Asztrotitkok

A fájdalom által született erő - Újhold a Skorpióban - 2022.10.25.

2022. október 23. - Jurancsik Eszter

40-404796_gothic-girl-fantasy-art.jpg

Október 25-én, 12:49-kor lesz Újhold a Skorpió 2. fokán, amely egy részleges napfogyatkozás is, és egy kicsit hazánkból is látni lehet. 

A Nap 23-án belépett a Skorpióba, amelyről ITT olvashattatok. A Hold csatlakozik életadó égitestünkhöz ebben a marsikus-plutonikus jelben. A lélek és az öntudat találkozása egy olyan helyen, ahol nincs mellébeszélés, nincs cukormáz, ellenben van sötétség és mélység. Ahol a ködfátyol lehullik és minden eltemetett dolog újra életre kel, mégpedig vulkanikus erővel. A vízgőz, a szelep nélküli kukta jelensége itt a leglátványosabb. A bennünk forrongó érzelmek mágikus erővel bírnak. És ezt bármilyen irányba el lehet vinni. Csak rajtunk áll, hogy mit hozunk létre...

A lélek legsötétebb óráiban, amikor a fájdalom marcangolja lelked, úgy érzed, nincs remény és vége mindennek. Igen, vége. Vége annak, ami már semmit nem ad neked. Sokszor írom ezt. Ez azonban más lesz. A fájdalom, amellyel utunk sokszor ki van kövezve, soha nem ellenünk van, hanem értünk. Csak mi ezt sokszor nem vesszük észre. Pedig ha tudatosabban használnánk ezt az érzést, szupererőnkké változtathatnánk. 

ezgif_com-gif-maker_5.jpg

Gondolj a művészek többségére: bizonyos mértékű fájdalomra szükségük van, hogy alkotni tudjanak. A fájdalom szüli a legszebb dalokat, a legszívhezszólóbb verseket, a leghitelesebb alkotásokat. Te is művésszé válhatsz. Átváltozóművésszé, ahogyan a Skorpió is változik: először kígyóvá, majd a szépséges Főnixmadárrá. Ám ehhez a fájdalom és az erő kettőse is szükségeltetik.

Az Újhold a születés. A fájdalom, amelyben sokan vergődünk, most is felkínálja ezt a lehetőséget a maga legtisztább minőségében, hiszen a Hold a Skorpió első dekádjában tartózkodik ekkor, amelyet a Mars és a Plútó ural. A fájdalom szülte erő birtokában megteremthetjük a mennyiségi (Mars) és minőségi változást (Plútó) egyaránt. A lélek lángokban áll, készen az újjászületésre.

Természetes, hogy mindezt kíséri némi félelem is. De a fentieket most a félelemmel szembeszállva hajthatjuk végre.

AZ ÚJHOLD FÉNYSZÖGEI

Az Újhold együtt áll a Vénusszal. A megújulás, ami a Skorpió-Nappal elkezdődött, folytatódik párkapcsolati tekintetben is. Kapcsolatok zárulnak le, kapcsolatok születnek meg, vagy éppen a kapcsolaton belül történik szintlépés. A hagyományos értelmezés szerint mind a Hold, mind a Vénusz "rossz" pozícióban van a Skorpióban, a Hold esésben, a Vénusz exilben. Csakhogy! Az esésből, bukásból fel lehet állni, az ellentétes pozíció (exil) pedig a kiegyensúlyozás lehetőségét is magában foglalja. A Skorpió-Vénusz a sötétség szépségét mutatja meg. Gondoljunk csak a gótikára, a gótikus stílusra - amilyen sötét, olyan gyönyörű. 

1000_f_379015510_sigo55yqudi3xhvqehmcwnzwm6hlbcsu.jpg

Ugyanígy nem baj, ha bevallod Magadnak, hogy vonzódsz a sötét dolgokhoz. Az élet yin és yang, és ettől Te nem leszel szar ember. Sötét oldala pedig mindenkinek van, amely a Skorpió-Újhold által mélyebben is megismerhető.

Kvinkunxot alkot égi szomszédunk a Kos 0. fokára visszahátrált Jupiterrel. A kvinkunx két olyan jegyet kapcsol össze, amelyek sem elemükben, sem polaritásukban, sem minőségükben nem egyeznek, karmikus témákat mutat. 

Robbanásszerű erővel tör fel a célok elérésének vágya, ráadásul két marsikus jegy érintett. Hogyan kapcsolható össze a Kos kiáradó dinamikája a Skorpió zártságával, titokzatosságával? Úgy, hogy ki merjük nyilatkoztatni a lelkünk mélyén lakozó érzéseket, és nem rejtjük el őket többé. Kimondjuk, a lehető legőszintébb hanggal - jupiteri módon. Ez most sorsfeladat, mindenkinek. Ha az elmúlt napokban, egy hétben gyulladásos tüneteid voltak, különösen a fej tekintetében (nekem pl arcüreggyulladásom lett - meg is értettem, miért...), fájt a fejed, az érzékszerveid, az epéd vagy az ivarszervekben tapasztaltál hasonlót, esetleg problémáid voltak az emésztéseddel, az elengedéssel, mindenképp a fenti témára akarták felhívni a figyelmet. "Ami nem jön ki a szádon, az kijön a testeden." (Barnai Roberto, Biologika tréner).

Az Újhold a csillagos égen a Szűz csillagképben születik meg - önmagunk tisztázása folyamatban van, az Újhold után pedig eljön az egyértelmű döntések ideje is.

radix_1_100.jpeg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr4717960786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása