Asztrotitkok

Fényszögek és Telihold az Oroszlánban - 2023.02.03.-05.

2023. február 02. - Jurancsik Eszter

Igencsak megköveteli a rugalmasságot a 3-án létrejövő Nap/Uránusz kvadrát, noha pont ez az, ami most elég nehezen mehet. Felütheti fejét a nyugtalanság, a feszültség érzése, amely persze néha kiszámíthatatlansághoz vezethet. Ennek az is lehet az oka, hogy mindenáron ki akarjuk fejezni önmagunkat, nehezen viseljük a korlátokat, nehezebben, mint eddig. 

02022305.jpg

A leginkább járható út az, ha szembenézünk mindazzal, ami ezeket a fenti érzéseket kiválthatja. A drámázás, a felfordulás most a szokásosnál jobban megterheli az idegrendszert (Uránusz - > Vízöntő - > kapcsolódik az idegrendszerhez). Ha megvan a "méregfog", már könnyebben kezeled a felmerülő nehézségeket. Kerülendő a szembeszegülés a felettesekkel, ha pedig valaki segítő szándékkal közeledik, fogadjuk el, ne szégyelljük, hogy éppen támogatásra van szükségünk. Aktivitás: február 11-ig.

4-én pontosodik be a Vénusz és a Mars kvadrátja. Azon kapcsolatokban, ahol a dolgok a helyükön vannak, elenyésző a súrlódások lehetősége, ahol azonban alapból feszültségek vannak, a tranzit ideje alatt - amely február 13-ig aktív - kiéleződhetnek. Fokozódik a szexuális késztetés is, így simán megeshet, hogy a tipikus tányérvagdosós-üvöltözős veszekedést követően békülős szexre kerül sor. :)

02022308.jpg

Ha most ismerkedsz, inkább szexuális jellegű kapcsolódásokra van esély, a lényeg, hogy fél lábbal maradj a földön. A Vénusz az égbolton a Vízöntő csillagképben jár - a szellemiség, a problémák józan ésszel történő kezelése megmentheti azt, ami menthető, a Mars pedig közelít a Fiastyúk csillaghalmazhoz, ami a termékenység jelölője - gyermekre vágyóknak most érdemes tenni az ügy érdekében. :)

5-én, magyar idő szerint 19:27-kor az Oroszlán 16. fokán lesz Telihold, amely láttatni engedi lényünk kreatív oldalát és az életörömöket. Azokat a dolgokat, amelyek örömet okoznak. Kapcsolódik az öntudathoz és a saját önértékelésünkhöz is, amelyet most azon emberek szemein keresztül is láthatunk, akiket barátainknak, támogatóinknak tekintünk. Mintha egy kicsit kívülről látnád Magad.

11048491.jpg

Egy T-kvadrát jön létre a Telihold pillanatában a Hold, az Uránusz és a Nap között. 

Az Uránusz/Hold kvadrátja az ösztönök szintjén érezteti leginkább hatását. Mintha valami nyugtalanító érzés hajtana előre, előfordulhatnak hangulatváltások, akár egyik percről a másikra is. Kerülendők a meggondolatlan, pillanatnyi érzelmektől fűtött cselekedetek, ha a kellemetlen szituációkat el akarjuk kerülni. A legjobb, ha inkább a változás témáját vesézed ki, már ami saját magadat illeti. Például a rossz szokásoktól való megszabadulás könnyebben megy most. Tartsuk magunkat távol a drámázástól, inkább a meglévő gondokra keressünk megoldásokat, amelyek most lehetnek a megszokottól eltérőek is. 

A T-kvadrát egy igen feszkós formáció, azonban ezt használhatod önmagad építésére, fejlesztésére is. A gyújtópont az Uránusz, ami megint csak felkínálja az alternatív megoldásokat, amelyekkel most bátran kísérletezhetünk. Ezek az új megközelítések lehetővé teszik, hogy a meggondolatlanság helyett a "gondolkodj, mielőtt cselekszel"-elv érvényesüljön. Ez persze igényel némi önkontrollt, de tudatosan alkalmazva ezt az energiát felébreszthetjük a bennünk szunnyadó zsenit. 

Az égbolton a Rák és az Oroszlán csillagképek között látható a Telihold - a múlt elengedése, levágása teszi lehetővé a kreatív, teremtő energia akadálymentes áramlását. 

Az indiai rendszerben az Aszlésa, Merkúr-típusú holdházat érinti a Telihold, amely terület az előző életekből hozott tudással áll kapcsolatban, és ez a tudás most előhívhatóvá válik. Kapcsolódik a nyers erőhöz is, ami bennünk van, az anyai oldalhoz, az onnan jövő tudáshoz is. Ennek a holdháznak a jelképe a kígyó, amely vedlései során a változásokat testesíti meg, tehát nincs megállás, megyünk előre.

Képek: Pinterest (1, 2), saját (3).

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr9118039792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása