Asztrotitkok

Nap a Rákban - 2023.06.21.

2023. június 19. - Jurancsik Eszter

21-én, azaz szerdán lép át a Nap a vizes Rák jegyébe, áldott napfordulót minden kedves Olvasómnak! A Rák jel az első vizes jelként megjeleníti a mély érzéseket. Először a Kos a tűz elem által elhozta a lendületet a lélek számára, a föld-jegy Bika az anyagba öntötte azt, az Ikrek pedig a levegő elemmel az intellektust jelenítette meg. Előtérbe kerül a honnan jöttem - hová tartok kérdés is, amely terveink újragondolására késztethet minket. 

mercury_s_silhouette_against_our_star_scott_tully_shortlisted_insight_astronomy_photographer_of_the_year_2018.jpg

Figyelmünk az eddigieknél jobban családunk, szeretteink fell fordul, az érzelmi biztonság, a belső otthonunknak, a belső templomunknak, szentélyünk megtalálásának igénye hihetetlen erővel tör fel. Személyes horoszkópodban a Rák jelben kezdődő házadba viszi a Nap energiáját, feltöltve azt dinamikával. Segít meglátni az "otthont" az adott területen.

Az égboltra nézve a Nap Orion (Nimród) kinyújtott karjánál jár ekkor, ez a csillagkép pedig az önlegyőzés, saját belső erőnk újra-felfedezését is szimbolizálja. Ha a Budapestre felállított képletet megnézzük - 16:58-as időponttal, - a nyolcadik házban történik meg a jegyváltás. Ez a ház sokak számára félelmetes, mert sokan a halállal azonosítják. Azonban ez nem a fizikai halált jelenti! A transzformatív erők és a legmélyebb megélések is ide tartoznak. Amennyiben a Rák által képviselt levágást, (a rák ollói!) a minket már nem szolgáló minőségektől való megszabadulásra használjuk, egy minden eddiginél erősebb verziónkban születhetünk újjá és haladhatunk tovább.

06181752.jpg

Az indiai asztrológia szerint a Nap jegyváltása a marsikus jellegű Mrigasira nevű holdházat érinti, ahol az égitest megmutathatja az apától hozott esetleges negatív hitrendszereket, beidegződéseket - ezáltal elengedhetővé válnak, valamint a barátokkal való kapcsolatok átlátását is.

E napon a Merkúr és a Mars szextilt alkot, az intellektus és a reflexek kiélesednek, alkalmas napok a kemény munkára, a szellemi képességek kiaknázására, üzlet-és szerződéskötésekre. Befejezheted azokat a dolgokat, amelyeket eddig nehéz voltuk miatt tologattál magad előtt.

Képek: saját (1), Pinterest (2)

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr2918148772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása