Asztrotitkok

Fényszögek, Rák-Vénusz és Oroszlán-Merkúr - 2022.07.18.-19.

2022. július 17. - Jurancsik Eszter

Igen felfokozott mentális energiát biztosít a 18-i Merkúr/Plútó szembenállás, amelyet remekül kamatoztathatunk a kutatást igénylő dolgokban, az üzletben, a megoldások keresésében, az okkult dolgokban, de a felesleget hajlamosak lehetünk vitákban levezetni. Lehet, hogy e tranzit hatására magabiztosabbnak érezzük magunkat, de nézeteink másokra erőltetése visszafelé sülhet el - ez mindig igaz, de most különösen. 

19-én a Nap/Plútó szembenállás makaccsá tehet minket, ami bizonyos értelemben jó, például a végleges megoldásokat igénylő problémák hamarabb megoldhatóvá válnak. A destruktív hajlamok is előjöhetnek, ám ezeket fordíthatjuk építő irányba is: rossz szokások letétele, nagytakarítás, felesleges dolgoktól megszabadulás, önlegyőzés. 

18-án a Rákba lép a Vénusz, amely felerősíti a kapcsolódás iránti vágyat. Vonatkozik ez a szerelemre éppúgy, mint a család irányába, de akár rég látott barátaink is eszünkbe juthatnak. 

moon_sextile_venus.jpg

A szerelmeseknek elérkezik a következő szint, amely lehet eljegyzés, házasságkötés, közös otthon és gyermek egyaránt. A Vénusz ekkor tartózkodik Orion (Nimród) kinyújtott karja felett, a Tejúton - nyújtsuk tehát kezünket mások felé, és mi is bátran fogjuk meg a felénk nyújtott kezet. Minden értelemben előtérbe kerül a termékenység. Ha gyermeket szeretnél, most lépj a tettek mezejére, a párok tervezzenek minél több közös programot, pénzügyekben pedig legyünk óvatosak, vigyázzunk arra, amink van, ne költsünk feleslegesen.

Jegyváltása pillanatában a Vénusz együtt áll a Betelgeuse csillaggal (Alpha Orionis), amely a gazdagság egyik csillaga - mutatva a lelki gazdagságot, amelyet e bolygótranzit biztosítani képes.

19-én a Merkúr is jegyet vált, belép a tüzes Oroszlánba. Az egyértelmű és nyílt kommunikáció kap teret, köntörfalazás nélkül elmondhatjuk, ami bennünk van. Beindítja a kreativitást, a kreatív gondolkodást, így például az üzleti életben felmerülő nehézségek játszi könnyedséggel leküzdhetők. 

mars_sextile_mercury.jpg

Csillagképi értelemben a Merkúr most éri el a Rák befogadó ágát, így leszünk mi is nyitottak az új ötletekre. 

A Hold 08:42-kor üresjáratba kerül, majd 13:18-kor a Kosba lép. Hatalmas elhatározások és tetterő születhet bennünk. Érzékeny testrészek: fej, arc, érzékszervek, izmok, epe. 18-án, délután a Vénusz-kvadrát hajlamosít a túlköltekezésre. 19-én reggel sikeres napkezdést ígér a Jupiter-együttállás.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr3717885197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása