Asztrotitkok

Fényszögek, Mars direkt és Újhold a Skorpióban/2020.11.14.-2020.11.15.

2020. november 13. - Jurancsik Eszter

November 14.-én, szombaton, 01:36-kor vált irányt a Mars, szeptember óta tartó retrográd mozgásából elindul előre. Eddig is többször írtam, ha egy égitest előre indul, hatalmas energiákat szabadít fel, amelyek a születéshez, teremtéshez hasonlatosak. A Mars egyébként is a tűz, a vér megtestesítője, így igen intenzíven fogja éreztetni az irányváltást, főleg azon életterületed kapcsán, ahol irányt vált, azaz amelyik horoszkópházad felett tranzitál éppen. Lehetőség adódik a tiszta lappal újrakezdésre, a teljes letisztulásra. E területen úgymond kapunk egy második esélyt, és ezt jó lesz, ha nem csesszük el, hiszen a Mars kb. kétévente tér vissza ugyanabba a jegybe.

szo.jpeg

Szerencsére a Cet csillagkép -amely felett a Mars látható jelenleg- ismét segít tiszta fejjel gondolkodni.

A Mars 2021. január 7-én hagyja el végleg a Kos jegyét, addig mindent érdemes letisztázni, egyenesbe rakni azon életterületeiden, amelyek kapcsolódnak a Koshoz, illetve a Marshoz: 

- amely horoszkópház felett a Mars vonul és

- amely horoszkópházadban a Mars áll a radixodban.

Nyomd tehát a gázpedált, és tisztázz mindent ezeken a területeken.

Szintén ezen a napon pontosodik be a Skorpió Nap/Bak Plútó szextilje. Az akaraterő megsokszorozódik, akárcsak a regenerációs képesség. Rendkívül erőteljes okkult energia áll rendelkezésünkre, használjuk ezt. Különösen az elengedés és gyógyulás témák mágiái alkalmazhatók sikerrel. 

A Hold ráadásul a Skorpió jegyében halad egész nap, fázisa az úgynevezett balzsamos Hold, amely az Újhold előtti utolsó fázis, amely szintén komoly energialöketet ad.

November 15-én, vasárnap, 06:07-kor Újhold születik a Skorpió jel 23. fokán, az égbolton a Mérleg csillagkép két serpenyőt tartó rúdjánál. Az Újhold az elindulás, a kezdetek, egy új Hold-ciklus.

th.jpeg

A Skorpió jegyében különösen nagy lelki erővel vértez fel minket, nagyobb hatásfokkal működik a meditáció, különösen, ha a délelőtti órákban tesszük. 12:13-tól a Hold üresjárata miatt inkább a pihenésé legyen a főszerep, csak a legfontosabb dolgokat végezzük el, minden mással, amihez komoly energia kell, érdemes várni délután 5 óráig, amikor a Hold átlép a Nyilasba.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr6916284584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása