másikon vezessük le, a holdház istensége Váju, a levegő istensége, a levegő pedig a szellemiség eleme, amely segít a tiszta gondolkodásban. Maga a Szváti elnevezés pedig kardot jelent - a Tarot-kártyák Kis Arkánumának Kard-lapjait is a levegővel társíthatjuk, a kard pedig segít a minket nem szolgáló minőségek levágásában.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr8118116092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása