Asztrotitkok

Merkúr előre, Neptunusz retrográd, Vénusz az Oroszlánban - 2021.06.26.-2021.06.27.

2021. június 26. - Jurancsik Eszter

Június 24-én a Merkúr elindult előre az Ikrek 16. fokán. Az eddig egy helyben toporgó ügyek végre lendületet kapnak és lehet jönni-menni, intézkedni.

515581924-h.jpg

A kommunikáció is tisztábbá, problémamentesebbé válik, fellélegezhetünk. Saját horoszkópodban azon ház ügyeit viszi előre, ahol az Ikrek jegy 16. foka látható, de a Szűz jegyben kezdődő házadat is ellátja lendülettel. Szerződéskötésre, tanulásra, vizsgákra kiváló időszak az elkövetkező két hét. 

26-án, szombaton a Neptunusz retrográd mozgást kezd a Halak jel 23. fokán. Amikor a Neptunusz retrográd, a ködfátyol lehullik a szemünkről, és tisztán láthatjuk az igazságot. Bármikor, bármilyen helyzet kapcsán megtörténhet ez, de most különösen igaz. Minden olyan dolog, amelyben nem láttál tisztán, most kikristályosodik előtted, láthatod a valódi értelmét.

neptun.jpeg

A Neptunusz irányváltása - retrográd a Halak 23. fokán, 2021.06.26., 23:17

Ez olyan, mint amikor köd ereszkedik le az éjszaka folyamán, te pedig reggel az ajtón kilépve nem látsz az orrod hegyéig sem. Ahogy haladsz tovább, a köd is felszáll és láthatsz mindent, ami körülötted van. Intuíciós készséged is növekszik, segítve tisztánlátásodat. Bizony akadnak majd dolgok, amelyek a kikristályosodás pillanatában nem azt mutatják, amit eddig látni szerettél volna. A cukormáz lepattogzik, és lehet, hogy alatta nem csokitorta van... Minél inkább menekülni akartunk az igazsággal való szembesüléstől, annál jobban fájhat, ha szembesülünk vele. Sokan és gyakran menekülünk a valóság elől. Súlyosabb esetben ez alkohol-drog-vagy szerencsejáték-függőségben nyilvánulhat meg, vagy csak egyszerűen homokba dugjuk a fejünket, struccpolitkát folytatunk, és persze felháborodunk, ha az előre induló Neptunusz seggbe rúg minket. Ha az elmúlt fél évben megalázva, elárulva, megcsalva érezted Magad, netán bűntudat és szorongás gyötört, lehet, hogy másokat hibáztattál, de vizsgáld csak meg az eddigi hozzáállásod és nézz tükörbe. 

A Neptunusz a Halak jegy ura, amely jegy analóg a 12-es házzal. Hagyományosan a spiritualitás, a felsőbb hatalmak keresése, az elvonulás és elzártság házaként van emlegetve. És bizony itt söpörjük szőnyeg alá mindazt, aminek nem ott lenne a helye... december 20-ig tart a Neptunusz retrográd mozgása, rengeteg csontváz, rengeteg elcseszett történet, amelyek megoldásával nem óhajtottunk foglalkozni, kihullik a szekrényből és visszapaterolhatod, de a következő retrográd Neptunusznál ismét előbújnak.

1_3.jpg

Lehet ezt játszani a végtelenségig, de nem érdemes. Ezt hívják úgy, hogy önsorsrontás... sok asztrológus egy szar helyként, a horoszkóp szemétdombjaként, pöcegödreként definiálja a 12. házat, ám ez nem igaz. Illetve abban az esetben igaz, ha mi pöcegödörként, vagy pottyantós budiként kezeljük és oda dobáljuk be azokat a dolgokat, amelyekkel nem akarunk foglalkozni, remélve, hogy majd a szippantós kocsi kipucolja egyszer. Hát nem. Nekünk kell kipucolni és tisztán tartani, és bizony ebben most segít a retrográddá váló Neptunusz, amely e pillatban a Markab csillaggal áll együtt. Ez az állócsillag fokozottan spirituális, de jelképezi a becsületet is. Másik aspektusa a sérülések szerzése. Ez lehet a vége annak, ha nem vagyunk hajlandóak a ködfátylat levenni. Elvégre, ha szemedet egy fátyol takarja, fennáll a veszélye annak, hogy megbotlasz, elesel... ha pedig az elmúlt napokban, amikor is a Neptunusz stacioner volt, szédülést, ájulás-érzést tapasztaltál, egyensúlyzavaraid voltak, egyértelmű utalás arra, hogy van dolgod a témában. 

Vegyél tehát egy nagy levegőt és lásd meg az igazságot, mert ez vezet el a megoldáshoz.

Június 27-én a Vénusz az Oroszlánba lép, hihetetlen szenvedéllyel felruházva a bolygót. Az Oroszlán-Vénusz egyaránt képviseli a szenvedélyt, a forró éjszakákat és a drámát is - lévén az Oroszlán tűz jel. Felfokozódnak a szexuális ingerek is.

venus-in-various-zodiac-signs-venus-in-aries-venus-in-taurus-venus-in-gemini-venus-in-cancer-venus-in-leo-venus-in-virgo-venus-in-libra-venus-in-scorpio-venus-in-sagittarius-capricorn-aquarius-pisces.jpg

Pénzügyekben nagylelkűvé tesz minket, főleg a tűz-domináns embereket (Kos, Oroszlán, Nyilas), de ügyeljünk arra, hogy feleslegesen ne költsünk, inkább gondolkodjunk el valamilyen befektetésen - nemcsak a szó klasszikus értelmében. Vásároljunk olyan dolgot a kacatok helyett, amely sokáig hasznunkra lesz.

Képek: Pinterest (1), saját (2,3,4)

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr1016605246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása