Asztrotitkok

Fényszögek és retrográd Merkúr 2022.12.28.-31.

2022. december 27. - Jurancsik Eszter

Felébreszti a gyengédséget és a romantikus vágyakat a 28-án aktiválódó Vénusz/Neptunusz szextil. Párkapcsolatban élőknél ez az egymás iránti szerelem elmélyülésében és a szeretetteljes gondoskodásban nyilvánul meg főleg, míg az egyedül élők nagy eséllyel találkozhatnak valakivel, aki megmozgatja a fantáziájukat. A fésznyög január 2-ig aktív, tehát akár egy szilveszteri buliban is megtörténhet ez. 

Kiváló napok ezek a művészi éned felébresztésére is, legyen az éneklés, tánc vagy bármi, amire Te művészetként tudsz tekintetni. A Vénusz az ételekkel is kapcsolatban áll, tehát az is lehet művészet, ha kipróbálsz egy új receptet, amivel meglepheted szeretteidet.

29-én a Merkúr és a Vénusz találkoznak a Bakban. A Vénusz/Neptunusz szextil kapcsán feléledő romantika kiegészül azzal a témával, hogy merre is tart a kapcsolatotok. Az eljegyzés, összeköltözés vagy más, hasonlóan komoly döntések ideje érkezik el. Érzéseinkről is könnyebben beszélünk. 

background-3907970_1280.jpg

Kedvez a társasági életnek is, találkozz a barátaiddal, bulizzatok, készüljetek együtt az Új Évre. Ha éppen most kell üzleti ügyeket intézned, ügyfelekkel kapcsolatba lépned, most jóval könnyebben megy minden, határozottságoddal célt érhetsz el. A szerződéskötéseknél persze légy alapos, hiszen a Merkúr

ezen a napon kezdi meg retrográd mozgását a Bak jegy 22. fokán, égbolti értelemben a Nyilas csillagképben. Eljön ismét a belső munka 3 hetes periódusa, amikor is végiggondolhatod a jövőre vonatkozó terveidet. Most láthatod igazán, hogy mennyire is akarod valójában ezt a célt. Most dől el, mely célokba érdemes munkát fektetni. Január 18-ig van bőven idő, nem kell kapkodni. 

December 31-én egy igen erős Vénusz/Plútó együttállás következik, amely vulkanikus erővel robbantja ki a szeretet iránti vágyat és a szexuális energiákat. A személyes vonzerő drámai mértékben megnő, magunkhoz vonzva az embereket, ám ez nem csak szexuális értelemben lehet igaz. Óvakodni ajánlatos azonban az olyan viselkedésformáktól, amelyet ez az aspektus gyakran kiválthat - manipuláció, féltékenység, megszállottságig menő, kényszeres ellenőrzési vágy. 

A Hold mozgása:

28-án a Halakban jár égi szomszédunk, felerősítve a megérzéseket, az érzékenységet, a művészi vonalat. Hajnalban a Mars-kvadrát belső küzdelmeinket jelenítheti meg álmok formájában. Délelőtt az Uránusz-szextil remek ötletekkel jelentkezhet, este a Neptunusz-együttállás segíti a minőségi pihenést, a meditációt. 

29-én hajnalban a Vénusz-szextil kellemes alvást biztosít, 07:20-kor egy Plútó-szextil a regeneráció képességét erősíti, majd megkezdi üresjáratát a Hold, amely 11:36-kor ér véget az égitest Kosba lépésével. A lendület és a dinamika lesznek az új kulcsszavak. Érzékeny testrészek: fej, érzékszervek, izomzat, epe. Délután a Jupiter-együttállás vidám hangulattal érezteti jelenlétét.

30-án, hajnalban a Nap-kvadrát hatására nyugtalanító álmok jelentkeznek, amelyek leginkább a belső feszültségből erednek, azonban reggel a Mars-szextil erőt ad. 

31-én reggel a Szaturnusz-szextil ad erőt az év utolsó napjához, a Merkúr-kvadrát ugyan kissé izgatottá tehet minket, de ne pörgessük túl magunkat. Bármennyire elkap a buli-hangulat, az evés-ivással nem árt vigyázni a Vénusz-kvadrát miatt - ha nem ügyelünk a mértékre, kellemetlen rosszullét lehet a vége. 

new-year-party-royalty-free-image-495479466-1541453010.jpg

13:43-kor egy Plútó-kvadrát (kerüljük azokat a helyzeteket, amelyek vitákat robbanthatnak ki) után üresjárat jön, amely 18:09-kor ér véget, ekkor a Hold a Bikába lép. A kellemes hangulat adott, élvezzük az év utolsó estéjét, hangszálainkra, torkunkra vigyázzunk azonban, ha a buli hevében énekelni kezdünk. 

Kívánok minden Olvasómnak boldog, sikeres Új Évet!

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr2418011142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása