Asztrotitkok

Fényszögek, Uránusz direkt és Vízöntő-Nap - 2022.01.19.-2022.01.20.

2022. január 19. - Jurancsik Eszter

18-án váltott direkt mozgásba a Bika-Uránusz. Az elmúlt közel fél éves periódusban gyakran úgy érezhettük, hogy bármennyit küzdünk, egyszerűen nem jutunk előre, különösen a Bika, a Vízöntő, az Oroszlán és a Skorpió-érdekeltségű emberek (Nap, Hold, Aszcendens ezekben a jegyekben). Sokszor vertek tanyát sötét felhők a homlokod mögött, mintha köd ereszkedett volna az agyadra - néha szinte képtelenek voltunk józanul gondolkodni. Ha voltak eredmények, féltünk, mikor veszítjük ez azokat. A másik véglet, hogy váratlan események tarkíthatták életünket, és nemigen tudtunk velük mit kezdeni. 

28381537-uranus-1366x768.jpg

A planéta irányváltása komoly energiákat szabadít fel, ezt pedig felhasználhatod a dolgaid rendezésére, a tisztánlátásra - az Uránusz mindig egy magasabb szintről szemléli a történéseket. Válasz érkezhet arra is, hogy miért kellett késleltetésekkel szembesülnöd a terveidben.

Az Északi Holdcsomó szintén e napon jegyet váltott, az Ikrekből a Bika jegyébe lépett, ami egyben azt is jelenti, hogy a Déli Holdcsomó a Skorpióba került.

A Bika/Skorpió tengely az erőforrások tengelye, és persze a transzformációé is. Ez a Holdcsomó-váltás arra ösztönöz bennünket, hogy kétféle módon is megvizsgáljuk a lehetőségeinket: vagy a biztonságos utat választjuk, vagy az ismeretlenbe lépünk. E két jegy igen szexuális beállítottságú, és a szexnek természetesen következményei is vannak: új élet születik. Itt képletesen is érthető ez - létrehozni valami újat.

A Bika az evést, a nyelést is képviseli, testi szinten kapcsolódik a torokhoz, ahol az élelem lemegy, míg poláris párja, a Skorpió az elengedést szimbolizálja, azt, ami kijön - a testen belül a vastag-és végbél a szervei. Ez azt jelenti, hogy meg kell találnunk azt, ami táplál minket, ezáltal energiához juttat, és mi az, amitől meg kell szabadulnunk, mint amikor ezt a salakanyagoktól is tesszük. Egyébként a keleti asztrológiában az Északi Holdcsomót a Bika uralja, míg a Délit a Skorpió - igencsak hasonló ahhoz, amit most írtam. Amit beviszünk és tápláljuk magunkat vele, az üzemanyagként visz minket a sorsfeladatunk felé, amikor pedig kiadunk magunkból valamit, megkönnyebbülés követi. Talán elsőre így kissé primitívnek hangzik a hasonlat, de ez az igazság: az energiák így működnek lelki értelemben is.

nodes-rosie-dienhart.png

Másik témája ennek a jelenségnek az önállósodás. Az Északi Holdcsomó a fix, kitartó Bikában arra sarkall minket, hogy önállósodjunk, noha ez elsőre talán nehéznek tűnhet. Ha eddig anyagilag vagy érzelmileg másoktól függtél, most eljött a Te időd: a saját lábadra állhatsz. 

A Bika az értékeink felismerését is szimbolizálja. A Vénusz, amely bolygó ezt a jelet uralja, a szerelem, de az önszeretet bolygója is, míg a Skorpió planétái a Mars és a Plútó: némi erőfeszítés (Mars) bevetésével megszabadulni a már minket nem szolgáló dolgoktól, helyzetektől, kapcsolódásoktól (Plútó). A feladat azt hiszem, elég egyértelmű. 

A Nap trigont ad a Holdcsomóknak ekkor, amely megvilágítja előtted az utat.

Január 20-án, magyar idő szerint 03:40-kor a Nap a levegős Vízöntőbe lép. Ebben az uránuszi jelben a Nap a szocializációról, a másokkal való interakcióról, a dolgok innovatív megközelítéséről, valamint az új ötletek és módszerek kereséséről szól. Baráti kapcsolataink nagyító alá kerülnek, ahogyan azok az emberek is, akik segítenek minket, vagy mi segítjük őket. 

sunaquarius.jpg

Személyes szinten az Oroszlán-házad és a Vízöntő-házad témái, energiái összefonódhatnak. Ha nem ismered a képletedet, a Regiomontanus ingyenes asztrológiai szoftver segítségével könnyen felfedezheted saját horoszkópod.

A Hold mozgása:

19-én az Oroszlánban halad. Fokozódik a szenvedély és a nagylelkűség, de ez ne forduljon át arroganciába. Testrészek: szív, véredények, gerinc, hát felső része. 20-án, 09:15 és 15:02 között üresjáratos, ekkor belép a Szűzbe. A külső-belső takarítás kerül terítékre, valamint a dolgok rendszerezése. Kritikusabbá válhatunk. Testrészek: vékonybél, hasüreg. Este egy Jupiter-szembenállás lesz - tartózkodjunk a túlzásoktól minden témában és kerüljük a túlevést.

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr5616818116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása