Asztrotitkok

Fényszögek, Merkúr és Vénusz a Nyilasban - 2022.11.15.-17.

2022. november 14. - Jurancsik Eszter

A szerelmet helyezi előtérbe a 15-i Vénusz/Jupiter trigon. Ez a meglévő kapcsolatokban harmóniát, jókedvet és kellemes időtöltést ígér, a most párt keresőknek pedig olyan ismertséget, amiből komolyabb dolog is születhet. Barátainkkal való kapcsolódásra, találkozókra, bulikra is nagyon jó ez az időszak. 

Pénzügyekben ne essünk túlzásba, forgassuk okosan a pénzt. Lepd meg Magad valamivel, amire már régóta vágytál. Ez lehet egy új ruhadarab, egy könyv, vagy olyasvalami, ami után régóta sóvárogsz. De a túlzásokat mint mindig, most is ajánlatos kerülni. Befektetésekre remek alkalmak adódnak. Aktivitás: november 20.

Merkúr/Jupiter trigonunk lesz 16-án, amely fokozza a derűt, a jövőbe vetett hitet, kedvező a tervek szövögetésének, az utazásoknak. Ha tanulsz, most 100%-os hatásfokkal tudsz koncentrálni, ha vizsgázol, kellő felkészülés mellett sikerre számíthatsz. Különösen a nyelvtanulás szempontjából kedvező a fényszög, amely november 21-ig tart.

Mindezen aspektusok enyhíthetik az újra erősödő Mars/Neptunusz kvadrát kellemetlen oldalát, mint pl. a random depressziós gondolatok, a paranoia vagy az értéktelenség érzése. A barátokkal való találkozás mindig jót tesz a lelkünknek, a tanulás, az önképzés pedig sikerélményekkel gazdagít minket.

November 16-án a Vénusz belép a Nyilas jegyébe és december 10-ig tartózkodik itt.

galaxy-background-with-stars-and-nebula-free-vector.jpg

Újra kilépünk a fénybe és megéljük azt. Míg a Skorpióban a Vénusz a fülledt erotikát hozta el és megmutatta, hogy a sötétség is lehet gyönyörű (látsd a gótikus művészetet, a gótikus dolgokat például), addig a Nyilasban tüzes szikrákkal sejlik fel jövő horizontja. S ezek a szikrák végül életre hívják a tűz elemet, amely beragyog körülöttünk mindent. E jupiteri jegyben a Vénusz energiája is kiterjed, és ez érvényes a szerelemre is. Sok kapcsolat most lép szintet, amelyik pedig most ér véget, dráma nélkül történik meg. 

17-én a Merkúr is a Nyilasba lép, ahol december 6-ig tartózkodik. Hihetetlen tudás-és közlésvággyal érezteti hatását, ugyanakkor a magasabb szintű szellemi tanulmányoknak az egyik lehető legjobb pozíció. A hagyományos értelmezés szerint itt exilben van a bolygó, azaz száműzetésben. Azonban ezekben a helyzetekben ott van az egyensúlyteremtés lehetősége is. A tudás itt érik bölcsességgé, a Nyilas jegyében. Egyik áldása a látókör kiszélesítése, a másik a jövőkép tisztázása. A lehetőségek tárháza végtelen.

A Hold mozgása:

15-én az Oroszlánban jár, kreatív erőink felélénkülnek. Érzékeny testrészek: szív, szívburok, a gerinc felső része. Este egy Uránusz-trigon kissé nyűgössé tehet minket, 16-án hajnalban a Szaturnusz-szembenállás saját magunk által épített korlátokkal kapcsolatos álmokat hozhat. Kora délután a Mars-szextil segít erőre kapnunk, enyhítve ezzel a Hold/Nap-kvadrát kissé feszült természetét. 

17-én,  00:55-kor egy Hold/Merkúr kvadrát (hajlan álmatlanságra) után üresjárat következik, amely 02:04-kor, égi szomszédunk Szűzbe lépésével ér véget. A Szűz-Hold témái az egészség, a tisztaság kívül-belül, a rendszerezés, analizálás. Érzékeny testrészek: hasüreg, vékonybél. Reggel egy Hold/Vénusz kvadrát indítja a napot - kerüljük az összezördüléseket.

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr9917978136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása