Asztrotitkok

Fényszögek és Telihold a Skorpióban: hamuból tűzzé válni - 2022.05.15.-16.

2022. május 14. - Jurancsik Eszter

A 15-én aktiválódó Nap/Szaturnusz kvadrát hatására úgy érezhetjük, hogy a kötelességek és a határidők nyomasztanak minket, hogy prés alatt vagyunk, a felelősség pedig ólomsúllyal nehezedik ránk. Ennek ellenére jobb, ha összeszedve magunkat elintézünk minden határidős dolgot és eleget teszünk kötelezettségeinknek - így a nyomás alól is felszabadulunk. A fényszög aktivitása: május 24-ig.

Szintén e napon lesz egy Nap/Neptunusz szextil, amely igen erős hatást gyakorol a megérzésekre, a belső látásra, a művészi énünkre. Kiváló alkalom a rendszeres meditáció elkezdésére, ha eddig nem tetted. Esetleg késztetést érezhetsz arra, hogy segíts másoknak. És ha ezt érzed, ne habozz megtenni!

Együtt áll a Vénusz és a Chiron, szintén 15-én. Talán sokan érezzük úgy, hogy nem vagyunk méltók a szeretetre, szerelemre. Megkérdőjelezed saját szerethetőségedet. Ha nő vagy, úgy érzed, teljes mértékben sérült a nőiséged, ha férfi, akkor a befogadó-képességed. Azt hiheted, hogy csak akkor vagy értékes, ha van párkapcsolatod. Ám nem szabad, hogy önértékelésed a szerelemtől függjön, és ez egy jótanács a későbbiekre nézve: hiába lesz párkapcsolatod, ameddig a fenti káros hitrendszert nem számolod fel Magadban, folyamatosan azon fogsz aggódni, hogy mikor veszíted el a kedvesedet, és miközben az ő igényeit lesed, a sajátod háttérbe szorul. Na ez az, amit nem szabad. Ahogyan azt sem szabad engedni, hogy teljesen alárendelődj a másiknak. 

revx9p8kwhypvlawpqfpwg_store_banner_image.jpeg

16-án, magyar idő szerint 06:14-kor Telihold, egyben teljes Hold-fogyatkozás lesz a Skorpió jel 25. fokán. Mivel a Nap egyébként is kvadrátban lesz a Nappal, a Hold beszállása a buliba csak fokozza a fényszögnél taglalt érzéseket. Ám van megoldás is!

A Hold a Lélek, a Skorpió a transzformáció. A Telihold fázisa a lezárást szimbolizálja. Valami elmúlik, végérvényesen és visszavonhatatlanul. Attól függően, hogy mely horoszkópházadba esik a Skorpió 25. foka, ott érezheted leginkább ezt az energiát. Ha nem ismered még a horoszkópodat a Regiomontanus vagy Placidus demo ingyenes szoftverekkel megteheted. 

A Skorpiót a Mars és a Plútó uralja. Ha megnézzük a Tarot-kártyákat, a Torony lapja társítható a Marshoz, a Plútóhoz a Végítélet. A Skorpió pedig a Halál kártyájával analóg. Valami összeomlik (Mars), átalakul (Halál), ezzel lezárul egy fejezet, de egy új is elkezdődik (Végítélet). 

És mi a megoldás? A Nap szextilben, a Hold pedig trigonban áll a Marssal, amely az aktív cselekvés égiteste is. A lélek szintjén érezzük, mi a megoldás, és akadálytalanul áramolhatnak az energiák (trigon), a tudatos én pedig lépéseket kell, hogy tegyen a változás felé (szextil). A Hold trigonja a Neptunusszal enyhíti a rossz érzéseket, amelyeket a Szaturnusz fényszöge generálhat, valamint kiélezi az intuíciót, a Nappal való szextil pedig segít kihasználni a bennünk rejlő potenciált. 

radix_1_94.jpeg

De ez még nem minden: az Északi Holdcsomó (Rahu) együtt áll a Nappal; ismét rávilágít a járható útra, a Déli Holdcsomó (Ketu) pedig a Holddal áll együtt, vagyis felfedi, hogy mi az, ami már nem működik. Hasonló témákkal találkozhattunk ebben a cikkben is - itt a Holdcsomók jegyváltásáról írtam. 

A Skorpiónak azon szakaszában lesz ez a Telihold, amelyet a Mars irányít - azaz most a fent ecsetelt aktív cselekvés lesz a fegyver, amellyel a minket nem szolgáló minőségek kiiktathatók az életünkből. Mivel csillagképi értelemben a Mérleg két serpenyőjét tartó rúdjánál látható ekkor égi szomszédunk, mérlegre kerül minden, ami bennünk van - így a döntéseket (ami szintén Mérleges téma) könnyebb lesz meghozni.

A Hold az Agena nevű csillaggal találkozik ekkor, amely a Kentaur csillagkép objektuma, és a szenvedélyt testesíti meg - azaz minden cselekedet, ami a minket nem szolgáló minőségek felszámolására irányul, szenvedéllyel megy végbe. Így változik át a Skorpió Főnixmadárrá, egy új minőségben, új létezésben. 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr717831099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása